EVLATSİZLİK!!!

Ama bizler gibi evlat acısı çeken insanlara nispet yapıyolar o bebek sahibi olanlar. Allah herkesin evladını bağışlasın ama arayıpta oğluşumu emziriyorum denmesi oğlunun resimlerini göndermeler bilmem ne. Bunlar benim zoruma gidiyor. Ben daha yeni kaybetmişim bebeğimi. Başkalarının acılarıyla beslenen insanlardan nefret ediyorum

bu konuda haklısın cnm bısey dıyemem oda onn terbıyeszlıgı vıcdanszlıgı demekkı.. benmde bebegm yok 3yı olcak ewlenelı ama olmadı nasıp degl demekkı su anda dıye duusnuyorm dua edıyorm.. elden bska ne gelrkı... öye ypan ınsanarıd allaha havale edıyorum allah herkesn gonlune gore versın...

soyle dusunuyorum kendı adıma ve genel gordugume gore... sanırım bebek sahıbı olamamaktan cok etraf cevre baskısı ınsanların lafları her gordgnde daha bebek yokmu dıye hemen lafa grmelerı vs.bunar daha ck kafaya takılıyo ınsann canını sıkıyo. halbukı bıııyorzkı hersey llahn takdrnde ona ewlat veren allah ısterse almasnıda bılr veya ıstedgnde bızede vermesını bılr ma bncecevreden dolayı daha ck kafaya takp sıkntı ypıyorz.. ınsanlar dusuncesz acımasz ve degesz ck ınsan var ceknmeden bebek sorabılen....................

bu son cümle kalbimii çok acıttı şuan gözlerim den yaşlar akıyor. . Rabbim senide benide isteyen herkesi güldürsun meleklerimize kavustursun rabbim ..

bende bekliyorum her ay aynı hüsran..
yumurtlama testi yapıyorum her ay rabbim henüz nasip etmedi. ..

içim çok acıyor. . bazen ümitsizliğe kaplıyor um sanki hiç olmayacak. ..
Bu ay adetim geldiğinde eşim le birlikte agladik. .. Allah yardımcımız olsun...

Canim benim,aglamaktan gozlerim bozuldu benimde,bu derdi birtek yasayan bilir,ama insanlarinda bilerek canimizi acittigini dusunuyorum,kasitli yapiliyor,en azindan benim cevremdekiler oyle.

6 yil oldu bir evladim yok,benim de derdim bu,1 dusuk yaptim,1 erken dogum yaptim 21 haftalik ikiz ,tup bebekti ikside,cok aci cekiyorum,benimle hamile olanlar hepsi dogurdu aldi kucaklarina bense kara topraga verdim yan yana kuzularimi opemeden koklayamadan,kadermidir,imtihanmidir,acaba kotu birimiyim bundan mi basima bu sikinti geldi,aklim surekli mesgul,bi yardim edin bir akil verin ne olur:KK43::KK43:

genetik testlerinizi yaptırın ( karı-koca ) ptg ( embriyonun genetigine bakılarak secilip trasnfer edilmesi ) yontemi ile tüp bebek deneyin.
belirtmem gerekirse : 10 yıllık evliyim bir kere bile hamile kalamadım :KK70: tüp bebek denedik 3 gunluk embriyo transf edildi. tutmadı. ki iyi ki tutmamış. ben yana yakıla ne olursa olsun cocuk istiyorum hissini üzerimden atalı cok oldu.
duruma sakin kafayla mantıklı bir şekilde yaklaşmayı dene. olmuyorsa olmuyordur ve tüüümm bunlarda muhakkak bir hayır vardır. ben artık cocukj mocuk da istemiyorum. vee hayatım o kadar güzel ki anlatamam. :) yaşımda 36.
bircok kişi kucagına bebek alıyor diye düşünüp düşiünüp üzülme, bir o kadar da alamayan var... hayat herkese eşit davranmıyor..
elinden geleni yaparsın olmadı ya durumunu kabul edersin ya da evlat edinirsin.

Başın sağolsun. yaşamayan bilemez. bizimde kaç yıl olmadı. simdi tüp bebekle hamileyim. o kadar korkuyorum ki. yaptığım yerden kalkasim gelmiyor. birşey olur diye. çok sıkıntılar yaşadım. ne laflar isittim. en yakın arkadaşım bile tüp mu boşver dediği oldu.

Doğana kadar korku devam edecek. Çevre oo millet hamile haliyle neler yapıyor diyecek. hasta değilsin ki diyecek... umrumda değil.

Ölen bebekleriniz öbür dünyada size şefeatçi olacak. sizsiz cennete girmek istemeyerek. Inşallah hemen Bebeğiniz gelir sağlıklı olur da ömür boyu sizin yaninizda olur.... Allah tüm isteyenlere sağlıklı bebekler nasip etsin...

sizi cok iyi anlıyorum.

o çocuğu ile hava attığını sananlari da Allaha havale ediyorum....

6 yil oldu bir evladim yok,benim de derdim bu,1 dusuk yaptim,1 erken dogum yaptim 21 haftalik ikiz ,tup bebekti ikside,cok aci cekiyorum,benimle hamile olanlar hepsi dogurdu aldi kucaklarina bense kara topraga verdim yan yana kuzularimi opemeden koklayamadan,kadermidir,imtihanmidir,acaba kotu birimiyim bundan mi basima bu sikinti geldi,aklim surekli mesgul,bi yardim edin bir akil verin ne olur:KK43::KK43:
Allah sevdigi kullarını büyük sıkıntılarla imtahan edermiş aceba isyan edermi diye . dert etmeyin yazınız buymus . Allah nur gibi bir bebeği kucağınıza almayı nasip etsin . Sabır ve dua .

Allah size ve bütün dileyenlere hayırlısı ile sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah..

Bu konu benim hassas noktamdır.
Çok içten dua ediyorum, Allahım tattırsın anneliği..

Doğurması ile övünen, can acıtanları da ıslah etsin, onlar zalimdir, duygusuzdur benim gözümde

Soylendimi bilmiyorum ama bu kadar evlat aşkıyla yaniyorsunuz denemeleriniz olumsuz sonuclanmis Allah sabır versin. .

Evlatlık almayi dusunmediniz mi ? Daha küçücük yavrular yetiştirme yurtlarında
Hani siz bu kadar bir bebek istiyorsunuz onlarda anne.. belki o bebegide sizin gibi kabul edebilirsiniz

Benim gozumdede oyledir,iyi dilekleriniz icin cook tesekkur ederim,hamile arkadaslar cok dikkat edin hic is yapmayin asla uzanmayin stres yapmayin,ben bir gun oncesi cok ayakta kaldim is yaptim ve yurudum 1 saat kadar,sabah uyandigimda suyum sizmisti hastaneye vardigimda acilmam vardi,4 gun hastsnede yattim ve dogumu engelliyemedik malesef o yuzden dikkat edin.

Ba
Soylendimi bilmiyorum ama bu kadar evlat aşkıyla yaniyorsunuz denemeleriniz olumsuz sonuclanmis Allah sabır versin. .

Evlatlık almayi dusunmediniz mi ? Daha küçücük yavrular yetiştirme yurtlarında
Hani siz bu kadar bir bebek istiyorsunuz onlarda anne.. belki o bebegide sizin gibi kabul edebilirsiniz
Basvurduk ama yasimizdan dolayi vermediler.

Bnde 1 bucuk senedir evliyim bebegimz olmadi. Aama inanıyorum olacağına. Rabbim nasip eder ins. Farkida değiliz ama bu bizim bi imtihanimz belkdie rabbm bizleri siniyor. Rabbm hyrlsini versn vardır bndada bi hyr. Kiminin hemn oluyor kiminin yilllar snra. Sen bkle zmani vardır. Rabbm icin zor degilki ol der v olur.. bnde cok uzulen bi insanm aslinda vu konuda. Esm sagolsn bana moral destk oluyo.bazen kndi kndime diyorum ki oldu bebegm ya hyrsz olursa ya bn esm bisey olsa bebk nolck kalck anasz babasız diyorumm ki bole annelik mi olur bebegini düşünmeyen. Sonra diyorum ki olsun rabbm bize cennete tattirir bu duyguyu. Biz sadece istiyourz ama rabbm bizi düşünüp hakkımızda hyrlsina göre vriyor bunu bi zmani vakti var .. oldu snra ya dersek derler ya tas olsaydin keske die. Rabbm bunu dedirtmemk icin vrmiyordur. Versde basimin ustune vermesede . Bu dualarımz kabul olmada bile ahirette karsiligni almamiz bile gzuel. Rabbm istyen herkese hyrlsiyla vrsnn ins.

Arkadaslar
bu zamana dek evlat sahibi olan ya da olacak olan var mi aranizda ?
Kisacik anlatmaya calisayim ;
Dogumuna gunler kala evladim karnimda öldü kaybettim yedi ay oldu yasim oldu 43.
Yani 42 yasinda dogal olarak hamile kaldim hep bir evlat istedik olmamisti ne zaman istemeyi biraktim hamile kaldim. Rabbim verdi rabbim aldi...
Melek annesi olarak o kadar cigerim yaniyor ki actigim konulara bakabilirsiniz
ama
teslim olmaktan baska rabbime siginmaktak baska yapabilecegim hic bir sey yok elimden gelen tek sey teslimiyet...
Allah var gam yok....
kün fe yekün...
rabbim merhametlidir ...
rabbim bu dunyada sevdigi kullarina aci verir . bakiniz peygamberlerin hayati...
bir bebegin ölümünde bizim bilemedigimiz hayirlar ile merhamet vardir....
secilmis anneler allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun...

Arkadaslar
bu zamana dek evlat sahibi olan ya da olacak olan var mi aranizda ?
Kisacik anlatmaya calisayim ;
Dogumuna gunler kala evladim karnimda öldü kaybettim yedi ay oldu yasim oldu 43.
Yani 42 yasinda dogal olarak hamile kaldim hep bir evlat istedik olmamisti ne zaman istemeyi biraktim hamile kaldim. Rabbim verdi rabbim aldi...
Melek annesi olarak o kadar cigerim yaniyor ki actigim konulara bakabilirsiniz
ama
teslim olmaktan baska rabbime siginmaktak baska yapabilecegim hic bir sey yok elimden gelen tek sey teslimiyet...
Allah var gam yok....
kün fe yekün...
rabbim merhametlidir ...
rabbim bu dunyada sevdigi kullarina aci verir . bakiniz peygamberlerin hayati...
bir bebegin ölümünde bizim bilemedigimiz hayirlar ile merhamet vardir....
secilmis anneler allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun...
Allah yardımcınız olsun çok zor..
Bizde derdimiz var sanıyoruz, Allah sabrınızı arttırsın..

Bence kendinizi bu konuya odaklamayın. Kendi hayatınıza odaklanın biraz. Çocuk olunca sonuçta kendi hayatın bitiyor ve yeni bir hayat başlıyor anne olarak. Şimdilik onun tadını çıkarmaya çalışın. Hobiler edinin, eğitiminizi ilerletin, işinizle ilgili bir şeyler yapın. İyi gelecektir diye düşünüyorum. Çocuğa odaklandıkça daha kötü oluyor.

Benim de yaşayan bir evladım yok... 5 yıl oldu evleneli. Düşüklerim , bir de cennette oğlum var. Beni seven, biraz tripli de olsa iyi anlaştığım bir kocam var. Sağlıklı ailem, ben doğurmuşum gibi sevdiğim yeğenlerim var. Ben doğurmasam da yüzlerce -belki de binlerce oldu- çocuklarım var. 3 numara miyop da olsa iki gözüm, yürümemi sağlayan tipsiz ayaklarım var. Daha neler nelerim var çok şükür... Ama doktorların da henüz çözemediği bir problemim var ki o da rahmim. Henüz, 9 ay boyunca bir bebeği rahmimde büyütemedim. Bekledim, umdum, buldum..ama kaybettim... Ama ümidimi kesmiyorum Allahtan. Çünkü O, bana bunları yaşattıysa vardır bir bildiği. Bebiş diye üzülürken hayatı kaçırmayalım. Allah inşallah en hayırlı zamanda bizlere de nasip eder sağlıklı ve hayırlı evlatlar.
Hislerine beni de ortak ettin ne güzel yazmışsın güzel arkadaşım demek istiyorum sana.

bilemessin ne hayırlı senin için zor tabiki ama pes etme isyan etmeden devam et. verecek olan belli.benim iki tanıdıgım yıllar sonra bebek sahbi oldular .

bilemessin ne hayırlı senin için zor tabiki ama pes etme isyan etmeden devam et. verecek olan belli.benim iki tanıdıgım yıllar sonra bebek sahbi oldular .

Cok sukur benimde oldu hemde ikizlerim, iki tane oglusum oldu sukurler olsun.. Darisi isteyen herkese InsaAllah

Back
X