- Konu Sahibi BalikEsirli
benim eşim istemiyordu hatta hala istemiyor ama
ben iki soyadımı birden kullanıyorum
arada mutlu olsun diye alısveris yaparken ya da doktor randevusu filan alırken sadece onun soyadını kullanıyorum
ama sanki bambaska birinden bahsediyormusum gibi geliyor.
arkadas cevremiz de benim liseden ve ortak üniversite arkadaslarımız
herkes dogal olarak ilk soyadımla cagırıyor beni , biz de öyle bir isim artı soyad cagırma sekli vardı nedense
off diyor ya
niye bu kadar alısmısız seni isim artı soyadla cagırmaya diye saka yollu kızıyor bazen de
basvuru sırasında görevli de komik bir adamdı
esim istemiyor diye guya beni kandırmaya calısıyorlar yok simdi dilekce vermiyecekseniz sonra filan diye
yılmadım prosedürü biliyordum orda dilekce verdim
evlilik cüzdanında iki soyadım da yazıyordu
ama sisteme nedense esimin soyadı gecmis
kimligimi degistirmeye gittigimde esimin soyadı ile cıkınca
evlilik cüzdanını gösterdim dedim iki soyadı olacaktı beni baska bir yere yonlendirdi orda tekrar dilekce verdim
ordaki amca da 10 dk anlattı yok dilekce verip iki soyadı kullanırsam sonra tek esimin soyadına gecmek istersem ugrasır mısım flan
ordan cıktım nufus muduru amca imzalıcak
o da bir torba laf etti :)
bu kadar konusmaya meraklı milletiz zaten ismim bir kelime uzun olsa nolcak
benim söyle bir sıkıntım var.
soyadım aynı zamanda kadın ismi de olarak kullanılan bir kelime iki ismim var diye düsünüyorlar
her ikisinin de soyadı oldugunu belirtmek zorunda kalıyorum
ben en cok ispanyol soyadı sistemini seviyorum
o da babadan geliyor aslında ama
gene de hem anneden hem babadan soyadı alıyorsunuz herkes cift soyadlı
mesela
anneniz ayse yıldız kara babanız ahmet doğan ak
sizin isminiz soyle oluyor melek doğan yıldız ( ilk once babanızın babasından gelen soyadı , daha sonra annenızın babasından gelen soyadını alıyorsunuz)
evlendikten sonra da degismiyor isterseniz kocanızın soyadını de eki ile kullanabilirsiniz
melek dogan yıldız de çağlayan mesela
güzel sistem bence
hem anneniz hem babanızdan soyadı alıp babanzıdan gelen soyadını da cocugunuza verebiliyor olmak
ben iki soyadımı birden kullanıyorum
arada mutlu olsun diye alısveris yaparken ya da doktor randevusu filan alırken sadece onun soyadını kullanıyorum
ama sanki bambaska birinden bahsediyormusum gibi geliyor.
arkadas cevremiz de benim liseden ve ortak üniversite arkadaslarımız
herkes dogal olarak ilk soyadımla cagırıyor beni , biz de öyle bir isim artı soyad cagırma sekli vardı nedense
off diyor ya
niye bu kadar alısmısız seni isim artı soyadla cagırmaya diye saka yollu kızıyor bazen de
basvuru sırasında görevli de komik bir adamdı
esim istemiyor diye guya beni kandırmaya calısıyorlar yok simdi dilekce vermiyecekseniz sonra filan diye
yılmadım prosedürü biliyordum orda dilekce verdim
evlilik cüzdanında iki soyadım da yazıyordu
ama sisteme nedense esimin soyadı gecmis
kimligimi degistirmeye gittigimde esimin soyadı ile cıkınca
evlilik cüzdanını gösterdim dedim iki soyadı olacaktı beni baska bir yere yonlendirdi orda tekrar dilekce verdim
ordaki amca da 10 dk anlattı yok dilekce verip iki soyadı kullanırsam sonra tek esimin soyadına gecmek istersem ugrasır mısım flan
ordan cıktım nufus muduru amca imzalıcak
o da bir torba laf etti :)
bu kadar konusmaya meraklı milletiz zaten ismim bir kelime uzun olsa nolcak
benim söyle bir sıkıntım var.
soyadım aynı zamanda kadın ismi de olarak kullanılan bir kelime iki ismim var diye düsünüyorlar
her ikisinin de soyadı oldugunu belirtmek zorunda kalıyorum
ben en cok ispanyol soyadı sistemini seviyorum
o da babadan geliyor aslında ama
gene de hem anneden hem babadan soyadı alıyorsunuz herkes cift soyadlı
mesela
anneniz ayse yıldız kara babanız ahmet doğan ak
sizin isminiz soyle oluyor melek doğan yıldız ( ilk once babanızın babasından gelen soyadı , daha sonra annenızın babasından gelen soyadını alıyorsunuz)
evlendikten sonra da degismiyor isterseniz kocanızın soyadını de eki ile kullanabilirsiniz
melek dogan yıldız de çağlayan mesela
güzel sistem bence
hem anneniz hem babanızdan soyadı alıp babanzıdan gelen soyadını da cocugunuza verebiliyor olmak