Evlendikten ne kadar süre sonra çocuk sahibi olmak istediniz

Kafamı karıştıran bir sorun var buna çevrem de etki ediyor . Şu an için maddi durumumuz orta halli iyi yani kıyıda köşede birikmişimiz falan da var ama henüz ne bir evimiz ne bir arabamiz var çevremde ev araba almak için çalışıp çocuğu erteleyip şu an çocuğu olmayanlar var tedavi görüyorlar bende çok istiyorum ama şu an için maddiyat olarak hazır hissetmiyorum . 24 yaşındayım ilerde yaş ilerledikce daha az tahammülüm olur diye de korkuyorum calisicam ugrasicam diye bitik bir durumdan çıkıp çocuk sahibi olursam ona ruhen bedenen yetemem diye korkuyorum bir yandan da ertelersem ya olmazsa ya olmuyorsa da ben bunu geç fark edersem diye korkuyorum napcagimi şaşırdım siz evlendikten ne kadar süre sonra çocuk istediniz sizin seruveniniz nasıl ilerledi tabiki herkesin yaşam şekli ve hayatı farklı ama yorumlarınızı bekliyorum
hemen yaptım ama pişmanım keşke 30 lu yaşlarımda yapsaydım pkos vardı korktum bende ama öyle olmadı kısmet bu işler ama ben beklenmesi taraftarıyım

Ben hemen istemiştim. Ama bizim evlendiğimiz de çok şükür evimizde arabamız da vardı. Olmasaydı bende biraz beklerdim. Ona rağmen eşim hemen istemedi. 1 sene sonra düşündük. Tabi bizim düşündüğümüz gibi de bebek gelmiyor yani. İlk gebeliğim için 9 ay denedik sonra sağlıksız gebelik oldu. Sonra başka sorunlar çıktı derken. 3 sene sonra oldu çocuk. Yani biz isteyince hemen de olmuyor. Bu arada ne kadarlık evlisin iz
10 aydır evliyiz henüz

Kafamı karıştıran bir sorun var buna çevrem de etki ediyor . Şu an için maddi durumumuz orta halli iyi yani kıyıda köşede birikmişimiz falan da var ama henüz ne bir evimiz ne bir arabamiz var çevremde ev araba almak için çalışıp çocuğu erteleyip şu an çocuğu olmayanlar var tedavi görüyorlar bende çok istiyorum ama şu an için maddiyat olarak hazır hissetmiyorum . 24 yaşındayım ilerde yaş ilerledikce daha az tahammülüm olur diye de korkuyorum calisicam ugrasicam diye bitik bir durumdan çıkıp çocuk sahibi olursam ona ruhen bedenen yetemem diye korkuyorum bir yandan da ertelersem ya olmazsa ya olmuyorsa da ben bunu geç fark edersem diye korkuyorum napcagimi şaşırdım siz evlendikten ne kadar süre sonra çocuk istediniz sizin seruveniniz nasıl ilerledi tabiki herkesin yaşam şekli ve hayatı farklı ama yorumlarınızı bekliyorum
Valla biz mümkünse en az 7 yıl beklemek istiyoruz. Evlenir evlenmez çoçuk yapanlara sinir oluyorum bir durun siz alışın bir birinize ne hemen çoçuk yapıyorsunuz demek istiyorum :)

24 çok genç değil mi🤐 toplum amma kafa ütülüyor ille de çocuk çocuk çocuk diye, gezin yahu, eğlenin hazır enerjin8z varken. Yaz geldi tatile gidin, Bodruma vınlayın gündüz beachte gezin gece sahilde dolanın romantizm yaşayın💗💗 biraz hayatı yaşayın beraber, çocuk kakası kaçmıyor ya🤐

30umdan önce çocuk düşünmüyorum. Bana kalsa hiç düşünmiycem. Hatta mümküb olsaydı tek çocuk isterdim yetimhaneden almak isterdim. Dünyada anasız babasız onca çocuk varken illa kendim doğurayım düşüncesini anlayamıyorum.

21 de anne oldum. 20 yaşında evlendim. 32 yaşında boşandım. Şimdiki aklım olsa asla asla o yaşta evlenmezdim. Evlilik içinde çocuk içinde çok erken. Resmen kızımla büyüdüm. Çoğu kişi inanmıyor o yaşta çocuğum olduğuna. Bence ideal evlilik 28 yaşından sonra olmalı.

Arabayi bilmiyorum ama ev olmadan cocuk yapmak, su anki kira duzeylerini dusunecek olursak cok mantikli değil.

Yasiniz da gençmiş, birikiminiz ustune kredi cekip ev alabiliyorsaniz ev alip oyle yapabilirsiniz bebegi.

Enflasyonun yuksek oldugu ulkelerde, kredi borcuna girmek en fazla 2 yil uzer, daha sonra taksit pula donusur. Cesur davranabilirsiniz.

Mutluluklar

Eğer ikiniz de kendinizi hazır hissediyorsanız bence deneyebilirsiniz. Ne kadar olgunluk tabiki önemli olsa da ne kadar dinamik olarak çocuğun yanında olabilirsek o kadar da iyidir. Yani ben öyle düşünüyorum. Tabi burada geliriniz de önemli. Geliriniz eğer çocukla birlikte ihtiyaçlarınızı yeterli düzeyde karşılayamayacaksa o zaman gelirinizi yükseltene kadar bekleyin. Çocuğa ve kendinize eziyet olur diğer türlüsü. Çalışıyor musunuz mesela? Eğer çalışmıyorsanız eşinizin maaşı gerçekten masraflara yetecek mi? Bunları düşünmek lazım. Şu an ev almak zaten imkansıza yakın maaşlı çalışan için. Beklerseniz çok beklersiniz yani.

Evli değilim ama ileride evlenirsem 2 sene sonrasında çocuk yaparım. Daha çook gençsin çocuk yapmadan önce çocuğun geleceği içinde şimdiden bir şeyler yapmanız lazım ev almak gibi kariyer olarak daha iyi bir noktaya gelmek gibi vb...

Arabayi bilmiyorum ama ev olmadan cocuk yapmak, su anki kira duzeylerini dusunecek olursak cok mantikli değil.

Yasiniz da gençmiş, birikiminiz ustune kredi cekip ev alabiliyorsaniz ev alip oyle yapabilirsiniz bebegi.

Enflasyonun yuksek oldugu ulkelerde, kredi borcuna girmek en fazla 2 yil uzer, daha sonra taksit pula donusur. Cesur davranabilirsiniz.

Mutluluklar
Maalesef hedefimiz sadece araba , ev hayallerimiz suya düştü ekonominin gidişatından dolayı ömrümüz boyunca eşimde bende çalışsak ikimizin maaşını hiç bir şekilde yemesek yine de bir ev alamayiz birikmisleri saymıyorum bile kredi çeksek o kadar krediyi verecek banka yok o kadar faizi odiyecek durum da yok geçenlerde bir uzaktan akrabamız ununu elemis elegini asmis zamanında 150 bin TL ye güzelim evi almış 70 bine lüks arabasını almış bana diyor ki alabilirsiniz biz nasıl aldık sizde öyle alırsınız kusura bakmasın kimse ama bu saatten sonra babayı alırız ancak benim kızdığım nokta bu biz maasimizla ev araba alamayacaksak en azından borçla taksiktle neye yarar o maas

Önceki kuşağın kadınları KV dırdırı, koca psikolojik/fizyolojik şiddeti derken hiç akıllanmamışlar arkadaş, tek dertleri hala üremek, genç kuşağa da koşa koşa üreyin şeklinde tavsiyeler veriyorlar😑😑 Şu ülkedeki kadınların tek hayat gayesi üremek olmasın, kariyer hedefi olur, yurtdışında çok iyi bir okula lisansüstü için kapak atmak olur, kendi işini kurmak olur, maraton koşmak olur, dünya görmek olur, her şey olur ama bizim ülkede kadınların kendilerine uygun gördükleri tek hayat çocuk bakmak🤐🤐 kadınların da birey olacağı günlerin gelmesini yürekten diliyorum.

Maalesef hedefimiz sadece araba , ev hayallerimiz suya düştü ekonominin gidişatından dolayı ömrümüz boyunca eşimde bende çalışsak ikimizin maaşını hiç bir şekilde yemesek yine de bir ev alamayiz birikmisleri saymıyorum bile kredi çeksek o kadar krediyi verecek banka yok o kadar faizi odiyecek durum da yok geçenlerde bir uzaktan akrabamız ununu elemis elegini asmis zamanında 150 bin TL ye güzelim evi almış 70 bine lüks arabasını almış bana diyor ki alabilirsiniz biz nasıl aldık sizde öyle alırsınız kusura bakmasın kimse ama bu saatten sonra babayı alırız ancak benim kızdığım nokta bu biz maasimizla ev araba alamayacaksak en azından borçla taksiktle neye yarar o maas

Oyle haklisiniz ki...

Bu devirde mirastan mal gelmeyecekse ya da haramzade degilsen ev, araba hayal.

Allah hepimize sabir, huzur, insafli ev sahibi versin.

Ilkini 27de ikinciyi 30 da dogurdum.
Simdi dogursam daha da bi pamuk gibi olurum.

Bence gec yasta anne olanlar daha sakin ve bilincli oluyorlar gozlemim ve kendi deneyimim.

35 yasimda anne oldum.
Bilinc evet, sakinlik evet ama fiziki yeterlilik dersen... sporcu olmama ragmen cok zor :( hele benim gibi uykuya duskunseniz cidden cok zor.

Annelik yasimdan yine de cok memnunum 😀

Back
X