Evlendikten Sonra Bir Süre BabaEvinde Yaşamak..

Loresima89

Dağlı bir kabiledir aşk..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2014
334
227
35
Arkadaşlar Eylül'de nişanım var inşallah..
Aynı zamanda üni son sınıfa geçtim bu sene yaşım 26..
6 senelik de bir ilişkim var sözlümle..
Mesele şu ki kendisi yurtdışında 1 sene daha çalışacak..
Normalde seneye bu zamanlar evlenecektik ben ise Şubat ayında evlenmek istiyorum..
Uzun süreli ilişkisi olanlar bilirler hem çevreden artık siz evlenmediniz mi soruları..
Hem benim dini hassasiyetlerim..günahların ağır gelmesi vs..gibi sebepler buna itti beni..
Sözlüm de evleniriz Haziranda mezun olana kadar babanda kalırsın diyor zaten dört beş ay birşey oluyor..
Yani ne o buraya gelebiliyor ne ben onla gidebilirim mezun olmadan..
Sizce nikahlı bi şekilde baba evinde yaşamak zor mu gelir insana..bir de diyorlar eşin olunca farklı bir bağın oluyor artık sevgili gibi olmuyorsun..vs..böyle bi durum yaşayanınız var mı..
Yani düşünün nikah oluyor balayına gidiyoruz o türkmenistana dönüyor ben babaevine :/ öff

Mezıniyetini beklemek , baba evinde evli olarak koca yolu beklemekten daha iyi değil mi? Herkes bu defa da nerede senin kocan diye sorarlar.bu sefer de onu takarsın.

Evet haklısınız da şöyle bişey de var;
Eşim her istediğinde buraya gelemiyor bir sürü prosedürü vs var sorunlu bi ülke..nikah tarihini de en fazla 6 ay önce alabiliyoruz..
Eylülde geldiğinde Şubat için alamazsak bir daha gelişi ne zaman olur belli değil..Artık çok sıkıldım bu durumdan :/

Evet haklısınız da şöyle bişey de var;
Eşim her istediğinde buraya gelemiyor bir sürü prosedürü vs var sorunlu bi ülke..nikah tarihini de en fazla 6 ay önce alabiliyoruz..
Eylülde geldiğinde Şubat için alamazsak bir daha gelişi ne zaman olur belli değil..Artık çok sıkıldım bu durumdan :/
Hakkında hayırlısı olsun.ben olsaydım mezuniyeti beklerdim kafam eahat bişekilde evlenirdim.ayrıca kış gelini olmayı da istemezdim:)
Evlendikten sonra baba evinde kalmak aile ilişkilerinizin nasıl olduğuna bağlı.şayet güzel bir aile ilişkiniz varsa sorun olmaz.( elalemin ne dediğini takmamak koşulu ile)

Evlenip ,kendi evinde yaşayıp, kendi kurallarının geçerli olduğu evinden çıkıp ,baba evine gitseydin ozaman baba evinde tekrar yaşamak zor gelebilirdi.bu şekilde zaten babanın evindesin düzenin degismicek ki yaşamına devam edeceksin.sevgilinle tatil yapıp evine geldin diye düşün. İmza atınca başka bişeye dönüşmüyor hayat.bukadar buyutmeyin. Esinizi sevdiniz anladık ta,kac yıllık babanızın Evimi ağır gelecek size.hemde daha oradan cikmamisken. Zaten özlem cekiyormussunuz 4 5 ay daha çekin bişey olmaz.abartmissiniz biraz bence.

Evlenip ,kendi evinde yaşayıp, kendi kurallarının geçerli olduğu evinden çıkıp ,baba evine gitseydin ozaman baba evinde tekrar yaşamak zor gelebilirdi.bu şekilde zaten babanın evindesin düzenin degismicek ki yaşamına devam edeceksin.sevgilinle tatil yapıp evine geldin diye düşün. İmza atınca başka bişeye dönüşmüyor hayat.bukadar buyutmeyin. Esinizi sevdiniz anladık ta,kac yıllık babanızın Evimi ağır gelecek size.hemde daha oradan cikmamisken. Zaten özlem cekiyormussunuz 4 5 ay daha çekin bişey olmaz.abartmissiniz biraz bence.

Katiliyorum.
Mantikli.
Altina imzami atarim.

Kural diye birsey sartlara gore degisir.yok evli kadinin baba evinde ne isi var falan.herkes kendine baksin.gayet mantikli bir karar.uygulayin derim.bu sizin hayatiniz.olamaz diye birsey yok.siz yaparsaniz olur

Iyi de ha evlenmissin ha evlenmemissin ne farki olacak? Birlikte yasamadiktan sonra 4 5 ay baba evinde durmanin mantigini çözemedim kusura bakmayin. Balayı yerine bir haftalik tatile gidin gelin nikah yapıp baba evine geri donmek saçma geldi bana.

Sevgilin dönsün temelli sonra düşünün evliligi zira 6 senelik bir iliski gunahi da sevabi da zaten yasanmistir. 5 ay kulak tikayin milletin lafina, sözüne ben mantiksiz buldum.

6 ayda bir gelebildiğini düşününce,bu gelişinde nikah tarihi alamazsak Martta tekrar gelmesi gerekecek sırf işlemler için..
Her gelişi bir ton masraf vs..Aslında en mantıklısı şubat gözüküyor..
sadece çekindiğim çevre işte..Okulu beklediğimizde seneye ağustosta anca olur dediğim gibi uzadıkça uzadı artık yoruldum
hem her geldiğinde günah işlemek psikolojimi bozdu :/ herkese değerli yorumları için teşekkür ederim

evet masraf açısından da zor olur git gel öyle kolay değil, 5 aydan birşey olmaz canım ben yaklaşık bir senedir nikahim kıyıldı ama babaevinde kalıyorum.. inşallah hakkınızda hayırlısı olur. büyüklerimiz ne demiş hayırlı işi uzatmak iyi değildir.. bende günahların vebalini düşünüyorum hakkımızda hayırlısı artık...

Ben cok mantiksiz buldum. 6 sene flort ederken baskalarinin lafi falan onemli degil de su 5 ay mi onemli oldu. Hem zaten evlilik yssanmayacak ki sadece imza atilacak. Baba evine donmek ne demek? Baba evinden cikmiyorsun ki donesin. Bosansan ds donsen anlarim. En guzeli okulu bitirip is bulup kendi ayaklarinin uzerine bastiktan sonra evlenmek.Evlilik bu kadar da matah bir sey degil. Bu kadar da abartma. Acele etmene gerek yok. Bi okulunu bitir. Bu kadar sene flort ettin de 5 ay mi batti?
hem du gunah islemek diyordun ya.. yapma. Sevgilin kafana silah mi dayiyor sanki.

Son mesajınızı da okuyunca bu evliliği gerçekten istediğini anladım. Sozlunuzde kabul ediyorsa neden olmasın.
Evet bana mantıksız geliyor 5 ,6 ay beklemek varken acele etmek ancak kendinizce geçerli sebepleri var ve siz isterseniz olur.

Baba evi değilde kendi eviniz olarak görmeye devam ederseniz ve çevreyi duymazsanız sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.

Ben cok mantiksiz buldum. 6 sene flort ederken baskalarinin lafi falan onemli degil de su 5 ay mi onemli oldu. Hem zaten evlilik yssanmayacak ki sadece imza atilacak. Baba evine donmek ne demek? Baba evinden cikmiyorsun ki donesin. Bosansan ds donsen anlarim. En guzeli okulu bitirip is bulup kendi ayaklarinin uzerine bastiktan sonra evlenmek.Evlilik bu kadar da matah bir sey degil. Bu kadar da abartma. Acele etmene gerek yok. Bi okulunu bitir. Bu kadar sene flort ettin de 5 ay mi batti?
hem du gunah islemek diyordun ya.. yapma. Sevgilin kafana silah mi dayiyor sanki.

Sizin mesajınızı okuyuncaya kadar acaba konuyu ben mi yanlış anladım diyordum ama doğru anlamışım.
Aynen katılıyorum Hoppa:KK9:

Ben daha önce de bir konu açmıştım okulum bitmeden evlenmek hatta hamilelik diye..27 yaşım bitiyor olacak o zaman..
Ailemde erken menopoz geçmişi var belki de acelem biraz bundandır..
Neden sert çıkıldığına anlam veremiyorum..
Okul bitince zank diye işe de giremeyeceğim önümde kpss engeli var ögretmen adayıyım..
Eğer yaşım 20 olsaydı dediklerinizde haklıydınız..

Ben daha önce de bir konu açmıştım okulum bitmeden evlenmek hatta hamilelik diye..27 yaşım bitiyor olacak o zaman..
Ailemde erken menopoz geçmişi var belki de acelem biraz bundandır..
Neden sert çıkıldığına anlam veremiyorum..
Okul bitince zank diye işe de giremeyeceğim önümde kpss engeli var ögretmen adayıyım..
Eğer yaşım 20 olsaydı dediklerinizde haklıydınız..

Siz sadece nikah kıymayacak mısınız?
Bazı aileler nişandan sonra hemen nikah kıydırıyor sizinki o hesap olacak. Nikahı kıyılan nişanlı kız olacaksınız yani. Ben bunu böyle anlıyorum.

Hani nikah kıyılıp aynı evde yaşayacak olsanız neyse de bu evlilik olmuyor. Siz nikah kıyıp balayına gideceksiniz sonra geri eve döneceksiniz değil mi? Ben buradan + olarak sadece başbaşa bir tatil çıkarıyorum.

Yanlış mı anladım acaba sizi o_O

Siz sadece nikah kıymayacak mısınız?
Bazı aileler nişandan sonra hemen nikah kıydırıyor sizinki o hesap olacak. Nikahı kıyılan nişanlı kız olacaksınız yani. Ben bunu böyle anlıyorum.

Hani nikah kıyılıp aynı evde yaşayacak olsanız neyse de bu evlilik olmuyor. Siz nikah kıyıp balayına gideceksiniz sonra geri eve döneceksiniz değil mi? Ben buradan + olarak sadece başbaşa bir tatil çıkarıyorum.

Yanlış mı anladım acaba sizi o_O

Hayır bildiğiniz törenli nikahlardan..gelinlikli:) düğün olmayacak zaten

Hayır bildiğiniz törenli nikahlardan..gelinlikli:) düğün olmayacak zaten

Anladım. Düğünsüz nikah yapacaksınız ama eşinizle değil ailenizle yaşamaya devam edeceksiniz.

Şimdi burada evlilik nerde?
Madem 5 ay ayrı kalacaksınız nikah tarihini sevgilinizin geldiği zamana alın madem? Ne diye şimdiden nikah kıyıp ayrı ayrı yerlerde yaşayacaksınız ki?

Yaşınızın geçiyor olması aynı evde yaşamanızı da sağlamıyor şimdilik. Hani çocuk falan mı yapmayı düşünüyorsunuz balayında hemen? Öyle bile olsa 4 aylık hamilelik süreci eşiniz yokken geçecek. Sonra bunun ev derdi vs falan var.

Ne bileyim bana hala mantıklı gelen bir yanı yok.
Sadece artıdan başbaşa bir tatil olacak balayı bu kadar :)

X