Evlendikten sonra eski hayatini özlemek?

btxx

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2017
408
315
53
Bu aralar cok kötüyüm. Evlendim ve ailemden uzakta yasiyorum. Hic bir zaman genis bir cevrem olmadi, öyle kolaylikla arkadaslik kurabilen biri de degilim. Tasindigim yere alisamadim ve galiba hic bir zaman da alisamayacagim, suan öyle hissediyorum. Bazi günler evlenip uzaga gittigim icin kendime cok kiziyorum. Ailemi, büyüdügüm ve tanidigim yerleri cok özlüyorum. Henüz calismiyorum ama basvuru yaptim, belki o zaman durumlar degisir?
Esimi cok seviyorum, ilgi gösteren biridir de ama bazen yetmiyor gibi iste. Aileme yakin olsam, canim sıkıldıkca onlara gitsem diye düsünüyorum hep. En kötüsü de esimle tartistigim zaman oluyor; kendimi su kocaman dünyada o kadar yalniz hissediyorum ki. Sizce gececek mi? Bu durumu nasil düzeltebilirim?

Sosyalleşerek, calısarak düzeltebilirsiniz. Ki evlenmeden öncede sosyal degilmissiniz zaten. Sadece ailenizle olan vakit yetiyormus size. Es yetememis. Bir an önce calısmaya, sosyallesmeye bakın.
Spora gidebilirsiniz, belediye kursları var hobilerinize ilgi alanlarınıza göre secim yapabilirsiniz.

Evet büyük bir ailede büyüdügüm icin fazla arkadaslik kurmaya ihtiyacim yoktu acikcasi, esimin ailesi de kalabalik degil maalesef. Cok tesekkür ederim cevabiniz icin

Evliliğe adaptasyon surecindesiniz henüz gurbette olmakta bu durumu etkiliyor haliyle. Evliliğiniz oturduktan sonra her şey daha iyi olacaktır. Çalışıp bir meşguliyet edinmeniz faydalı olabilir.

“ Yel essin kokusu gelir”
der büyükannelerimiz. Ailenize olan özlemiz, gurbetlik hissiniz zamanla azalır ve alışırsınız ancak asosyal olmanız sizi eksiye düşürür daima. Bu süreçte sosyalleşmek psikolojik sağlığınız için çok iyi gelecektir.

Sık sıkta ailenizle telefonda da olsa görüşmeyi ihmal etmeyin

Aynısı bana da oldu doğup büyüyüp 24 sene yaşadığım şehirden, ailemden 900 km uzak bir şehire gelin geldim kimsem yok eşim sürekli şehir dışında bense gurbette yalnız bir şekilde evde oturuyordum taaki minik bir prenses karanlık dünyamı aydınlatana kadar her şey geçiyor merak etmeyin alışmak uzun sürüyor ama kendi kendinize yettiğinizi anladığınızda tüm olumsuzluklar son buluyor

Eğitim hayatınız boyunca ailenizin yanında mıydınız? Hep onların yanında yaşadıysanız bu hisleriniz normal. Aileden uzakta yaşamaya alışacaksınız sosyalleştikçe.

Kendinize bir hayat arkadaşı seçmişsiniz. Onunla keyif alabileceğiniz ortak hobiler geliştirin. Birbirinizin en iyi arkadaşı olmaya çalışın. Bir makale de okumuştum. İyi evliliklerin sırrı uyumadan önce yatakta yapılan sohbette gizliymiş. Ben hatırlarım annem babam ne yaşarlarsa yaşasın gece fısır fısır bir şeyler konuşurdu. Birbirlerine gün içerisinde neler yaptıklarını anlatır, muhtemelen bizlerin sorunlarını kendi aralarında değerlendirirlerdi.
Başka şehre taşınmak zor. Sosyal olmadığınızı yazmışsınız. Aile özlemi çekiyorsunuz. Yaşınızda daha genç. Ama ne kadar güzel ki sevdiğiniz, size değer veren bir eş seçmişsiniz. Bu herkese nasip olmaz. İnşAllah evliliğe adapte olursunuz. Hakkınızda hayırlısı.

Evet büyük bir ailede büyüdügüm icin fazla arkadaslik kurmaya ihtiyacim yoktu acikcasi, esimin ailesi de kalabalik degil maalesef. Cok tesekkür ederim cevabiniz icin
Yav güzelim yurt dısında yasadıgını söylesene sende. Bende oturdum belediye falan yazıyorum el insaf ya…

Ya ne kadar güzel bi cevap yazmissiniz, cok tesekkür ederim

Adiniza cok sevindim cok sagolun güzel cevabiniz icin

Cok tesekkür ederim cevabiniz icin

Zamanla alışırsınız ama böyle alışamıyorum olmuyor demeyin yoksa zor

Daha duzen tam oturmadan skilmaniz normal. Ise girin, orda bi ugrasiniz olsun, yorulun, eve yorgun gelin vs oyle geride kalanlari cok dusunmeye vaktiniz kalmaz. Simdi cok bostaysaniz, surekli akliniz eskilerde tabi. Bir de ailenize gitmenin planlarini da yapin tabii ki. imkaniniz ne bilmiyorum ama kucuk tatil ayarlamaya calisin ailenizin yanina. Benim de annem benden uzakta. Ben careyi 3 ayda bir en az bir hafta gorusecek sekilde birseyler ayarlamakta buldum. (Ya annem buraya geliyor, ya ben oraya gidiyorum. yani her seferinde ben gitmiyorum.)

Bende 900 kilometre ötede bir şehre geldim iki yıl önce bebeğim oldu ama hala alışamadım Sizin ne kadar sürdü alışmanız neler yaptınız.

Bende aynı durumdayım iki yıl oldu hala alışamadım. Bebek oldu üstelik dahada eve kapandım. Dışarı çıkabilsem sosyalleşebilsem aşarım diye düşünüyorum ama bebekten dolayı bir şey yapamıyorum. Sizin bebek yoksa iş bakın eğitim alın kurs vs sosyalleşin imkanınız varken. Bebek olunca bunların hiçbiri olmuyor çünkü. Umarım en kısa sürede alışırız ne diyeyim.

Evlenince ben de şehir dışına taşınacağım bunları okudukça korkmuyorum değil. Sıcakkanlı değilim pek nasıl çevre edinirim ben de bilmiyorum anlıyorum o yüzden

Bende 900 kilometre ötede bir şehre geldim iki yıl önce bebeğim oldu ama hala alışamadım Sizin ne kadar sürdü alışmanız neler yaptınız.
Arkadaşlık ilişkisi kurun yani biraz klasik gelecek ama ben kendimle vakit geçirmeyi de seven biriyim 3 ay eşim yurt dışında çalıştı o dönem evde tek başımaydım evi benimsememde büyük katkısı oldu kendinizle vakit geçirmeyi sevince kendi kendinize yetince alışıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…