Öncelikle hipotiroidin tedavi edilmesi lazım. Mutlaka vakit kaybetmeden bir doktora gidin. Gerekiyorsa ameliyat olmaktan çekinmeyin. Yani tiroit bezlerinde büyüme veya nodül varsa ameliyat çoğunlukla şart oluyor ama ameliyat çok kolay, bekletmeye gerek yok. Ertesi gün taburcu oluyorsunuz. benim ameliyatın çok kolay geçmişti. zayıflama vaat eden hiçbir ama kesinlikle hiçbir ilacı kullanmayın. Mantık olarak da bilimsel olarak da sağlıklı şekilde zayıflatan bir ilaç olması mümkün değil. Evlendikten sonra kilo almanın en yaygın sebebi psikolojik ve yeme alışkanlığındaki değişiklik. Benim öyle olmuştu. İnsan kendi yaptığı yemeği daha çok yiyor. Yiyen olmasa da ziyan olmasın diye yiyor. Bu arada bize ziyan oluyor ama haberimiz yok :) Bir de erkekler genelde hamur işi ve et yemeği seviyor. Kendimize ayrı yemek yapmak eziyet olduğundan maalesef biz de onlara uyuyoruz. Ben de bu durumdayım. Evlenmeden önce de kilo almaya çok müsait bir yapım vardı ama resmen aç yaşayarak zayıf duruyordum. Eve kapandığım nadirdi. Uzun uzun yürür gezerdim ama evlendikten sonra ne olduysa oldu. İki çocuk da doğurunca hop gelsin katmerli göbekler.
Netice olarak bence yapılması gereken "ziyan olmasın diye, azıcık kaldı, şimdi bunu tencereden boşaltıp başka bir şeye koymak lazım gelecek diye kalan yemekleri mideye indirmemek :) Kendimiz için ayrı sebzeler, sağlıklı yemekler salatalar yapmaya üşenmemek ve az yiyip çok hareket etmek. Bunu hepimiz biliyoruz tabii ama önemli olan hayatımızda ne değişip de kilo aldığımızı bulana kadar iyice düşünüp bu alışkanlığı değiştirmek. Ben de şimdi sağlam bir diyete girdim ama inşallah pes etmem :) Dur demezsem gençlik yıllarım şişman kocakarılar gibi tükenecek, yaş kemale erince de zayıflamak fayda etmeyecek. Acele etmemiz gerekiyor bence :)