evlendikten sonra oturulacak yer konusu.. :( :(

koy tavrını şekerim....
inan çok çok zor bi durum...
başta olur yapabilirsin fln zannedersin ama olmuyo öyle içiçe...
inşallah en kısa zamanda bi uzlaşma yolu bulursunuz...

sorun sadece semt değiştirmek mi yoksa eşinin ailesiyle çok yakın oturmak mı?

1,5 aylık bir ilişkiden mi bahsediliyo burda?
Henüz çok erken değil mi bunları düşünmek için?
Neyse sürenin yeterliliğini sen bilirsin de,
ben erkek arkadaşına semt konusunda diretmene anlam veremedim.
sonuçta kendi evinin olduğu semtte oturmak istemesinden doğal bir şey olamaz ki.
Şahsen bende erkek olsam kira vermek yerine,kendi evimde oturmayı tercih ederdim.
Ve ailesi,oğullarına yeni bir ev almışlar,neden satıp başka bir ev alsınlar?
Kaldı ki oğulları böyle bir şey istemiyor,isteyen 1,5 aylık sevgilisi.
Bence yanlış düşünüyorsun.Bu konu için zorlamamalısın.

mart ayında başlayan bı ılışkıde şımdıden ev bakmaya başlıyorsunuz
ya doğru ınsan değılse ne kadar tanıyabılırsınız kı
bence oturduğunuz semt yerıne
uyumunuzu, doğru ınsan olup olmadığını tartışmalısınız, ona üzülmelısınız.
acele etmeyın bence

he ılla evlenıcem dıyorsanızda
ne onun oturduğu semtte, nede sızın semtınızde oturmayın
gıdın başka yerde oturun derım ben
hem ıkı tarafada mesefelı olmuş olursunuz
hem huzursuzluk çıkmaz :34:

canım ben seni anlıyorum bende aynı şehirde biraz mesafeli bir semte gelin gideceğim nasipse yazın. bende hiç istemiyorum ailemin yakınında olmak istemiyorum ama nişanlım kendi işinin-ailesinin semtinde ev bakmak istiyor . bu konuda anlaşamıyoruz sadece. bende annemin benim taşınacağım semte taşınmasını istedim. buyuk ihtimallede oyle olacak.
bu arada olan evi asla satmazlar. bu konuyu bizzat çok yakın arkadaşım yaşadı. altlı ustu oturacaklardı evlenince oğlan o zamanlar bende annemlerle altlı ustlu oturmak isteniyorum evlenince 1 sene sonra geçeriz başka yere demişti. sonuç evlendiler 2,5 sene oldu hala ordalar:ssz:

Ahh canım ilk önce bir nişanlan evlilik hazırlığı başlasın ondan sonra bunları düşün.. iç güveymi alıyorsun demezlermi gelin oğlumu benden aldı ilk baştan kendine kin duymalarını mı istiyorsun ? yoksa o semti kendine mi yakıştıramıyorsun ? Gözün lükste belli herkes ister belki lüks yaşamak ama başta güven ve sevgi gelir. Bunlar olmadan nerde yaşarsan yaşa sana zindandır. Ailesiyle bir sorunun yok anladığım kadarıyla aynı apartmanda değil. Eee kuzum senin derdin ne hem damat adaynın arabasıda var getırır seni dk anacıgının yanınaa:34:

insan seviyorsa gerçekten semtinide değiştirir şehrini de :34: mutluluk semtte değildir,sevdiğinin yanıdır :32:

1.5 aylık bir ilişkide evlenince oturacak yer tartışmasından önce birbirinizi tanıma aşaması olması gerekirdi sanki.Zaten bukadar kısa sürede nerde oturursanız oturun başka sorunlarınız olacaktır evden büyük.

Valla canım ben seni hiç anlayamadım, eski konularına baktım, bir facedeki tanışmaya uğraştığın cocuğu yazmışsınız (ki su an birlikte oldugun oymuş), kisa bir süre sonra Ahmet diye birini yazmışsın bu sefer, yine kisa bir süre sonra eski sevgilinin en yakın arkadaşından hoşlandığını, hayatına onla devam etmek istediğini yazmışsın. Ve bundan 15-20 gün kadar sonra da burada söylediğine göre ilk bahsettigin kisi ile iliskiye başladığını yazmışsın :26: Bir de üstüne üstlük daha 1 aylık iliskinde evlenince oturacağınız semtle ilgili tartıştığınızı yazmissin. Yahu iliski zaten 1 aylik, hangi suredir berabersiniz de, "bir suredir" tartisiyorsunuz. Hatta ailesine de orda oturmak istemediğinizi söylemesini yazmışsın, 1 aya neler sığırmışım maşallah... Gece gece kafam karıştı iyice :27: Ya senin de kafan oldukça karışık, ki öyleyse evlenmeyi düşünme derim bir süre; ya da bizle iyi kafa buluyorsun, ki bu ihtimalin daha kuvvetli oldugu kanısındayım :27:

zaten dün akşam ona dedim ki ' tamam orda yaşayabilirim.. ama bu fikre alışmam için bana biraz zaman ver.. ' bu sözleri söylememde sizin yorumlarınızın da etkisi oldu.. yoksa hayatta cesaret edemezdim. ama bu cümleleri söylerken gözlerimden akan yaşlara da engel olamadım.. o da çok mutlu olucaz sana söz veriyorum dedi.. bazılarınız demişsiniz ki bunları konuşmak için erken değil mi ama bu konu benim için çok önemli. kafamı çok karıştırıyor.. tamam kendimi zorlayarak oraya gittim diyelim ki ama sonra napıcam hiç bilmiyorum :( o yüzden bu konu çözülmeden kendimi ilişkime veremiyorum. bir gün çok iyiysek bir gün kötü oluyo. soğuk davranıyorum çünkü aklıma şu oturulacak yer konusu geliyor.. içimin sinmediği bir yerde yaşamak istemiyorum..

zaten erkek arkadaşım benim yaşadığım yerde yaşayabileceğini söylüyor ama bunu şimdi yapamam diyor :s biliyorum ailesi yüzünden yapamıyor. ben de ona diyorum ki ' tamam onlar senin ailen ama sen artık kendi yuvanı kurmak için adım atmak istiyorsun.. artık sadece kendi yuvanın içindeki huzuru mutluluğu düşünmelisin.. ' o da eğer ben orda yaşayacağımı söylersem ailemle aram bozulur diyor :s Bu konuda bu kadar ailesinin etkisinde kalması beni çıldırtıyor :(

Sanki ülke seçer gibi vahim yazmışsın.
Alt tarafı semtten semte taşınmaktan sözediyorsun....Hem başka semt mi kalmadı da illaki benim semtime gel yapıyorsunuz ?

Erkek arkadaşının ailesi evi önceden almışsa,kararları yakın yaşamak yönündedir.
Hazır evi sattırıp başka ev aldırman imkansız değil ama zor.

erkek arkadaşını gerçekten seviyorsan onunla mutlu olabileceğine inanıyorsan semti bu kadar sorun etme.kaldı ki bir süre orda oturup sonra evi satıp istediğiniz yere taşınabilirsinizde:31:birçok kadın şehir hatta ülke değiştiriyor sen en azından ailenle aynı şehirdesin şanslısın üstelik kirada vermeyeceksin bu da sizin için büyük avantaj :34:bence bu kadar bu konuyu kafana takma:31:

canım benim saol inşallah bulabiliriz.. orda yaşama düşüncesi bile şimdiden benim için çok çok zor :(

koy tavrını şekerim....
inan çok çok zor bi durum...
başta olur yapabilirsin fln zannedersin ama olmuyo öyle içiçe...
inşallah en kısa zamanda bi uzlaşma yolu bulursunuz...

sorun kesinlikle eşimin ailesiyle yakın oturmak değil.. aksine benim için aile kavramı çok önemli ve kocamaaan aile ortamı içinde olmak beni çok mutlu ediyor.. sorun bilmediğim bir semtte üstelik koca koca binaların arasında yaşamak. bu beni beni ürkütüyor :( hayatımı böyle geçirmek istemiyorum :(

sorun sadece semt değiştirmek mi yoksa eşinin ailesiyle çok yakın oturmak mı?

bu konuları konuşuyor olmamız ileride evlenmeyi planladığımız için.. ve bu konu benim için çoook önemli olduğu için.. beni ne kadar anlayabilirsiniz bilemiyorum ama eğer olmayacaksa bu yüzden aramızda hep tartışma çıkacaksa anlaşamayacaksak ilerde çok yıpranıp ta saygı bitip te bozulmasındansa şimdi bitirmek belki de en hayırlısı diye düşünüyorum bazen.. birbirimizi çok sevmemize rağmen.. çünkü yıpranmayı ve onu yıpratmayı hiç istemiyorum :(

1,5 aylık bir ilişkiden mi bahsediliyo burda?
Henüz çok erken değil mi bunları düşünmek için?
Neyse sürenin yeterliliğini sen bilirsin de,
ben erkek arkadaşına semt konusunda diretmene anlam veremedim.
sonuçta kendi evinin olduğu semtte oturmak istemesinden doğal bir şey olamaz ki.
Şahsen bende erkek olsam kira vermek yerine,kendi evimde oturmayı tercih ederdim.
Ve ailesi,oğullarına yeni bir ev almışlar,neden satıp başka bir ev alsınlar?
Kaldı ki oğulları böyle bir şey istemiyor,isteyen 1,5 aylık sevgilisi.
Bence yanlış düşünüyorsun.Bu konu için zorlamamalısın.

aynen bu öneriyi de sunmuştum kendisine.. ama sen beni anlamıyorsun diyor başka bir şey demiyor :( asıl ben onun beni hiç önemsemediğini ve benim isteklerime önem vermediğini düşünüyorum.. asıl o beni anlamıyor. yaptığım naz deil inat deil.. ben orda mutsuz olucam bunu göre göre nasıl oraya gitmem için bu kadar ısrar ediyor bana :(

kiraya verin evi...senin semtten ev tutun

bunu da söyledim.. tamam iki semt te olmasın o zaman farklı bir yer olsun da dedim ama işte :(

mart ayında başlayan bı ılışkıde şımdıden ev bakmaya başlıyorsunuz
ya doğru ınsan değılse ne kadar tanıyabılırsınız kı
bence oturduğunuz semt yerıne
uyumunuzu, doğru ınsan olup olmadığını tartışmalısınız, ona üzülmelısınız.
acele etmeyın bence

he ılla evlenıcem dıyorsanızda
ne onun oturduğu semtte, nede sızın semtınızde oturmayın
gıdın başka yerde oturun derım ben
hem ıkı tarafada mesefelı olmuş olursunuz
hem huzursuzluk çıkmaz :34:

sibel canım, yazdıklarından burda beni en iyi anlayan kişi olduğunu anlayabiliyorum :) sizin ortak bir çözüm bulmanıza çok sevindim.. :) keşke biz de bulabilsek.. erkek arkadaşım da bana diyor ' şimdilik bizim burda yaşayalım bir iki sene sonra senin istediğin yere taşınırız.. ' diyor ama hiç sanmıyorum :( evlendikten sonra bir düzen oturtturduktan sonra başka bi yere gideceğimizi.. çünkü taşınmak o kadar kolay bir iş deil :(

canım ben seni anlıyorum bende aynı şehirde biraz mesafeli bir semte gelin gideceğim nasipse yazın. bende hiç istemiyorum ailemin yakınında olmak istemiyorum ama nişanlım kendi işinin-ailesinin semtinde ev bakmak istiyor . bu konuda anlaşamıyoruz sadece. bende annemin benim taşınacağım semte taşınmasını istedim. buyuk ihtimallede oyle olacak.
bu arada olan evi asla satmazlar. bu konuyu bizzat çok yakın arkadaşım yaşadı. altlı ustu oturacaklardı evlenince oğlan o zamanlar bende annemlerle altlı ustlu oturmak isteniyorum evlenince 1 sene sonra geçeriz başka yere demişti. sonuç evlendiler 2,5 sene oldu hala ordalar:ssz:

bu konu çözülmeden düğünü nişanı bırak ailesiyle tanışmayı bile kabul etmiyorum. çünkü nerede yaşayacağım benim için çok önemli. lüks bir yerde deil mutlu huzurlu olduğum yerde yaşamak istiyorum. lüks bir yerde yaşamak isteseydim benim semtimdense erkek arkadaşımın evini bin kere kabul ederdim çünkü çok lüks bir yerde lüks bir site.. bilip bilmeden yaptığın yorumlara umarım cvp verebilmişimdir ebrucum ;)

Ahh canım ilk önce bir nişanlan evlilik hazırlığı başlasın ondan sonra bunları düşün.. iç güveymi alıyorsun demezlermi gelin oğlumu benden aldı ilk baştan kendine kin duymalarını mı istiyorsun ? yoksa o semti kendine mi yakıştıramıyorsun ? Gözün lükste belli herkes ister belki lüks yaşamak ama başta güven ve sevgi gelir. Bunlar olmadan nerde yaşarsan yaşa sana zindandır. Ailesiyle bir sorunun yok anladığım kadarıyla aynı apartmanda değil. Eee kuzum senin derdin ne hem damat adaynın arabasıda var getırır seni dk anacıgının yanınaa:34:

bence mutluluk tek bir şeye bağlı değildir.. sanırım bu kişiden kişiye göre değişiyor.. ben mesela erkek arkadaşımla çok mutlu olucam ama o yerde yaşamaktan mutsuz olucam

insan seviyorsa gerçekten semtinide değiştirir şehrini de :34: mutluluk semtte değildir,sevdiğinin yanıdır :32:

bir buçuk aylık süre resmi olarak ilişkimizin başladığı süre. biz birbirimizi tanıma kısmını ondan öncesinde gerçekleştirmeyi tercih ettik. yeteri kadar tanıdığımızı düşündüğümüzde de ilişkimizin başlaması kararını aldık. yani kısacası önce tanıştık sonra sevgili olma kararı aldık..

1.5 aylık bir ilişkide evlenince oturacak yer tartışmasından önce birbirinizi tanıma aşaması olması gerekirdi sanki.Zaten bukadar kısa sürede nerde oturursanız oturun başka sorunlarınız olacaktır evden büyük.

erkek arkadaşım da bir süre burda oturalım sonra senin istediğin yere taşınırız diyor ama ben bunun olacağına inanmıyorum :(

erkek arkadaşını gerçekten seviyorsan onunla mutlu olabileceğine inanıyorsan semti bu kadar sorun etme.kaldı ki bir süre orda oturup sonra evi satıp istediğiniz yere taşınabilirsinizde:31:birçok kadın şehir hatta ülke değiştiriyor sen en azından ailenle aynı şehirdesin şanslısın üstelik kirada vermeyeceksin bu da sizin için büyük avantaj :34:bence bu kadar bu konuyu kafana takma:31:

Bende sevgilimin yasadıgı semti begenmezdim ilk gittigimde sanki baska bir semte degil sehire gitmis gibiydim bizim oturdugumuz yer sakin, sessiz bir yerdir onların ise fazlaca kalabalık, her türlü insanların oldugu bir yer.. Bizde orda oturucaz büyük ihtimalle cünkü bizim isyerimiz orda alısmam bu sayede oldu zaten yani canım, insan neleri kabul ediyor bırak semti, sehiri, ülke degistiriyorlar...

Bu kadar büyütmemelisiniz bence bu meseleyi..
:ssz:

bence bu sebepten ötürüondn ayrılmayı düşündüğün için o seni bıraksın

senin canın bahane arıyor
ne güzel site içinde geecek dşünüyorsan çocuğum güzel yerlerde büyür binamın önünde parkı olur güven içinde oynar diye düşün
herşeyden önemlisi iş yerleriniz nerede

veee eğer evi alan babasıysa kalkıpta senin oturduğun yerden tabiki aldıramaz kendi parasıyla senin dilediğin yerden alır sen nasıl ailenden ayrılmak istemiyorsan o da istemez
ben işe neresi yakınsa orada oturmaktan yanayım böyle durumlarda

ayrıca daha 1 aydır beraberseniz bu fikre alışmak için dahaa çoooooook zamanın olacak bu kadar dert etme sen yeterki alışmaya başla

Back
X