• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlendikten sonra üniversite okumak

sekerzadem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2018
319
220
103
Merhaba hanımlar, 4 yıllık evliyim 22yasindayim liseyi evlendikten sonra bitirdim ama üniversite sınavına giremedim çünkü hamileydim ve dogumum o tarihe denk gelmişti. Sonraysa sürekli erteledim bilmiyorum belkide girsem bile kazanamiyacam içimde hep bir istek var bu yılda geçti çünkü sinava çok az kaldi ve bu kadar kısa sürede çalısamam bir yanimda bu saaten sonra girsen de kazansanda okulu bitirene kadar 28-29yasina giricem iş buldum filan diyene kadar da 31-32olucam bilmiyorum Çevrenizde var mı evlendikten sonra sınava girip kazanan okuyan okuyabilen belki banada umut olur...

Hangi bölümü istiyorsun? İstediğin bölüme göre değişir aslında, şimdiden başlasan kazanma ihtimali.
Ben okuyorum şu an, evlendikten sonra başladım. Okunuyor zor değil, önemli olan husus eşinin gerçekten desteği.
Benimki ilk başlarda benden daha hevesliydi, daha sonra anasının ağzına bakıp, evliliğimi cehenneme çevirdi. Şimdi boşanacağım, okulun bitmesini bekliyorum.
Ama okumayı hep desteklerim, oku. Örgün olmazsa açıköğretim oku. Asla vazgeçme.

Size kendi konumla cevap vereyim
Hiç pişman değilim. Bu arada 34 haftalık hamileyim

Çok fazla var. Torunu oluşta okuyan bile gördüm. Eğer inancınız ve azminiz varsa yaparsınız. Acele edin ama dediğiniz gibi zaman geçiyor. Boşa harcadığınız her dakika bile vakit kaybı. Daha fazla zaman geçirmeden çalışmaya başlayın

Merhaba hanımlar, 4 yıllık evliyim 22yasindayim liseyi evlendikten sonra bitirdim ama üniversite sınavına giremedim çünkü hamileydim ve dogumum o tarihe denk gelmişti. Sonraysa sürekli erteledim bilmiyorum belkide girsem bile kazanamiyacam içimde hep bir istek var bu yılda geçti çünkü sinava çok az kaldi ve bu kadar kısa sürede çalısamam bir yanimda bu saaten sonra girsen de kazansanda okulu bitirene kadar 28-29yasina giricem iş buldum filan diyene kadar da 31-32olucam bilmiyorum Çevrenizde var mı evlendikten sonra sınava girip kazanan okuyan okuyabilen belki banada umut olur...
Ne icin okumak istiyorsunuz, calismak icin mi, bir hayat gorusu, vizyon icin mi? oncelikle buna karar vermek lazim.
Beceriniz ve isteginiz varsa tavsiyem 2yillik saglik bolumlerinden birini okuyup, is yasamina atilmaniz.
Saglik sektoru bitmeyen bir alan, hemen ise girebileceginizi umuyorum, hatta ozel bir universitede okur, kendi bunyelerinde ise baslar, tecrube edinmek daha mantikli geliyor. Dilerseniz okumaya devam da edebilirsiniz.

Evliyken okuyan insanlarin basari hikayeleriyle dolu cevrem, yeter ki kararli bir sekilde istiyor olun.

Öncelikle kendimden örnek vererek başlamak istiyorum bende evliyim ve şuan 4.sınıfım ama ben okula başladığımda evli değildik yeni tanışmıştık normalde hemşehriyiz ama o işinden dolayı benden okulumdan dolayı aramızda 1000 km vardı hiç görüşemiyorduk ve 2 sene sonunda zor bela aileleri ikna ederek evlendik ben tatillerde evime gidiyorum tatil dışında okulumun olduğu şehirdeyim ayrıca sınıf arkadaşlarım 2.üniversitesini okuyor 30 yaşında ablalar sınıfımızda 5 tane bebiş doğdu üstelik final haftasından hemen önce doğurup lohusa olarak sınava giren ablayı mı anlatayım kpss günü sancısı gelip sabaha doğuran ablayı mı bilemedim. Üstelik biri de benim gibi evi farklı şehirde onun evi benimki kadar uzak değil 3 saat mesafe ama haftaiçi okula geliyor haftasonu evine gidiyor üstelik çocuğuyla başardı bunu kaynanası ve kayınbabası ile geliyorlardı apart tutmuşlardı kayınbabası ders aralarında bebeği emzirsin diye getiriyordu ve o bebek şuan 2.5 yaşında annesi de benim gibi son sınıf insan isteyince herşeyin üstesinden gelir inanın ki biraz yıpratıcı bir süreç ama bitmiyor değil elbet bitiyor🤗

Benim teyzem var 45 yaşında bitirli okulı evlendikten çok sonra başladı ortaokul lise üniversite okudum şuan ögretmen ve 50 yaşında bence sizinnyaşınız da çok genç yapa bilirsiniz

Evlenirken okuyordum. İlk sene son dönem okulumu bitirdim. İlk sene işim gereği 15 gün evde 15 gün iş için şehir dışında oluyordum. 1 sene sonra oğlum oldu. Oğlum 5 yaşında ikinci ünv. Yazıldım. Oğlum kreşe gittiği sürede okuluma ağırlık verdim. Bu sürede 2 ameliyat. 1 yoğunbakım rahatsızlığı ve ikinci bebek için tüp bebek tedavisi görmeye başladım. Ünv. Son 6 dersim kaldı. Oğlum 6 yaşında ben 35 yaşındayım ikinciye hamileyim. Çalışmayı hiç bırakmadım. Kadın isterse herşeyi yapar.

var babam var ama herkesin harcı değil babam evli iki çocuklu iken ankara hukuk kazanıp okumuş bir insan dört yılda bitirememiş ama 1 yıl uzamş beş yılda bitirmiş sonra da bir yıl stajı var işte altı yıl toplam ve 34 yaşında avukat olmuş

Benim bir akrabam çocukları 10 yaşını geçince okudu. Öğretmenlik yapıyor şimdi özel bir okulda. Sen istedikten sonra neden olmasın?

Merhaba kızlar ben 50 yaşında ilk önce aşçı yardımcılığı kursuna sonra aşçılık kursuna gittim,ustalık belgemi aldım,formasyon eğitimi aldım şimdi de açık öğretim fakültesi aşçılıkta 2. sınıf öğrencisiyim ve derslerimde çok iyi yani isteyen herşeyi başarır,Bu arada en büyüğü 30 yaşında, en küçüğü 20 yaşında üç tane erkek evladına sahibim.

22 yaşında mezun oldum, geldim 31 yaşına hala düzgün bir iş bulamadım. :olamaz:
Yaa konusunu dert etmeyin yani. Geç bitirdiniz diye ise girmeniz sıkıntılı olacak bir durum yok ama benim size tavsiyem iki yıllık is imkanı olan bir bölüm okumanız. 😊😊
Allah kolaylık versin.

Çevreye etrafa bakma sen canım kesinlikle çalış ve oku. Hayalini gerceklestir. Lafa söze bakma mis gibi de okursun calisirsin da.. 30 lu yaslar daha yolun başı.

Siz 22 yaşında geç kaldığınızı düşünüyorsunuz benim sınıfımda 28-32 yaş aralığında insanlar vardı. Haberlerde bazen görüyoruz 40ında 50sinde 60ında üniversite okuyan insanları. Ayrıca kimileri de son sınıfta okulu bırakıp başka bir bölüme başlıyor tam mezun olacakken.

Demem o ki geç kalmış değilsiniz. İnşallah güzel sonuçlar alır güzel okullarda okursunuz.

34 yasindayim universite mezunuyum. Seneye sinava giricem cunku meslek degistiricem. 2 tane de evladim var.... Kim ne derse desin kulaklarini kapat hayat senin. Simdi disini siksan 6 sene sonra rahat edeceksin ve belki 90 yasina kadar yasayacaksin bir omur ah etmek neden?

2013 te 35 yalımda başladım. 5 yılda cift anadal yaptım. Gecen yıl bitti. Yüksek lisans düğğndüm tezi gözüm kesmedi

Benimde konularım mevcut 1 senedir evliyim.
26 yaşında mühendisim ve 4 senedir çalışıyorum ama mutlu değilim
Bu sene sınava girip hemşirelik okuyacağım.
30 yaşında mezun olcam yani.
Siz 22 yaşındasınız hiç düşünmeyin bile kesinlikle okuyun

Size kendi konumla cevap vereyim
Hiç pişman değilim. Bu arada 34 haftalık hamileyim

Yaa bravo size nasıl başardınız tebrik etmek için geldim. Harikasınız ❤️

Back
X