• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlendikten sonra üniversite okumak

Merhaba hanımlar, 4 yıllık evliyim 22yasindayim liseyi evlendikten sonra bitirdim ama üniversite sınavına giremedim çünkü hamileydim ve dogumum o tarihe denk gelmişti. Sonraysa sürekli erteledim bilmiyorum belkide girsem bile kazanamiyacam içimde hep bir istek var bu yılda geçti çünkü sinava çok az kaldi ve bu kadar kısa sürede çalısamam bir yanimda bu saaten sonra girsen de kazansanda okulu bitirene kadar 28-29yasina giricem iş buldum filan diyene kadar da 31-32olucam bilmiyorum Çevrenizde var mı evlendikten sonra sınava girip kazanan okuyan okuyabilen belki banada umut olur...

Ben de hiç üniversite okumadım, bu sene sınava girmeyi düşünüyorum. Çok yoğun çalışıyorum ve kızım var 16 aylık. Ders çalışmaya vaktim yok ama şansımı deneyeceğim. Bence denemelisin sen de, daha yaşın da küçük ben 26 olacağım önümüzdeki ay. Kazansam bitirsem okulu zamanında 31 yaşında olacağım ama geç olduğunu düşünmüyorum.

Merhaba hanımlar, 4 yıllık evliyim 22yasindayim liseyi evlendikten sonra bitirdim ama üniversite sınavına giremedim çünkü hamileydim ve dogumum o tarihe denk gelmişti. Sonraysa sürekli erteledim bilmiyorum belkide girsem bile kazanamiyacam içimde hep bir istek var bu yılda geçti çünkü sinava çok az kaldi ve bu kadar kısa sürede çalısamam bir yanimda bu saaten sonra girsen de kazansanda okulu bitirene kadar 28-29yasina giricem iş buldum filan diyene kadar da 31-32olucam bilmiyorum Çevrenizde var mı evlendikten sonra sınava girip kazanan okuyan okuyabilen belki banada umut olur...
Girin sinava kendinizi bi deneyin niye gözünüzde bu kadar buyuttunuz22 yaşındasınız ne okumak istiyorsunuz mezun olana kadar 28 29 yaş demissiniz
Bende 3. Hamileyim geçen sene sınava girdim açıktan bi bölüm tercih ettim hatta bugün sınavım vardi ve yarın da var

Ben varim. Hamile hamile doktoraya baslayip hem oglumu buyuttum hem kariyerimi tamamladim. 32 yasinda doktoraya basladim. Ben azimli insanlari cok seviyorum. Bravo, asla vazgecme. Seni cok takdir ettim. Evladina ornek bir annesin. Tebrikler. Asla birakma.

Bence yaparsınız neden olmasın.. geç değil girin sınava açık öğretimden çocuk gelişimi okuyabilirsiniz mesela.. öncelikle açıköğretim bakın derim..

Bir de çok iyi puan yapmışsınız harikasınız gerçekten. Ben de bu sene girmek istiyorum ama çok zor, hiçbir şey bilmiyorum sanki :KK43:
Darısı başınıza. Ben normalde saysalcıyım ama okumaya başladığım bölüm sözelden alıyor diye baya tırsarak girdim sınava ama sorular şansıma genel kültür gibi geldi. Bir de kitap okumayı ömrüm boyu bırakmadım çok faydasını görüyorum. Bu sene hamileliğim ağır geçiyor daha önce günde bir kitap okuyordum şimdi haftada 2 kitaba düştüm mide bulantılarından bakamıyorum kitaba çok.

Darısı başınıza. Ben normalde saysalcıyım ama okumaya başladığım bölüm sözelden alıyor diye baya tırsarak girdim sınava ama sorular şansıma genel kültür gibi geldi. Bir de kitap okumayı ömrüm boyu bırakmadım çok faydasını görüyorum. Bu sene hamileliğim ağır geçiyor daha önce günde bir kitap okuyordum şimdi haftada 2 kitaba düştüm mide bulantılarından bakamıyorum kitaba çok.

Daha önce bir üniversite okumuş olmanın da etkisi vardır eminim. Ben liseden sonra direkt iş hayatına atıldım, açıktan bir bölüme yazıldım ama örgün okumak istiyorum. Umarım başarabilirim. Kitap okumayı da çok seviyorum ama sayısalım berbat. Biraz sınava yönelik konulara bakıp soru çözmem lazım galiba vakit bulabilirsem 🥴

Hayat herkes icin farkli zamanlarda isliyor, bir seyi basarmak icin en dogru zaman istediginiz ve sartlarinizin en dogru oldugu zaman :) Yas, boy, kilo hepsi birer sayi... Sayilar siz anlam yuklediginiz muddetce anlamli olur, yoksa bir anlami yok inanin. O yuzden okumak istiyorsaniz kendinize yas baskisi yapmayin derim. Basarilar dilerim.

hiç öyle düşünmeyin bence. ilk universitemin iş alanı çok dardı. 2. üniversite olarak sayılı üniversitelerden birine girdim hem de iyi bir bölüme. ama girdiğimde 26 yaşındaydım. çalışıyordum. bitene kadar 30 okurum falan diye hesap edip üzülüyordum. sonra tabi ev iş derken bitiremedim. 30 olduğumda o çok geç diye uzuldugum yaş öyle kıymetli oldu ki keşke o zaman bitirebilseudim diye düşündüm.

hem de bence daha iyi çocuklarınız büyümüş olur. küçükken çalışmak çok zor çocuklarla. bence zaten ya çocukları erkenden yapıp biraz büyüdüklerinde çalışacaksın. yada önce çalışıp 40 a yakınken emekliliğe yakın çocuk yapacaksın 😄

Back
X