Üşenmedim sayfa sayfa okudum
Hep demişsiniz ki: hayal kurdum evim böyle olacak, kır düğünü hayalimden vazgeçtim, hayalim için almak istedim..
Arkadaşım, gerçekten evlilik hayalin bu mu?
Evlenmeden önce kurulması gereken hayaller simli duvar kağıtları mi yoksa , akşamları dizine yatarım film izleriz,pazar kahvaltısını beraber hazirlar uzuun uzun sohbet ederiz, şu saten çamaşırları da alayim,baştan çıkarıcı olayım falan değil midir?
Yani siz sadece evden kurtulup gelin evi programı gibi misafirlere göstermek için ev istiyorsunuz. Eş bunun neresinde?
Sizin hayalinizi gerçekleştirmek için nesne önemli, öznenin hiçbir önemi yok.
Yani ha ali girmiş kolunuza ne veliii.
Adamın son mesajlarına hak vermekle birlikte daha sizin adınıza korktum. Yani daha nişanlıyken ne pis küfürler etmiş. Ben 27 yaşındayım, hayatıma da çok fazla insan girdi çikti. Adamın su yazdıklarının onda birini bir kişiden duymadım . Agzim açık okudum.
İnanın ki hiç normal değil. Daha bugün size böyle küfürler eden , biktigini söyleyen adam yarın sizi döver de çözüm üretmeyip bosar da.
O zaman avangart mobilyaların hiç önemi kalmaz.
Bana sorarsan bu derece saygıyı kaybetmiş bir adamla evlenerek hata yapma.
He adam haklı mı?
Valla sonuna kadar haklı. Tüm cümlelerinden simariklik akıyor. Ama sen de böyle bir insansın.
Yine de böyle çirkin cinsel hakaret içeren küfürleri sevdiğin bir insandan duymak iğrenç birşey. Belki baba evinde de duya duya normalleştirmissindir ama inan bu cümlelerin boşanma sebebi olacağı evlilikler de var bu ülkede . Daha şimdiden saygının bittiği bir evliliğe adım atıp geleceğini karartma bence.
Ve son olarak 'neden böyle yapıyorum bilmiyorum' demişsiniz.
Bu yaptığınızın ismi prenses sendromu
Neredeyse tüm evlenen kadınlarda oluyor. Eğer karşı taraf 'tabi canım, sen agasin canım, paşasin canım, yaparız aşkım,sen emret yeter' modunda takılıyorsa kadın kendini hakikaten biraz fazla şey görüyor. Yani ne desem hakaret boyutunda olmaz?
Fazla 'şey' işte.
Ama karşı taraf gerçek yüzünü gösterip pohpohlamalari azaltinca geçiyor bu sendrom. Bak mesela senin son attığın mesajlar ne kadar sakin.
Neden?
Azari yemiş oturmuşsun. Prenses sendromundan eser kalmamış. Ama adam kibar kibar konusup 'aksamlari taksiye mi çıkayım sevgilim,yapma böyle' falan dese 'bühüü ben en iyisine layık değil miyim,hayalim de hayalim' diyip başının etini yemeye devam edecektiniz.