• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenecegımız ınsan bastan bellımıdır allah bunu bıze yazmısmıdır..

Evlenecegimiz kisi önceden belli der cogu kisi halbu ki degildir. Insan daima kendi secimlerini yasar Rabbim kuluna akil vermisdir kader kendin yasadigindir ha su vardir ki her ser de bi hayir ve her hayir da bi ser olabilir. Bazi seyler olmuyorsa cok da zorlamamak gerekir.
Kader kisinin sadece dogumu ve ölümüdür. Allah zulmü sevmez ve kullarina zulüm etmez bazi insanlarin esleri siddet vs.. herseyi uyguluyor bu tercihi Allah senin adina yapmissa bu zulümdür benim ne sucum varda bunca cileyi hak edeyim Allah bana bunu reva görsün ben senin kaderine yazdim istesen de istemesende bunu cekeceksin bunu hic kimse kabullenemez ki Rabbim hic bir iste kulunu zorlamaz ve onu mecbur birakmaz...
Yasadigimiz hersey bizim secimlerimizdir ki onun icin öteki dünyada yargilanma var hersey Rabbimin yazdigi olsaydi diger dünyada sorgulanmak yanlis olurdu cünkü zaten onun bana yazdigi seyleri yasadim neden beni sorgulasin sucum yokken...
Uzun oldu ama yani es de diger hersey gibi kendi secimindir...

duygularımı ifade etmişsiniz :16:

Bence önümüzde birden çok seçenek vardır.
Biz hangisini seçersek, o olur.
Bu konular çok açıldı ama ortak paydada buluşulamadı hiç.

Benim onumde hic secenek yok vallahi :50:

Secenek olabilecek kimse yok ki etrafimda irademi kullanip birini seceyim. :37: :37:

Asil buna kader ve kismet denir bence, kainatin bir bildigi var ki etrafimda erkek sinek bile yok son 5 yildir.

Bana kalirsa karsina cikan insanlar kismettir, etrafta adaylar varsa o zaman secimini yaparsin. Lakin etrafta hic aday olmamasi da kismettir bence, en azindan ben kendime boyle soyleyip kendimi boyle avutuyorum.

Son düzenleme:
Bende bellidir diye biliyorum.

Ne yaparsak yapalım kader bizi o kişiye yönlendiriyor.Hani duyarız ya hanım kızımızı bir çok kişi istemiştir o bi türlü evet dememiştir.Biri gelmiştir ağzım dilim bağlandı deyip kabul etmiştir.Bunun gibi bir çok anı dinlemişizdir.

Esim beni istemeden önce duyumlar almistim ve soyle bir soz soyledim,
dunyada bir ben bi o kalsa ben onunla evlenmem,
sonra istediler kabul etmedim,
ama suan onunla evliyim :9:

EVLİLİK KADERDİR..!

Kiminle evlenileceğin ezelde
muayyen olup, hiçbir surette
değişmeyeceğini hatta,
... Ashab-ı Kiram’dan bir zatın
Peygamberimiz'e (s.a.v.):

“Falan kadınla evlenmek istiyorum,
dua buyurun.” demesi üzerine:

“Eğer sana, İsrafil, Mikail, Cebrail,
ve... Hamele-i Arş, (A.S.) dua etse,
aralarında Ben de bulunsam,
gene sen ancak senin için yazılan
kadınla evlenirdin.”

(Ramuz:357/9)

Yanlis degilde size göre yanlis diyelim cüzi yada külli bilemem ben kurana ve mantigima göre dinimi yasarim mantigima uymayan seyde bi noksanlik vardir ama dinde degil nakil de bize aktarilanda yani.
Aile evet kaderdir ölümde keza öyle ama dua ölüm zamanini degistirip uzatabilir.
Ama evlilik ve diger tüm seyler bunun disindadir insanin hür iradesidir. Yaptigim seylerden yargilaniyorsam bnlar benim secimlerimdir . Esim bana iyiysede kötüysede bu benim secimimdir.
Kötüyse ve Allah bana yazmissa neden bunu hak edecek ne yaptim bu gayet mantiksiz bisey Allah in adaleti cok yücedir bunu unutmayin kimini fakirlikle sinar kimini zenginlikle yada baska seylerle ama unutmayin kendi tercihleriniz daima sizi bi yerlere getirir yada yok eder.

Zülum Allah dan gelmez ki RAbbim zulmü sevmez...

Bana göre yanlış diye bir şey yok. Belli ki çok inançlı bir insansınız ama farkında olmadan çok talihsiz cümleler kuruyorsunuz.
Üzerine basa basa tekrar söylüyorum, evlilik insanın kendi iradesi gibi gözükse de onu karşımıza çıkartan ve evlenmemize sebep olan Allahtır.
Size göre yanlış bana göre doğru diye bir şey yoktur. Dinde bence diye bir şey yoktur. Kurallar, olanlar, olması gerekenler, her şey ortada. İslam dini kılıç kadar keskindir. Her şey açık ve nettir. Benim bir önceki yazımda yazdıklarım kendi düşüncelerim değil araştırarak edindiğim güvenilir bilgilerdir. İslam inancında az evvel bahsettiğim gibi külli irade ve cüzi irade olmak üzere bir kendi irademizle yapmamıza izin verilenler, bir de ne yaparsak yapalım değiştiremeyeceğimiz, tamamıyla Allahtan gelenler vardır. Allahın insanı zorlukla sınaması, kötü bir evlilik yaşatması ona zulmettiği anlamına gelmez ki hem. Vardır bir bildiği. Ve kimi insanları bu dünyada sınar. Böyle bakmak lazım.

Hiç evlenmeyen insanlar için kaderlerinde kimse yazılmamış mı oluyor acaba? :26:

hani diyoruz ya ki ben de diyordum. önümüze 2 seçenek çıkar iyiyi ya da kötüyü biz seçeriz. belki de o kişi dediğiniz gibi bizim kaderimizdir. iyilik ya da kötülük rabbimin insanın kendine bıraktığı bir şeydir. iyi ya da kötü olmayı karşımızda ki seçer
biraz karışık oldu ama bu konuyu iyice bir araştırmam lazım :31:

Rabbim Sonucta hayatimiza nasil Yon verdigimizi,alacak oldugumuz Kararlari ve yapcaklarimizi bildigi icin kaderimizi Yazmistir...Ama Rabbim Akil Vermistir Dogruyu gormemiz Secmemiz icin ve Dualarimizla Degistirebiliriz Tabiiri caizse...Rabbim Herseyin Hayirlisini Nasib Etsin Cumlemize insaالله...

Kader mi değil mi bilmem de seneler önce biri bana bi fal bakmıştı
İlerde biriyle tanışcaksın her şey çok güzel olcak,ilişkiniz karanlıkta bile parlıcak demişti
Aynı kişinin baktığı fallar 4 sene boyunca hep çıktı,böyle de bişey söyleyince insan inanmak istiyo.
Aradan 7-8 sene geçti.
Nerde kaldı bu adam?:27:

ılerde esımız olacak kışı önceden bıze takdır edılmısmıdır..

Bir kişinin evleneceği kız/erkek, önceden belli ve yazılmış olsaydı Kur’an-ı Kerim’de evlendirme emri olmaz ve evlenilmesi yasak olan kadınlar (Bkz: Nisa, 4/22-24) diye bir konuya yer verilmezdi. Bu tür sözler, bazı kimselerin bir delile dayanmadan yaptıkları iddiadan başka bir şey değildir.

Allah Teâlâ diğer konularda olduğu gibi evlilik konusunda da insanları serbest bırakmış ki bunun neticesinde insanı ya mükâfatlandırsın ya da cezalandırsın. Eğer insan Allah’ın onaylamadığı bir evlilik yaparsa bunun neticesinde cezaya maruz kalacak, fakat Allah’ın izin verdiği kişilerle evlenirse bu taktirde mükafata hak kazanacaktır. Eğer her şey önceden yazılmış bitmiş olsaydı, insanın seçme hürriyeti olmaz; bu açıdan yaptıklarından sorumlu tutulmazdı. Kur’an’da inanç esasları sayılırken kader inancına yer verilmez. Bu inanç, bazı hadislere dayanılarak ortaya konmuştur.

alıntıdır..

Evlenecegimiz kisi önceden belli der cogu kisi halbu ki degildir. Insan daima kendi secimlerini yasar Rabbim kuluna akil vermisdir kader kendin yasadigindir ha su vardir ki her ser de bi hayir ve her hayir da bi ser olabilir. Bazi seyler olmuyorsa cok da zorlamamak gerekir.
Kader kisinin sadece dogumu ve ölümüdür. Allah zulmü sevmez ve kullarina zulüm etmez bazi insanlarin esleri siddet vs.. herseyi uyguluyor bu tercihi Allah senin adina yapmissa bu zulümdür benim ne sucum varda bunca cileyi hak edeyim Allah bana bunu reva görsün ben senin kaderine yazdim istesen de istemesende bunu cekeceksin bunu hic kimse kabullenemez ki Rabbim hic bir iste kulunu zorlamaz ve onu mecbur birakmaz...
Yasadigimiz hersey bizim secimlerimizdir ki onun icin öteki dünyada yargilanma var hersey Rabbimin yazdigi olsaydi diger dünyada sorgulanmak yanlis olurdu cünkü zaten onun bana yazdigi seyleri yasadim neden beni sorgulasin sucum yokken...
Uzun oldu ama yani es de diger hersey gibi kendi secimindir...

Afrika'daki çocuklar geldi aklıma her şey bizim seçimlerimizden ibarettir deyince sen.
Ya da küçük yaşta tecavüze uğrayanlar falan ...
Bunlar hep zulüm ve hep yaşanıyor.

Eşiniz kötüyse kaderiniz, iyiyse tercihiniz oluyor,
0 alınca hoca kötü not verdi, 100 verince iyi not aldım demek gibi
:51:

Afrika'daki çocuklar geldi aklıma her şey bizim seçimlerimizden ibarettir deyince sen.
Ya da küçük yaşta tecavüze uğrayanlar falan ...
Bunlar hep zulüm ve hep yaşanıyor.

Bunu ben de çok düşünürüm düşündükçe inerim diplere, çok şeyi sorgularım, aklım karışır.

Benim takıldığımda eğer kesin kaderdeyse birkaç kez evlenenlerinki ne oluyor ya da hiç evlenmeyenlerin?

Ayrıca birisi yazmış ya çok mantıklı geldi değiştirilemez olsa kuranda yer verilmezdi evlilik, eş seçimi konusuna.

Bilemedim derin konular bunlar ilahiyatçı olan, bu işin ilmini alanlar bile tam açıklık getiremiyor bazı şeylere fazla derine inmemek lazım.

Kader meselesinde benim de kafami kurcalayan seyler var.

Sakat doganlarin, Afrikada doguyup buyuyenlerin gunahi ne, onlar neden bu sekilde dunyaya gelirken Avrupada doganlar daha sansli? Sakat doganlarin gunahi ne? Onlar da boyle sinaniyor demeyin, kendilerine sorsaniz sakat dogmaktansa baska imtihanlari tercih ederlerdi bence.

Tecavuz meselesi mesela.....diyelim ki aksam okuldan eve donuyorsunuz ve biri arkanizdan yaklasip kafaniza sert bir darbe indirip bayiltiyor, sonra da kuytu bir koseye surukluyor..Bunun neresi irade simdi ? Kimse tecavuze ugramayi secemez.Turkiye'de tecavuz her yerde olabilir, sokakta, isyerinde vs iyice mesrulasti, hepimizin basina gelebilir. O anda ordan geciyor olmak raslanti mi kader mi? Eger kaderse Allah neden bu kuluna bilerek zulum ediyor, neden onun hayatini mahvediyor?

Bunlar oldum olasi kafami kurcalamistir. Zannimca kk ya bu konulari bilen biri gerek. :ssz:

Son düzenleme:
inanın bende bu konuyu çok merak ediyodum çok araştırdım ama bende işin içinden çıkamadım

çok evlilik yapanlar nasıl oluyo acaba mehmet ali erbil seda sayan biçok evlilik yaptı onların kaderinede bu evleniceği insanlarmı yazılmış :53:

Back
X