• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğiniz insanın annesine ne kadar dikkat edersiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

senvarsindiye

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2019
620
549
103
Hanımlar Günaydın
Aklıma takılan bir şey var. Siz tecrübeli hanımlara sormak, danışmak istiyorum.
Evlendiğiniz insanın annesine kadar dikkat edersiniz?
Biriyle görüşüyorsunuz. Oğlanı çok beğeniyorsunuz her anlamda. Karakteri tam sizlik ama bir sıkıntısı var oda annesi.
Annesi herkesin dilinde olan biri. Herşeye karışmasıyla laf sokmalarıyla vs. Yani bir ortamda kendini ilgilendirmeyen herşeyle ilgili bir yorumu kesinlikle var. Kendini beğenmiş biri.
Ne yaparsınız böyle bir durumda? Burada okuyorum kayinvalideyle ilgili o kadar çok konu açılıyor ki. Birini de ilerde ben açmak istemem açıkçası. Fakat oğlana da farklı bir bağlılık hissediyorum.

Kendim tanımaya calisirim annesini. Milletin lafıyla dolduruşa gelmeyin. Ayrıca iş adamda bitiyor. Aradaki dengeyi kurup kuramayacagini zaten sevgililik/Nişanlilik döneminde elbet belli eder. Laf taşıyor mu, yapıcı bir rolü var mi yoksa aman banane deyip geri mi çekiliyor, size değer veriyor mu, iyice inceleyin.

Kendim tanımaya calisirim annesini. Milletin lafıyla dolduruşa gelmeyin. Ayrıca iş adamda bitiyor. Aradaki dengeyi kurup kuramayacagini zaten sevgililik/Nişanlilik döneminde elbet belli eder. Laf taşıyor mu, yapıcı bir rolü var mi yoksa aman bahane deyip geri mi çekiliyor, size değer veriyor mu, iyice inceleyin.
Bence de ,annesi degil oglunun durumlari nasil idare ettigi önemli, net!

Kesinlikle çok dikkat edilmeli, burası los angeles değil ve aileler her şeyin içine illa ki müdahil oluyor. Ama az ama çok, bir şekilde oluyorlar. Sıkıntılı kv kadar çekilmez bir şey yok çünkü erkekler de annesine toz kondurmuyor genelde. Erkek tepki koysa da tamamen hayatınızdan çıkaramıyorsunuz o kadını çok ekstrem şeyler yapmıyorsa. Bir ömür çekiyorsunuz yani. Ve Türkiye’deki boşanmaların çoğu erkek aileleri daha doğrusu kv'ler yüzünden oluyor bunu unutmayın.

Kendimden örnek vereyim, eşim çok çok özel bir insandır. Çok düzgün, kaliteli, iyi bir eş ve babadır. Buna rağmen kv'yi tanısaydım asla evlenmezdim. Anlatabildim mi bilmiyorum?

Hanımlar Günaydın
Evleneceğiniz insanın annesine kadar dikkat edersiniz?
Biriyle görüşüyorsunuz. Oğlanı çok beğeniyorsunuz her anlamda. Karakteri tam sizlik ama bir sıkıntısı var oda annesi.
Annesi herkesin dilinde olan biri. Herşeye karışmasıyla laf sokmalarıyla vs. Yani bir ortamda kendini ilgilendirmeyen herşeyle ilgili bir yorumu kesinlikle var. Kendini beğenmiş biri.
Ne yaparsınız böyle bir durumda? Burada okuyorum kayinvalideyle ilgili o kadar çok konu açılıyor ki. Birini de ilerde ben açmak istemem açıkçası. Fakat oğlana da farklı bir bağlılık hissediyorum.
Bence bunu evleneceğiniz kişiye sorun tavırları ne olacak ona bakın şuanki tavrı neyse evlendiğinizdede o olacak çünki köprüyü geçene kadar hesabı yapan biri değilse tabi.
Ben eşimle sevgiliyken de nişanlıyken de hep ailesi yüzünden kavga ettik evliyiz hala ediyoruz hep ailesini savunur yanlışlarını görse bile bana yapılıyor yapılan der benim bişey demeye hakkım olmadığını söyler sonradan pişman olmamak için sevgilinizin bu konudaki tavırlarını ölçün

Kendim tanımaya calisirim annesini. Milletin lafıyla dolduruşa gelmeyin. Ayrıca iş adamda bitiyor. Aradaki dengeyi kurup kuramayacagini zaten sevgililik/Nişanlilik döneminde elbet belli eder. Laf taşıyor mu, yapıcı bir rolü var mi yoksa aman bahane deyip geri mi çekiliyor, size değer veriyor mu, iyice inceleyin.
Milletin doldurusu olsa keşke. Benim gördüğüm şeyler. Hatta oğlanla meselemizden sonra bana da laf sokma girişimi oldu. Daha önce asla birşey demeyen kadın bu meseleden sonra yaptı bunu. Ama daha ortada birşey yokken sadece konular açılmıştı herşey çok yeniydi. Niye böyle bir şey yaptı hala anlam veremiyorum.

Burada anne den daha çok eşinin de tavrı önemli. Kendi eşimden örnek vereyim. Kayınvalide ile bir gün tartıştık. İkimizinde haksız olduğu yerler var. Eşim ikimizide yan yana getirdi. "Anlatın derdiniz nedir" dedi. Anlattık. ama kv yine bana arada laf sokuyor. Eşim bunu fark etti. "anne xkalebur a laf sokmassan sevinirim." dedi. Kv bi bozuldu. Sonra beni dinledi. Bende kv nin bozulmasından aldığım güç ile kv ye bi laf soktum üff. Ama sonra eşim beni de durdur du " Lütfen bir daha anneme laf sokma" diye sert bir şekilde uyardı. Orada da ben bozuldum bu sefer. Eşim ikimizi de dinleyip konuyu ikimizinde az memnun olduğu bir şekilde çözdü. Kısaca eşim burada dengeyi korudu. Ne kayınvalideyi bana yedirtti. Ne de ben Kv yi yiyebildim. Eşim ikimize de güzel bir ayar çekip susturdu. Burada ne ben eşime alınabildim. Ne de kayınvalidem eşime alınabildi. İlginç bir şekilde ikimizde tatmin olmuştuk.

Annesinden daha önemlisi eş adayının annesinin tavırlarına vereceği tepkidir.

İsterse dünyanın en yılan dilli kv si olsun erkek geçip de sen benim eşime böyle konuşamazsın dediği yerde dış kapının mandalı oluverir.
İşte bunu bilmiyorum. Şuanda normal görünüyor ama ilerde evlendikten sonra ya değişirse korkum var

Burada anne den daha çok eşinin de tavrı önemli. Kendi eşimden örnek vereyim. Kayınvalide ile bir gün tartıştık. İkimizinde haksız olduğu yerler var. Eşim ikimizide yan yana getirdi. "Anlatın derdiniz nedir" dedi. Anlattık. ama kv yine bana arada laf sokuyor. Eşim bunu fark etti. "anne xkalebur a laf sokmassan sevinirim." dedi. Kv bi bozuldu. Sonra beni dinledi. Bende kv nin bozulmasından aldığım güç ile kv ye bi laf soktum üff. Ama sonra eşim beni de durdur du " Lütfen bir daha anneme laf sokma" diye sert bir şekilde uyardı. Orada da ben bozuldum bu sefer. Eşim ikimizi de dinleyip konuyu ikimizinde az memnun olduğu bir şekilde çözdü. Kısaca eşim burada dengeyi korudu. Ne kayınvalideyi bana yedirtti. Ne de ben Kv yi yiyebildim. Eşim ikimize de güzel bir ayar çekip susturdu. Burada ne ben eşime alınabildim. Ne de kayınvalidem eşime alınabildi. İlginç bir şekilde ikimizde tatmin olmuştuk.
😂😂 Eşiniz çok politikmiş

Kaynana olunca çoğunun icinden zaten canavar cikiyor. Kaynanam cok iyi diyen az insan cikar. Ins bizler oyle olmayız. 🥰
Kadini bosverin o yuzden oğluna bakin, dengeyi kurabildikten sonra sorun değil ama ana kuzusuysa uzak durun annesinin sözünden cikmaz oyle biriyse
Ya bazen ana kuzusu mu bu diye şüpheye düşüyorum. Bundan da emin olamadim zaman lazım biraz. Ama eğer öyleyse ve ben çoktan bağlanmış olursam

Hanımlar Günaydın
Evleneceğiniz insanın annesine kadar dikkat edersiniz?
Annesiyle evlendiğimizde aynı şehirde oturacaksak, annesi ve oğlu arasında çok mıçmıç bir ilişki söz konusu ise aşırı dikkat ederdim. Ama uzakta yaşayacaksak ve senede 1 kez göreceksem, oğluyla da çok sık telde konuşan (burada oğlun tavrı çok önemli) biri değilse umrumda olmaz.

Burada önemli olan müstakbel eşinizin karakteri. Aynı evde yaşamayacaksanız ve eşiniz sizi haklı olduğunuz durum ve düşüncelerde bile -"Ama o benim annem!" diye bastırmayacaksa büyük bir sıkıntı olmuyor. Benim kayınvalidem gerçekten film ve dizilerdeki kötü karakterler gibi bir kadın. Tanımasam abartı gelir; ama kelimenin temel mânâsıyla çok kötü. Kendi annesi ve çocukları dışında onu seven ve onunla iletişim kuran kimse de yok. Haliyle sizinki gibi pek hoş nâm da salmamış çevreye. Eşimi sevdiğim için evlendim. Büyük bir sorun yaşamadım. Yalnız, iletişim kurduğumuz da kendimi dizginlemek için içimden ettiğim dualarla imanım tazeleniyor sayesinde 🤣 İş, müstakbel eşinizde bitiyor.

Ya bazen ana kuzusu mu bu diye şüpheye düşüyorum. Bundan da emin olamadim zaman lazım biraz. Ama eğer öyleyse ve ben çoktan bağlanmış olursam
O zaman bazi seyleri sor, mesela annenle aran nasıl de sana cok karışır mi de. Yada çaktırmadan bir örnek ver, sen olsan nasil davranırdin de

Milletin doldurusu olsa keşke. Benim gördüğüm şeyler. Hatta oğlanla meselemizden sonra bana da laf sokma girişimi oldu. Daha önce asla birşey demeyen kadın bu meseleden sonra yaptı bunu. Ama daha ortada birşey yokken sadece konular açılmıştı herşey çok yeniydi. Niye böyle bir şey yaptı hala anlam veremiyorum.
İlk mesajda sizin aranizda bir şeyler geçtiğine dair bir şey okumamıştım o yüzden herkesin dilinde olan biri vs dediğiniz için milletten duyum aldınız sadece sandim. Dediğim gibi adamın tavrı önemli burda. Yapıcı bir rolü var mi, bir tarafi destekleyip diğer tarafi gömüyor mu( her konuda size arka çıkması da sağlıklı olan değil çünkü aynısını annesine de yapıyor olabilir) , sizi yalnız mı bırakıyor hepsini iyice gözlemleyin. Özellikle laf taşıyor mu size kv adayından, onun yonlendirmeleriyle mi hareket ediyor bakın. Eğer bu soruların birine bile evet derseniz on kere düşünün çünkü bu etkenlere güzel giden bir evlilik görmedim daha.

Herkese karışan biri kendi evine neler yapmaz
Ha esin bunun ayrımını yaparsa idare eder karıştırmazsa ne âlâ
Yinede dikkatli olmakta fayda var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X