• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğiniz insanın içkisine sigarasına karışmaya hakkınız var mı?

biz tanıştığımızda lisedeydik daha işlerin bu noktaya geliceğini düşünemedik . İşler ciddileşince bu yüzden ayrılmayı çok denedim ama yapamadık bi türlü .
Birbirinize uygun değilsiniz ayrılın o zaman. Küçük sorun gibi duruyor oysa büyük sorun bunlar. Evlendikten sonra içtiğinde kızacaksınız sürekli olay çıkacak.

Diyelim ki açık bir kadinsiniz ve evlendiniz. Eşiniz kapanacaktır dedi veya çalışan bir kadinsiniz eşiniz evlendikten sonra çalışmamızı istemedi ne yaparsınız?
Bazı şeyleri baştan konuşmak lazım.
Evlenildi diye kimse kimsenin uşağı değildir.
Birinin digerinin usagi oldugunu kim söyledi anlamadim? Her seyin bur uslubu var. Ben esimde begenmedigim seyleri soylerim o da bana söyler.

Siz birbirinize karışmayın istediginiz gibi yasayin bu benim hayatim benim görüşüm.

Diyelim ki açık bir kadinsiniz ve evlendiniz. Eşiniz kapanacaktır dedi veya çalışan bir kadinsiniz eşiniz evlendikten sonra çalışmamızı istemedi ne yaparsınız?
Bazı şeyleri baştan konuşmak lazım.
Evlenildi diye kimse kimsenin uşağı değildir.
Birinin digerinin usagi oldugunu kim söyledi anlamadim? Her seyin bur uslubu var. Ben esimde begenmedigim seyleri soylerim o da bana söyler.

Siz birbirinize karışmayın istediginiz gibi yasayin bu benim hayatim benim görüşüm.

Kaç yil birlikte olursaniz olun. Evlenince daha uzun bir süre beraberlik yasayacaksiniz ve bir sure sonra cekemedigini görünce kavgalar edip bosanacaksin. Öyle ayrilmaktansa kafana uymuyorsa simdi ayril. Ki ben ayrılacağını düşünmüyorum sen bu şekilde kabul edip değiştirmeye calisacaksin. Yarin birgün evleneceksin mücadele ederek hayatin geçmediğini anlayınca ayrilacaksin. Umarım hayatinda pismanlik yaşamazsin.

Kaç yil birlikte olursaniz olun. Evlenince daha uzun bir süre beraberlik yasayacaksiniz ve bir sure sonra cekemedigini görünce kavgalar edip bosanacaksin. Öyle ayrilmaktansa kafana uymuyorsa simdi ayril. Ki ben ayrılacağını düşünmüyorum sen bu şekilde kabul edip değiştirmeye calisacaksin. Yarin birgün evleneceksin mücadele ederek hayatin geçmediğini anlayınca ayrilacaksin. Umarım hayatinda pismanlik yaşamazsin.
Gerçekten kafam çok karışık teşekkürler yorumunuz için umarım

İyi akşamlar herkese :) sorum açık aslında siz tanıştığınızda alkol içtiğini biliyordunuz ve o zamanlar önemsemediğiniz için problem etmiyordunuz. Sonra işler ciddileşince sizinde zamanla fikirleriniz değiştikçe böyle bi eş istemediğinizi farkettiniz. Arada ki tek sorun alkol ve sigara . Hadi sigarayı bırakıcam diyor ama alkol azaltırım ama içerim kimseye bi zararı yok düzgün içiyorum saygı duy diye bi savunması var . Ne yapardınız böyle bi istekte bulunmaya hakkınız var mı sizce?
Bu arada konu kapanmaz inşallah ama dini sebeplerden ötürü istemiyorum sadece ben . Kendisinin gerçekten tek eksisi bu şu an . Ve nasıl desem arada bi kendi halinde içmenin bi sakıncası olmadığını düşünüyor,ama sonuçta haram ve ben evimde istemiyorum . Bu yüzden bitirmek karşı tarafa haksızlık olur mu bilmiyorum.Kafam çok karışık..
1 ay önce bu sebeplerden ayrıldım.
Alkolün fizyolojik olarak erkeklere etkisini de tahmin edersiniz maneviyatı geçtim.
Kötü alışkanlığını değiştirmesini istemen bence yanlış değil aksine bu iyi bir şey.
Giyime, kuşama karışmakla aynı olduğunu düşünmüyorum.

Ben kabul edemedim şahsen çünkü beyin hücreleri ölmeye başlamıştı.
Her akşam içiyordu ve içince zararsız biri bile olsa ruh sağlığını iyi görmüyordum, saçmalıyordu.
Zaten şu aralar da bu sebepten ayrılmanın üzüntüsü içindeyim.

İyi akşamlar herkese :) sorum açık aslında siz tanıştığınızda alkol içtiğini biliyordunuz ve o zamanlar önemsemediğiniz için problem etmiyordunuz. Sonra işler ciddileşince sizinde zamanla fikirleriniz değiştikçe böyle bi eş istemediğinizi farkettiniz. Arada ki tek sorun alkol ve sigara . Hadi sigarayı bırakıcam diyor ama alkol azaltırım ama içerim kimseye bi zararı yok düzgün içiyorum saygı duy diye bi savunması var . Ne yapardınız böyle bi istekte bulunmaya hakkınız var mı sizce?
Bu arada konu kapanmaz inşallah ama dini sebeplerden ötürü istemiyorum sadece ben . Kendisinin gerçekten tek eksisi bu şu an . Ve nasıl desem arada bi kendi halinde içmenin bi sakıncası olmadığını düşünüyor,ama sonuçta haram ve ben evimde istemiyorum . Bu yüzden bitirmek karşı tarafa haksızlık olur mu bilmiyorum.Kafam çok karışık..
Alkolün fizyolojik olarak erkeklere etkisini de tahmin edersiniz maneviyatı geçtim.
Kötü alışkanlığını değiştirmesini istemen bence yanlış değil aksine bu iyi bir şey.

Her akşam içiyordu ve içince zararsız biri bile olsa ruh sağlığını iyi görmüyordum, saçmalıyordu.

Haklısınız ama biz tanıştığımızda liseli ergendik ikimizde . Ne evlilik vardı aklımızda ne de bu tarz düşünceler ne o bana sordu ne ben ona .Ama tahmin edersiniz ki lisedeki akılla kalmıyor insan
İşte tam da bu yüzden evlilik öncesi nişanlılık vs birbirini tanıma süreci denen bir şey var.
Evlilik biribirinin huyunu zorla değiştirme değildir,olmuyor zaten.
Boşanmaktan daha iyi evlenmemek.
İleride sorun olacak.
İçmek isteyecek evimde haram istemiyorum diyeceksiniz,bu sefer dışarıya gidecek,eve gelmiyor diye sızlanacaksınız.
Zor yani,herkes kendi dengiyle evlenmeli.
En azında kavga konularınız azalır.

Evli degilsen evlenme evliysende bol bol dua et bırakması için Allahü Teâlâya
ikna edici konuş anlat kolay gelsin inşallah düzelir

Benim de şu an kararsızlığımın tek sebebi ayrılığın sonucuna hazır olmamam.inşallah sizinde hakkınızda hayırlısı olur,daha iyi kapılar çıkar karşınıza

Alkol oyle bu yanlis, gel birak diyince he tamam denilecek bir mevzu degil. Yani hani rahatsiz oldugum seyi soylerim sinifinda bir sorun degil. Hayat tarzi, bakis acisi, dini degerleri ya da dengesizlikleri vs vs. Bunlarin hepsi bir araya gelince bir insan alkol kullanır ve birakmak da istemez. Yani sizin istediginiz sey aslinda alkol kullanma degil, her seyini degistir demek oluyor. Sizin o insanla evlenmemeniz gerekir. O insanin da sizinle. Es adayim bana bunu diyorsa bayagi farkliyiz derim acikcasi. Siz haram eve almam derken adam vucuduna aliyor. Degisik hayatlar.

İşte bunu baştan düşünecektiniz.
Adam bırakmam diyormuş, ne yapacaksınız 3 yaşında çocuğu engeller gibi engellemeye mi çalışacaksınız?

Liseden beriyse zor bir durum, ya kabul edeceksiniz ya da ayrılık...
Bence sigarasına karışılır, çok daha zararlı bir şey çünkü sürekli bir alışkanlık, dumanı sizi de ileride çocuklarınızı da rahatsız eder, onu hasta eder vs. vs.
Ama alkol alışkanlık değilse sadece arada bir kullanıyorsa karışmak doğru olmaz gibi, biraz yaşam tarzıyla, bakış açısıyla alakalı bir şey çünkü.
Ben de hiç sevmiyorum alkolü, ağzına dahi sürmesini istemem.
Ama tek kriter de bu olamadığına göre ve içmeyen insanı ben çok nadir gördüğüm için büyük konuşmaktan da çekiniyorum.

Alkol oyle bu yanlis, gel birak diyince he tamam denilecek bir mevzu degil. Yani hani rahatsiz oldugum seyi soylerim sinifinda bir sorun degil. Hayat tarzi, bakis acisi, dini degerleri ya da dengesizlikleri vs vs. Bunlarin hepsi bir araya gelince bir insan alkol kullanır ve birakmak da istemez. Yani sizin istediginiz sey aslinda alkol kullanma degil, her seyini degistir demek oluyor. Sizin o insanla evlenmemeniz gerekir. O insanin da sizinle. Es adayim bana bunu diyorsa bayagi farkliyiz derim acikcasi. Siz haram eve almam derken adam vucuduna aliyor. Degisik hayatlar.
Düşününce gerçekten baya farklıyız aslında,teşekkürler yorum için

Eger oluru yoksa hic baslamiycaktiniz.
Adam size " yillarimi caldin beni oyaladin" dese haksizmi yani simdi?
Hakli.
Ama siz haksiz olmami duzeltiyim amaclida yasam tarzina uymayan biriyle evlenilmez. Ozur amacli olmaz bu.
Helallik diyip ayrilirdim ben egerki isleri basta bitirmeden burya kadarda getirdiysem.

Senin için büyük bir sorun ise ve vazgeçmiyor ise evlenme o zaman. Zorlayarak olacak bir şey değil. Ben eşime içerse mutsuz olacağımı söyledim. Eğer içkiyi içerim diyecekse ikimizinde mutsuz olmaması adına bunu kabul edebileceği biri ile evlenmesinin doğru olacağını söyledim. Seçim hakkı vardı yani. İçkiyi tercih etmedi. İçkiyi tercih etseydi evlenmezdim. Ama içerim ben arada sırada diyecek olsaydı da zorlama ikna etme yollarını aramazdım

Icmek isteyen karissaniz da icer dini sebeplerden dolayi istemiyorsaniz bastan bitirin ben karsi degilim ickiye ama arada icmek kaydiyla

Onu kendisi tercih edecek ben seni seviyorum bırakırım derse zaten sorun olmaz ama yok derse bu da sizin kararınız.

Back
X