evleneceğiniz kişi için bunlardan vazgeçer miydiniz?

zhrzhrzhr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2013
90
3
98
35
İstanbul
istanbulda yaşıyorum, bir bankanın genel müdürlüğündeyim, işim çok rahat maaşım da iyi. evimin önünden servis alıyor işime bırakıyor, herşey tamtıkır
fakat, sevgilim polis, ve şun şark görevi için doğuda..3 senesi daha olduğu için daha fazla beklemeyelim evlenelim istiyor. yani beni doğuya çağıdıyor. hem ailemden hem işimden hatta hem de maaşımdan vazgeçmiş olacağım onun için. çünkü genel müdürlükte ve istanbulda banka maaşları daha yüksek. farklı ile geçersem şubede olacağım.. neyse..
ona doğu görevinden sonra istanbula gidelim ozaman diyorum, istanbul olmaz orda maaşlar düşük diyor :S yani kendini düşünüyor. böyle herşey iyiyken ailenizden arkadaşlarınızdan ve işinizdeki konumunuzdan vazgeçip doğuya gidermiydiniz bi erkek için..
seviyorsam vazgeçerim diceksiniz ama karşımda sevdiğim kadar kendini düşünen bencil :26:bi erkek var. siz olsanız ne yapardınız.

ben olsaydım gitmezdim canım hayatta böyle şanslar insanların eline bi kere geçer sen onun için fedakarlık yapıp gidiceksin ama

o sonra senin için gelmicek böyle biri için hiç yapmazdım otur konuş tavrını koy kabul etmezsede kendi bilir sonra çok pişman olursun

hiçkimse için kariyerimden vazgeçmem,hem bir bayanın ekonomik özgürlüğü olması gerekiyor bir erkeğin eline bakmak istemem açıkçası sizi çok seviyorsa doğu görevini bitirip İstanbul'a gelsin orada çalışsın ...

Aslında cevap soruda gizli belki de. Aranızdaki sevgi ve bağlılık çok güçlü olsaydı, işi gücü gözünüz görmeyip birlikte olmak istemez miydiniz? Başka sulara yelken açma vakti gelmiş sanki.

Eşim yüksek maaşlı bir meslekteyse ve doğu görevinde çift maaş imkanı var kabul ederdim.
Sonuçta evin geçimi önemli. İlerde çoluk çocuk olacak maddi olarak da olaya bakmalıyız.
Ama İstanbul'a geri dönüş olmayacaksa kesinlikle gitmezdim. Burada doğmuş büyümüşüm. Çocuklarımı da burada yetiştirmek isterim.
Evlilik için bazı şeylerden vazgeçilebilir. Bir süreliğine tamam denilebilir.
Ama evleneceğim diye kaybetmeyeyim diye tüm imkanları geride bırakamam.
Düşünün 26 evlensem 22 yıl sonra 48 yaşımda olacağım. Beni yıpratmış, hayattan tüm amacımı almış bir insanı istemem.
Evlilik sadece birlikte yaşamak veya aşk değil. Ben doğuya gitsem işim çevrem kısıtlanacak. Monotonlaşacağım bunun stresi evliliğimden çıkar biliyorum.
Sizin de düşünüp kendiniz için en doğru kararı vermeniz lazım.:)

Bence gitmemelisin

Çok zor bir karar artıları ve eksileri iyi tarmak gerekiyor milyonlarca insanın iş için biryerlere gelme çabasını göz ardı etme derim eş durumundan onun yanına gelme ihtimali yok mu?

Yerinizde ben olsaydım bencil bir erkek için kariyerimden, yaşadığım yerden, çevremden vazgeçmezdim..Eğer doğu değilde başka bir yer olsaydı biraz düşünün derdim ama söz konusu doğu.İstanbul gibi büyük şehirde yaşayıp doğuya uyum sağlamak sizin için zor olacak..Buda ister istemez zaman geçtikçe evliliğinize yansıyabilir.Ve ileride keşke diyebilirsiniz..Sevgilinizle konuşup şark görevi bittikten sonra evlenmenizin sizin sağlığınız açısından daha iyi olacağını belirtmenizi tavsiye ederim.Eğer kabul ederse yolunuza devam edersiniz kabul etmezse de başka çözümler ararsınız..

walla ben buna pek bencıllık dıyemıyorum. sonucta evlılıkte erkegın ısı ve maaşı kadının ısınden maasından daha önemlı.
o yuzden kendı maaşını yuksek aldıgı sehırlerde yasamak ıstemesını normal buluyorum.kadınlar bugun calısır yarın cocuk oldu bilmem neydı derken bır bakmışın ev kuşu olmuşsun.önemlı olan erkegın ısı ve maası bence.

ayrıca işinz kazandıgınız para ne kdr ıyı de olsa bence bu dunyada en guzel seylerden bıtanesı dogru olduguna ınandıgımız erkekle yuva kurmaktır. cevremde cok duydum gördum ıyı para kazanan iyi mevkıde kadınlar, aile kuramayıp mutlu bır yuva cocuk hasreti cekenleri.

benim görusum böyle evlilik,aşk benım ıcın ılk planda gelir..

aman diyim gitme (= maasin iyi onun acik kariyerin yerinde isin gucun sosyal hayatin herseyi istanbul da ne gerek var seni dusunmeyip bencillik eden birinin pesinden gitmeye? ayrica doguda cift maas yoktur polisler icin aldiklari en fazla 400-500 liradir extra olarak.yani her halukarda istanbula gelse sizin icin daha iyi olacak mantikli olarak dusunursek.

Doğunun bir kısmını gidip görmüş biri olarak bu iş şartlarını bulamayacağını düşünüyorum ben olsam evlenirim ama gitmem ayda bir falan buluşurum eşimle. Bu şekilde evlilik yürüten bir kaç kişi tanıyorum oluyor bi şekilde

eğer kabul edip gidersem doğuda işim hazır olcak ama şuanki gibi rahat olamayacağım iş vs beni üzmüyo dedğinizi gibi ne kadar kariyerim önemli de olsa yarın öbür gün çalışmayabilirim eşimin maaşı yeterlı olacak çünkü.. maaş yeterliyken bebeğimi ellere bırakamam sırf kariyer yapayım diye.. beni düşündüren tek kısmı bincil davranması ve doğu aslında onun maaşını düşünmesi önemli çünkü dediğim gibi ileride çocuk olursa çalışmayabilirim. :S o kadar kararsız kaldım kii sevgimli mantık arasında (

Doğuda polisler daha iyi kazanıyor olabilir ama büyük şehirlerde yaşayan insanlar için oralara alışmak gerçekten çok zor.
Tamam birini sevince insan herşeyi göze alabiliyor da tek taraflı bir fedakarlık yapılmamalı bence. Yani siz zaten demişsiniz 3 yıldan sonra dönelim diye bence o da biraz fedakarlık yapabilir. Herşey para değil insan huzurlu olacağı yerde yaşamalı aksi yönü zaten evliliğinize de zarar verir.

cevap ortada ; hangi sevgi daha ağır basıyorsa onu seçersin.
sen , bu soruyu sorarak seçimini yapmışsın.

çok haklısınız.. bende de mantık bunu diyor..
o da kendince istanbulu istememesinin sebebi olarak maaşının düşmesi, ve kiraların, giderlerin vs daha fazla olacak olmasını sunuyor.. kendince bu mantığı kuruyor. aldığımız maaşla istanbul dışında gayet rahat yaşayacakken istanbulda maaşın yarısı kiraya gidecek diyor.. bu yönlerden haklı. o zaten büyük şehirde yaşamadığı için benim büyük şehir takıntımı da yadırgıyor. sonuçta bu bi evlilik, bi nevi hayatımın geri kalanı anlamını taşıyor. istanbulda bir başkasıyla evlensem mutlu olacakmıyım kariyerimi seçmeye değecek mi onu da bilmiyorm.. kafamda deli sorulr

Neticede ikinizde çalışırsanız İstanbulda da çok rahat geçinirsiniz bence.
Erkekler bu konuda risk almak istemiyorlar rahatlarına düşkün oldukları için.
Belki doğuda çok daha az kira ödeyeceksiniz ama o zamanda yatırıma yönelmeyeceksiniz İstanbul da bir iki ay kira ödedikten sonra ev almaya yöneleceksiniz şartları zorlayıp.
Bence sözlünüze bunları da söyleyebilirsiniz tabi rahatını düşündüğün için vs. demeyin :)

hmm :)) denemeye değer :) teşekkürler fikir için :)

hmm :)) denemeye değer :) teşekkürler fikir için :)

Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler bence başarılı olacaksınız :)
Hem polislerin zaten işleri gereği psikolojileri bozuluyor dönem dönem doğuda deşarj olabilecek bir alan bile yok ki bu anlamda İstanbulda yaşamanız en iyisi bence.

doğru, da bu polisler batıya gittiklerinde 2-3 ayda bir 20 günlüğüne doğuya çağrılıyorlar. bunun da olmasını istemiyor. banane canım giderse gitsin bende eve kız arkadaşlarımı atarım onsuz partiler yaparım dimi ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…