evlenecek herkes bu evlilik psikolojisini yaşıyor mu ?

sovr86

muhteşemçapulcuu
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2010
8.078
44
106
İzmir
Selamlarr,
Kısmetse 2,5 ay sonra evleniyorumm, fakat son bir haftadır gözüme uyku girmiyor , geliyorum işe ölü gibiyim.
Evlenicem, nişanlımla alışabilecekmiyiz ev ortamında birbirimize, ailesi sorun çıkartır mı, nişanlım beni ezdirir mi vs vs vs bir sürü soru kafamda, diyceksiniz ki neden geliyor aklına bunlar nişanlımın ailesinin oturduğu yerden ev tutmayı planlıyoruz ,kiralar düşük kendimizi toparlayıp birkaç yıla kendi evimizi alırız diye düşünüyoruz. Nişanlım ailesine düşkün 2,5 yıldır tanıyorum kendisini de ailesini de ,düşkün fakat bizle ilgili kararlarda hep benim fikrimi alır ailesi de herşeyde siz bilirsiniz der şu ana kadar beni üzücek bir durumları olmadı. Fakat aynı muhitte olmamız beni yiyip bitiriyor. Bilmiyorum ki acaba bu düşüncelerim psikolojik mi etraftan duyduğum , buradan okuduğum olaylardan mı kaynaklanıyor, yoksa kadınlar hisseder olayı mı??
Biliyorum şu an olmamış sorunlar için kendimi üzüp sorun çıkartıyorum belki kafam da ama umarım herşey düşündüğümün tersi olur...

Bugüne dek hiçbir sorun yasamadıysanız böyle şeylerle kafanı hiç bulandırma,senin bu güzel,heyecanlı anların tadını çıkartman lazım.
Sil bu düşünceleri kafandan.Aynı muhitte yasayıpta mutlu mesut keyifli olan bikaç arkadaşım var.Aile sizin yasamnıza saygı duyarsa inan bana zorluk çekmezssin.
Kötü düşünce kötüyü getirir.Annem hep iyi düşün,iyi olsun der.Sende öyle yap canım.
Mutlulukar;)

Son düzenleyen: Moderatör:
evlenen herkes de ılk baslar da yogun bı stres oluyor .

ama daha ortada hıc bır sorun yokken ,önyargılı yaklasma .

kendını olumsuzluga odaklarsan herseyın olumsuz olur .

bu dusuncelerın sana negatıf elektırık olarak doner .

ve bu negatıf elektırıgını de yakın cevrem senden alr ve hısseder .

negatıf elektıgını nısanlının annesı de alırsa ıste o zaman bu dedıklerın olur .

ıyı seyler dusun ,pozıtıf ol ve cevrene pozıtıf elektıgını saç.

sımdıden mutluluklar dılerım

Bende benzer şeyleri düşünmeye başlamıştım düğün yaklaşırken, sonra bir arkadaşım bunları eşinle -o zaman nişanlı tabi- paylaş dedi, bende anlatmaya çalıştım böyle çokta sıkıntıyla boğmadan, gelen cevaplar rahatlatmıştı beni, kendi içimizde ne kadar düşünürsek düşünelim o kadar rahatlatıcı olmuyor.

bambaşkabir yaşama merhaba diyeceksiniz...nişanlınızla birlikte aynı evi paylaşma heyacanı duyacaksınız..sanırımher evlenecek insanın aklında bir sürü sorular,sorunlar dolanır.acabalar birbirini kovalar,olur yani bunlar birşey hissettiğinizden dolayı değil sadece merak var,beni neler bekliyor diye..siz mutluluğunuza,huzurunuza sahip çıkın..Allah mutlu etsin,bir ömür boyu..

Teşekkür ederimm çok sağolun,
Doğru söylüyosunuz olmayan sıkıntıları olmuş gibi düşünüpp sürekli hayal etmem çok saçma hele birde gece kafamı yastığa koyunca aklıma gelmese bunlar, hoşş gündüz boş kaldığım her an da aklımdalar ya çalışarak kafamı dağıtıryorum işte,
Farkındayım sürekli bu düşünceyle hep negatif enerjimi gönderiyorumm farkında olmadan, nişanlımla da açık açık konuşmasamda ağzını arıyorum bazen artık aile olucağımızı , benimde çalıştığımı kendisi nasıl yadırgıyorsa benimde aynı psikolojide olucağımı beni anlaması gerektiğini birlikte aşacağımızı vs vs hep söylüyorum.Beni rahatlatmaya çalışıyor fakat işte evlendikten sonra nasıl olur bilmem. Belki de korkularımın sebebii 28 yaşında olmasına rağmen hala bebek gibi büyütülüyor olmasıı... iyi de bende bi evin tek kızıyım bende öyle büyütüldüm, acaba kendime mi güvenemiyorum diyorum bazen.. Zaman göstericekk,

Tam 2 ay sonra benimde düğünüm var Allah kısmet ederse nişanlımı 7 senedir tanıyorum ailesini de 6 sene olmuştur ikimizin ailesi de 2 senedir tanışıyorlar. Çok şükür ki hiç bir sonumuz olmadı, inşallah olmaz da bende kayın validemin üstüne gelin gideceğim ama hiç senin gibi şeyler düşünmedim.
Bence sende düşünme arkadaşım içini ferah tut bak aramızda iyi diyorsun ne güzel işte.. Birde kk de bu bölümdeki konuları okurken etkilenmemeye çalış sonra havadan nem kaparsın insanları kendin tanımaya çalış:) :16:

bunları kafana takma.

herşey zamanla yerine oturacak. inan bana 2,5 senede bir tatsızlık yaşamadınsa, o zaman daha yaşamazsın.

benimde, kayınvalidesine yakın oturan tanıdıklarım var. mutlular. sorunları ufak tefek şeyler oluyor. iki tarafta hoşgörülü davranıyor.

yapman gereken tek şey, nişanlının ailesi ile polemiğe girmemek. ne duyarsan duy nişanlınla paylaş ve nişanlının denge kurmasını iste.

birde nişanlın ailesine düşkünse ona de ki; bende aileme düşkünüm, ailemde bana düşkün. bu açıdan beni en iyi sen anlarsın.:34:

Allah mesut etsin.

Bilmem bende çok stres olmuştum ama sadece ailemden ayrılacağım diye.. 4 kilo vermiştim hatta...

Her aynı semtte oturan sorun yaşayacak diye birşey yok ama bu gibi sorular varsa aklınızda iki aileye de eşit uzaklıkta farklı bir semtte ev tutabilirsiniz.. ( Ben öyle yaptım :1: çok ta memnunum :16: )

evet havadan nem kapar durumundayımm evleneğim yuvam olsun sevdiğimle diye sabırsızlanırdım eskiden şimdi acaba doğru insan mı diyorum ki çocuğun bişi yaptığıda yok bir kere yaşanacak şeyler herşey senin istediğin gibi olsun der nişanda herşeyimizi ikimiz haleettik kimseye fikir bile sormadık aileside hiçbirşey demedi sorun olmadı yani Hatta düğün salonunu bile nişanlımla ikimiz seçtik beyendik ve tuttuk , annesi daha önceden haberi bile yoktu . kendi annem bile dedi böyle şeylerde sorman lazım ayıp diye. Hoş kv düğün salonuyla ilgili birşey diyenlere lafı yapıştırıyormuş kendi seçti beğendi diye ama olcak o kadar diyorum artık.
Keşke ortak muhitte tutma şansımız olsa ama kiralar çok zorluycak o kadar tutabilecek durumumuz var ama o zamanda hiçbir zaman ev alamayız... Artık nasıl başlarsam öyle gider diyipp en baştan sınır koymaya çalışıcam inşallah nişanlım da bana ayak uydurur da düşüncelerim sadece gereksiz korkularla kalır...

Şimdiden aynı semt fikri seni rahatsız ediyorsa, sorun yaşaman muhtemel.. Ve sen sen ol ne istiyorsan şimdi yaptır, sonrası çok zor..:34:

Madem şu an herşeye ' siz bilirsiniz ' deniliyor.. Bu fırsatı iyi kullan.. O semte taşındıktan sonra memnun olmasan bile dönüşü çok zor olabilir.. Sonuçta ' siz istediniz ' olacak.. :34:

Maddi konuda da tek o semtte mi o miktar da kiralar var ? İlla ki başka semtlerde de vardır.. Yeter ki ne istediğini bil ve ona göre kararlar ver..

Ben hiç böyle stres yaşamadım, hatta sevinçten ve heyecandan ayaklarım yere basmıyordu.
Çünkü çok sevdiğim kişi ile aynı evde yaşayacak, yepyeni bir hayata başlayacaktım.Tam 8 yıl oldu ve hiç pişmanlık duymadım.
Eğer gerçekten seviyorsanız ve doğru kişi ise evlilik çok güzel.
Ayrıca evliliklerde sorunlar kesinlikle karı koca arasında çözülmeli. Kesinlikle aileler size karışmamalı ve siz de buna ortam hazırlamayın.Yani ailelerinize sorunlarınızı anlatmayın.
İnşallah sen de çok mutlu olursun canım.

Böyle konularda hissetmek yoktur. Eğer gözlemlerinizle, tecrübelerinizle doğru evlilik yaptığınıza inanıyorsanız kafanızı olumsuz düşüncelerle bulandırmayınız.

Burada okuduklarınızın büyük etkisi olduğunu düşünüyorum, bu yüzdendir o düşünceleriniz.
Saygı çerçevesi içinde halis duygular içinde olduğunuz sürece ilişkileriniz güzel ilerler.
Elbetteki sıkıntılar olacaktır; az görüp az duyulduğu sürece de çözümlenmeyecek durumlar oluşmayacağını düşünüyorum.

Şimdiden aynı semt fikri seni rahatsız ediyorsa, sorun yaşaman muhtemel.. Ve sen sen ol ne istiyorsan şimdi yaptır, sonrası çok zor..:34:

Madem şu an herşeye ' siz bilirsiniz ' deniliyor.. Bu fırsatı iyi kullan.. O semte taşındıktan sonra memnun olmasan bile dönüşü çok zor olabilir.. Sonuçta ' siz istediniz ' olacak.. :34:

Maddi konuda da tek o semtte mi o miktar da kiralar var ? İlla ki başka semtlerde de vardır.. Yeter ki ne istediğini bil ve ona göre kararlar ver..

evet haklısınn aynı semt olayını kabul ettimm diğer semtler çok alakasız olucak ve işyerlerimize ters olucak ayrıca hiç bilmediğimiz ortam olucakk hoş ben takmam öyle şeyleri alışırım da nişanlım vardiyalı diye yakın olsun diyo . kendi ailene yakın tut diceksin ama onun işine ters , Artık aynı semt olsun ama arada mesafe olsun evlendiğini anla vs diyip biraz en azından 15-20 dk lık mesafede evlere bakıyorum , hep çat kapı gelemezler diye ama kp de gidiyo evlerinin çok yakınında evlere bakıyor. Neymiş gececiyken gelirlermiş bana yada ben gidermişim onlara sanki tek kalamıyorum. neymiş hırsız girerse onlar koşarlarmışş sanki hırsız haber vercek gelmeden öncee bende bekle gelsin dicem , işte bana göre bir sürü bahaneee

Ben hiç böyle stres yaşamadım, hatta sevinçten ve heyecandan ayaklarım yere basmıyordu.
Çünkü çok sevdiğim kişi ile aynı evde yaşayacak, yepyeni bir hayata başlayacaktım.Tam 8 yıl oldu ve hiç pişmanlık duymadım.
Eğer gerçekten seviyorsanız ve doğru kişi ise evlilik çok güzel.
Ayrıca evliliklerde sorunlar kesinlikle karı koca arasında çözülmeli. Kesinlikle aileler size karışmamalı ve siz de buna ortam hazırlamayın.Yani ailelerinize sorunlarınızı anlatmayın.
İnşallah sen de çok mutlu olursun canım.

Bende öyleydim ilk ciddi adınlara başladığımızda son zamanlarda böyle oldu sorunlar. ben normalde aile içi sorunları hiç anlatmayı sevmem ama nişanlım ağzında bakla ıslanmıyoo birazda bu yüzden korkuyorum sanırım. İlişkimizin başında uyardım bu kadar herşeyi ailene anlatırsan olmuycak şeyleri duyarsamm birbirimize gireriz olan sana olur bize olur diye . Düzeldi ama zamanla eski haline dönmez umarım. İnşallh sizin mutluluğunuzda hep böyle gider artarak...

Böyle konularda hissetmek yoktur. Eğer gözlemlerinizle, tecrübelerinizle doğru evlilik yaptığınıza inanıyorsanız kafanızı olumsuz düşüncelerle bulandırmayınız.

Burada okuduklarınızın büyük etkisi olduğunu düşünüyorum, bu yüzdendir o düşünceleriniz.
Saygı çerçevesi içinde halis duygular içinde olduğunuz sürece ilişkileriniz güzel ilerler.
Elbetteki sıkıntılar olacaktır; az görüp az duyulduğu sürece de çözümlenmeyecek durumlar oluşmayacağını düşünüyorum.

Doğru söylüyosunuz çok büyük bir problem olmadığı sürece az görüp az duymak sanırımm en güzeli...

evet haklısınn aynı semt olayını kabul ettimm diğer semtler çok alakasız olucak ve işyerlerimize ters olucak ayrıca hiç bilmediğimiz ortam olucakk hoş ben takmam öyle şeyleri alışırım da nişanlım vardiyalı diye yakın olsun diyo . kendi ailene yakın tut diceksin ama onun işine ters , Artık aynı semt olsun ama arada mesafe olsun evlendiğini anla vs diyip biraz en azından 15-20 dk lık mesafede evlere bakıyorum , hep çat kapı gelemezler diye ama kp de gidiyo evlerinin çok yakınında evlere bakıyor. Neymiş gececiyken gelirlermiş bana yada ben gidermişim onlara sanki tek kalamıyorum. neymiş hırsız girerse onlar koşarlarmışş sanki hırsız haber vercek gelmeden öncee bende bekle gelsin dicem , işte bana göre bir sürü bahaneee

Bilmiyorum madem bir sorun yok onlar hep siz bilirsiniz diyor ve yakın olmanızı da gayet iyi niyetle ' göz kulak olma ' amaçlı istiyorlar.. Oğulları vardiyalı çalışıyor, gece olmayabiliyor diye..

Siz neden hep bi gerek görmeme ve bahane olarak nitelendiriyorsunuz ? Galiba itiraf etmeseniz de pek hoşlanmıyorsunuz..

Yakın semti kabul ettim derken bile hep bi ' ama ' söz konusu.. Gerçekten bu durum sizi bu kadar çok rahatsız edecekse henüz ev tutmamışken bir kez daha düşünün..

Ev yakın - uzak çok önemli değil ama ' saygıyı yitirmeme ' adına nerede olsanız daha iyi olur ? Buna göre karar verirseniz , evliliğinizde sorun en azında aileden dolayı sorun yaşamanız en aza indirgenmiş olur..

Ayrıca benim adıma bir tahmin yürütüp ' annene yakın tut diyeceksin ' demişsiniz de.. Bunu diyecek en son insan benimdir belki de.. :D

Ben eşimin ailesini öcü kendi ailemi el üstünde tutan ayrımcı gelinlerden değilim (: Sadece iki kişilik sakin bir hayat adına her iki aileye de eşit uzaklıkta oturan ama aile ziyaretlerini de ihmal etmeyenlerdenim (:

Son düzenleme:
onları 2.5 senedir tanıman senin için avantaj aslında
zanetmeki aynı muhitte oturmak huzursuzluk sebebi
eğer insanlar sorun çıkartmak isterlerse arada ne kadar mesafe olursa olsun bunu yaparlar zaten
karşılıklı biraz saygı ve anlayış senin işini görür bence
çok hassas bi dönemdesin bu yüzden böyle hissediyor olman doğal
bence bu güzel günlerin tadını çıkartmaya bak olmayan sorunlarla kendini üzme

bu insan benim hayatımı paylaşacağım insan, onu yeterince tanıyorum ve ona güveniyorum bu konuda içim rahat diyorsan sorun yok. aynı muhitte oturmanız belki dezavantaj, bilemiyorum, annesi sana sık sık gelir mi ya da sen hoşlanır mısın. ama kendi hallerinde insanlarsa sıkıntı duymana gerek yok. arada bir akşam yemeğine gelirler, sen bazen uğrarsın çok sorun etme. aynı apartmanda olsaydınız işte o zaman sorun olabilirdi. kafanda soru işaretleriyle başlama. güzel tatlı bir süreçten geçiyorsun bunu da böyle düşencelerle gölgeleme. mutlu olman dileğimle..:nazar:

Back
X