Evlenemedim...

70 yaşına girdiğinde hanim efendi Çocukları 30 yaşlarda ... Ben istemezdim

Size ister misiniz diye sormamış, hanımefendi öyle uygun görmüş öyle yapmış. Ben 30 yaşımdayken annem 67 babam 70 yaşındaydı. Çok da güzel ebeveyn çocuk ilişkimiz var. Aradaki yaş farkı değil ebeveynin tutumu önemli olan.

Kızlar benim derdim evlenememiş olmak. Yaşım 33. Çok şükür aile kuramamış olmaktan başka sıkıntım yok. Uzun yıllar yalnız yaşadım. Şimdi ailemle yaşıyorum. Arkadaş çevrem iyi, maddi bir sıkıntım yok. Ama hayatımda keşke sevdiğim, güvendiğim biri olsa diye içimden geçiriyorum. Annem de çok üzülüyor, ara sıra dertleniyor keşke sen de yuvanı kursaydın diye. Önceleri çok kafama takardım, ağlardım. Baktım pek bir şey değişmiyor şu aralar daha az takılır oldu bu konuya. Ama yine de hiç takılmıyor değilim. Bazen diyorum sanırım kaderimde yok. Arkadaşlarımla yemeğe gidiyorum, konuşulan konu hep aile, çocuk, bakıcı. Biraz sıkılıyorum da açıkcası. Başka arkadaşlar da konular açmışlar, onları da okudum. Kurslara yazıl, sosyal çevreni genişlet filan denilmiş. Aslında ben sosyal bir insanım, çevrem de var. Ama uygun insan yok. Ne dersiniz bu konuda arkadaşlar?

Sosyallikten kastınız nedir? Hep aynı insanlarla aynı ortamlara giriyorsanız evet bu da bir çeşit sosyallik ama yeni insanlarla tanışıp flört etmenize imkan sağlamaz.

Kimse istemiyor gönül ister ki daha erken olsun. 37 yaşındayım hala çocuk sahibi olamadım. Bu benim tercihim değil kaderim.

Üzülmeyin lütfen, insanlar önünü ardını düşünmeden konuşuyorlar. Sizin tercihiniz de olabilirdi. Birkaç mesaj yukarda da dedim yaşın bir önemi yok ki ebeveynlik konusunda. Umarım en yakın zamanda bebeğinizi alırsınız kucağınıza.

Bende 35 yasında bekarım. Evlendim bosandım, anne de olamadım.
Dogru insanla evlenmek en önemlisi. Dertlestıgınız anneniz guzel ımkanlarınız var, ne mutlu.
Allah hayırlı duzgun sevgi dolu kıymet bilen bırını cıkarsın karsınıza insallah. Durdu durdu turnayı gozunden vurdu densin sızın ıcın ınsallah🧿💜

cok yakin arkadasim bekar, ayni yastayiz, benim cocuklar var falan
o da eskiden takardi uzulurdu,
ben de hep firsatlari degerlendirmesi konusunda cesaretlendirirdim,
bir iki mutsuz iliskisi oldu gecmiste, cok uzuldu.

simdi cok mutlu oldugu bir iliski yasiyor ve hic de evliligi kafaya takmiyor, hatta cocuk istemedigi icin sanirim evliligi de erteliyor artik.
yani evlenmediginiz icin degil muhtemelen dogru kisiyi bulamadiginiz icin mutsuzsunuzdur siz de. Size de arkadasima verdigim tavsiyeyi verecegim. Onunuze cikan firsatlari degerlendirin, ne kaybedersiniz ki. Bazen insanlar daha yolun basinda karsi tarafi harciyorlar onyargilardan oturu.

Üzülmeyin lütfen, insanlar önünü ardını düşünmeden konuşuyorlar. Sizin tercihiniz de olabilirdi. Birkaç mesaj yukarda da dedim yaşın bir önemi yok ki ebeveynlik konusunda. Umarım en yakın zamanda bebeğinizi alırsınız kucağınıza.
Sağolun inşallah 🙏 evdeki hesap çarşıya uymuyor bunu anlatmak istedim. Çocuk sahibi olmak için ilk önce evleneceğiniz kişi karşınıza çıkacak sonra da üreme ile ilgili engeller olmayacak. Bunun kararını biz vermiyoruz ki. Önemli olan iyi ebeveyn olabilmek. Başka bir konuda 24 yaşında doğum yapmış kişi çocuğuna bakmak istemiyor ablasına evlatlık vermek istiyor. Bu bayan erken anne olmuş ama annelik vazifelerini yapmak istemiyor.

Evlenenler olarak bin pişmanız. Evlenmeyin. Bakin keyfinize.
Evliliği kötüleyenleri anlamıyorum ne güzel girmişsiniz bi yola zorla evlendirilmediğinizi umuyorum çünkü öyleyse durum farklı diyecek birşeyim yok ama çok güzel gezip tozuyorlar evlenmek için can atıyorlar muradına eriyorlar sonra birşeyler kötü gidince evlenmeyin diyorlar bakın kimse dört dörtlük değil herkesin hayatı mükemmel gidecek diye birşey de yok ama böyle kötüleştirilmesine iğrenç birşeymiş gibi gösterilmesine karşıyım evlenmek isteyen o kadar insan varken evlenip karşıdan amaaan evlenme gez toz diyenleri anlamıyorum gerÇekten , herkesin sizin gibi kötü geçmeyebilir evlilikleri çoooookkk mutlu olanlarDa var , mutsuz olanlarda inşallah en kısa zamanda sorunlarını halledip düzelip yollarına devam etmesi ümidiyle..

Evliliği kötüleyenleri anlamıyorum ne güzel girmişsiniz bi yola zorla evlendirilmediğinizi umuyorum çünkü öyleyse durum farklı diyecek birşeyim yok ama çok güzel gezip tozuyorlar evlenmek için can atıyorlar muradına eriyorlar sonra birşeyler kötü gidince evlenmeyin diyorlar bakın kimse dört dörtlük değil herkesin hayatı mükemmel gidecek diye birşey de yok ama böyle kötüleştirilmesine iğrenç birşeymiş gibi gösterilmesine karşıyım evlenmek isteyen o kadar insan varken evlenip karşıdan amaaan evlenme gez toz diyenleri anlamıyorum gerÇekten , herkesin sizin gibi kötü geçmeyebilir evlilikleri çoooookkk mutlu olanlarDa var , mutsuz olanlarda inşallah en kısa zamanda sorunlarını halledip düzelip yollarına devam etmesi ümidiyle..
Diledigim yorum hakkina sahibim. Konu sahibi siz olmadiginiza gore bana merhiyelerce yazip kendinizi yormaniza hiccc gerek yoktu.

Diledigim yorum hakkina sahibim. Konu sahibi siz olmadiginiza gore bana merhiyelerce yazip kendinizi yormaniza hiccc gerek yoktu.
Sizin için yazmadım konu açılmışken bende fikrimi söyledim .. ayrıca teşekkürler bu konuya değindiniz için ☺️

Ve ayrica zorla evlenmedik lakin bi cocuk varken de hadi bosalanim gibi bi durumu da yapamiyoruz umarim sahane muhtesem bi evlilik yasarsiniz da kinadiginiz basiniza gelmez.

Ve ayrica zorla evlenmedik lakin bi cocuk varken de hadi bosalanim gibi bi durumu da yapamiyoruz umarim sahane muhtesem bi evlilik yasarsiniz da kinadiginiz basiniza gelmez.
Asslaaaa kınamıyorum dediğim gibi herkes mükemmel değil umarım çok çok çok iyi olursunuz sorunlarınızı halledersiniz ben size boşanın demedim zaten kimseye demem herkesin farklı yaşantısı var kim ne yapacağını en iyi kendi bilir ben farklı bi konuya değindim siz yanlış anlamak istediniz sadece ..

37 yaşıma yeni girdim.36 biterken evlendim.Hiç tasalanmadım evlenemedim vs diye nasipten öte yol yok..Daha önce evlensem gerçekten mutsuz olurdum eşimle tanışmak için bu yaşımı bu zamanı beklemek gerekiyordu demek ki..Çocuk sahibi olurum inşallah bir süre geçince düşüneceğim ama çocuğum 30 yaşında oldugunda ben kaç yaşında olurum hesaplaması yapmadım geleceğini düşünerek hareket ederim ben olsam da ogün olmasamda..Olumsuz çok şey söyleyen oluyor kulak kapatıyorum yok artık cocugun olmaz vay efendım sakat doğar geç yaş olumsuz insanlara diyecek lafım yok yaşıyorum hayatı doyasıya...:KK200:

Aslında şu anne olmak olayı olmasa sanırım biz kadınlar bu kadar takmayacağız. Keşke 60 yaşında baba olunabilecrği gibi anne de olunabilseydi. Ben de 27 yaşına gireceğim, ben de o yüzden bazen korkuyorum. Evliler de çoğunluk mutsuz, özgür kalmak sanki daha güzel gibi. Ama bazen ben de takıyorum. Umarım karşınıza çok iyi biri çıkar
Ben de tam bu yüzden embriyo dondurmayı düşünüyorum

Ben de b
Bende 29 yaşındayım henüz hayatımda biri yok... evlilikten ziyade yalnızlık sıkıcı geliyor bana... hayatımda biri olsa evliliği dert etmeyeceğim... yapılan yorumları okuyorum da hep farklı ortama girilmesi gerek deniyor :) bilemedim nasıl ortamlar olmalı...
i çözemedim şu farklı ortamları😂

Bende 29 yaşındayım henüz hayatımda biri yok... evlilikten ziyade yalnızlık sıkıcı geliyor bana... hayatımda biri olsa evliliği dert etmeyeceğim... yapılan yorumları okuyorum da hep farklı ortama girilmesi gerek deniyor :) bilemedim nasıl ortamlar olmalı...
Ben de bi çözemedim şu farklı ortamları😊

Back
X