evlenememe korkusu

Cirkin die karsina birsinin cikmadigi dusuncesi bana sacma geliyor. Gercekten guzel olmayan yakin arkadasim hayatimda karsima cikmayacak kadar iyi bir adamla evli ve adam askindan öLüyor arkadasima. Zaten bu kiyasa gore en erken evlenenler en guzellerimiz mi?
40 yasinda karsina hala kimse cikmayan arkadasim var her zaman sikayet eder ben cok mu cirkinim diye. Ama hic disari cikmaz hic bir yere gitmez ona bir adam selam verse ters ters bakar durusu oyle serttir ki insanlari korkutur kacirir resmen. Olay tip de degil haytini nasil idame ettirdiginde. Konu sahibine esin vefat etse aldatsa dovse daha mi dediklerinde evet daha iyi herseye raziyim atlatirim yeterki evleneyim diyebiliyor. Burdan bile konu sahibinin evlilikten once kendisini duzeltmesi gerektigini anliyoruz zaten...
Konu sahibi sorunlu zaten bi erkekten once tedavi olmasi lazim.Size katiliyorum konu cirkinlik guzellik degil zaten cirkin diye begenmedigimiz insanlara yakisikli insanlar talip olabiliyor biraz sosyal olmak ve ozguvenli olmak onemli olan

Belki ilkelce gelecek bu sözlerim ama söylemeden edemeyeceğim. Sevgi, aşk, hoşlanma çok güzel duygular. En azından bu duygular çok insani, olması gereken şeyler.. İnsanı heyecanlandıran, mutlu eden, ayağına yerden kesen bu güzel duyguları kırıştırma gibi basite indirgemek bana göre çok aşağılayıcı bir düşünce. Sonu hüsranla biten bir birlikteliği yaşamaktansa, bir macera niyetiyle o hataları yaşamaktansa, böyle şeyleri hiç yaşamamak o insan için daha hayırlı olanı bence. Bu güzellikleri helal çerçevesi içinde yaşamayı tercih ederim. Senin sevgilin hiç olmadı diye üzülmen çok yanlış. Hiç sevgilin olmaması ya da hiç kısmetinin çıkmaması gelecekte de bunların hiç olmayacağı anlamına gelmez.

Sen sonunda sana hayır getirecek aşkı, sevgiyi, mutluluğu, huzuru iste yüce Allah'tan.. Aşk yaşamak için yaşanmaz. Bunun bir matematiği yoktur, formülü yoktur. Kendiliğinden gelişir, iraden dışı olur bu duygular.

Sen Allah'tan ümidini kesme yeter. İnsan nasibini er geç yaşar. Ümitsizliğe kapılma. Güzel düşün güzel olsun her şey.

Allah yardımcın olsun inşaAllah.

Ya ağlama bence gönlüne göre biri çıkar üzülme sadece zamana bırak biraz o seni bulsun

Muhtemelen yasadigin cevre ile alakali.evlenmedim diye aglaman uzulmen.
Cevreni degistirsen fena olmaz.
Hayatin tadini cikar.
Evlenmek icin evlenilmez.
Aşık ol.askin tadini cikar.flortun.
Sosyalles.
Ama bide psikologa gitsen guzel olur gibi
Dusuncen takinti seklinde sanki.
Kaldi ki her bireyin psikologu olmali gibi gibi

Hadi evlenmeyi gectimde bu zamana kadar hiç sevenin olmaması yada senin sevdiğinin olmaması oldukça ilginç .. bence çok fazla asosyal ve içine kapanık bir yapın var bu işler güzellik cirkinliklede alakalı değil öyle kızlar varki gayet sıradan çirkin tipler ama öyle tatlı dilliki çok yakışıklı erkek onunla olabiliyor . Biraz sosyallesmeye çalış , insanlarla iletişimin nasıl sorgula ve akışına bırak ..

rabbim iyilerle karşılaştırsın hayırlı yuvalar nasip et zamanını bizler bilemeyiz çirkin olduğunu düşünmüyorum ne yakışıklı erkekler var aşık oldukları kızlar görsel olarak kendilerinden çirkin kısmet işte ama merak ettim seni,bence bekarlar içinde konu açıp paylaşım yapılsa i bellimi oluryi olur herkesin bekar tanıdıkları vardır birileri birilerine sebep olur

Dua ederken Allahın sevdiği kulu size bağışlamasını isteyin. Gönlünüzdeki damat modelini size hayırlı eylesin. Değilse de, hayırlısını gönlünüze razı eylesin. Böyle dua edin. Duanın gücüne ne kadar inanırsanız o kadar çabuk mutlu olursunuz. Buna güvenin. Her akşam dua edin. İçinizi Allah'a dökün ona anlatın. İnanılmaz rahatladığınızo ve güvende olduğunuzu hissedeceksiniz.

Erkeklerden adım beklemeyin. Çevre edinmek için kendinizi yormayın. Olmadığınız biri gibi görünmeye çalışmayın. Sadece her akşam hayırlısını isteyin.

hayatım neden bir kişi öyle oldu diye herkes öyle olsun ki.
sen kendin kötü bir kocam olacak diye transa geçmiş bekliyorsun anlaşılan.
bana da açıkçası dalga geçiyorsun gibi geliyor.
bir çok kişi söylemiş hiç cvp vermemişsin ben de söyleyeyim..
neden bir kursa yazılmıyorsun ücretsiz kurslar var.
geçen yıl gittiğim kursta tanışan arkadaşlarımın haziranda düğünü var :halay::halay::halay:
Ne kursu o;)Ah yaştan kaubediyorum yaştan.:(

aracı olmak istemiyorlarmış.hayırsız çıkarsa bizi suçlama diye
Bu var bak insanlarda..

Bende iş ev .Böyle kaldım.

Herşeyi bırak insan istiyor ya şöyle iyi hoş bir seven olsun.Sana hayatta yardımcı olsun.
.Allahım sen kısmetimizi ayağımıza getr Yarabbim .Ele muhtac etme.

Son düzenleme:
Yeğenim bu akşam dediki.Bir arkadaşı sevgili yapmış.Kıza şoförlük yapıyormuş.Ayy içim gitti:)

Gez, dolaş, süslen, cevre edinmeye bak, çalışmıyorsan çalış, dua et, kendine cok cok cok bak. Spora yönel. Herkesle konus ggit gel. Belki de farkedilmiyorsun, kendini soyutluyorsun. Ne zaman ne olacagi belli olmaz.

rabbim iyilerle karşılaştırsın hayırlı yuvalar nasip et zamanını bizler bilemeyiz çirkin olduğunu düşünmüyorum ne yakışıklı erkekler var aşık oldukları kızlar görsel olarak kendilerinden çirkin kısmet işte ama merak ettim seni,bence bekarlar içinde konu açıp paylaşım yapılsa i bellimi oluryi olur herkesin bekar tanıdıkları vardır birileri birilerine sebep olur
insan güvenemiyor ki :(

Her insan evlenmek zorunda değilki . Yaşınız30 da geç bir yaş değil. .ama istiyorsanız evlenmeyi çevreye karışın sosyalleşin kısmetse olur.
Bilincalti etkisi bu, sanırım çevrenizde yokmu biri diyen sizi bunalıma sokan çok çok var böyle tipler.

insan bir süre sonra yalnızlığa alışıyor.ama insan yinede kendisini seven birini istiyor.evlenmek bir yuvası olsun istiyor.yaşım 30 a az kaldı.ve bu yaşıma kadar görücü usulü gelen olmadı.aşık olup sevgili olmak isteyen de olmadı.artık evleneceğime inanmıyorum.ama yine de ümitleniyorum işte.çoğu zaman da ağlıyorum.ne yapacağımı bilmiyorum.sabretmekten başka elden bir şey gelmiyor.belki de kaderimde kimse yoktur.
Ne iş yapıyorsunuz ? Sosyal hayatınız nasıl

Back
X