evlenememe korkusu

Ahahhayyyyt bu nasıl bi telaş :KK48:
Şimdi diceksin ki sen nye, 16da kaçtın ozaman. O zaman da ben suscam :KK23:

insan bir süre sonra yalnızlığa alışıyor.ama insan yinede kendisini seven birini istiyor.evlenmek bir yuvası olsun istiyor.yaşım 30 a az kaldı.ve bu yaşıma kadar görücü usulü gelen olmadı.aşık olup sevgili olmak isteyen de olmadı.artık evleneceğime inanmıyorum.ama yine de ümitleniyorum işte.çoğu zaman da ağlıyorum.ne yapacağımı bilmiyorum.sabretmekten başka elden bir şey gelmiyor.belki de kaderimde kimse yoktur.
nasipte varsa olur . büyükler el atmıyor mu sizi evlendirmek için . genellikle böyle zamanlarda büyükler illa birini bulur yakıştırır . görüştürür

Korkarsaniz olmaz. Bu kadar net. Rahat olun. Rahat olun dedigimde salin gitsin anlaminda degil. Yani yeni seyler yapmaya bakin. Ne biliyim hergun kendinizi yenileyin. Nasil mutlu olabilirim, dunyayi nasil daha da guzellestiririm? ya da sevdiklerimi nasil mutlu edebilirim? vb..
Size asik olacak erkek hayattaki bu ritminize asik olacak.

çalışıyor musun, çalışmıyorsan kurslara katıl.. çevre edin v çevrendekilere söyle.. bekar arkadaşınız tanıdığınız var mı varsa tanıştırabilirsiniz de.
ayıp değil bence

Evlenmekten korkmak lazım bu devirde umarım karşınıza beklediğiniz sizi seven seveceğiniz biri çıkar

Elbett ki evlenmeyi İstemeniz en doğal hakkınız ama bunu böyle takıntı stres haline getirmeyin bol bol dua edin Allah'tan hayırlısını isteyerek dua edin ve tevekkül edin nasibiniz mutlaka sizi bulacaktır nar tanelerini teker teker yerleştiren Rabbim sizi de hangi gönüle yerleştireceğini bilir şüphesiz.Ben de bekarım üstelik siz 30a az kaldı demişsiniz ben 31 yaşındayım evlilik konusu açılınca hayırlısı ne ise o olsun diyorum stres sıkıntı yapmamak ve Allah'a güvenip tevekkül etmek en doğrusu Rabbim tez vakitte kısmetinizle karşılaştırsın inşaAllah

Sizi gayet iyi anlıyorum. Bu korku yaşım küçük olmasına rağmen bende de var. Şimdi gelip size evlenip Ne yapacaksın? Hayatını yaşa, evlenince de boşanmak isteyeceksin gibi şeyler söylerler. Fakat bizim gibileri kendileri ile karıştırıyorlar. Herkes evlenip mutlu bir yuva kurmak ister. Ya da minnoş bir bebek sahibi olmayı ister. Ayrıca evlenince ayrılmak isteyeceğin ne malum? Belki çok anlayışlı bir insan ile evleneceksin. Yani bazıları laf olsun diye konuşuyor.
Bence tam evlenme çağındasınız. Geç kalmış değilsiniz. Umarım karşınıza sizi seven bir erkek çıkar

çalışıyor musun, çalışmıyorsan kurslara katıl.. çevre edin v çevrendekilere söyle.. bekar arkadaşınız tanıdığınız var mı varsa tanıştırabilirsiniz de.
ayıp değil bence
kimse aracı olup tanıştırmaz.umrunda değil ki

Elbett ki evlenmeyi İstemeniz en doğal hakkınız ama bunu böyle takıntı stres haline getirmeyin bol bol dua edin Allah'tan hayırlısını isteyerek dua edin ve tevekkül edin nasibiniz mutlaka sizi bulacaktır nar tanelerini teker teker yerleştiren Rabbim sizi de hangi gönüle yerleştireceğini bilir şüphesiz.Ben de bekarım üstelik siz 30a az kaldı demişsiniz ben 31 yaşındayım evlilik konusu açılınca hayırlısı ne ise o olsun diyorum stres sıkıntı yapmamak ve Allah'a güvenip tevekkül etmek en doğrusu Rabbim tez vakitte kısmetinizle karşılaştırsın inşaAllah
ya öyle birisi yoksa

Sizi gayet iyi anlıyorum. Bu korku yaşım küçük olmasına rağmen bende de var. Şimdi gelip size evlenip Ne yapacaksın? Hayatını yaşa, evlenince de boşanmak isteyeceksin gibi şeyler söylerler. Fakat bizim gibileri kendileri ile karıştırıyorlar. Herkes evlenip mutlu bir yuva kurmak ister. Ya da minnoş bir bebek sahibi olmayı ister. Ayrıca evlenince ayrılmak isteyeceğin ne malum? Belki çok anlayışlı bir insan ile evleneceksin. Yani bazıları laf olsun diye konuşuyor.
Bence tam evlenme çağındasınız. Geç kalmış değilsiniz. Umarım karşınıza sizi seven bir erkek çıkar
haklısın ama benim pek ümidim yok

Kişi Allah'ı nasıl bilirse, Allah kendisine öyle muamele eder.

Size icabet edileceğine inanarak Allah'a duada bulunun.

Kişi Allah'ın kendisini cezalandıracağını düşününceye kadar, affedeceğini düşünmesi daha uygundur.

Yani bu cümleleri alıntılayarak anlatmak istediğim sen Allah'ın dualarına icabet etmeyeceğini düşünür isen, O'na dua etmeyi kesersen, ümidini yitirirsen yanlış bir yol izliyorsun demektir. Bu tavrından dolayı nasıl isteklerine ulaşmayı beklersin bunu bir düşün derim.

Sürekli ümitsiz mesajlarına denk geliyorum ve yazmadan edemiyorum. Çünkü seni üç aşağı beş yukarı anlayabiliyorum. Keşke elimde olsa da senin bu ümitsizliğini gidersem. Çünkü bunun insanı ne kadar yorduğunu, yıprattığını biliyorum.

Bu aşırı istek duygusunu senin gibi ben de yaşıyorum ama kocaman bir HAYIRLISIYLA sözünü düşünerek, zikrederek, umarak, isteyerek bu dileğime ulaşmayı diliyorum Rabb'imden.

Hayırsız, beni mutsuz edecek, bekarlık günlerimi mumla aratacak bir yuvayı, bir evliliği, bir eşi, evladı niye ısrarla, nasıl olacaksa olsun yeter ki olsun mantığıyla isteyip durayım ki! Bu kötülüğü neden kendime yapayım. Neden kendime beddua edeyim sırf sabırsızlığım yüzünden.

Çevre baskısını, insanların can acıtıcı sözlerini, imalarını, konuşmalarını ben de az çok yaşıyorum.

Bu dünyada o helal çerçevesi içerisindeki bir nimeti neden istemeyeyim. Neden annelik duygusunu yaşamak istemeyeyim, neden evlat kokusunu içime çekmek istemeyeyim.. Fakat bunların her insana hayır getireceğinin bir garantisi yok.. Hayırlısıyla istenmeli bu güzellikler.

Ümitkar ol.. Sabırlı ol.. Pes etme.. Dualarını sakın ola bırakma, dualarında yılgınlık gösterme

Back
X