Evlenememek

Yüksekte ki istiyor kadın.yoksa karşısına çıkanları severdi zaten.niye dertlensin kadın.herkes kendi seviyesindekileri seviyor.niye böyle gıcık bir cevap versiniz anlamadım valla.hepimizin ortak sorunu olan bir mesele.erkekler kalitesizse bizim suçumuz ne ?
işte bende diyorum ki kendi seviyesinde biri olursa olur ki kendi seviyesinde biri de onunla sürekli maddi konu konuşan birini istemez biri benim karşıma geçip benim arsam var araba alıcam dese ben direk eksi yazarım

Borsayla aynı şey değil ki ama.
Ne yazmışım “para kaybetmeyi ayrı tutuyorum”. Bu yaştan sonra okuduğunu anlama dersleri mi verelim sana?

Ki dediğim gibi insanın parasıyla istediğini yapma lüksü var. İster borsa oynar, ister konsere tiyatroya harcar, ister dünyayı gezer, isterse de konu sahibi gibi arsa alır. Bu tercihlerin hiç biri bir insanı kötü yapmaz.

Çeşitli kriterlerinin olması normal. Nefes alsa yeter diyecek halin yok… ama gerçekçi olmakta fayda var. Lisans mezunu, birikim yapmış, akranın olan, yakışıklı, görgülü, seni beğenen ve kafanın uyduğu… burada yakışıklılığı ve akran olmayı safdışı bırakabilirsin bana kalırsa. Kıvanç gelecek diye beklemeyi bırakabilirsin ve 36-37 yaşa kadar çıkabilirsin…

Ha şimdiye kadar birikim yapmamışsa bile çalışkan, işinde başarılı olabilecek birini seçersen beraber birikim yapma ihtimaliniz olur. Sonuçta hayatımda biri yokken benim de kenara koyduğum bir bardak takımım bile yoktu öyle düşün. Evlenmeyi düşündürecek biri yokken niye para biriktireyim…

hissettiriyorsundur o zaman
Konu sahibi bu mesajı beğenmemişsiniz ama haklı tarafları var.

Bana birikim ve yatırım odaklı yaşayan, hayatta başka zevkleri olmayan bir insan hissiyatı verdiniz mesela. Dediğim gibi bu sizi kötü biri yapmaz, evlenilmeyecek insan yapmaz. Muhtemelen bu özelliğinizden dolayı kapınızda sıra olacak bir sürü adam da vardır. Sadece seçtiğiniz adamlar bu özellikte bir kadın aramıyor olabilirler.

Benim eş seçerken kriterim iyi bir mesleği, işi gücü olması ve en önemlisi kültürlü bir adam olmasıydı mesela. Ne bileyim nolandan, kusturicadan bahsettiğimde yüzüme boş boş bakmayacak, beckett oyunu gelmiş dediğimde bana sormadan bilet alacak, konser festival takip edecek gibi gibi biri. Evi barkı arsası varmış yokmuş, tipi şuayipe benziyormuş falan hiç umurumda değildi 😂 nitekim evlendiğimizde hiçbir şeyimiz yoktu, şimdi istediğimiz her şeye sahibiz. Ha istesek 2 senede sahip olacağımız şeylere 10 senede sahip olduk ama aksi halde oyunlar, konserler, tatiller kaçardı.

Yani sözün özü, tabi ki kriterleriniz olacak, olmalı. Ama bu kriterler kendi kişilik özelliklerinize de uygun olmalı.

En gıcık aldığım arkadaş tipi kusura bakmayın. Hem istiyorum diyor hem burnundan kıl aldırmıyor tipleri. Yani herkes önüne çıkan herkesi tabiki beğenmek evlenmek zorunda değil. Ama bazı insanlar sabit. Beğenmemeye sabit odaklanmış. Böyle olan kişilerin evlenmesi çok zor. Bekledim bu kadar madem çok yüksek kriterler olsun şu olsun bu olsun. Eeee adamlar da böyle düşünüyor. Herkes çok mu mükemmel? Aşk herkese uğramayabilir tamam nasip kısmet bu işler. Ama kriter olayını çok abartmanın bi manası yok. Bak önüne iyi biri çıkar kendini hemen kasma maddi durumu iyi mi evi arabası var mı vsvsvs. Sana iyi geliyor mu bu önemli. Olursa olur diye tanımaya çalış bence. İnsanları da hakir görmeyin ya

benim de ilişkide çok kriterim vardı önceden ekonomik durumu iyi olmalı eğitimli olmalı benden zeki olmalı bana bir şeyler öğretmeli uzun olmalı yakışıklı olmalı anlayışlı olmalı vs hiçbir şekilde bana yaklaşan adama yüz vermiyordum. karşıma şimdiki nişanlım çıktı her şeyi uyuyordu. sonra ilişkimiz devam ederken şak diye ailesi zor duruma düştü ve ekonomik olarak onlara bakmak zorunda kaldı. o an ayrılmamak için zor dayandım. tanıdığım zamam mercedes sahibiydi yani beni öyle bir şımartıyordu ki. şimdi de mesela tanıdığım adamdan daha kilolu çünkü vücut geliştirmeye merak sardı. eminim ilk tanıştığımız zamanki ben olsam ayrılırdım ama devam ediyorum seviyorum. kriterlerimiz önemli ama ne olacağı belli olmuyor. insan en iyisini hak ediyor en iyisi olsun istiyor. alınmayın ama zaten güzel iyi huylu ailesinin durumu iyi olan kızları yaşı daha küçükken buluyorlar yine denk erkekler. o çevreden birini buluyorlar. siz o hayallerinizdeki erkeğe ne verebilirsiniz ki. erkeklerin geneli neşeli güzel iyi huylu kadınlara gidiyor. zengin erkeklerin fakir birini bulduğunu görmedim. nişan atmış olmanızı da negatif görüyorlardır.

Yani eski bitmiş gitmiş karşılaştırcak kadar iyiyse neden ayrıldınız? daha çok gençsiniz evlenicem diye diye yanlış birşey yapmayın bu acele neden

28 yaşındayım, evlenmeyi çok istiyorum . Birçok kişiyle görüştüm ama bir türlü nasip olmadı . Beğenemiyorum zorluyorum kendimi olmuyor . Birinin maddi durumu iyiyse tipi iyiolmuyor , diğerinin tipi iyiyse maddi durumu iyi olmuyor . Bir başkasında ikisi de varsa duygusal bir şey hissedemiyorum . O kadar bekledim diyorum tamamen her anlamda içime sinen birisiyle devam etmek istiyorum ama tam anlamıyla hiçkimse içime sinmiyor . Ne kadar zormuş evlilik kararı vermek . Kendimi genel anlamda şanslı hissediyorum , bugüne kadar istediğim şeyler oldu yolunda gitti ama ilişki anlamında gerçekten bir türlü yolumu bulamadım . İnşallah Allah bekletiyorsa güzelleştiriyordur . Bir kere nişan attım ve ondan sonra çok kişiyle görüştüm ama görüştüğüm herkeste o kişinin duruşunu konuşmasını aradım . Aslında ona Özlem duyduğumu düşünmüyorum sadece konuşma tarzı olarak meslek olarak yakınlık olarak öyle birini istiyorum olmayınca da kabul etmiyorum , bir yandan evlenememenin korkusu çok yer etti bende. Çocuk sahibi olmak istiyorum . Evet her durumun zorluğu var evlilik de çokzordur ama bekarlık da onun kadar zor . Benim durumumda olan var mı öyle dertleşmek istedim
Belli kriterlerinizin olmasını anlıyorum tabi ancak evliliğin maddiyat, görüntü ve çekim üçgeninden daha çok sizi, sizin onu sevdiğinizden daha çok seven ve saygı duyan biriyle yaşamanın daha iyi bir hayat deneyimi getirdiğine inandım her zaman.
İnsanlar mutlu olmak için evleniyorlar kimse mutsuz olmak için evlenmiyor. Basit sorunları çözmek için karşınızda yeterli olgunluk bulamadığınızda arada gelişiveren boşluğu ve çöküntüyü doldurmaya bu üç elemanın üçü de bir arada olsa yetmiyor.

Bir de küçükken tanırsın seversin bunlara göz yumarsın . Ben bu yaştan sonra neden sonradan tanıdığım biriyle sıkıntı çekeyim ki diyorum .
Bence gayet mantıklı davranıyorsunuz aynen böyle dewam edin mantıksız hiçbir kriter koymamış 2 gönül bir olunca samanlik seyran olur diyip evlenmiş ve boşanmış bir kadın olarak bence doğru yoldasınız devam edin illa istediğiniz gibi biri cikacaktir

Beklentileriniz çok garip maddi durumdan kastınız ne mesela çalışıp düzgün iş sahibi olması mı aileden miras mı
Yada tip demişsiniz ama elektrik almak böyle bir şey değil
Birde asla merhamet insanlık cömertlik konuda geçmiyor.
Bakış acınızı biraz kaydirmanizda fayda var.

Siz dört dörtlük müsünüz de öyle birini arıyorsunuz? Hem zengin olacak hem yakışıklı olacak hem duygusal olarak nirvanaya ulaştıracak…

Eski nişanlı matah bişey olsaydı eski olmazdı.
Herkesle bu basitlikte konuşuyor olmanız göz yaşartıcı:)))

Direkt evlilik niyetiyle değil ama tanımak için konuşuyorum , birilerinin tavsiyesiyle sosyal medyadan her türlü denedim . Eskiyi unutup unutmadığımı tam olarak bilmiyorum . Sadece adam akıllı oturup kalkmasını bilen, düzgün giyimli efendi gibi konuşan saygın güzel bir mesleği olan ve benimle uyumlu olacak birini arıyorum ama nerdee
Eee zorlama ilişkiler bunlar tabi olmaz.iş görüşmesinden hallice.kriterler tutsa bile etkilenemezsiniz ki.bu karşı taraf için de geçerli.bence sen bu konuyu çok kasmışsın.daha çok kişi daha çok kişi diye diye moralin bozulmuş tabi.beynini rahat bırakamazdan spontane bir ilişki yaşama şansın daha da azalır.sponrane ilişki ihtimali düşük bir ihtimaldir ama en sağlam ve etkili yol da budur.şu yaşıma kadar kiminle adam gibi birşeyler yaşayabildiysem hepsiyle kendim ve yüzyüze tanışmıştım.eee gelmiyorlar bana ne yapayım diyorsan da o verdiğin kasıntı enerjiyle alakalı bence.

28 yaşındayım, evlenmeyi çok istiyorum . Birçok kişiyle görüştüm ama bir türlü nasip olmadı . Beğenemiyorum zorluyorum kendimi olmuyor . Birinin maddi durumu iyiyse tipi iyiolmuyor , diğerinin tipi iyiyse maddi durumu iyi olmuyor . Bir başkasında ikisi de varsa duygusal bir şey hissedemiyorum . O kadar bekledim diyorum tamamen her anlamda içime sinen birisiyle devam etmek istiyorum ama tam anlamıyla hiçkimse içime sinmiyor . Ne kadar zormuş evlilik kararı vermek . Kendimi genel anlamda şanslı hissediyorum , bugüne kadar istediğim şeyler oldu yolunda gitti ama ilişki anlamında gerçekten bir türlü yolumu bulamadım . İnşallah Allah bekletiyorsa güzelleştiriyordur . Bir kere nişan attım ve ondan sonra çok kişiyle görüştüm ama görüştüğüm herkeste o kişinin duruşunu konuşmasını aradım . Aslında ona Özlem duyduğumu düşünmüyorum sadece konuşma tarzı olarak meslek olarak yakınlık olarak öyle birini istiyorum olmayınca da kabul etmiyorum , bir yandan evlenememenin korkusu çok yer etti bende. Çocuk sahibi olmak istiyorum . Evet her durumun zorluğu var evlilik de çokzordur ama bekarlık da onun kadar zor . Benim durumumda olan var mı öyle dertleşmek istedim
Kısmet çıkar o öyle bu böyle şu tam değil derken kısmeti teper ve kısmetimiz kapatırsınız. %70 uyum varsa hoşunuzada gidiyorsa gerisi hallolur. Ayrıca muhabbet evlendikten sonra Allah vergisi. Öyle olmasa görücü usulü evlenenler geçinemezdi. Niyetin Salih olsun Allah rızası için bir yuva kurmaya niyet et önce. Sende dört dörtlük değilsin unutma. Belki karşına çıkan da seni tolere ediyor.

Kendim gibi birini arıyorum sanırım . Ben beş senedir çalışıyorum , birikimimle bir arsa aldım şimdi de araba alacağım . Karşımdaki de savurgan olsun istemiyorum ben çalıştım yaptım neden hiçbir şeyi olmayan biriyle evleneyim ki bu kafadayım
Adamda düğün yapacak ev kuracak ev geçindirecek. Normal bir statüde bunlar kolay mı? Siz bunları yaptınız o yapamamış olabilir heşey para değil. Savurgan vurdumduymaz olmasın tabi ama illa kendin gibi dersen bulamazsın

Bence dıs görünuse takilmayın. Bakımsiz biri değilse. Cunkü alistiktan sonra dunyanin en yakisikli erkegiymis gibi geliyor. Bir de evlilik istiyosunuz diye herkesle görüsürseniz iyice sogursunuz. Birileriyle gorüsüp tanisip ondan sonra evlilik isteyin

Zamanın birinde bir kasabada yaşayan dünyalar güzeli bir kız varmış . Bu kız öyle güzelmiş ki çok uzak şehirlerden ve ülkelerden çok zengin, çok yakışıklı , asil pek çok delikanlı onu görmeye gelirmiş Kendisiyle evlenmek isteyen nicelerini reddeden güzel kız kimseleri beğenmezmiş Bu arada aynı kasabada yaşayan ve bu kıza aşık olan genç bir delikanlı da bu kızı istemiş . Ama kız onu da reddetmiş . Aradan uzun yıllar geçmiş . Bizim delikanlı kasabadan ayrılmış . Kendine başka bir hayat kurmuş ve evlenmiş , çoluk çocuğa karışmış . Bir gün yolu bir zamanlar yaşadığı güzel , küçük kasabaya duşmuş . Orada tanıdık birine rastladığında aklına bir zamanlar orada yaşayan dünyalar güzeli kız gelmiş ve ona ne olduğunu sormuş . Yaşlı adam önünde gül bahçesi olan bir evi göstererek kızın evlendiğini söylemiş .Bizimki bir zamanlar herkesi reddetmiş olan kızın beyini pek merak etmiş Bir gün gizlenip eşini evden çıkarken görmüş . Kızın kocası şişman , kel ve çirkin mi çirkin bir adammış Üstelik zengin bile değilmiş .

Çok merak eden adam kocası gittikten sonra evin kapısını çalmış . Kız kapıyı açınca kendini tanıtmış ve neden böyle bir adamla evlenmiş olduğunu sormuş . Kız da ona arkasındaki gül bahçesinden en güzel gülü koparıp getirirse cevabı vereceğini, bu arada tek şartının bahçede ilerlerken geriye dönmemesi olduğunu söylemiş . Adam da bunun üzerine yüzlerce güzel gülün olduğu bahçede ilerlemeye başlamış . Birden çok güzel sarı bir gül görmüş . Tam ona doğru eğilirken biraz ilerde kocaman pembe bir gül gözüne çarpmış . Tam ona uzanırken daha ilerde muhteşem güzellikte kırmızı bir gül goncası görmüş . Derken bir de bakmış ki bahçenin sonuna gelmiş ve mecburen oradaki bir gülü koparıp kıza götürmüş . Bahçenin en güzel gülünü getirmesini beklerken kız bir de ne görsün yaprakları solmuş cılız bir gül . Bunun üzerine adama dönen kız şöyle demiş ; “Bak gördün mu? Her zaman daha iyisini bulmak isterken ömür geçer ve sen en kötüsüne razı olmak zorunda kalırsın . Bu yüzden gençlik gitmeden, zaman akıp gitmeden elimizdekilerin kıymetini öğrenmemiz gerekir.

Back
X