Ben evlenemiyorum ya da ilişkilerim uzun sürmüyor diyen kişileri biraz gözlemlediğimde sebepleri anlayabiliyorum. İnsanları incelemeyi severim hobi gibi bir şey benim için

mesela erkek bir arkadaşımın 5 aydan uzun ilişkisi olmamıştı, flörtlerle falan da hep dengesiz gidiyordu. Sonra biraz gözlemleyince insanların söylediği şeyleri çok yanlış yorumladığını, kendini karşıya doğru cümlelerle ifade edemediğini, duygularını da bastırdığını gördüm. Büyük ihtimalle duygularımı bastıracağım derken karşı tarafa yanlış sinyaller veriyor ve aşkından ölen kızları bile en son bıktırıp kaçırtıyordu. Çalıştığım yerde 35 yaşında bir kadın vardı o da evlenememekten şikayetçiydi. Mesela onda da sürekli akıl verme, laf üstüne laf söyleme huyu vardı. Çok çok iyi ve düzeyli bir kadındı, hoş biriydi. Ama muhtemelen karşı tarafı bu huyları irite ediyordu. Bazen tamam, peki deyip geçse akışa bıraksa belki olacak. Bilgecan dede gibi hayat öğütleri, kendi içsel prensiplerinden bahsedip durması sıkıyor olabilir.
Benim de ilişkilerim pek yolunda gitmez, hatta son zamanlarda başlamadan bitmeye başladılar. Ben de kendimi inceledim ve birinden çok hoşlanınca beklentilerimin çok yükseldiğini, kaygı seviyemin çok arttığını, insanları kafamdaki hayali dünyaya uydurmaya çalıştığımı gördüm. O yüzden normal tipler hiç ilgimi çekmiyor hep sorunlu kaotik kişileri buluyordum. Tanışır tanışmaz sık vakit geçirelim, kaptırıp gidelim beklentilerim var. Şimdi daha yurdum insanı kişilere yönelmeye çalışıyorum

Bence siz de kendinizi ve ilişkilerinizi incelerseniz sebebini bulacaksınız.