evlenemiyorum :(

mavigece07

Ruh eşini arıyor
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2006
1.225
170
688
Antalya
Merhaba buna benzer bir başlık gördüm benimde aynı sorunum var..Bu sene 27 yaşına giricem son 5 yıldır görücü usulü tanıştırıldığım oldu fakat bir türlü içime sindiripte evet diyemiyorum :50: Aradığım yakışıklılık değil evlenemediğim için öyle zannediyo çevremdekiler...Aradığım içim ısınacak birisi olması görücü usulü tanıştığım yakışıklı denebilecek kişilerlede tanıştım ama olmayınca olmuyo 1 saat masada zor oturuyorum bir bahane bulup kalkıyorum..Görücü usulü bana çok ısmarlama geliyo...işte kişi beni telefonla arıyo randevu veriyoruz bir cafe ya da pastanede buluşup hayat hikayemizi anlatıyoruz bazı kişiler çok vurdumduymaz oluyo ya da onlarda birinin zoruyla gelmiş gibi hareket ediyo dolayısıyla bende elektrik alamıyorum..

Evde büyük bir baskı var annem ve babam artık evlenmemi çok istiyo..Bazı görücülükleri babam kendi çevresinden buluyo...Annemle her gün bu konuyu konuşuyoruz daha doğrusu o konuşuyo...bende çok istiyorum ama onlar benden daha çok istiyo ve bu da beni bunalıma sokmak üzere...inanın internetten bile bulsammı diye düşünmeye başladım..Ama o sitelerdede güvenemem açıkçası normalde bile insanlara güvenmek zor..

Ne yapmalıyım bana yol gösterin lütfen ..ben 174 boyunda bir bayanım halk eğitime bağlı bilgisayar dersi üzerine usta öğreticilik yapıyorum...uzun boylu olduğum için karşımdakinin boyuna kilosuna filan çok dikkat ediyorum...şişman erkekler çok itici geliyo ya da aşırı zayıflar...yanlışmı yapıyorum çok mu inceliyorum acaba şöyle bakışıyla içimi ısıtıcak birisi olsa :50:

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM :ssz:

daha gençsin ne var ki bekar olman da .. anne baba baskı yapıp seni yanlış bi karar vermeye sürüklemesinler.. bakma onlara sen .. aşk dediğin öyle boyunu kilosunu incelemene izin vermez zaten çarpar geçer anlamazsın ne olduğunu.. bekle.. 35 yaşında hala evlensem mi evlenmesem mi erken mi acaba diye düşünen arkadaşlarım var.. sen keyfine bak o seni bulur :24:

cnm seninde karşına çıkıaktır doğru ,seni seven insan...neden aele ediyosun ki?hemde daha yaşında 27 görende 40 falan zanneder...kafana takma süreklide bunu düşünüp durma...beklemediğin bir anda karşına çıkcıaktır emin ol:emir_bebek:

hmm abimin kız versiyonu olmalısınız oda 27 ye geldi ve yeni aldı eline meslegini buraya memleketine atandı.evde başladı bi evlilik problemi..babam cok istiyo bi kız arkadaşı olsunda.parasını savurmasın yaşı geçmeden evlensnde evliliktn sogumasın die.abimnde sevglisi varmış ama ayrılmş duydular bunu buldular birini şimdi 1 hafta oldu tanıştrılalı 1 kere görüştüler snrası yok.yani bu işler öyle hadi tanışın evleninle olmuyo ki..illa bi cekim olcak yani..

kendi ailemi ilkkez bu fikirde gördüm cook şaşırdım karşı cıktım ama onlarnda bi bildigi varmiş yanii..

1 saatte karar verip masadan kalkmasanız da,
bir kaç gün tanımaya çalışsanız?
çünkü ben sevgilimden pek hoşlanmadığımı düşünmüştüm ilk gördüğümde
ama sonradan anladım ki kör kütük aşık olmuşum:26:

canım evlılk nasip işidir hıc uzulme. insanın evlenecegı tarıhte bellıymıs ya o yuzden sıkma canını her seyı hayırlısı olsun[/B]

görücü usülü banada çok sıradan,gereksiz ,garip gelmiştir hep....yani hadi sizi tanıştırdılar ama 1 kere görüşmeyle olmazki...içinizin biraz ısındığı birine bence 1 den fazla şans vermeniz gerekir...bilmiyorum ben ilk bakışta aşk olsa derdim inanmazdım ama sonra eşimi arkadaş gurubunda gördüğümde demiştim ne hoş ,acaba çıktığı varmı,benden hoşlanırmı...içim kıpır kıpır olmuştu.ona bakarken utanıyordum sanki duygularımı görüyormuş gibi ama o da benden hoşlanmış ve peşimi bırakmadı aylarca arkadaş gurubuna katıldı sonrası 5 yıl flört 8 yıllıkta evliyiz.25 yaşında evlendim senin yaşın 27 yani bence gayet gençsin bunu sorun haline getirmen gereksiz...30 yaşında anne oldum..artık böyle canım ünivert.okuyan yada iş bulmak için çabalayan bayanlarda da evlilik yaşı böyle..

ortamın yok galiba, ondan oluyor... hoş benim ortamım var, ben de 27 yaşındayım, ama ben de ortama gıremıyorum. hayırlısı olsun, sonumu cok merak edıyorum...

görücü usülü banada çok sıradan,gereksiz ,garip gelmiştir hep....yani hadi sizi tanıştırdılar ama 1 kere görüşmeyle olmazki...içinizin biraz ısındığı birine bence 1 den fazla şans vermeniz gerekir...bilmiyorum ben ilk bakışta aşk olsa derdim inanmazdım ama sonra eşimi arkadaş gurubunda gördüğümde demiştim ne hoş ,acaba çıktığı varmı,benden hoşlanırmı...içim kıpır kıpır olmuştu.ona bakarken utanıyordum sanki duygularımı görüyormuş gibi ama o da benden hoşlanmış ve peşimi bırakmadı aylarca arkadaş gurubuna katıldı sonrası 5 yıl flört 8 yıllıkta evliyiz.25 yaşında evlendim senin yaşın 27 yani bence gayet gençsin bunu sorun haline getirmen gereksiz...30 yaşında anne oldum..artık böyle canım ünivert.okuyan yada iş bulmak için çabalayan bayanlarda da evlilik yaşı böyle..

keşke bende sizin gibi arkadaş grubunda gördüğüm birinden hoşlansam tabi karşılıklı bir şeyler olsa...ama görücü usulü tanıştırıldığım kişiler arasındanda 2. kez şans verdiğim oldu...ama gene olmadı :43:...yaşım genç evet biliyorum ama babam emekli oldu bir takım evde tadilatlar yapmak istiyo fakat ben evlenirsem diye para harcamayada korkuyo...evleneyim diye gözümün içine bakıyolar..diken üstündeyim nasıl anlatayım bilmiyorum keşke rahat olabilsemde istediğim zaman karar verip evlensem..
Birde ben utanıyorum ama şimdiye kadar ciddi anlamda flört ettiğim biri olmadı..Şimdi diyorum keşke olsaymış..Hep ailemin yine özellikle babamın etkisi var..Babam çok titiz bir insan ve herşeye çok karışıyo..Son iki yıldır kpss ile uğraştım tercih yapıp dışarıları yazdım sırf özgür irademle eşimi seçeyim rahatça düzenimi dışarda kurarım dedim ondada bir yer çıkmadı..Napıcam bilmiyorum evlenmek için evlenmek istemiyorum...Ama bir yandanda ayrı düzen kurmayıda çok istiyorum...Ne zormuş bu gerçekten...Beğendiğim insanlarda çıkıyo çıkmıyo değil ama onlarda evli ya da sevgilisi olan kişiler oluyo :50:

ortamın yok galiba, ondan oluyor... hoş benim ortamım var, ben de 27 yaşındayım, ama ben de ortama gıremıyorum. hayırlısı olsun, sonumu cok merak edıyorum...

aynen canım ya..ortamım yok sanırım..Arkadaşlarımın çoğu nişanlı ya da evli..Eskisi gibi görüşemiyorum onlarla ..Görüştüğüm zamanda yanlarında sevgilileri ve böyle el ele dolaşıyolar...Ben eskiden takmazdım hiç ama artık ağlamak istiyorum ya..Rabbimden tez vakitte diliyorum ama bizim sınavımız bu galiba

canım benim ablam da 27 yaşında evlendi . İnan geç bir yaş değil . Hiç acele etme . Annemler gözümün içine bakıyor demişsin boşver baksınlar . Sırf bu zorunluluktan sevmediğin istemediğin biriyle evlenme . Maşallah boylu poslusun da bekle bakalım neler çıkacak :)

canım yaşın evlenmek için ideal bir yaş geç değil yani
merak etme karşına kısmetinde olan kişi çıkınca bunu anlar ve kriterlerine uymasa bile evet dersin
nasip işi bunlar hakkında hayırlısı olsun

evlenmenin bir yaşı yoktur ki..doğru zaman doğru insan bunlar olunca olur..allah bozmasın ben 29 yaşındayım sevdiğim içimi titreten adamı buldum.hep dua etmiştim hayırlısı demek ki bu günleri beklemişim hep..

insanlara bakmayın hep derler yaşı geçmiş evde kaldı..önemli olan sizin sonunu getirebileğiniz bir beraberliğe adım atmanız..birini tanımak zamanla olur..nerde tanıştığınızın onemı yok dıyemem..biz aynı işyerınde tanıstık guven duygusu olusuyor azda olsa ılk baslarda..

Son düzenleme:
bnm de şöyle bi annem babam olaydı evlenmemi isteyen...

bizimkilere kalsa 30 yaştan öncesi çok erken belki otuzdan sonra düşünülebilir.

hatta mümkünse ömür boyu beraber yaşayalım:9::9::9::9:

şaka bi yana arkadaşım senin annenle baban eskilerde kalmış. bizim kızın yaşı geldi komşunun oğlu da pek uygunmuş devirleri kalmadı.

üstelik bu çok itici.

kesinlikle ailenin bu tavırlaını görmeyeceksin, gezip tozup keyfine bakacaksın.

kimseyi karıştırmayacaksın.

sen daha bi rahat nefes alsan hayatındaki doğru insanı bulacaksın.

ama yok böyle giderim dersen evlenmek için evlenip, ilk aydan hamile kalıp, sonra da çocuklarıma yazık deyip kötü evliliğini bitiremeyen acılı 'evli'kadın olursun.

böyle işler aceleye, 'hadi bakalım bu da olmazsa evde kalırım,annem babam üzülür.' e gelmez.

babamla tanısacaklar daha yenı soyledım..babam hala acele etme ciddi kararlar alıyosun ıyı dusun dedı..yaşın bak 29 oldu evde kalıcaksın bana cok uzak bu kelımeler..kımın ne dedıgının onemı yok evlenene kadar tabı kısmetse 30 yasını gecıcem..=)

bnm de şöyle bi annem babam olaydı evlenmemi isteyen...

bizimkilere kalsa 30 yaştan öncesi çok erken belki otuzdan sonra düşünülebilir.

hatta mümkünse ömür boyu beraber yaşayalım:9::9::9::9:

şaka bi yana arkadaşım senin annenle baban eskilerde kalmış. bizim kızın yaşı geldi komşunun oğlu da pek uygunmuş devirleri kalmadı.

üstelik bu çok itici.

kesinlikle ailenin bu tavırlaını görmeyeceksin, gezip tozup keyfine bakacaksın.

kimseyi karıştırmayacaksın.

sen daha bi rahat nefes alsan hayatındaki doğru insanı bulacaksın.

ama yok böyle giderim dersen evlenmek için evlenip, ilk aydan hamile kalıp, sonra da çocuklarıma yazık deyip kötü evliliğini bitiremeyen acılı 'evli'kadın olursun.

böyle işler aceleye, 'hadi bakalım bu da olmazsa evde kalırım,annem babam üzülür.' e gelmez.

evlenmek için evlenmek istemiyorum tabiki..zaten o yüzden şimdiye kadar hiç acele etmedim...Ama şu an içinde bulunduğum koşullar çok zor...psikolojik manada...siz karışmayın bana kimseyi bulmayın da diyemiyorum...bu sefer bana kendi bulduğuna nasıl güveneceksin gibi laflar ediyolar...Ya anne baba da kırılmıyo işte...Başkalarının yanında annem inşallah hayırlısıyla onuda evlendirmek istiyoruz vakti geldi deyip duruyo..Herkes benim yerleşip yerleşmediğimi merak ediyo çevreden...Napim nerelere kaçayım bilmiyorum...Kendim bulabilsem birini bulucam ama olmuyo karşıma çıkmıyo..Kuzenim geçenlerde arkadaşıyla tanıştırdı yine elektrik alamadım..Ya bende bi problem var ya da bilmiyorum..
Aileniz relax davranıyo ama birde şöyle düşünün anneniz her gün size bu konuyu hatırlatsa...inanın çıldırmamak elde değil...bir de üstüne üstlük babam emekli oldu her gün evde her şeyimize karışıyo..yatma saatimize kalkma saatimize bir yerlere gitmemize vs...bunların yaşı büyük saygı göstereyim falan filan demiyo...

Aileniz rahat insanlarsa gerçekten çoook ama çok şanslısınız kıymetini bilin:14:

Canım benim ya kıyamam, seni de anlamaya çalışıyorum. Durumun zor cidden. Neyseki bi uğraşın var ve her dakika evde dilsin.
Ama bende herkesle aynı yoruma yapıcam. Sakın acele etme, adaylarının iyi yönlerini görmeye çalış bakalım. Hemen aşk hoşlantı olmaz. Bazen tanıdıkça sevmeye başlarsın. Tanımaya değicek olanlara 2 kere 3 kere 4 kere şans ver.

Canım yaşın çok genç. Üzülme veya endişe etme hiç. Vakti gelince nasılsa olur.. Rabbim gönlüne göre versin inşaallah.

Back
X