evlenen paçayı kurtarıyor sanırım...

sonbaharyaGmurlari

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
1.022
342
83
Konya
bazı insanlar ya çok deniz ya ben abartıyorum.öyle bayanlar var ki çevremde evlenmeden önce mazlum sus pu herşeyin hayırlısı diyor evlilik konusunda, evlendikten sonra da bizlere evde kaldınız siz kızzııııım diyor gülerek şakaya vurarak.bunu çoğu yapıyor.daha geçende de bir kız yine evlendi geçen yaz bize diyor ki sizi evde kalmışlar müzmin bekr oldunuz siz daha da evlenemezsizniz diyorlar.bir de bu bayan öğretmen.nasıl bir zihniyet anlayamıyorum ben de dedi ki " evlenen paçayı kurtarıyor değil mi dedim." gülüyor.
neden bazı evlenen bayanlar paçayı kurtarmış gibi yaklaşıyorlar olaya?
karşımıza bize değer veren biri çıktı da biz mi istemedik?
gıcık oluyorum böyle tiplere.

bence bu tarz yaklaşan insanların özgüvenlerinde ciddi anlamda bir sıkıntı var ben 8 senelik evliyim
çok şükür mutlu da bir evliliğim olmasına rağmen inan bazen bekarlık günlerimi özlüyorum önemli olan
hayatın tadını çıkarmak kadınlar kulübünde çok okuyoruz ne yazık ki bir çok arkadaşımız doğru insanlarla
karşılaşamamış hem inanın hayatta her şey evlilik çocuk değil insan kendine yetmeli kendi başına mutlu olursa
insan iyi bir eş iyi bir anne olur o zaman....

Kendileri bence evlenmeden once , oyle dusundukleri icin
Herkesi kendileri gibi biliyorlar...

Nasil evliligin ,guzel yonleri varsa, bekarliginda guzel yonleri var... oyle soyleyenleri duymamak lazim...

ozguven eksikligi yasiyolar sanirim...

ne dediginin farkında olmayan bir de üstüne pişkince gulen insanların soylediklerini neden bu kadar kafanıza takıyorsunuz anlamıyorum. baskalarının dengesizliklerine deger bicmeye ugrasmayın bosuna.
ya bu kisilerle muhabbeti kesin ya da hoslanmadıgınız seyler isittiginizde fırsat vermeyin karsınızdakine.

Okudum, güldüm.
Bırakın Allah aşkına dikkate almayın bu tip insanları.
15 senelik arkadaşım var ben 8 senelik evliyim onun ise 8 senedir süren çalkantılı bir ilişkisi.
İlişkisinin akıbeti hakkına konuşurken bile yanlış bir cümle kurmamak adına kelimelerimi seçerek kullanıyorum.
İnsan önce kendini bilmeli.
Bir söz var çok hoşuma gidiyor.
Bir lafa bakarım laf mı diye.
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye...

Evliyim ama paçayı kurtardığımı sanmıyorum.
Hayat bu...bize neler getireceğini bilemeyiz.
Söylenenlere kulaklarınızı tıkamanız lazım.
Sonuçta ağzı olan konuşuyor.

Son düzenleme:
O tip insanlar genelde, hayatta evlenmekten başka bir başarısı (onlar için bu bir başarı) olmayanlar oluyo. Ne kadar dikkate almaya değerler? Bence hiç. Boşuna canınızı sıkmayın, evlenebilmek bir marifet değil.

arkadaş arasında yapılabilecek bir espiri bu diye düşünüyorum :) ciddiye almayıp gülüp geçmek lazım ayrıca evliliğin dışı bekarları içi yaşanları yakar ;)

sanırım kişi konunun hassasiiyetinde olunca alınabılıyor, bi arkadas grubumda (ben 30a yakın yastaydım) evlı bı arkadasta aynı seyı soyledıgınde, ben gülerek karsılarken 24 yasındakı arkadasım çok alınmıstı.... hala farkında bıle degıldım, sonrasında bana dank ettı noluyor dedım ve bırı daha demeye kalmadan zaten dugunum oldu....

cocukta hıc dusunmuyordum, ilk kişi söyledıgınde guldum daha dur dedım, ikinci soyledıgınde guldum gectım, ucuncu kez soylendıgınde de artık durdum dusundum alındım hatta: ''ne bılıyorsun belkı olmuyor bu kadar patavatsız olmak zorundamısın ''diye azarladım.. yanı ınsanlar saka yaparken aslında o kısının bılıncaltına ışledıgının farkına varsalar, yada evlenene kadarki zorlu süreçlerini hatırlasalar, dogru ınsan ''evlenıcem'' demekle olmayacagını bılseler, arkadaslıklar daha saglıklı yurur bence....

bosver bu kadar uzulecegınızı bılseler demezler zaten,samımı gordugunden konusmustur, takılmayın:) çünkü ben arkadasıma sert cıkınca cok uzuldum ve ozur dıledım:)

Ay bende deli oluyorum o laflara. Boyle evlenmiş dünyanın en mühim isini yapmis gibi bi afralar tafralar.. Bir anda hanim olup cikiyorlar ...

Dünyaya gelme amaclari gelin olmakmis bence onlarin...

Bunun bir değişik versiyonu da anca kendisine sevgili bulan yakın dostların '' senin sevgilin de yok sen anlamazsın vs..'' gibi konuşmalarıdır.. bizzat yaşadığımdan biliyorum böyle insanları sessiz sedasız hayatınızdan çıkaracaksınız öyleki hayatınızdan çıkardığınızı fark ettiklerinde siz çoktan yeni güzel bir hayata başlamış olucaksınız..

karaktersiz insanlar özetle..

sanırım kişi konunun hassasiiyetinde olunca alınabılıyor, bi arkadas grubumda (ben 30a yakın yastaydım) evlı bı arkadasta aynı seyı soyledıgınde, ben gülerek karsılarken 24 yasındakı arkadasım çok alınmıstı.... hala farkında bıle degıldım, sonrasında bana dank ettı noluyor dedım ve bırı daha demeye kalmadan zaten dugunum oldu....

cocukta hıc dusunmuyordum, ilk kişi söyledıgınde guldum daha dur dedım, ikinci soyledıgınde guldum gectım, ucuncu kez soylendıgınde de artık durdum dusundum alındım hatta: ''ne bılıyorsun belkı olmuyor bu kadar patavatsız olmak zorundamısın ''diye azarladım.. yanı ınsanlar saka yaparken aslında o kısının bılıncaltına ışledıgının farkına varsalar, yada evlenene kadarki zorlu süreçlerini hatırlasalar, dogru ınsan ''evlenıcem'' demekle olmayacagını bılseler, arkadaslıklar daha saglıklı yurur bence....

bosver bu kadar uzulecegınızı bılseler demezler zaten,samımı gordugunden konusmustur, takılmayın:) çünkü ben arkadasıma sert cıkınca cok uzuldum ve ozur dıledım:)

arkadaşım sen beni yanlış anladım ben üzüldüm demedim sadece gıcık oluyorum dedim.bu konuda hassasiyetim felan da yok sadece insanların geleceği bilmeden,evlilikleri garantiymiş paçayı yırtmış gibi konuşmaları beni gıcık ediyor dedim.ha ben evli olsam durup durduk yere "evde kaldınız sizi kimse de almaz müzmin bekarlar" gibi saçma sapan espriler yapmam

Bence takılacak bir durum yok.Şaka.Senin evde kalma problemin olmadığını düşündüğü için bu şekilde şakasını rahatlıkla yapıyorlardır.Ciddi anlamda evde kalma takıntın olsa yapmazlar zaten.Bize de yaparlardı.Ben kendim için bile derdim evde kaldık diye.

Bence tam tersi paçayı kaptırdıkları için üste çıkma çabasındalar :)) 18 yaşındayım bana bile arada takılıyorlar.Genelde birşey teklif ettiğinizde "bilmemki kocam izin vermez...Biliyosun evliyim canım artık tek gelemem...Bekarsınımz tabi istediğiniz gibi gezersiniz..." gibi cevaplar gelir.Halbuki deshaneden arkadaşlar kız kıza cafede buluşmak için ne zaman uygun olduğunu sormuştuk :)

Son düzenleme:
arkadaşım sen beni yanlış anladım ben üzüldüm demedim sadece gıcık oluyorum dedim.bu konuda hassasiyetim felan da yok sadece insanların geleceği bilmeden,evlilikleri garantiymiş paçayı yırtmış gibi konuşmaları beni gıcık ediyor dedim.ha ben evli olsam durup durduk yere "evde kaldınız sizi kimse de almaz müzmin bekarlar" gibi saçma sapan espriler yapmam

yok canım ben yanlıs telaffuz ettım sanırım, konunu okuyunca benımde bebekle ılgılı hassasıyetım var 2 ornekle kendımı anlatmak ıstedım de sanırım aceleden pek fazla acıklayamadım.. yanı ılkınde onemlı degıldı önemsemedım, ıkıncı konu hassasıyetımdı, en ufak esprıyı kaldıramadım dıye kendı konum geldı aklıma..
bu hasssasıyet sızınle veya baskasıyla alakalı dıye ornek vermedım, sadece ınsanlar lafın nereye gıdecegını bılmelı dıye acıklamaya calısırken, konunuzu saptırdıysam kusura bakmayın, niyeyse bagdastırdım:))

Back
X