Evlenilecek kişi

Sosyal biriyim arkadaşlarımla vakit geçirmeyi severim iş arkadaşlarımla takılmayı şirket yemeklerine etkinliklerine katılmayı severim. Ancak karşıma çıkan herkes bundan rahatsız.
Demek ki karşınıza çıkanlar size uygun kişiler değilmiş ama siz bana her an taviz vermeye açık gibi göründünüz. Sanki biz boşa yazıyoruz ve siz "ama"lar ile size hak veren birini, bir destekçi arıyorsunuz gibi geldi. Sanki taviz ver deseler sevineceksiniz gibi hissettim.

Bugün bir arkadaşıml konuştum. Eşi narsist. İstediği olmayınca çocuk gibi ağladığı bile oluyormuş. Hep kendi dediği olsun istiyor. Eşiyle zaten yapışık ikiz gibiler. Hiç bir sosyal medya platformu yok kendisinin. Eşinin var. Davete tanıştılar on sene sonra evlendiler. Evde beraberler işte beraberler. Benden başka arkadaşı arkadaş ortamı yok. Eliminde bir tane var yakın arkadaşı başka yok. Her kararına eşi karar veriyor. Ama uzaktan baktığınızda çok iyi görünüyorlar. Benim pek ısınamadığım bir hayat ama arkadaşım dayanıyor. Sevdiği için dayanıyormuş ilk sevgilisi zaten. Ama bilmiyorum çeken çekiyor
Bu iyi bir şey mi yani sizce? “Çekiyor” diyorsunuz bakın. Eş, evlilik neden “çekilecek” bir şey olsun?

Sosyal biriyim arkadaşlarımla vakit geçirmeyi severim iş arkadaşlarımla takılmayı şirket yemeklerine etkinliklerine katılmayı severim. Ancak karşıma çıkan herkes bundan rahatsız.
Ben böyle konularda kendimden asla ödün vermem çünkü mutsuz oluyorum ben kendimden ödün verince. Mutsuz olunca da karşımdakini mutlu edemem. Zaten bu yaşa kadar geldiğimize göre insanların bizdeki bir şeyi "düzeltmesi" gerekmiyordur. Sizi değiştirmeye çalışan insan size saygı duymaz bence. Kendi istediği kadını yaratma projesi gibi. Sizi olduğunuz kabul edecek bir erkek mutlaka var. Başkasının eklenti paketi gibi olmayın arkadaşınız gibi. Onun ki hayat değil simülasyon.

Her insanın mizacı farklıdır.
Aldatılmayı kabul eden hemcinslerimiz var ya da eş kişisinden izin almayı vs.
Dolayısıyla o ona dayanıyor, bu buna dayanıyor değil mesele.
Ben de çok şeye dayanıyorum kendi evliliğimde çünkü bana uygun değil, bu kurum da bu adam da vs.
Lakin benim dayandığım şeyi başkasına söylediğimde ‘dalga mı geçiyorsun mesele bile değil’ diyen olabilir ya da tam tersini söyleyen.
Mesela erken uyuması benim için dayanılacak mesele, buna tahammül ediyorum, sizin için önemli bir şey mi bu ya da dünya için lakin ben gece kuşu olduğumdan evet, çok çok büyük bir fedakarlık benim yaptığım😂

Uzlaşmak adına verdiğiniz ödünler, keyfi durumlardan olabilir ancak, karakterinizi şekillendiren, sizi siz yapan ana ögelerden olamaz.
Benim kafamda hala şu konuda karışık. Ben yazın ince askılı boydan uzun elbiseleri çok seviyorum ve yakıştırıyorum kendime. Ama hergün elbise giymiyorum tabi üç ayda belki toplasanız 5-10 kez. Şimdi buna izin vermeyen erkeği hiç bir şekilde ikna edemezsem aman yılda zaten üç ay bi yaz oluyor üç beş kez giyeceğim birşey için geri kalan 9 ayımı mahvetmeyim diye mi düşünmeliyim. Yoksa o benim için 3-5 güne katlanmalı mı diye düşüneyim.

Bende arkadaşlarımı birlikte
Ben böyle konularda kendimden asla ödün vermem çünkü mutsuz oluyorum ben kendimden ödün verince. Mutsuz olunca da karşımdakini mutlu edemem. Zaten bu yaşa kadar geldiğimize göre insanların bizdeki bir şeyi "düzeltmesi" gerekmiyordur. Sizi değiştirmeye çalışan insan size saygı duymaz bence. Kendi istediği kadını yaratma projesi gibi. Kimsenin eklenti paketi gibi olmayın sizi olduğunuz kabul edecek bir erkek mutlaka var. Başkasının eklenti paketi gibi olmayın arkadaşınız gibi. Onun ki hayat değil simülasyon.
vakit geçirirken görünce mutlu oluyorum ve bende o an onlarla bir kahve içmek istiyorum. Bir arkadaşımızın eşi hiç bir buluşmaya göndermiyor mesela. Şehir içi şehir dışı farketmez. Bir tanesinin düğününe bile getirmedi. Oysaki biz onun herşeyine gitmiştik. Çok kırıldı düğününe gitmeyen arkadaşımız.

Ben böyle konularda kendimden asla ödün vermem çünkü mutsuz oluyorum ben kendimden ödün verince. Mutsuz olunca da karşımdakini mutlu edemem. Zaten bu yaşa kadar geldiğimize göre insanların bizdeki bir şeyi "düzeltmesi" gerekmiyordur. Sizi değiştirmeye çalışan insan size saygı duymaz bence. Kendi istediği kadını yaratma projesi gibi. Sizi olduğunuz kabul edecek bir erkek mutlaka var. Başkasının eklenti paketi gibi olmayın arkadaşınız gibi. Onun ki hayat değil simülasyon.
Evet ama zenginler ve mutlu görünüyor. Rahat ediyor. Kafasında yaşadığı stresi bilemem tabi.

Bende arkadaşlarımı birlikte

vakit geçirirken görünce mutlu oluyorum ve bende o an onlarla bir kahve içmek istiyorum. Bir arkadaşımızın eşi hiç bir buluşmaya göndermiyor mesela. Şehir içi şehir dışı farketmez. Bir tanesinin düğününe bile getirmedi. Oysaki biz onun herşeyine gitmiştik. Çok kırıldı düğününe gitmeyen arkadaşımız.
Peki sen söyle böyle ömür geçer mi?

O,seni tembihlemekle olmaz ki.
Herkesin sınırları farklı.
Herkesin tahammül edeceği davranış türü farklı.
Bunu kendin olusturmalisin bence.
Şu forumda kocamın gazını yerim diyen de var ben katlanamam gidip isini wc'de görsün diyende.
Anlatabildim mi acaba 🤔

Benim kafamda hala şu konuda karışık. Ben yazın ince askılı boydan uzun elbiseleri çok seviyorum ve yakıştırıyorum kendime. Ama hergün elbise giymiyorum tabi üç ayda belki toplasanız 5-10 kez. Şimdi buna izin vermeyen erkeği hiç bir şekilde ikna edemezsem aman yılda zaten üç ay bi yaz oluyor üç beş kez giyeceğim birşey için geri kalan 9 ayımı mahvetmeyim diye mi düşünmeliyim. Yoksa o benim için 3-5 güne katlanmalı mı diye düşüneyim.
Bakın, sizin görünüşünüz, sevdiğiniz, istediğiniz şeylerle alakalı kimse ama kimse karışamaz.
Az önce söyledim, kocamın erken yatması tam bir kabus bana göre lakin bana benimle sen de erken yatıp kalacaksın derse boşanma sebebidir bu.
Benim alanıma giremez, isterse ortak olabilir.
Ben istediğimi giyerim, kendi sınırım bellidir, bu sınır ne yanımdaki adam ne ailem için var, sizin sınırınızın belirleyicisi de kendinizsiniz, başka birine ihtiyacınız yok.

Tolere edilebilir şeyler bana göre şöyle olabilir, her iki tarafı da güven anlamında zedeleyecek, ilişki devamı adına duvar örecek şeyler.
Mesela her akşam iş çıkışı arkadaşlarınızla görüşüyorsunuzdur, bunu 3 e düşürebilirsiniz ama hayatınızdan çıkarmazsınız.
Ortak yol böyle olur, sıfırlayarak değil.

Demek ki karşınıza çıkanlar size uygun kişiler değilmiş ama siz bana her an taviz vermeye açık gibi göründünüz. Sanki biz boşa yazıyoruz ve siz "ama"lar ile size hak veren birini, bir destekçi arıyorsunuz gibi geldi. Sanki taviz ver deseler sevineceksiniz gibi hissettim.
Taviz vermeye açık değilim ama sorun yaşamamak için hep alttan almayı orta yol bulmayı seçiyorum

Bakın, sizin görünüşünüz, sevdiğiniz, istediğiniz şeylerle alakalı kimse ama kimse karışamaz.
Az önce söyledim, kocamın erken yatması tam bir kabus bana göre lakin bana benimle sen de erken yatıp kalacaksın derse boşanma sebebidir bu.
Benim alanıma giremez, isterse ortak olabilir.
Ben istediğimi giyerim, kendi sınırım bellidir, bu sınır ne yanımdaki adam ne ailem için var, sizin sınırınızın belirleyicisi de kendinizsiniz, başka birine ihtiyacınız yok.

Tolere edilebilir şeyler bana göre şöyle olabilir, her iki tarafı da güven anlamında zedeleyecek, ilişki devamı adına duvar örecek şeyler.
Mesela her akşam iş çıkışı arkadaşlarınızla görüşüyorsunuzdur, bunu 3 e düşürebilirsiniz ama hayatınızdan çıkarmazsınız.
Ortak yol böyle olur, sıfırlayarak değil.
Bu dediğinizi daha önce denedim mesel haftada iki kere gidiyorsan o hafta ikisine gitmedim bire düşürdüm ama o bire gitmek istediğimde bile laf oldu sürekli bak geçen sefer gitmedim bari bu sefer gideyim demek zorunda kaldım

Allah aşkına elbise neden katlanılacak bir şey olsun? Siz bütün erkekler giydiğin elbiseye, askısına boyuna takıyor mu sanıyorsunuz?

Bugün bir arkadaşıml konuştum. Eşi narsist. İstediği olmayınca çocuk gibi ağladığı bile oluyormuş. Hep kendi dediği olsun istiyor. Eşiyle zaten yapışık ikiz gibiler. Hiç bir sosyal medya platformu yok kendisinin. Eşinin var. Davete tanıştılar on sene sonra evlendiler. Evde beraberler işte beraberler. Benden başka arkadaşı arkadaş ortamı yok. Eliminde bir tane var yakın arkadaşı başka yok. Her kararına eşi karar veriyor. Ama uzaktan baktığınızda çok iyi görünüyorlar. Benim pek ısınamadığım bir hayat ama arkadaşım dayanıyor. Sevdiği için dayanıyormuş ilk sevgilisi zaten. Ama bilmiyorum çeken çekiyor
Senin kişiliğin de tıpkı arkadaşınınki gibi olduğu için adam izin veriyor senle arkadaşlığına.

Merhabalar

Yeni insanlar tanımaya karar verdim artık. Hayatımda tam olarak herşeyi yoluna koyamasam da banada fikir olsun hemde yeniden birine ısınabilecek miyim bilmiyorum. Herkesin artısı ekşisi var tabiki ama bu yolda yeni birlerini tanımaya çalışırken nelere dikkat edeyim. Hiç mi taviz vermeyeyim mesela. Bu sefer kıyafetime karışılırsa ben hayır değiştirmiyorum diyeceğim ama başka başka bir sürü şeye laf edildiğinde sende hiç ödün vermiyorsun emek vermiyorsun denilebilir. Örneğin cimri olana mı tahammül etmek daha kolay psikolojik şiddete mi belki kıyafete karışmak bunların yanında hiç bişeydir. Kimisi aileci kimisi saygısız. Kimisi baskın ve müdahaleci. Merak ettiğim şey bana şunlarından kesin taviz verme yada şöyle bir şey görür yaşarsan anında önünü kes. En tahammül edilemez olanı şudur. Diyebileceğiniz tecrübeleriniz.
Ya bu kişiden kişiye de değişir. Mesela ben çok sabırlı biriyimdir etrafımdakiler de öyle der. Benim için en kabul edilemez olanları;konusamamak,paylaşamamak(zamanı,hayatı..) ilgisizlik,sevgisizlik. Bunun dışında cimrilige,anacılığa,paramı yemesine,arkadas duskunlugune de sabretmis birisi olarak diyorum ki keşke onlara da etmeseymişim. Bir noktada birleşiyor çünkü hatalar.
Ve kızlara katılıyorum doğru erkek var. Doğru kadın olduğu gibi. Gerçekten varlar

Allah aşkına elbise neden katlanılacak bir şey olsun? Siz bütün erkekler giydiğin elbiseye, askısına boyuna takıyor mu sanıyorsunuz?
Ölür mü adam sen açık giysen mesela, açık giymemek neden fedakarlık olsun cidden? 🤣

Bu dediğinizi daha önce denedim mesel haftada iki kere gidiyorsan o hafta ikisine gitmedim bire düşürdüm ama o bire gitmek istediğimde bile laf oldu sürekli bak geçen sefer gitmedim bari bu sefer gideyim demek zorunda kaldım
E o adam değilmiş işte.
Bari bu sefer gideyim nedir, gidiyorum deyip gideceksiniz.
Sizin adımınıza aynı şekilde karşılık vermeyen insanla ne işiniz olabilir ki?

Bunu yaptığım dönemler oldu, aynısını karşıya da yaptım ama, ben gidemezsem o da gidemez, ben giyemezsem o da yapamaz, bende durumlar böyle işler.
Benim kısıtlandığım durumda karşıdan almazsam bunu, vurur kapıyı çıkarım ve kendisine yapıldığında saçmalığını gören biri zaten anlamsız olduğunu, bu hırsların çocukça bir inattan ileri gitmediğini anlar.

Back
X