evlenince aile binasında oturan var mı

eşinin ailesi ve diğer akrabalarıyla aile binasında oturanlar var mı avantajları ve dezavantajları neler yardımcı olursanız

8 yıllık evliyim aynı binda oturuyoruz....

olumsuz yönleri....

onlardan bağımsız çok fazla hareket edemiyorsun
Annen bile gelse çağırma zorunluluğu hissediyorsun(yoksa surat ederler)
kaynana misafir gelse illaki seni çağırır, çay demler mama servisi yaparsın
Plan yaptığın bir anda ya kaynana misafir gelir yada bir yere gitmek gerekir
İç içe bir yaşam oluyor bir yerde..
Aile toplantıları olduğunda her daim uğramak zorundasın
Görmek istesende istemesende sürekli yüzyüze gelirsin..

Olumlu yönleri....
Çocuk olduğunda kime bırakacağını düşünmüyorsun
Yemek yapamadığında uğrayıp kayınvalidenin güzel yemeklerinden afiyetle yiyorsun
Sıcacık börek yaptığında bir tabak uzatıveriyor.....:56:

karar senin..:15::15::15:

yaa şimdi şöyle birşeyde var bu kadar konuşmadan sonra arkadaşım diyo bana ya 1 sene kirada oturtup beni kandırmak için sonra aile binasına götürürse diye güvensizlikte olmaya başladı uzayınca bu konu

Gitmesin arkadaşınızda zorlamı taşıyacak evi bir 1 sene sonra
Ben kaynanamların binasında daire oldugu halde girmedim ( eşimin kirasını alıyoruz )
bikaç sokak ötede kiraya gittim.
Sonra beni kızdırınca yazmıştım ilk sayfalarda semt değiştirdim
Soksunlar bakalım o binaya değil semte bile
Birazda arkadaşınız ve eşi olacak kişinin elinde
Akşama kadar ben uğraştığım için eşim niye o binaya girmiyoruz demeyi
Niye başka semtte gittik bile demedi.

Son düzenleme:
Ben uzakda oturuyorum Allahima bin sükür
Ama yinede esimle aramda huzursuzluklar oluyor kendileri telefonan hallediyor :37:
Ayni bina da otursak kiyamet kopardi :47:

eşinin ailesi ve diğer akrabalarıyla aile binasında oturanlar var mı avantajları ve dezavantajları neler yardımcı olursanız

ben eşimin ailesiyle aynı binada oturuyorum malesef ne kadar iyi olursa olsun onlar illaki sorunlar çıkıyor
ben hepsini çok seviyodum evlenmeden önce özellikle kaynanamı ama evlendikten sonra farklı oluyor şimdi hiç sevmiyorum
ordan bir an önce taşınmak için eşimle sürekli tartışıyoruz
aslında çalışıyosan ve düüşününce dışarıdan bakınca iyi gibi görünsede olmuyor
herke diyo ne kadar güzel isten geliyosun yemeğin hazır haır değil yeni evlisin eşinle baş başa olmak istiyorsun yada o yaptığı yemeği beğenmedin yada sevmediğin bi yemek bişey diyemiyosun falan
yada eşinle oturuken televizyon izliyosun zevkli bi şekilde çat kapı çalıyo oturmaya gelmiştir falan
yada kaynananlara misafir gelmiştir ama sen kendini iyi hissetmiyosun ama inmek zorunda kalıyorsn
yada aşşağıdaki misfirler yeni ev merak edişyolar sana sormadan evin derlimi toplumu demeden hepsi birlikte toplanıp yukarı çıkıyorlar
hafta sonu uyumak istersn mesela bi bahaneyle kapı çalınır hadi kahvaltı hazır gel yapalım
yada bi yere gidersin laf ederlerrr
hiç iyi bi tarafı yok inan bana ben daha 4 aylık evliyim okadar pişmanım ki ve dediğim gibi çok seviyodum onları ama artık nefret ediyorum diyebilirim

yok ben evli değilim bi arkadaşımın bu konuyla ilgili sorunu vardıda erkek arkadaşı aile binasında oturmasını istiyor sizinde fikirlerinizi alalım dedik oturmazsa ayrılık noktasına gelicekmiş

inanınki otursa da ayrılık noktasına gelmesi çok yüksek
ben neredeyse bu noktadayım

bütün nişanlılara tavsiyem her iki aileye de biraz uzak oturun.

evliliğiniz rayına oturana kadar... eşler bir kilo tuzu beraber tüketene kadar...

aynı apartman değil, aynı sokakta bile ev tutmayın.

bu fikrimi eşime söylediğimde tamam dedi. iki aileye de yürüme mesafesi 10 dakika olan yerden ev tuttuk.

evliliğimiz oturdu, çocuğumuz oldu, ben çalıştığım için kayınvalidem çocuğuma baktı ve yazları bizde kalmaya başladı. sorun olmadı. çünkü herkes birbirinin huyunu anlamış ve ona göre davranmayı öğrenmişti.

bu zamanla oluşan birşey. birde eş faktörü önemli. eşim, annesi bizde kalmadan önce annesiyle konuştu. böylece sorun olmadı.

ufak tefek şeyler oluyor tabi, ama eşim benim huyumu ve annesinin huyunu bildiği için ona göre davranıyor.

birde kayınvalidem ve kayınpederim saygıya önem verirler. bizimde hayatımıza saygı gösterirler... Allah ikisinden de razı olsun.

Of of of daha evli değilim ama, bizimkiler el üstünde tutuyor diyorum ama vallahi de yemin olsun gözüm korktu bunları görünce..
Çünkü annem de yaşadı aynısını.. Öyle olunca görmezden geliniyor da; böyle hepiniz yazınca kafama dank etti..

Benim eltim olmayacak ama; binada annesi, amcası, ablası, kuzenleri falan. Dı dının dıdısı dolu.. :/
Bende gidicem aralarına düşücem..

Oooy... Oyy....

ben de 2 yıldır eşimin ailesiyle aynı binada oturuyorum, hiçç tavsiye etmiyorum :20: ailem gelirdi surat asarlardı,ben giderdim yine aynı, eşimle doğru düzgün evliliğimi yaşayamadım, hep beraber olalım,birlikte yiyelim tek dertleri buydu,yanlarındayken de suratlarını asarlardı,dediklerini yaptığım halde yine memnun edemezdim,evimde oturmak isterdim,gelmiyo diye eşime şikayet ederlerdi,çıkardım geç çıktı derlerdi,eşim yemeğini yiyip ailesinin yanına koşardı :47: eşim baskı yapardı sürekli anneme git annemi çağır diye.oofff ooofff öyle çok şeyler yaşadım ki, bıktırdılar, ( konu açıp yazmıştım belki okuyanlar hatırlar beni),,Allaha çok şükür eşim zaman geçtikçe beni daha iyi anlıyo, yazın kaynım evlenecek evden çıkarıyolar bizi, evin masraflarını biz ödediğimiz halde hiç düşünmeden çıkıp kurtulmak istiyorum bu aile apartmanından :10: evliliğimizin ilk günlerini hiç yaşayamadık,bundan sonra uzak olup sıfırdan başlamak istiyoruz inşallah, herkes için en iyisi uzak olmaktır bence..

Back
X