Evlenince aile ile yasamak ?

Ya varya maşallah sevgilinin ne güzel kalbi var öyle Rabbim bozmasın ❤️
Ben dubleksten ziyade aynı bina fikrine katılıyorum
Hem sen rahat eder gider gelirsin hem onlarda yatılı bakıcı olur

yakın evler olsun ama kesinlikle aynı ev değil.
hiç değilse akşam kocan eve gelince kapını kapat. şimdi böyle dediğine bakma, ileride sen de duştan çıkınca bornozunla oturmayı, kucak kucağa film izlemeyi isteyeceksin.

Dubleks evde yasiyorum. Yeni evli degilim ama annem bebegime baktigi icin zaman zaman babamla birlikte bizde kaliyorlar. Ust katta misafir yatak odasi banyo ve kucuk bir oturma odasi var.

Nadiren kalmalarina ragmen esim isten geldikten kisa bir sure sonra bizimkiler yukari cikar, biz asagida gunluk yasantimiza devam ederiz en normalinden. Evin durumu onemli bence ne zaman yattilar ne zaman kalktilar duymam bile.

Bu kadar dusunceli bir sevgili ve ailesini bulmusken, beklemeye gerek yok bence. Dubleks ev mantikli. Ancak ev bakarken dikkat etmeniz gerekenler,

Katin birinde salon yatak odasi, mutfak ve banyo olmali. Bu katta sizin kendi hayatiniz olmali, kendi esyalarinjz kendi duzeniniz... mumkunse ebeveyn banyosu.

Diger katta ise anne ve ananenizin uyuyabilecegi bir yatak odasi, yatili birini dusunuyorsaniz mutlaka onun icin bir oda, ayrica bir oturma odasi, mutlaka banyo, hatta kucuk bir mutfak.

Yemekleri birlikte yiyebilirsiniz ama, aksamlari cay, kahve yapmak icin alan olmali ki herkes kendi katindayken diger alana mudehale etmeden yasayabilsin.

Sinirlarinizi bilip dikkatli davrandiginiz surece cok mantikli. Hem akliniz annenizde kalmayacak hem de sevdiginiz adamla beraber olacaksiniz. Ne mutlu ki size bu teklifi sunabilecek “ siz onermeden kendi dusunup akil edip ustelik” bir sevgiliniz var...

aslında en mantıklı öneri senden geldi

evet aynı bina ayrı ev derken de bunu kastetmiştik

yani dubleks evlerin de yapısı önemli

çoğunda alt kat salon mutfak üst kat odalar şeklinde bu sizin işinizi görmez

arkadaşımın evi vardı aslında ters dubleks idi ama iki kapısı vardı hatta onlar bebekleri olacak diye iç merdiveni yaptırmamışlardı bile

üst katını gördüm klasik apartman dairesi idi

salon odalar mutfak banyo vs vs

aşağıda da üç oda banyo küçük bir mutfak var dedi odalar üst daireye göre küçükmüş ama balkonu vs vardı bahçeye açılıyordu hatta

apartmanda idi bu ev böylelikle bakım vs sıkıntısı da çok olmuyordu

böyle bir ev olabilir sanki yani sizin arada merdiven olursa seslenince duyulur ya da ne bileyim bebek telsizi gibi çözümler de üretilebilir

anneler zaten çok hareket edemediklerine göre onların düz ayak yaşaması lazım yani altta otur üstte yat vs onlara göre değil

Hepinize fikirleriniz ve tavsiyleriniz icin tesekkur ederim.Dubleks konusunu dun annemle konustum ve ne yazik ki annem bizimle yasamak istemiyormus 😌 Akliniz kalacaksa yakindan bir yer tutun ihtiyac olunca cikar gelirsiniz diyor.Kadinin da yatili kalmasini istemiyor gece evimde kafam rahat etsin istiyorum dedi.Ona kalsa evliligide ertelememeliyiz.Super gucleri oldugunu 1 2 aya ayaga kalkacagini dusunuyor sanirim. Bizim dugun bu senede ertelencek buyuk ihtimalle.

Hepinize fikirleriniz ve tavsiyleriniz icin tesekkur ederim.Dubleks konusunu dun annemle konustum ve ne yazik ki annem bizimle yasamak istemiyormus 😌 Akliniz kalacaksa yakindan bir yer tutun ihtiyac olunca cikar gelirsiniz diyor.Kadinin da yatili kalmasini istemiyor gece evimde kafam rahat etsin istiyorum dedi.Ona kalsa evliligide ertelememeliyiz.Super gucleri oldugunu 1 2 aya ayaga kalkacagini dusunuyor sanirim. Bizim dugun bu senede ertelencek buyuk ihtimalle.
Duzenini bozmak, sizin de hayatiniza mudehale etmek ve mudahil olmak istemiyor muhtemelen. Aslinda cok sanslisiniz, ailenizi bu kadar dusunen bir sevgili, sizi bu kadar dusunen bir anneniz var. Genelde her iki tarafinda boyle dusunceli oldugu nadir rastlanir bir durumdur kiymetini bilin:)

Evlilik ertelenebilir, bu aralikta nisan yapip sindire sindire hazirliklarinizi tamamlayabilirsiniz.

Back
X