Evlenince anne baba evine gitme sıklığı

Ahkalbimsenden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2020
290
329
33
Merhaba yeni evli olan ( 5 yıla kadar) olan kadınlara sesleniyorum. Uzaktaysaniz (2-3 saat) gidip kalır misiniz veya eşinizle mi kalırsınız anne babanizin evinde, eşinizin eve döndüğün sizin baba evinde kalmaya devam ettiğiniz oldu mu ? Giderseniz de kaç günlüğüne gidersiniz

Merhaba yeni evli olan ( 5 yıla kadar) olan kadınlara sesleniyorum. Uzaktaysaniz (2-3 saat) gidip kalır misiniz veya eşinizle mi kalırsınız anne babanizin evinde, eşinizin eve döndüğün sizin baba evinde kalmaya devam ettiğiniz oldu mu ? Giderseniz de kaç günlüğüne gidersiniz
Ben eşimden ayrı kalmaktan hoşlanmam gidersek birlikte gider bi süre kalır döneriz. Tek kaldığım zamanlarda oldu ama sebebi vardı, keyfi tek gitmekten çok hoşlanmıyorum. 3 saatlik mesafede olduğum dönem haftasonu kalıp dönerdik şuan 12 saat mesafe var en azından 1 haftalığına gidiyoruz

2 saat var ailemle aramda, arada bir esimle hafta sonlari kalip döneriz. Cok özledigim zamanlar 4-5 günlügüne tekde gidiyorum ama cok nadir yani.

Ailem bazen birlikte gelin, ama o işte çalışıyor o gidince sen 3-5 gün daha kal diyor ve ben de bu durumu çok sevmediğim için ( eşimle 3-5, gün ayrı kalmayı ) onlara birlikte gelir birlikte döneriz diyorum. Ama sonra da vicdan azabı çekiyorum. 🤦

Gidiyorum, kalıyorum, cağğnım ailemle doya doya vakit geçiriyorum. Arkadaşlarımla görüşüyorum ve mis gibi pamuk gibi dönüyorum evime. 1 hafta 10 gün kadar kalırım zaman zaman. Eşim de bazen evde kalır bazen oda kendi memleketine gider vakit geçirir. Döndüğümde kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bi sıkıntı yok.

1 senelik evli olarak yorum yapıyorum..
Annem, kardeşim ve ben birlikte yaşıyorduk bekarken. Birbirimize çok bağlıyız. Çok zorlandık ayrılınca. Bize yarım saat mesafedeler.
Eşimle birlikte cumartesi günleri gideriz. Gece orda kalırım(genellikle).
Arada eşimde kalıyor ama eve yalnız döndüğü de çok olmuştur. 1 gece annemlerde kalıp doya doya vakit geçiririm ertesi sabah eşim gelip beni alır. Bu durumdan kimse rahatsız değil:KK68:
Alışmaya başlıyorum evliliğe bu aralar gece kalmalarını azaltmaya başladım.

Ben de eşimden ayrı kalmaya bayılmıyorum ama ailenin de yeri başka onları da özlüyorum. Kafama esince gidiyorum farklı şehirlerde ama yakınız. Ya da kardeşlerim geldiğinde eşimin işi varsa yine gidiyorum bi 10 günden fazla kalıyorum. Bazen 2 bazen 5 bazen 10 gün kalıyorum. Bu eşimden ayrı durmamak için gitmiyorum mantığını da anlamıyorum. Belki bazıları da beni anlamaz. Ama mutlu mesut kalıp dönüyorum. Bolca da kitap okuyorum orda işime geliyor bir de annem kızımla oynuyor sürekli boş vaktim kalıyor acayip.

Çok sık baba evine giden kadınların evliliğinde
Sorunlar bitmiyor ,eşleri kendileride içmelik arkadaş bulup ev hayatından kopuyor çünkü
Evde yemek pişmiyor ortaklaşa hayat paylaşımları azaldığından , duygusal olarak tatmin olmayan erkek kısmı , mutsuz olup sürekli tartışmalar çoğalıyor , en sonunda da boşanma gerçekleşiyor
Ana kuzusuysanız evlenmeyin
Bir evi idare etme hevesiniz olmalı
Benim evim deyip düzeni, süslemeyi, sevmek gerekir , sürekli anneye giderek evlilik oturmaz,

22 saatlik uzaktayım Neredeyse 1 yıllık evliyim Daha bir defa gidebildim ailemin evine Tek Başıma 2 hafta eşimle beraber de 2 gece kaldık sonra Kayınvalidemlere geçtik yakında olsam ayda ya da 2 ayda bir kesin giderim birkaç günlüğüne kalmaya çok sık gitmem dengeli olur yani

Bizim aramiz yaklasik bi saat.Haftada bir bazen 2 haftada bir gidip görüyoruz kalmiyoruz.
Bayram seyran olursa 1 gece kalip dönüyorum genelde

7-8 saatlik mesafedeyim. Çalıştığım için kafama göre gidip kalamıyorum haliyle, eşimle beraber iş yerimizden izin alıp birlikte gidip birlikte dönüyoruz. Çalışmıyor olsam tek kalır mıydım, kalırdım galiba neden olmasın. Özleniyor neticede, bazen 1 hafta yetmiyor.

1 saatlik uzaklıktayız. Genelde 2 haftada bir eşimle haftasonu kalıp dönüyoruz. Birtek bebeğim küvezden çıktığı zaman pandemide 2 ay hiç dışarı çıkmadan yaşadığımız için ailem de köydeydi diye hava almaya gitmiştim 1 ay kalmıştık bebeğim ile.. onun dışında eşmden ayrı hiç gitmedik

Ben gittim çok gittim aman diyeyim . En iyisi mesafe imiş. Kendi ailen de olsa .

Ben haftanın üç gğnü annemlerdym eşim askeri personel mecbur geliyrm normalde ayda bir geliyrdm 15 dk yolda . kv her hafta sonu gıdıyrz eşim istyo ama nefret ettim resmen bı oraya bı burya 😂

Back
X