Evlenince bekar arkadaşlarınızla aranız nasıl oldu?

Mira_88

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.384
1.243
333
36
Nişanlandığımda bile " ben nişanlandım gelin oldum" havalarına girmedim "sadece" medeni durumum değişti bana göre evlenince. Ben yine arkadaşlarımla yazışırdım grubumuzda veya grup halinde ayda 1-2 defa bir araya gelirdik. Son 2 defadır buluşmamız iptal edildi son anda hemde calisan insanlae arabalari yokmus ben calismiyorum ama 2 lira otobus parasi denk getiririm arkadasim jcin:)başka gün buluşuruz denildi ki bana saçma geldi 2 kişi gelemiyosa 3 kişi gelebiliyor daha ne kadar ertelenecekti ki? 2 gün sonra bunlar beni bırakmış kendi aralarında buluşmuş ama ben zaten onlara olur dememişim(özür kabahatdan beter unuttum dese ok derdim.whatsappde bide olur bana uyar demişim sirf ben başkası yazmamis) demek kendi aralarında ayarlamıslar. Ben alıngan olmamak icin ses çıkarmayan biriyim ama bir değil iki değil sakayla haber verseydiniz gelirdik dedim bunlar yaşandi. Aboo beni bombardimana tuttular bariz cevabimi totolarina saymamislar hiçe saymişlar ya unuttuk aaa de gec ona raziyim bende mesafemi korurum ama yok oğlumla ugrastim yazamadim sonra niye yazmiyosun olmus. Oglum kucuk bi kaza gecirdi yazamadim( hala saniyorlar dakikasina yazacam) ben hesap sormadım ki size sadece arkadasiniz olarak sordum ama bunu yapamayacaksam ben susayim(bana gelince sorulur benim gidecegim yere onlar cagirilir ama ben soramam sanki merakliyim) gruptan ayrildim 1 hafta sonra yine muhabbeti dönmüş biri demiş ben x anliyorum o sadece hani biz deriz ya icimizde biriktirmeyelim ha oda onu yaptı kibarca cagirsaydiniz dedi sizin yuzunuzden 2 gun oncesine iptal olmustu filan gruba yazinca oda olur haberleselim dedi kaldi. Yok o kisininde ustüne gidilmis. Anneme de danıstim benmi delirdim insanlık mi çığrindan cikti
Tecrubelerinizi fikirlerinizi merak ediyorum yoksa dert edilecek insanlar degiller.
Tekrar altını çizmek istiyorum, kendi aralarinda bulusurlar ama gruba yazildi ve ben muhatap alindimi düşündüm ama kaale alinmadim demeki( bunuda böyle onlara yazdim neticede grup ile bişeyler yapilacakti)

Sizin bekar arkadaslariniz varmi? Yoksa evlenince bitiyomu?

Canım ben ilkokul arkdşlarımla görüşüyorum hala eski iş yerinden de bi grubum var onlarla da arada bi görüşürüm evlide var bekarda ama dediğin gibi ayda bir iki ayda bir toparlanır görüşürüz evlendim diye öyle bi sorunum olmadı bu zmna kadar:) hatta bn evli oldğm için bana göre plan yaparlar haftasonu eşimleyim hepsi bilir haftaiçi görüşürüz

Ben görüsürüm şükür bir sorun yok.
Arkadaslarin neden boyle yapti anlamadim.

Bizdede öyle seyler oldu benden ayri bulustuklarini görmedim veya duymadim ama aralarinda bulustuklarini düsünüyorum. Biz 3 kisiydik ikisi bekardi ben evlendim evime gidip geliyordular birisinin sevgilisi esimin arkadasiydi o ikisi ayrildilar sonra bu kiz sogudu benden. Cünkü esim ve o arkadasimim ex sevgilisi cok iyi arkadaslar neyse. Sonra hamile kaldim iyice araya mesafe girdi en fazla 5 defa görüstük hamileyken. Sonra dogumdan sonra bebegi dörmeye gelmek istediler gelin dedim. Gidis o gidis birdaha görüsmedik. Bir kac defa yazistik whats app den sonra fark etdim bie kac ay sonra ikisi de whats appimde yoktu artik. Demekki engellendim veya numara degistirdiler. Ilk baslarda üzülmüstüm sohbetimiz azaldigi icin sonrada umrumda olmadi ikiside. Birdaha görüsmedik artik baska akadaslarim var yani cocuklu annelerm sanirim ben bebekli oldugum icin muhabbetlerimden sikildilar veya zamanim olmadigimi düsünüp rahatsiz etmek idtemediler bilmiyorum umrumda da degil. Ama gercek su ki demekki gercek dost degilmisler

Evlendiğimde
Bütün arkadaşlarım bakardı eşimin de öyle hiç kopmadık sosyal ortamımızdan. Şimdi çoğu evleniyor yada nişanlı benim ikinci çocuğum olacak dün yine 10 tanesiyle beraberdik. Evlilikte b.k mu var afedersin neden evlenince havaya gireyim manyak gibi :) mesela bi arkadaş grubum var üniden 6 kişi 5 imiz evli birimiz bekar oda çok istiyor evlenmeyi ama nasip olmadı bi türlü. Onunla buluşunca koca etti görümce hiç birimden bahsetmeyiz sadece üniversiteden işten güçten bahsedeeiz. Daha hiç bi sorun çıkmadı. Arkadaşlarınız evli olduğunuzdan değil de sizi istemiyor olabilirler

2-3 samimi arkadaşım var liseden bu yana, hepside evli.. Bir bekar ben varım.
Genelde onlardan birinin evinde toplanırız biz, hiç sorunda çıkmadı.
Aksine onlar evlendikten sonra aramızdaki samimiyet daha fazla arttı, daha rahat görüşür olduk. Dışarda napsak nerde gezsek otursak derdimiz kalmadı.
Tüm gün boş oldukça birbirimizi arar uzunca konuşuruz, akşamları kahve saati yaparız telefonda mesela.
Dediğim gibi ufacık bi kopukluk olmadı bizim aramızda, aksine aradaki bağ arttı bile..

Kısaca hiç aram olmadı , sorumluluklar beklentiler telaşlar değişiyor..

Cevaplarınız için tşk ederim:)
Kocam şöyle yapar böyledir muhabbetlerine girmedim ama yazışırken bir defa onu andım bana "ay iyiki kocan var ne demek istiyon bizim yok diye" güya şakasına biri takıldi bana. Hemen kendimi hesaba çektim ben çokmu bahsediyorum ama yooo konuşmamki kocami arkadaşlarla... dediğiniz gibi belkide beni istemiyorlardır ilginç popüler biriyim aslında her çeşit insanla konuşacak bişey bulurum...bana bu davranışları çok ağır geldi bi defada onlara yazıp anlamalarını bekledim çok çocukca tekrar ettiler tekrar sordular hatta biri sadece şunu yazdi " kimse kimseye hesap vermek zorunds değil". Halbuki öyle birşey yok arkadaşım malmisın afedersin sırf laf sokmak içinmi bunu yazdn dedim kendi kendime...sonra da çiktım dediğim gibi o yazismalari okuyup dururlar hatta yaşca büyük olan 1 hafta sonra demiş " ben ne desem yanliş yone cekilecek???o yüzden birseg demek istemiyorum" biz akilsız biz yanlis yerlere cekiyoruz vallah o sözden sonra sogudum

Evlilikle alakası olduğunu sanmıyorum.
Belki çocuklu olmanızla vardır
Bulusmaya cocuklu biri gelince açık havada oturulmaz, sigara içilmez, klima çarpar vs genelde sorunlu geçer.
Benimde çocuğum var bekar arkadaşlarımla buluşmalara getirmem. Gerçekten onlardan anlayış beklemek yanlış geliyor.

Aman boşver canım ,ister istemez ego oluyor demekki insan kendini kasıyor birde mesela hamilesin bebekten bahsetmemeye gayret ediyorsun belki gocunan olur falan diye,şimdi daha ilk bebeğim görmeye gelmediler 2 yıl olacak hep mesafe bahane,benim ikinci yolda haber bile vermedim , sosyal medyada beğeni ile devam ediyor kankalık , takma yani kendi statünde arkdaş edin

Oğlum şükür uslu durduğundan bi kafede otururuz genelde uykusu gelince arabada sallarim o sekilde gecer yoksa bende götürmem onu bugune kadar oyle bisey hissetmedimde sasirdim acikasi...

Oğlum şükür uslu durduğundan bi kafede otururuz genelde uykusu gelince arabada sallarim o sekilde gecer yoksa bende götürmem onu bugune kadar oyle bisey hissetmedimde sasirdim acikasi...

İşte size normal geliyor oğlum uslu nasılsa diye ama öyle olmuyor.
Kendimden de biliyorum.
Çocuğum yokken çocuklu arkadaslarla görüşmek istemezdim pek. Gerilirdim hep.
O çocuğun ihtiyacı hiç bitmezmiş gibi gelirdi.
Tan muhabbet koyulasir emmeye gider arkadaş.
Yada bebek ağlar. Usur, altına yapar, açılır vs.
Şimdi bebeğim oldu hala aynı düşünüyorum. Çocuklular halden anlar ama geri kalan anlamaz.

Ayrıca neden evliliğinize yordugunuzu anlamadım. Evlilik düşündüğünüz kadar önemli bir şey değil.

Evlenen arkadaşlarımdan iki tanesi resmen kocalarını kıskanmaktan benle ilişkiyi kesti bu arada yasım 36 hala bekarım o kadar koca meraklısı olsam 20 sinde evlenirdim bunu düşünmediler mi diyorum anlam veremiyor uzuluyordum en sonunda kocalarına güvenmediklerini düşünerek kendimi rahatlattım

Çok onemseme insanları gerçekten gozunde kendin gibi goruyorsun ama el sonuçta... bir de belki muhabbet leri birbiribi tutuyor diye belki amaan biz bi buluşalım once sonra beraber buluşuruz demişlerdir cok fazla önemsemiyorlar sen de o kadar muhım gorme

Pek değişiklik olmadı buluşma oldukça katılırım genelde hemen hemen her bıluşmaya giderim gelemeyen evli olan Arkadaşlara da çok hayret ediyorum

Konunun hepsini okumadım çok uzun geldi. Ama benim evlenmeden önceki arkadaşım 10 yıllık evlendim ayrı şehirlerdeyiz yine zaman fırsat buldukça görüşürüz kardeşim gibi sağolsun

konuyu niye hortlattiniz?; mis gibi taze dumani ustunde konukar var...

Sanırım boş vaktim ancak eşime ayırdığım zamana yetiyor. Ailemle görüşmek bile iş geliyor her ne kadar eşimle gitsek de oraya da.
Üniversiteden arkadaşlarım pek bu şehirde kalmadı, işyerimdekiler de iş arkadaşı sadece, ondan da kaynaklanıyor.

Yakın arkadaşım evlendi. Çok nadir arar sorar. Anca kocasıysa falan kavga edince yazar. Evlensem düğününe bile gelecegını hıc sanmıyorum. Hatta evlenmeden benim çeyızımı alalım. Sonra senınkını alırız demıstı. Sanırım beni kullanıyor.

Ben 39umda evlendim.Bayağı uzundu yani bekarlığım:)Anne olma arzusu büyüdü büyüdü taştı,tren kacıyor diye evlendim.Arkadaşlarımın çoğu da bekar.Evliler de var.Bir fark olmadı.Ararız müsait zamanda görüşürüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…