Evlenince de böyle devam eder mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bebeğim eşim altı kardeş evin en küçüğü değil ama bu soyledigim bütün her şeyi benim eşim yapıyordu şu an hala 15 senelik evli olmamıza rağmen bu devam ediyor ama şöyle bir şey var ben bu konuda hiç şikayetçi değilim(planlarını benle paylaşır onaylarım yokmuşum gibi davranmaz )çünkü ailesinii kardeşlerini herkesi çok seviyorum hepsi her konuda yardımcı olurlar hiçbir zor günümüzde bizi yalnız bırakmazlar şimdi sana söylemek istediğim şu ,Eğer evlendikten sonra sen bu tür şeyleri yapmasına karşı geleceksen aile de size hiçbir şekilde destek olmayacaksa bu sizi çok yorar .evlendikten sonra eşinin yapması gereken artık ben bir evim ,bir eşim var planlarımı yapmadan önce ona danışmam gerekiyor demek .eğer bunu eşin söyleyemezse kocan gerçekten düşüp düştüğünde kimse elini tutmadığını anladigi ana kadar bu böyle devam eder çünkü artık bu görev haline getirilmiş. Ha ben halimden çok memnunum misafiri çok severim tam tersi hiç kimse söylemeden herkesi ben taşımak isterim evime ayrı mesele ama sen eğer bu şekilde yaşayamam diyorsan şimdiden şartlarını konuş herkese istemem herkese alamam gibisinden rengini belli et en azından nişanlın da sana karşı bu konudaki rengini belli etmiş olur
Böyle bir evlilikte mutlu musun gerçekten 😖

Konuştuğumuzda bu konuları hep evlenince böyle olmayacak düğün olacağı için alttan alıyorum diyor. Ama yine bir telefon geliyor sana bişey diyeceğim diyor ne diyorum anlıyorum zaten yine biri geliyor ya da bir yere gidiyor.
Yalan söylüyor evlenince bin beter olacak nerden biliyorsun diye sorma 🥲

Ağırlığı olmaması benim için sorun olurdu beni bırakıp onların işine koşması bana saygısızlık görürüm ben yani demekki sevgisi çok değil diye düşünürüm

Aslında söylüyor benim yanımda da söyledi kaç kez ben memlekete gelmem kim götürüyorsa götürdün diye sonra aradan zaman geçiyor bir telefon ben memlekete gidiyorum şu hasta şu şöyle diye
Yapmadıktan sonra söylemesi daha kötü. Söz ağızdan çıktıysa yapılacak. Size gösteriş olsun diye söylüyorsa çok dikkatli olun. Şikayet etse bile bu durumdan memnun belli ki

Merhaba, nişanlım eskiye göre biraz daha dikkat ediyor. Yani eskisi kadar onlar için kendinden feda etmiyor. Zaten kendisinin de iyi niyetinin kullanıldığını söylüyor. Ama dediğiniz gibi şu an alttan alıp düğünde sorun çıkmaması gerektiğini söylüyor. Ama alttan aldıkça tekrardan da istekler çoğalıyor.
Düğünden sonra onların talepleri yerine getirmezse kötü olacak ailesiyle. Ailesi hemen dışlar nişanlınızı. E sonra. Evlilikte aşk sevgiye dönüşür o süreçte sizi suçlarsa ailemle aramı açtın diye. O durumda ne olacak

Merhaba, nişanlım eskiye göre biraz daha dikkat ediyor. Yani eskisi kadar onlar için kendinden feda etmiyor. Zaten kendisinin de iyi niyetinin kullanıldığını söylüyor. Ama dediğiniz gibi şu an alttan alıp düğünde sorun çıkmaması gerektiğini söylüyor. Ama alttan aldıkça tekrardan da istekler çoğalıyor.
Düğünden sonra onların talepleri yerine getirmezse kötü olacak ailesiyle. Ailesi hemen dışlar nişanlınızı. E sonra. Evlilikte aşk sevgiye dönüşür o süreçte sizi suçlarsa ailemle aramı açtın diye. O durumda ne olacak. İlla suçlar bu tip biri. Siz demeden önce harın demesi gerektiğini ortalama zeka bir birey anlardı ama nisanlınız anlamamış belli

Benim eski eşimde evlenince böyle olamaycak herkes başınin çaresine bakacak diyordu ama evlenince ne var bunda tabi ailem her şeylerine kosacam demeleri başlamıştı.çok zor Allah kolaylık versin.

Son düzenleme:
kendisi tabii daha doğru cvp verir vermek isterse ama
alıntıladığınız üye "benim kocam ailesinin enayisi, ailesi onu sömürüyor/kullanıyor" bakış açısında değil.

"bize ne lazımsa onlar yapar, onlara ne lazımsa biz yaparız, kimse kimseyi ezmiyor, hepimiz birbirimize yardımcıyız, herkes birbirine destek, birlikte büyük ve güçlüyüz" bakışıyla düşünüyor ve de seviyor da eşinin ailesini, kendi ailesini abilerini vs hep anlatıyor çünkü.

zira benim de çevremde böyle aileler var hep bir aradalar iş olarak da birlikte çok ticari işleri var
deliler gibi de para kazanıyorlar, çılgınlar gibi de geziyorlar. çocuklarını birlikte büyüttüler, her iyi günde kötü günde beraber oldular hala da öyleler.

herkes sizin kadar bireyselci değil. kalabalık seven insan da çok. sizi cvplarınızdan biliyorum çok bireyselliğine düşkün bir insansınız.

Evet elhamdülillah. eşim gitmese ben koşarım öyle çok severim onlar benım kendı ailem gibi canım ciğerim aynı şekilde onlar da bana koşarlar hıc gelin gibi değilim evin kızıyım onlarda hiç kaynana kayınbaba gorumce olmadılar bana anam babam onlar kadar koşmaz peşimden hele akrabalar falan tepeme doldururum kendımınkıler de dahil aşırı bağlılık var 🙂ama ben eşimden memnunum elhamdülillah kendım mutlu olunca kafam rahat olunca misss . Kimse de şükür sınırlarımıza saygısızlık etmedi yıllardır dip dibe otururuz parayı bulsam aynı bahçeye ev dikecem girip çıkması kolay olsun die 🫣

Kendi ailem konusunda da bu böyledir ikimiz de birbirimizin ailesine hiçbir zaman saygısızlık yapmamışızdır Rabbime şükürler olsun baktığımız yüzlere hiç kötü sözümüz olmamıştır karşılıklı olarak

Teşekkür ederim öncelikle. Sizi çok iyi anlıyorum. Ben nişanlımın bi şeyler yapmasından rahatsız değilim. Sadece başkaları da yapabilirken nişanlımın yapması. İlk akla onun gelmesi. Müsait mi değil mi istiyor mu denilmeden sürekli isteklerde bulunması. Yoksa bende severim misafir, gelinip gidilsin güzel aile ilişkileri olsun ama inanın bu süreç beni çok yıprattı. Abileri ilgisiz olunca ailesi de her şeyi nişanlımdan bekler hale geldi. Güzelce konuşuyorum o da şikayetçi ama birden bir haber geliyor binip gidiyor memlekete
İşte soyledigim şey bu aslında o ince noktada anlaşmanız lazım benim evim benim eşim diyip plan yapmadan önce sana sorması lazım evet biz bu şekilde mutluyuz ama ikimiz de birbirimizin gönlünün razı olmayacağı hiçbir şeye koşmayız gerçi onun koşmadığı şeylere benim koştuğum da çok oluyor ya öyle kıyamıyorum ben🤣🤣🤣

Saygı önemli yoksa olmaz yani eğer size sormadan planlar yapılıp pat die bunun ıcınde zorlanarak bırakılacaksanız huzur kalmaz . Eve misafir mi alacak sana soracak çünkü hizmeti sen yapıosun evi sen temızlıosun falan . Ha şöyle olabilir kalabalık olur olaki halası teyzesi evladım bizi eve bırakır mısın dedi o an belki o kalabalıkta sana dönüp soramaz ama ıhtımaldir yani Buda her zaman görev halinde yapacak die olmamalı .

İşte soyledigim şey bu aslında o ince noktada anlaşmanız lazım benim evim benim eşim diyip plan yapmadan önce sana sorması lazım evet biz bu şekilde mutluyuz ama ikimiz de birbirimizin gönlünün razı olmayacağı hiçbir şeye koşmayız gerçi onun koşmadığı şeylere benim koştuğum da çok oluyor ya öyle kıyamıyorum ben🤣🤣🤣
Allah mutluluğunuzu bozmasın inşallah . Ama bakın siz karşıdan da aynı hassasiyeti inceliği görüyorsunuz ama ben de nişanlımda bunu görmüyoruz maalesef. Ablasının düğününe gittik kuzenlerini nişanlıma bıraktırdılar o kadar insan varken ve ben yanındayken eline tutuşturdular resmen bunu saygısızlık olarak algıladım bende. 3 senedir birlikteyiz bir bayramda bile birlikte geçiremedik hepsinde ya misafirlerle ilgilendi gezdirdi pikniğe götürdü ya da oraya gitti ben bayramda onu göremezken o orda kuzenlerini hiç tanımadığım akrabalarını arabayla gezdirdi bunlar da benim zoruma gidiyor

Nişanlı iken sınır koyamayan , hayır diyemeyen evliyken hiç diyemez.
Nişanlılık dönemini iyi değerlendirin, fark yaratıp yaratmayacağını bu dönem de gözlemleyin, deneyin yaşayın görün.

Allah mutluluğunuzu bozmasın inşallah . Ama bakın siz karşıdan da aynı hassasiyeti inceliği görüyorsunuz ama ben de nişanlımda bunu görmüyoruz maalesef. Ablasının düğününe gittik kuzenlerini nişanlıma bıraktırdılar o kadar insan varken ve ben yanındayken eline tutuşturdular resmen bunu saygısızlık olarak algıladım bende. 3 senedir birlikteyiz bir bayramda bile birlikte geçiremedik hepsinde ya misafirlerle ilgilendi gezdirdi pikniğe götürdü ya da oraya gitti ben bayramda onu göremezken o orda kuzenlerini hiç tanımadığım akrabalarını arabayla gezdirdi bunlar da benim zoruma gidiyor
Amin Allah razı olsun . Herkes nası geldıyse öyle gidecek nişanlın servis değil sonuçta .ben kendı çekirdek mailemiz için böyle genişim herkesi pohpohlayamayız .
Misafiri çok severim ayrı mesele evimde dolu dolu ağırlarım ama tüm sülalenin servisçiliği çok fazla . Bayramda ne alaka herkes yada piknik falan gereksiz yük bindiriyorlar adama

Evlenince siz de o piknikte olacaksınız, siz de misafirlerle ilgileneceksiniz, siz de koşturacaksınız. Yani evlenince kocam artık benimle ilgilenecek diye düşünmeyin , siz de onun ailesine katıldığı için onun ailesi için çalışacaksınız. Tavsiyem bir deneme yapın , mutlaka ona iş buyuracakları bir zamanı kollayıp , önceden siz bir plan yapın, bir gezi bir yemek , sizin bir arkadaşınıza misafirlik gibi , bakalım seçimi be olacak . Sizinle mi olacak yoksa sizinle olan planını iptal edip , gene ailesine mi koşacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X