Evlenince hayat biter mi başlar mı?

Eşi vefat etmiş bir çok k.valider var istese tek başınada gider neden devamlı sizlerle olmak isterki düşünse birazcık ..Yeni evli bunlar yanlız kalmak isterlermi diyede düşünmüyor hiç ..

Cinsellik konusuna gelincede eşiniz çok ilginç yeni evlisiniz beraberliğinizin en çok olması gereken bir durumdasınız oysaki..Kendini bu kadar çekmeside ilginç açıkcası acaba siz gitmem dediğiniz için de yapıyorda olabilir ...

Kayınvalidem iyi bir kadındır, iyi niyetli ama incelikten yoksun biraz. maalesef ince düşünemiyor. Hani kıyas etmemek gerek, fakat insan ister istemez ailesinden gördüğünü karşıdan da bekliyor. Benim annem rahatsız olmayalım, başbaşa kalalım diye aramaz bile akşamları. ama o öyle biri değil işte. Biraz da korkuyor, şimdi oğlu evli, onu unutur, bi daha aramaz, ihtiyaç duymaz diye o üstümüze geliyor iyice...

Cinsellik konusunda bana da öyle geliyor. yani sanki bazen benden öc almak için bu şekilde davranıyor gibi bile geliyor canım ya...

yada avutmak için de bir annenin oğlundan mahrum olması da değildir....

jekoben, sen beni yanlış anlamışsın galiba. ben o annesini gitmesin, görmesin demedim. istediği gibi gitsin görsün, sadece beni de buna zorlamasın. düşün, işten gelmişsin, yorgun argın insan evine gidip bi ayaklarını uzatmak, eşiyle sarmaş dolaş film izlemek istemez mi? ama biz üstümüzü bile değiştirmeden soluğu orada alıyoruz. dahası bi sinemaya gidicez dimi, sence de evli bir çiftin başbaşa gitmesi daha uygun düşmez mi? veya okul yemeği oluyor bazen, eşimin okulu ya da benim okulum, toplu yemek oluyor, biz her zaman en az 3 kişiyiz, ben eşim ve annesi. tuhaf değil mi bu? dahası, bazı eşyalarımız hala eksik, onlara bakmaya gidiyoruz, illa ki 3 kişi. benim rahatsızlıklarım bunlar. hani haftada bir iki gün gidelim, yemek yiyelim, bi gün de onu dışarda gezdirelim ama her dşarı çıkışta bizimler her yere gelmesi tuhaf değil mi? ben bunlardan yakınıyorum. yoksa annesini görmesin, ben de görmeyeyim demiyorum ki...

şuan ayağa kalkıp seni alkışlıyorum :)) bir konu bu kadar çarpıtılır...tahmin edersin ki anne oğul arasını açılmamasını isteyen kişi anne kız arasındaki konudada bu kadar hassas olur..ben sadece bir gün oğlanın annesinin durumuna düştüğünü hayal et..kocan ölmüş...ve tek kalan ise oğlun bu hayatta..bencil düşünmeyelim... ki, adama helal olsun çok anlayışlı davranmış bile..

bu arada önceden ne olduğu belli olup ta sonradan bazı konulara canın sıkılıyorsa senin için yapcak birşeyim yok :)))

gerçekten senin yazdıklarını okudukça TÜYLERİM ÜRPERİYOR..BÖYLE BİR DÜŞÜNCE TARZI,BÖYLE BİR ZİHNİYETT

ŞAŞIRMAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Allah Allah, evlenenler ailelerini silip eslerini ve eslerinin ailelerinden baska kimseyi tanimamalarimi gerekiyor? yani onlardan baska kimseleri yokmu?
ve her dedigini yap dedinizde esinin :) bir kac kadinlar birlikte olmak her erkegin hayalidir diyen bir erkege soyle desin o zaman "kocacim senden baska kimsem yok varsa yoksa sen ve ailen ustelik bir kac kisiyle ayni anda yatma dusuncen varsa uygulayabilirim neden olsa sen benim erimsin!" desin oldu olacak!

ayretten esi ayri ev acmis konu sahibini kirmadan: guzel bir davranis!
fakat evlenmeden once insan biliyormu gelecek zamanda canini ne sikacak ne sikmayacak?
ailecek gezmek guzeldir fakat kari kocanin gezme hakki olamazmi haktan ziyade dogal degilmi?

Hay ağzını öpeyim :) yani ben de aynen dediğin gibi bilmiyordum bunların böyle olacağını. bu kadar düşüncesizce yaklaşımlara maruz kalabileceğimi. ha balayında anladım neyin içine girdiğimi fakat artık evliydim ve çok geçti. eşimin annesi onu sürekli aradı, her gün defalarca, "nerdesiniz, napıyosunuz" diye. aynı yerdeyiz, belli işte, günde 10 kez aramaya lüzum var mı? ama dediğim gibi insan bilemiyor evlenmeden önce böyle olacağını. ve hani tamamen ince düşünceden yoksun olmasından kaynaklarıyor.

Kayınvalidem iyi bir kadındır, iyi niyetli ama incelikten yoksun biraz. maalesef ince düşünemiyor. Hani kıyas etmemek gerek, fakat insan ister istemez ailesinden gördüğünü karşıdan da bekliyor. Benim annem rahatsız olmayalım, başbaşa kalalım diye aramaz bile akşamları. ama o öyle biri değil işte. Biraz da korkuyor, şimdi oğlu evli, onu unutur, bi daha aramaz, ihtiyaç duymaz diye o üstümüze geliyor iyice...

Cinsellik konusunda bana da öyle geliyor. yani sanki bazen benden öc almak için bu şekilde davranıyor gibi bile geliyor canım ya...

Her aile aynı olmaz. Senin ailen ince olabilir aynı şeyi kayınvalldenden beklemen seni hayal kırıklığına uğratır. Evli değilim ama cinsel anlamda soğuk olması bana da bilerek yapıyor gibi geliyor. Kadınlar yaparya böyle şeyleri aklı sıra seni cezalandırıyor. Sen de onu isteme bir ay birlikte olma bakalım ne yapacak:kkk:

Her ailenin yapısı kültürü farklıdır belki aynı şeyleri onlardan da bekliyorsunuz bence beklemeyin ..
Korkudan ziyade oğlunun aramayıp tek başına kalacağını zannediyor oysaki bunun böyle olmadığını bir anlasa zaten sorunda çözülür..

Öç almak değilde sanki kendince sizi cezalandırıyor gibi anneme gitmek istemiyorsan bende sana yaklaşmam der gibi düşünüyor.Araya soğukluk girdiğinin farkında değil sanki...

İş eşiniz de bitiyor. Sizin ne kadar canınızı sıksanız da böyle. O aradaki dengeyi kurmadıktan , karısı ve annesi arasındaki ayrımı yapmadıktan sonra düzelmez hiç bir şey.

Ama yeni evlisiniz. Zamanla belki de bunun ayrımını yapmaya başlar. siz eşinize gitmek istemiyorum vs demek yerine daha ılımlı daha pozitif bir şekilde cümleler kurun. bugün biraz yorgunum dinlenmek istiyorum, yarın gitsek olmaz mı vs. diyebilirsiniz. Çünkü bir süre sonra mecburiyet insana iyice batar...

Canım inşallah, ama bu süreçte biz çok yıpranıyoruz..En güzel geçmesi gereken zamanlarımız böyle geçiyor.

yok öyle deme bence...bundan sonraki hayat hep ikinizin...en güzel zaman emin ol illa başı değil...dediğim gibi zaman bırak...çok gaza getirme kendini...eğer kocanı seviyorsan emin ol zaman herşeyin ilacı olacak...buradaki bazı yazıların gazına gelme...yeni evlenince artık erkekler aç değilki sürekli eşiyle birlikte olma gibi gereksinimleri inan olmuyor...bu seninle alakalı yada kocanla alakalı değil sakın bunu kendinize sevginize maletme ve onu sıkıştırdıkça o sana suçu atacak ve kırılan uzaklaşan sen olacaksın...zor ama evlilik biraz alışma ile güzelleşecek...birlikteortak hayatınız seçimleriniz olacak...sevgi varsa emin ol pişman olmayacaksın...ben hiç olmadım allah oldurmasın

sıkıntını gerçekten yüreğimde hissettim. biz de uzunca bir beraberlikten sonra evlendik. insan o beraber olduğu zamanlardaki ilgiyi alakayı bekliyor tabi. ve o zamanlarda sadece ikiniz vardı aile faktörü işin dışındaydı. benim eşimin de ailesine çok bağlı olduğunu ben o kadar yıl içinde hiç anlayamamıştım ne tesadüftür senin gibi. :) açıkçası ne sen ne eşin ne annesi değişecek zaman içinde. herşey aynı kalıyor sadece sinirler yıpranıyor. madem alakasız olmak daha cazip geliyor eşine, sen de ilgini alakanı başka yöne kaydır. biz bayanlar en çok burda hata yapıyoruz. ben dahil, eşimizi dünyamızın merkezi mutluluk kaynağımız yapıyoruz. ama karşı taraftan aynı şeyi göremiyoruz. hanım arkadaşlarınla dolaş sen de, ya da ne bileyim yaparken saatleri unuttuğun birşeyler yap, bir spor merkezine yazıl, yada bir kursa git. kitap oku dal git başka şeylere dönme onun etrafında. sen dönmedikçe bak gör o sana daha çok yaklaşacak, bazı şeyler uzaklaşınca veya kaybetme korkusu sarınca değerlenir. Rabbim yar ve yardımcın olsun arkadaşım :71: sevgiler..

Ya canım benim ne güzel yazmışsın, eşimiz bizim herşeyimiz fakat biz onların herşeyi olamıyoruz maalesef. Değişmiyor değil mi zamanla...Değişse bile iyiye gitmiyor belki de. İnanırmısın ben de kendime yeni yeni hobiler edindim, daha çok kitap okuyorum bu sıralar, sırf çok düşünmeyeyim problemlerimi diye. uzaklaşmayı da denedim ama benim eşim blöf yaptığımı hemen anlar, o da yüz vermeyiverir bana. Zor bi durum benimkisi.. Önceden anlayamamak daha da kötü ve üzücü tabi. Eşimin kendi arkadaşları bile dedi bana "Bu kadar olduğunu tahmin etmiyordun değil mi" diye. Bekarken eşim arkadaşlarıyla gezerken de bunlarla gelirmiş kayınvalidem. Hani kızlı erkekli bi grup sinemaya giderlerken bile gelmek istermiş ve gelirmiş. Bunu bana eşimin bi bayan arkadaşı söyledi ve inanamadım. Ya işte biraz da genç dul kalmış, o yüzden hayattan hevesini alamamış, şimdi eşimi kocasının yerine koyuyo..

Merhabalar.Yeni katıldım kulübe konu ilgimi çekti.Öncelikle konuyu açan arkadaşa Allah yardım etsin diyorum.Bağımlı insanlarla uğraşmak zor olmalı hakikaten.Bir de genelde erkekler ilk dönemlerde sürekli yakınlık ister ve beklerler .Bunun olmaması garip??? Ben de nişanlıyım inşallah yakında düğün var şunu gördüm bir erkek ne kadar istekli sevgi dolu olursa olsun bir kadını avucunun içinde hisssederse çekicilik kayboluyor, ara sıra uçup gidecek gibi imaj çizmekte hissettirmekte fayda var(nereye gidiyorsak sanki:))

Aman diyeyim arkadaşım, çok dikkat et çok yakından izle bu nişanlılık döneminde müstakbel eşini. Ailesiyle ilişkileri nasıl, sana nasıl davranıyor... Benim artık gözüm mü kördü ne, anlayamadım o kadar uzun sürede durumun vehametini. ve şunu da aklından çıkarma, ne olursa olsun, sevilen taraf olarak kal, daha fazla seven taraf olduğunda değerini yitiriyorsun maalesef.

Henüz yeni evli sayılırsınız.Tam bir düzen oturtamamış olabilirsiniz,hemen paniğe kapılma bence.Ayrı ev konusunda isabetli davranmışsın.Kayınvalden belki zamanla oğlunun artık evli olduğu fikrine alışır.O alışmasa bile eşin bu git-gellerden yorulup bir süre sonra sıkılacaktır.
Madem kayınvalden anlayışlı bir insan,ufak ufak şikayetlerini söyleyebilirsin.Bu haftasonu gelmezsek darılmazsınız değil mi,aklımız sizde kalacak ama falanca yere gitmemiz lazım gibi nazikçe söylersin.
.

Ah canım, bir bilsen öyle yapınca neler oluyor. Bu kez kayınvalidem istemeyerek de olsa eşime duygu sömürüsü yapmaya başlıyor. Kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum ama içinden geçenleri de üzme-kırma korkusu olmadan söylüyor "çok yanlız kaldım, yemek yiyesim gelmedi. yapmadım hiç bir şey" falan diye. Mesela bi kez sinemaya gitmiştik onsuz, söylememiştik ona da "sinemaya gidiyoruz" diye, eşim telefonda söyledi. ertesi gün eşime "ben istenmediğimi hissediyorum, neden benden gizli gizli sinemaya gittiniz" falan demiş, ben ne yapayım şimdi?

ama sen bence ideal bir eşsin
eşin senin kıymetini bilmiyor ya da
felaket cümleleri kurmak istemiorum lütfen kırılma bana ama
ben bayanların ezilmesine dayanamıyorum
yanlış anlamışsndr cnm falan filan gibi ılımlı yaklaşamayacağım neyse eşini iyi araştr cnm bahaneler uyduruyo olmasın

Canım, bende katlanmakta zorlanıyorum zaten. Dediğin gibi, ben kendi annemle bile evlendikten sonra bu kadar sık görüşmek istemezdim. Ama işte, bazı mecburiyetler evlendikten sonra dayatılıyor insana. Eşimin kıymet bilmezliğine gelince, kesinlikle hak veriyorum sana. Maalesef kıymet bilmiyor. Belki beni kaybetse, o zaman düşünür ve anlar onun için ne ifade ettiğimi. aldatma ihtimali de geliyor aklıma ama inan adamın buna fırsatı yok. ya annesinde, ya evimizde veya annesi ve benimle birlikte dışarıda. o yüzden çok olası gelmiyor bana. Adam sadece ve basitçe düşkün değil, ya da ben ona yeterince çekici gelmiyorum. bilemiyorum.. hani sanal falan bi şeyler yapsa dicem, bilgisayarla oyun oynamak dışında pek iç içe değil. annesi dışında doğru dürüst telefonu çalmaz. o yüzden aldatıyordur gibi gelmiyo bana, ama yine de belli olmaz tabi.

Cinsellik konusunda da o isteyene kadar ses etmeyin. Elbet isteyecek :)

Ya aynen dediğiniz gibi, iş mecburiyete bindiğinde iyice zoruna gidiyor insanın. Hani bazen olur ya, gayet nötr kelimeler bile batmaya başlar insana, o hale geliyor. Mesela "beraber gidiyoruz değil mi" bu cümleyi düyünce tüylerim diken diken oluyor artık. halbuki bazı durumlarda iyi anlamlara gelebilecek bi cümle bu.

valla ben de aynen öyle yapıyorum şu sıralar, hiç ses etmiyorum. bekleyelim bakalım, ne zamana kadar...yanlız, bu süreçte soğuyup ben de istemezsem ne olur, onu bilemiyorum. çünkü oluyo bana öyle, böyle azıcık içim soğudu mu hiç yaklaşmasını bile istemiyorum.

yok öyle deme bence...bundan sonraki hayat hep ikinizin...en güzel zaman emin ol illa başı değil...dediğim gibi zaman bırak...çok gaza getirme kendini...eğer kocanı seviyorsan emin ol zaman herşeyin ilacı olacak...buradaki bazı yazıların gazına gelme...yeni evlenince artık erkekler aç değilki sürekli eşiyle birlikte olma gibi gereksinimleri inan olmuyor...bu seninle alakalı yada kocanla alakalı değil sakın bunu kendinize sevginize maletme ve onu sıkıştırdıkça o sana suçu atacak ve kırılan uzaklaşan sen olacaksın...zor ama evlilik biraz alışma ile güzelleşecek...birlikteortak hayatınız seçimleriniz olacak...sevgi varsa emin ol pişman olmayacaksın...ben hiç olmadım allah oldurmasın

Yani bunları duyunca daha ılımlı bakabiliyorum duruma, hani alışma süreci, olacak, geçecek diye. Ama her seferinde hayal kırıklığıyla sonuçlanınca çabalarım, beklemek de zor geliyor. Bi de şu var, hani tek derdim olsa, tamam da dert çeşit çeşit bir sürü. Maddi açıdan mı dersin, kayınvalideyle ilgili olanlar mı dersin, cinsellikle ilgili olanlar mı dersin... hani bunları düşününce insan yanlış mı yaptım acaba diyor, sonuçta ben en ufak bi şey almayı bile kırk kere düşünürken, kayınvalidemin market alışverişini yapıyor olmamız da zoruma gidiyor. hani ortaksa eğer maaşlarımız artık, bunda benim de söz hakkım olmalı mesela. Gerçi, sorsa ne diyeceğim ki? Olmaz mı? Mümkün değil. Ayıbıma gider, diyemem. Böyle böyle en güzel zamanlarımız endişe, hırs, üzüntü ve korkuyla geçip gidiyor...

canım durumuna üzüldüm. ben 9 aylık evliyim kaynanamla oturuyorum. eşim askere gitti gelince biz de ayrılıcaz. evin içindeydim ve ister istemez sorunlar oluyordu ama içime atıyordum. bir güne birgün eşime yansıtmadım. eşine ailesini kötüleme ters tepki alırsın. eğer sen sürekli ailesini kötülersen kötü olan sen olursun bunu sakın yapma. bırak annesiyle görüşsün sen birlikte başbaşa zaman geçirmek için planlar yap. bir iki defa bunu yapabilirsen alışacaktır artık. cinselliğe gelince çok şaşırdım. ilk evlendiğimde eşim bana: biliyor musun evlendiğimizden beri dışardaki hiçbir kıza dönüp bakasım gelmiyor herkes benim için normal biri, demişti. ayrıca erkekler cinsel anlamda rahat kızlardan hoşlanır. bunu eşinle konuşmalısın kafasındaki düşünceleri öğrenmelisin.

yani çekingen oluruz.isteksizsin,kocakarı gibisin derler.atılgan oluruz biraz çekingen ol,kendini ağırdan sat der.bu erkekler de ne istediklerini bilmiyorlar.ama şunu çok iyi bilsinler ki biz kendimiz için KENDİ ZEVKİMİZ için cinsellik yaşıyoruz.cariye gibi sadece erkeği mutlu etmek için değil.sanırım bunu bilirlerse beklentileri azalır kendilerini de biraz harakete geçer.

sen de fazla alttan almışsın canım eşim bana bu cümleleri kursaydı."genc bir kadınım tabiki cinsellik isteyeceğim.ha ben bunu meşru yoldan yaşayım diye evlendim.ama iş başka dünyalara yelken açmaksa hangimiz daha şanslı oluruz sen düşün" derdim.bozulur kalırdı öyle. yok erkeğin doğası çokeşlilikmiş.sen önce tekeşini memnun et sonra düşün o işleri.sinirlendim canım kusura bakma.ama sen boyun bükersen bu lafları daha çok yersin.

yani çekingen oluruz.isteksizsin,kocakarı gibisin derler.atılgan oluruz biraz çekingen ol,kendini ağırdan sat der.bu erkekler de ne istediklerini bilmiyorlar.ama şunu çok iyi bilsinler ki biz kendimiz için kendi zevkimiz için cinsellik yaşıyoruz.cariye gibi sadece erkeği mutlu etmek için değil.sanırım bunu bilirlerse beklentileri azalır kendilerini de biraz harakete geçer.

Sen de fazla alttan almışsın canım eşim bana bu cümleleri kursaydı."genc bir kadınım tabiki cinsellik isteyeceğim.ha ben bunu meşru yoldan yaşayım diye evlendim.ama iş başka dünyalara yelken açmaksa hangimiz daha şanslı oluruz sen düşün" derdim.bozulur kalırdı öyle. yok erkeğin doğası çokeşlilikmiş.sen önce tekeşini memnun et sonra düşün o işleri.sinirlendim canım kusura bakma.ama sen boyun bükersen bu lafları daha çok yersin.

:60: :60: :60:

canım durumuna üzüldüm. ben 9 aylık evliyim kaynanamla oturuyorum. eşim askere gitti gelince biz de ayrılıcaz. evin içindeydim ve ister istemez sorunlar oluyordu ama içime atıyordum. bir güne birgün eşime yansıtmadım. eşine ailesini kötüleme ters tepki alırsın. eğer sen sürekli ailesini kötülersen kötü olan sen olursun bunu sakın yapma. bırak annesiyle görüşsün sen birlikte başbaşa zaman geçirmek için planlar yap. bir iki defa bunu yapabilirsen alışacaktır artık. cinselliğe gelince çok şaşırdım. ilk evlendiğimde eşim bana: biliyor musun evlendiğimizden beri dışardaki hiçbir kıza dönüp bakasım gelmiyor herkes benim için normal biri, demişti. ayrıca erkekler cinsel anlamda rahat kızlardan hoşlanır. bunu eşinle konuşmalısın kafasındaki düşünceleri öğrenmelisin.

Canım sana da Allah sabırlar versin, çok zor, tahmin edebiliyorum. ailesini gerçek anlamda kötülemedim, sadece bazen insan içindekileri döküveriyor "düşüncesizler" falan diye. annesiyle istediği kadar görüşsün, benim tek isteğim beni de zorlamasın buna ve biraz yanlız da dışarı çıkabilelim...

yani çekingen oluruz.isteksizsin,kocakarı gibisin derler.atılgan oluruz biraz çekingen ol,kendini ağırdan sat der.bu erkekler de ne istediklerini bilmiyorlar.ama şunu çok iyi bilsinler ki biz kendimiz için KENDİ ZEVKİMİZ için cinsellik yaşıyoruz.cariye gibi sadece erkeği mutlu etmek için değil.sanırım bunu bilirlerse beklentileri azalır kendilerini de biraz harakete geçer.

sen de fazla alttan almışsın canım eşim bana bu cümleleri kursaydı."genc bir kadınım tabiki cinsellik isteyeceğim.ha ben bunu meşru yoldan yaşayım diye evlendim.ama iş başka dünyalara yelken açmaksa hangimiz daha şanslı oluruz sen düşün" derdim.bozulur kalırdı öyle. yok erkeğin doğası çokeşlilikmiş.sen önce tekeşini memnun et sonra düşün o işleri.sinirlendim canım kusura bakma.ama sen boyun bükersen bu lafları daha çok yersin.

hakikaten öyle, çekingen oluruz öyle, atılgan oluruz bu sefer de böyle. ya var ya keşke senin kadar dobra olabilsem, kırılmasın diye "sen önce bi tanesini memnun et de gerisini sonra düşün" bile diyemedim.

Back
X