evlenirken esinizin ailesini ne kadar dikkate aldiniz?

ben evli değilim ama 9 yıllık bir ilişkim var. ama kayınvalıdemle söz olduktan sonra tanıstım öncesınde hiç gitmedim (bu bnm tercihimdi) nişanlım beni istemeye karar verdiğinde ona önce ailesinin onayını alması gerektiğini söyledim biz çok seviyoruz çok iyi anlaşıyoruz ama belki ailelerimiz anlaşamıcak ve ben böle bir durumda kalmak istemm dedim. gerçi bizimkilerin statüleri aynı ama nasıl ben aileme saygı ve sevgi bekliyorum nişanlımın ailesinede o kadar saygı ve sevgi gösteriyorum. çok şükür herkes çok iyi anlaşıyor şimdilik. sonrasında da çok büyük değişiklikler olacağını sanmıyorum çünkü dediğim gibi nişanlımdan aileme ne kadar saygı istiyorsam bende onu göstermeye çalışıyorum. ki eltim arkadaşımdı bana onları okadar kötüledi o kadar kötülediki inanamazsınız. ama bne ona herkesin yapısı farklı sen öle anlamışsındır belki ben farklı bir gözle bakıcam dedim ölede oldu. eltimle sorunlarımız var ( kaynanam ve kaynatamında) ama ben farklıyım. ayrıca beni istyecekleri akşam amcam bana sordu kızım sen istiyormusun nabalım diye(bizde byük bi sorar böle) ebnde siz bilirsiniz amca ben bu çocuğu sevdim senelerdir bekledim elbette isterim ama siz bu çocuk bize uygun değil derseniz karşı çıkacak değilim. sonuçta ailemde birtane dedim. bunu duyan kaynatam mest olduD yani ne yalan sölim öle anamı attım kenara babamı attım kenara diyenleri pek tasvip etmiyorum. sizde atmayın, eşinizinkinide attırmayın bence.. herkez bunu söylediğim için bana kızıcak ama bugün ailesini kenara atan insan yarın size ne yapmaz yani... amma yazmışın yahuD kısacası eşinizin sizin ailesini ne kadar önemsemesini istiyorsanız sizde o denli önemseyin...

ps: elbette kavgalar olur, tartışmalar olur ama bence şu dünyada affedilmeyecek, çözülmeyecek problem yok gibi...

Çok güzel demişsiiz ama affedilmeyecek yada sorunları çözemeyecek hiç bit sıkıntısı yaşamamiş olmanız be kadar belli:)
Saygı sevgide iki taraflı olur. Eyer aşaglanmak, ezilmek seni uzmeyecekse sessiz kalmak ozaman mantıklı.
Ama şunuda söyleyeyim kendini her kime olursa olsun, ezdiren yada susan, yarin çocuklarınida ezdirir:)

tatlım inanki bende çok şey yaşadım. affedilmesi gerekende çözülmeyecek diye isyan ettiren durumlarda. ama baktımki herşey çözülüyor. ben bir hastalık geçirdim ölümün kıyısından döndüm sonra baktım ki ölümden başka herşeyin çaresi var. asla ve asla bu çözülmez bunu asla affedemem demem. çünkü inanın herşey çözülür ve herşey affedilir. sonrasında kırgınlıklar kalır, gönülde başka yaralar olur ama inanın rabbim herkesi ve herşeyi affeder o bu kadar bağışlayıcıyken bizim ne haddimize yani... yani ben hep şunu düşünüyorum tek bir dünya var ve bu dünyada tek bir ben varım ve tek bir hayatım var. dertlere boğulmak bizi hasta etmekten, üzüp kırmaktan başka bi b*ka yaramıyor.. biraz bencil olmalıyız benceD

saygı konusunda söylediklerimin hep arkasındayım. ne kadar gösterirsen okadar gösterirler...kimse yanlış anlamasın kimisi çok problemli şeyler yaşıyor sonra aa suç bizde mi diye kızıyorlar. hayır suç sizde olmayabilir ama affetmeyi ve o insanların eşinizin ailesi olduğunu unutmayın diyorum. sen aileni nasıl bırakamıyorsan oda bırakamaz. eşiyle mutlu olmak insan ailesilede iyi geçinmeli. inanın o zaman eşin size karşı saygısıda sevgiside daha da bir artıyor kayınvalidemle muhabbet edip istediği bişeyleri yapıp onu mutlu edince, ertesi gün nişanlım mutlaka bir hediye falan alıyor. dün akşam seni annemle muhabbet edip gülerken görmek beni inanılmaz mutlu etti. bunu görünce gül'e alayım dedim falan diyeDD kapişşşD

Cahil değilim, aptal değilim; ama evlenirken ayan beyan ortada olan şeyleri hiç görmedim, göremedim. Görmezden geldim değil de gerçekten de görememişim. Benim bu aptallığımdan ve sessizliğimden de herkes cesaret aldı. Komşuları bile bana, giydiğimi vs. laf söyleme, nasihat adı altında azarlamaya kendinde hak buldu. Anası, babası, kardeşi, kardeşinin karısı, akrabaları geçtim de...

Aile bağı denen ve ailevi olan hiçbir şey yok. En büyük manevi sıkıntılarımızda asla arayıp sormadılar, yanımızda olmadılar; ama yüzlerinde sivilce çıksa, başları ağrısa, sevgilisi terk etse hemen eşimi yardıma çağırdılar, .ağırırlar. O da koşa koşa gider.

İki taraf da maddi durumu gayet iyi bir aileyken bana evlerinde bir tabak yiyeceği çok görüyorlar; ama umrumda değil, tenezzül de etmiyorum. Düğün dernek de, yurtdışı gezilerinden dönüş vs şu zamana kadar hiçbir şey almadılar. Ben hep elim dolu giderim, haftalık oturmalarımızda bile kek yapar süsler püslerim.

Yine olsa yine bu kararı verir miydim? evet, eşimi çok seviyorum, yine olsa onunla evlenirdim; ama baştan tepkimi koyardım. Ailemin, herkesin içinde patavatsızca ve cesursa yaptığı şeyleri "aman o yaşlı..." sözü yüzünden dikkate almamazlık etmezdim.

Aslında tam aile profillerine uyan, istedikleri, aradıkları gelinim ama neden böyle bilmiyorum. Sanırım sessiz kalışım ve aptallığımdan...

Hadi yapıları böyle deyip kabulleneceğim; ama canlarına okuyan diğer gelini yere göğe sığdıramıyorlar, maddi manevi her şeye boğuyorlar ya bu bana dokunuyor işte....

tatlım asla cehalt değil bunlar asla senin aptallığın falan değil. herkes aynı olmak zorunda değil. herkes senin kadar ince düşünceli olmayabilir. yani senin bunca iyiliğine rağmen onlar öle yapıyor diye tavır alma bence. sen onlara yaptığın şeyleri eşine olan sevginden, kendi ince karakterinden yapıyorsundur, kendin olmaya devam et bence. ama canın istemıyorsada kendini zorlama. yani sen kendin olmaya devam et, varsın sana bır tabak yemeği çok görsünler, kocan daha güzellerini yedirir:d varsın o diğer gelini el üstünde tutsunlar, kocan seni ondan daha da yukarda tutacaktırD

bekarken idare ederim sorun olmaz dediğim şeylere şimdi ben ne yapmışım diyebiliyorumm aile çok önemliymiş bunu şimdi daha iyi anlıyorum

evet, herkesin yapısı aynı değil. kimisine "nasılsın" diye sorsan kabahatli oluyorsun, "nasıl olmamı bekliyorsun" diye cevap alıyorsun, kimisinin de gıkı çıkmıyor. herkesin yapısı farklı, benimki de öyle.
aksi davranmak mümkün değil, beceremiyorum zaten. ama arada üzülmüyorum da değil :)

bu konuyu ben açtım da unuttum mu dedim bir an.. Konuna ortak geldi arkadaşım yalnız değilsin aynı dertten muzdaribim :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…