Evlenirken nişanlımin ailesinin yardimi olmuyor bunu benim ailem sorun yapıyor

hamis

her işimi kendim yaparım .
Pro Üye
Anneler Kulübü
6 Temmuz 2009
3.548
2.771
Merhaba kizlar mayista nişan oldu.bizim adetlerde kiz tarafıda erkek tarafı da destek olur.Nisanlimin babasi almanyada 20seneden fazladir orda calismamis filan bilmiyorum issizlik maasi alıyormuş nisanlim bakmış eve filan lafin kisasi annem ailem cok istemiyordu hatta hiç istemiyordu sevdigim için verdiler beni.Şimdi kendi cabamizla birşeyler yapmaya çalışınca destek olsunlar bunlar nasil aile nasil anne baba hayat boyu borç ödeyip genc yasta bu kadar borca girmene gönlüm razi degil diyor üzülüyor. Babamda senin mutluluğun için susuyorum ama ailesi cok rahat sanki zoraki vermisiz gibi seni rahat davranıyorlar diyor bende bu lafları duyunca tartisma cikariyorum yipraniyoruz ne yapicam bilmiyorum.nisanlim aileme güvenip yasamadim kendim calistim hep ailem babam yok bil diyor.Annemde yarin hersey olur biter Oglan everdik diye ortaya cikarlar nerden bulastin bu aileye bu çocuğa diyor kime nasil davranayim bilmiyorum.Bu arada ben 26 o 27/yasında bankada calisiyirum oda bi yemek zincirinde restoran müdürü ailem işinide beğenmiyor velhasil hiçbirşeyi begenmiyorlar kime nasil davranicam bilmiyorum

Off yapmasınlar... Bizde eşimle herşeyimizi kendimiz yaptık borçlarımızıdA ödedik.. Çokta rahattı kafamız kimse bize karışamadı.. Nasıl istiyosAk herşey öyle oldu..

Önce ailenin dolduruşuna gelip nişanlınla tartışmayı bırak, yazık çocuğa. Yoktan zengin aile mi yaratsın?
Kazara yetim / öksüz falan olsaydı seni hiç vermeyecekler miymiş? Ailesi olmayanlar evlenmesin o zaman.
Söylenecek çok argüman var, hepsini sırala işte. Ayrıca borçla evlenen çok çift var, kimse de ölmüyor yani.

Valla biz de her şeyi kendi yapanlardanız. Ama bende şu durum vardı ne eşimin ailesinden ne de kendi ailemden bir şey bekledim. Hiçbir şey yapmadı onlar da Sağolsunlar. Ama beklenti olmuyor da değil erkek Tarafından. Altın vs de almayacaklarsa o zaman masraflardan kısmalısınız maalesef :KK43:

Aslinda annemde dolduruyor biraz beni biliyorum her anne ister en mükemmel şekilde evlensin kizinin herseyi olsun onlarida üzmek istemiyorum 4kiz kardesiz hepimizi okuttular emek verdiler altin yapmaya çalışacaklarmis öyle demişler düğünü erteliyoruz işte insan bu işlere girince sanki kimsede sorunlar olmuyor hersey yolunda gidiyor sanıyor sizlerede sormak fikir edinmek istedim

Yahu artık vazgeçin ailesi yok onu yapmadı yok bunu yapmadı muhabbetinden nişanlın kendine güveniyorsa ne güzel. Bide bu zamanda borçsuz kim evlenebiliyor acaba

Evlendikten sonrada iki ev mi gecindirecek? Ailene hak verdim acikcasi. Neyse nisani ailen yapti diyelim dugunde ne olacak? Cocuk yine kendini borcun altina sokacak sonra birlikte odeyeceksiniz. Diger borclarini saymiyorum bile. Bence ailesi de tasin altina elini sokmali

Edit: tabiki borcla evlenen insanlar var ama ailesinde rahat gibime geldi sanki herseyi kiz tarafi yapacakmis gibi. Borcla evlensinler sonra oderler ona da tamam ama cocugun ailesinin zaten baska borclari varmis onu da o oduyormus.

Yandın tatlım sen benimkilerde öyleydi hala da öyleler.düğünde takacakları takıyı 1bile eşim kendisi aldı verdi ellerine öyle taktılar.böyle gelmiş böyle gider bunlar değiştiremezsin.ya böyle kabullenmek zorundasın yada katlanaMAM diyorsan bitir.emin ol evlendikten sonra da hiç değişmeyecekler

Varsayki nisanliyin baabasi ölmü$ de annene
nisanliyin isini bende begenmedim :) restoran isindan nefret ederim , butun gunleri orada geçer çalisanlarin, izin gunleri azdir vs evlenince zor

bizede karismadi esimin ailesi, biz yurt disindayiz onlar TR de , farkli memlketleriz esim bizim gelenegimizd en varsa kendi yapti ( altin dugun vs ) kp de yaninda gidince bi bilerzik takdi sonra biz baska sey için paar gonderince o taldigi bilerzigin parasini odemis :) yani kendime bilerizk almis oldum :))))))))

atkilma boyle seylere nisanlini seviyorsan

Merhaba kizlar mayista nişan oldu.bizim adetlerde kiz tarafıda erkek tarafı da destek olur.Nisanlimin babasi almanyada 20seneden fazladir orda calismamis filan bilmiyorum issizlik maasi alıyormuş nisanlim bakmış eve filan lafin kisasi annem ailem cok istemiyordu hatta hiç istemiyordu sevdigim için verdiler beni.Şimdi kendi cabamizla birşeyler yapmaya çalışınca destek olsunlar bunlar nasil aile nasil anne baba hayat boyu borç ödeyip genc yasta bu kadar borca girmene gönlüm razi degil diyor üzülüyor. Babamda senin mutluluğun için susuyorum ama ailesi cok rahat sanki zoraki vermisiz gibi seni rahat davranıyorlar diyor bende bu lafları duyunca tartisma cikariyorum yipraniyoruz ne yapicam bilmiyorum.nisanlim aileme güvenip yasamadim kendim calistim hep ailem babam yok bil diyor.Annemde yarin hersey olur biter Oglan everdik diye ortaya cikarlar nerden bulastin bu aileye bu çocuğa diyor kime nasil davranayim bilmiyorum.Bu arada ben 26 o 27/yasında bankada calisiyirum oda bi yemek zincirinde restoran müdürü ailem işinide beğenmiyor velhasil hiçbirşeyi begenmiyorlar kime nasil davranicam bilmiyorum

Canim. Nisanlin calisiyo sana evine bakicakmi. Sevip saycakmi sen onu sevip mutlu olacakmisin. Bunlari sor kendine ailesinde hukumlu degil sevdicegin. Adam calisip ekmegini kazandimi saygim sonsuz.

burda simdi cesur yürekler cıkar ben yaptım herseyi idye yapılır bi sekılde o ayrı ikinizinde isleri iyi mis ama ailen haklı babanda öyle bagzı seyler insanın gururunu oksar seni sevmeselerde saymak zorundalar herkezin dostu düsmanı var sen neden onun ailesinin yapmak zorunda oldugu seyler icin borca giresin ki mesela kaynanalar ne yapıcakmıs evlenirken takımı ev mi vercekler yada esyalaramı yardım edicekler hangisi bunlardan hicbiriyse o aileden bi is olmaz yarın öbür gün esin onlar benm ailem diye basınada kalır bisey yapmadklarıylada sinir olur durursun

Bırakın yapmasinlar daha iyi iste. Bize de bir sey yapmayacaklardi güya kv yardim etmicez hepsini nisanlin yapacak demisti keske hepsini nisanlim yapsaydi simdi dir dir her seyi ben yaptirdim diye lafini ediyor. Yani Allah razi olsun demeye bile firsat vermiyor ben yaptim ben yaptim ben ben ben şeklinde agzindaki laf hic bitmiyor.
Yapmaz olaydin diyesim geliyor.
Insanin omrunu sokuyorlar
Ikinizinde maasi iyiyse hepsini kendiniz yapin dugunden gelenlerle odersiniz nasil olsa.

eee cvp vermedin

X