Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canim seni siddetle kiniyorum. Hem gelinlerin aile icine girmesini istersiniz, hem dersiniz sen bizim ailemizin bir parcasi oldun, hem de boyle sirasi gelince ailenin disina itiverirsiniz. Kusura bakma, sen kotu bir gorumcesin.
ayrica birak baban kime isterse ona verir. Zaten hakkaniyetli bir secim yapacagina eminim. babannen de kendisi secmis sonucta. karismamalisin.
canım yanlış anladın galiba, Bursa da yadigar geleneği yok.
ama sana epey takı takmış olmaları lazım...bana göre çok gereksiz şeyler ama küçük şehirler de böyle masraflı gelenekler hala statü ve namus meselesi.
Önemsemediğini söylemişsin ama iyice içerlemişsin ki buraya yazmışsın.
Ben kaynana olsaydım böyle bir yadigarı istediğime verirdim. Çünkü illaki geline verilecek diye bir şart yok. Biraz Türk filmlerinden etkilenmişsin gibime geliyor.
Bırak kim kime ne veriyorsa versin, sen evine, evinin huzuruna bak.
Mutluluğu trilyonlarla bile alamazsın.
Kaynanan kızına vermiş demekki onu uygun görmüş.Pek uygun düşmeyecek ama bir örnek vereyim sana, benim babaanneme, babaannesinden kalma hakiki gümüş bir başlık var elle işlenmiş. Rahmetli babaannem bunu 10 çocuğunun içinde babama vermiş. Şimdi babam gözü gibi saklıyor. Kime vereceğine karar veremedi. Bende babama "geline vereceğini sanıyorsan yanılıyorsun, burada kızların dururken olmaz ya bana yada kızkardeşime vermelisin" dedim. Yani biz dururken babaannemin yadigarının başkasına gitmesine yüreğim razı olmadı açıkcası. Belki kaynananda böyle düşünmüştür.
bence hep kızdan kıza gider...
ananemin annesi ...annaneme o anneme annemde bana verdi bende kızıma vericem..
boşanmalar olabiliyor o zaman ailenin yadigarı mı kalır ortada... annem gelinimize verse o boşanırsa iademi edecek...yada hikayesini hassasiyetini iyi mi bilecek kıymetini mi bilicek zor....
o yüzden kızlardan devam bence...
ama kızım olmassa torunum olduğunda verebilirim gelinime...
Ben kızıma bırakmak isterdim çünkü ben vefat etsem bile onu sürekli görecektir kzım ve rahmet okuyacaktır eminim ki ama gelinim olsa belkı bazen aklına bıle gelmem yani der mi ki ahh anacım ahh her bakışında.Benim kaynanamin elma bir yüzüğü ve küpesi var annesinden kalma her takışında annesi aklına geliyor ve bizlere de hatırlatıyor
valla ben kendi takılarımı ölmeden kızıma veririm.geline vermem önce kızım.
gelinin annesi versin kendi kızına.
tabi düğünde gereği neyse yaparız o ayrı...benim kendi takılarım kızımın
sizin ki tipik görümce düşüncesi işte benim kayınvalideme de kayınvalidesinden bir sürü pırlanta elmas takılar kaldı ama benim görümcem aynı sizin mantığınızla el kızına mı gidecek diye ( komediye bakın kendi annesi el kızı değildi sanki:1closedeyes:)kendi el koymaya kalktı ama sağolsun kayınpederim olaya el katınca şimdilik kimseye gitmedi ama ben karalıyım asla görümceye bırakmam benim hakkım:jeyyar::jeyyar:
konuyu açan arkadaşım düşüncenizde haklısınız size verilmeliydi:teselli:
Alıntı yaptığım diğer arkadaşlarda benimle aynı fikirde iken (kiiii ben görümce falan değilim) sadece benim yazımın alıntı yapılıp kötü görümce yaftasının yakıştırılması nedendir acep :ecrin_bebek:
Neyse en azından geleceğin kötü görümcesi namzeti oldum çıktım.