Evlenirken size aile yadigârı verdiler mi?

banada el dokuması bir namazlık verildi. mücevvher olsa dahamı iyi olurdu ne :1rolleyes:
neyse mühim olan kime verildiği değil evlat kız yada erkek olsun evlattır.

aman canım boşver en değerli şeyini oğlunu almışın zaten.ben ne yapayım bacum nişanımda dahil1 yıl nişanlı kaldım.2 bayram geçti düğünde dahil kayınvalidemlerden bırak yadigar mücevheri 1 küçük lira bile görmedim.1 mendil bile valla bak .boşver şimdiki huzurumu hiç bişeye değişmem

hıc yadıgar duymadım bende bursa gelınıyım bılmıyoruz dıye yadıgardan falan bahsetmedıler galba:)

canim seni siddetle kiniyorum. Hem gelinlerin aile icine girmesini istersiniz, hem dersiniz sen bizim ailemizin bir parcasi oldun, hem de boyle sirasi gelince ailenin disina itiverirsiniz. Kusura bakma, sen kotu bir gorumcesin.

ayrica birak baban kime isterse ona verir. Zaten hakkaniyetli bir secim yapacagina eminim. babannen de kendisi secmis sonucta. karismamalisin.

Canım benim tabiki kınayabilirsin bu senin en tabi hakkın. Ama yorumları okursan bir çoğu benim gibi kızına verme taraftarı. İşin doğrusuda budur. Şimdi babaannemin takısını torunları dururken neden gelin alsın anlamıyorum. Bunun gelini dışlamakla ne alakası var bunuda anlamıyorum. Benim mantığım bunu götürür. Haa babam gelinine verir tabiki kararına karışmam ben söyleyeceğimi söyledim. Gönlümden kızkardeşime vermesi geçiyor onuda söyledim.
Bu arada görümce değilim ama görümce olursamda kendimi ezdirmeyeceğim gibi kimsenin de hayatına karışmak gibi bir işgüzarlığım olmayacaktır. Ayrıca ben kaynanasıyla, eltisiyle ve kaynıyla çok iyi anlaşan biriyim. Yani kötü bir akraba değilim. Ama iş yadigarın devri konusuna gelirse kimse kusura bakmasın ama cadılaşabilirim.
Cevabı kavga etmek için değil sadece sen kötü bir görümcesin lafına alındığım için söyledim. Öpüyorum seni güzelim.

valla ben kendi takılarımı ölmeden kızıma veririm.geline vermem önce kızım.
gelinin annesi versin kendi kızına.
tabi düğünde gereği neyse yaparız o ayrı...benim kendi takılarım kızımın

yadigarmıııııı
allahtan benden bişey almadılar...
ben ona şükrediyorum valla....

bende yadigar bir mücevheri bırak, bi biblo görseydim yeterdi...
ama inşallah ben çocuklarım olursa onlara vermeyi düşünüyorum...

kızım olursa ona ayrı birşeyimi, oğlumun hanımına ayrı birşeyimi...

kayınvalidemde eskiden kalma bi yadigar yoktu
ama takacağını da taktı
eminimki elinde öyle bişi olsaydı bana verirdi yerimseniben

öyle yadigar felan ben ne annemden nede kayinvaldemden gördüm
kayinvaldemler zaten 6 gelinler hangi birine bişey düşsünki onlarda gelinlerine versinler
annemede babaannem günahını bile vermez
yani her ikisindede öyle yadigar yoktu
bizde takı çok önemlidir ama
takı erkek tarafın şanıdır ve onun için abartılarak takılır geline
benim için şuan çok değerli ve çok özel olan bir yüzüğüm var illerde onu gelinim yerine kızıma takmak isterim mesela nedense kızımın daha çok değer vereceğini düşünürüm

Heee yadigar olarak 6 kasik, 6 çatal verdi sevgulu kaynanam

saka bir yana...oyle yadigar madigar verilmedi bana
sahsen de kendisinden bir aile yadigari verilmesini istemezdim
ama anacigimda olsaydi (mesela anneannemden, yada anneannemin annesinden kalmis) seve seve takardim, yada saklardim
kaynanamda varsa da kizina versin
banane onun yadigarindan

evet benim oldu.kayınvalidemin kaynanasından kalan yüzük ve küpe takıldı.ben tek gelinim yani eşim tek çocuk belki o yüzden olabilir.ama eminim 1 kardeşi daha olsaydı paylaşılırdı ya yüzük ya küpe.bende paylaşma taraftarıyım.

canım yanlış anladın galiba, Bursa da yadigar geleneği yok.

ama sana epey takı takmış olmaları lazım...bana göre çok gereksiz şeyler ama küçük şehirler de böyle masraflı gelenekler hala statü ve namus meselesi.

yok canım takı falanda olmadı pek cunku bızımkıler goxcmen degıl bıldıgın daglı benım kocacımhihoyyytyanı onlar daglıyı z dıyolar orhanelılıler

benım ıcınde onemlı degıl bılezıklerımı bı kez takıs degılım mesela dugunden sonra
hepsı fasa fıso huzur saglık gerısı bos bence...

eşimlerden aile yadigarı gelmedi bana. bu geleneği bilirim ama onlarda duymadım. olsa da bana vereceklerini zannetmem.
eğer kayınvalideme verilmişse(görümcelere değil de geline verilmişse), ben de gelin olarak bana verilmesi gerektiğini düşünürdüm.

benım esım 3 erkek kardesler kayın valıdem 3. cocugununun dogumundan 3gun sonra vefat etmıss .. herseyını kayın valıdesı yanı esımım banaannesı saklamıs 3 erkek kardeste evlendıkten sonra babaannemız sandıgını actı ve her seynını bana verdıı .. bunların kıymetını sen bılırsın dedıı .. bunalrın arasında elmas bı yuzukk karyola ortulerı fılann ama benım ıcın en degerlısıde olmeden once yenı eve tasıcam dıye yapmaya basladıgı ve bıtıremedıgısenağlama mutfak takımı hala olye yarım duyruyoo:(senağlama nur ıcınde yatsınn

anneme annesinden kalma islemeli elmasli pirlantali bir yuzuk ,kolye ve kupe seti kalmis annem dugunumden once bunu bana takti kardesimede buna benzer birsey aldik dugununde zaten iki kiz kardesiz anneannem gelini oldugu halde bu seti anneme birakmis oda buyuk kizi olarak bana verdi simdi benim kizim var birgun oglumda olsa bu seti kizima takicam hem ilk gozagrim hem yadigara daha onem verir diye dusunuyorum dugunumde kaynanam gozlerini alamamisti setten hatta keske bizlerede bisey kalsa bende kizlarima (2gorumcem var)onlara takardim dedi gerci ikisi de harika insanlardir en iyileri layiktir iki gorumceme simdi ikiside ogullarina simdiden verecek birseyler hazirladilar annem bir gelenegi onlarada ogretti

Önemsemediğini söylemişsin ama iyice içerlemişsin ki buraya yazmışsın.
Ben kaynana olsaydım böyle bir yadigarı istediğime verirdim. Çünkü illaki geline verilecek diye bir şart yok. Biraz Türk filmlerinden etkilenmişsin gibime geliyor.
Bırak kim kime ne veriyorsa versin, sen evine, evinin huzuruna bak.
Mutluluğu trilyonlarla bile alamazsın.
Kaynanan kızına vermiş demekki onu uygun görmüş.Pek uygun düşmeyecek ama bir örnek vereyim sana, benim babaanneme, babaannesinden kalma hakiki gümüş bir başlık var elle işlenmiş. Rahmetli babaannem bunu 10 çocuğunun içinde babama vermiş. Şimdi babam gözü gibi saklıyor. Kime vereceğine karar veremedi. Bende babama "geline vereceğini sanıyorsan yanılıyorsun, burada kızların dururken olmaz ya bana yada kızkardeşime vermelisin" dedim. Yani biz dururken babaannemin yadigarının başkasına gitmesine yüreğim razı olmadı açıkcası. Belki kaynananda böyle düşünmüştür.

DÜŞÜNCENE KATILMIYORUM.
BABAANNENİN YADİGARI İLLEDE KIZ TORUNUNAMI GİTMELİ SENCE.
ABİN ya da ERKEK KARDEŞİN SENCE O TORUNU DEĞİL Mİ?
BABAN KİME İSTERSE ONA VERİR, YÖNLENDİRMEYE ÇALIŞMANDA ÇOK YANLIŞ ( Tabii bana göre )

ARKADAŞIM AÇTIĞIN KONUYA GELİNCE ÇOKTA TAKILMA.
MADEM SENDEN GİZLİ TUTMAYA ÇALIŞIYORLAR SENDE EŞİNDEN DUYDUN BUNU ÇOOOOK BÜYÜK BİRŞEYMİŞ GiBİ HİSSETME ve HİSETTİRME.
DOĞAL KARŞILA...
O ZAMAN ONLAR ARKANDAN İŞ ÇEVİRMİŞ GİBİ OLMAZLAR.
AİLE YADİGARININ KİME VERİLECEĞİ TERCİH MESELESİDİR.

ÜZÜLMENE DEĞECEK BiRŞEY YOK.

SEVGİLER...

Konuyu görünce nasıl içim sızladı......Bana eşimin ailesi onlar için çok önemli olan yadigar takılar taktı......Eşimin çok genç yaşta vefat eden babannesinin 10 cm kalınlığında burma bileziği,(hem maddi hemde manevi değeri çoktu)kayınvalidemin pırlanta yüzükleri(çok şıktı) bir kaç daha vs.....Diğer takılanlarında benim için bana özel olduğu için anlamı hatırası tabiki çok büyüktü.....Anneminde çok kıymetli bir incisi vardı, yakut taşlarla süslü....bana vermişti,nişanımda.....
Ama ben 3 aylık evliyken hepsi çalındıÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook....
Hatırladıkça nasıl içim acıyor,anlatamam:oklava::oklava::oklava:......
Nerden hatırladım yineeee yaaaaaaaaaaaaa:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
Bende onları oğlumun eşine ve kızıma ilerde takardım,ama artık geçmişolaaaaaaa...........

Son düzenleyen: Moderatör:
bence hep kızdan kıza gider...

ananemin annesi ...annaneme o anneme annemde bana verdi bende kızıma vericem..

boşanmalar olabiliyor o zaman ailenin yadigarı mı kalır ortada... annem gelinimize verse o boşanırsa iademi edecek...yada hikayesini hassasiyetini iyi mi bilecek kıymetini mi bilicek zor....
o yüzden kızlardan devam bence...
ama kızım olmassa torunum olduğunda verebilirim gelinime...

Ben kızıma bırakmak isterdim çünkü ben vefat etsem bile onu sürekli görecektir kzım ve rahmet okuyacaktır eminim ki ama gelinim olsa belkı bazen aklına bıle gelmem yani der mi ki ahh anacım ahh her bakışında.Benim kaynanamin elma bir yüzüğü ve küpesi var annesinden kalma her takışında annesi aklına geliyor ve bizlere de hatırlatıyor

valla ben kendi takılarımı ölmeden kızıma veririm.geline vermem önce kızım.
gelinin annesi versin kendi kızına.
tabi düğünde gereği neyse yaparız o ayrı...benim kendi takılarım kızımın

sizin ki tipik görümce düşüncesi işte benim kayınvalideme de kayınvalidesinden bir sürü pırlanta elmas takılar kaldı ama benim görümcem aynı sizin mantığınızla el kızına mı gidecek diye ( komediye bakın kendi annesi el kızı değildi sanki:1closedeyes:)kendi el koymaya kalktı ama sağolsun kayınpederim olaya el katınca şimdilik kimseye gitmedi ama ben karalıyım asla görümceye bırakmam benim hakkım:jeyyar::jeyyar:

konuyu açan arkadaşım düşüncenizde haklısınız size verilmeliydi:teselli:

Alıntı yaptığım diğer arkadaşlarda benimle aynı fikirde iken (kiiii ben görümce falan değilim) sadece benim yazımın alıntı yapılıp kötü görümce yaftasının yakıştırılması nedendir acep :ecrin_bebek:
Neyse en azından geleceğin kötü görümcesi namzeti oldum çıktım.

Alıntı yaptığım diğer arkadaşlarda benimle aynı fikirde iken (kiiii ben görümce falan değilim) sadece benim yazımın alıntı yapılıp kötü görümce yaftasının yakıştırılması nedendir acep :ecrin_bebek:
Neyse en azından geleceğin kötü görümcesi namzeti oldum çıktım.

Kötü görümce namzet naniknanik :roflol: :roflol: :roflol:

Arkadaşım bi yanlış anlaşılmaya kurban gittin sanırım geçmiş olsun :roflol:

Bence de yadigar anneden kıza,babadan oğula geçer gibi gelio ama tam bilmiom mantıken öle düşündüm -tatlicadiarzu-

bana evlenirken babaanneden kalma pırlanta set taktılar ama sanırım eşimin bir kızkardeşi olmadığı için olabilir elbette . malesef ben bu setin künyesini kaybettim senağlama elbette isteyerek değil özel birgünde takmıştım düşmüş geç farkettik çok aradım ama nafile kayınvalidem hala üzülüyor bende yerin dibindeyim o söylediğinde napalım cekeceğiz artık yapacak birşey yok giden gittiiiii :a015:

Back
X