Evlenirken size aile yadigârı verdiler mi?

Neyse bari bende yazayim:jeyyar:

Benim kayinvaldemin de kayinvaldesinin kayinvaldesinden kalma hakiki pirlanta küpeleri var...bu küpelerin cok romantik bir hikayeside var...kayinvaldem ben nisanliyken bu pirlanta küpeleri yüzük yaptirmak istiyordu...birini bana digerini ileriye dogru eltime verecekti (kaynim cok ufakti o zaman)...neyse dügün oldu bana baya taki takildi...(hatta esimin sünet altinlarindan yapilmis sincir ve bileklik vardi...bende onlarin bana taktiklari tuhaf bulmustum(cahillik iste) ...ben götürdüm begenmedigim tüm parcalari verip yerine begendigim modeller aldim...kaynanam kudurdu...kaydirigubbakcemile...yüzügüde vermedi...bende sormadim...aradan zaman gecti...kaynim evledi...eltimede vermedi pirlanta küpeleri...su an tek torunu kizim ...eltimlerinde cocugu yok ...yani:delphin:

annemde ise yine bir cift küpe var... annanesinden yadigar...cok da begenirim rubin kirmizi tasli...cok harikalar...biz kizlara verilecek diye hic konusmadi...ama erkek kardesim, evlenince gelinede takmadi...erkek kardesim onlari evlenirken cok öfkelendirmisti...o da zaten kisa bir süre sonra bosandi...küpeler hala annemde.

Ben takilarimin bazilarini torunlarima dügünlerinde takacam...insallah o günleri görürüm ...:nazar:

günümüzde herkez cok cabuk bosaniyor onun icin aile yadigarlari bence torunlara verilmeli...hemde ziyaretleri hic aksatmayan...hürmet gösteren...saygili olana...eger hayirsizlarsa o zaman bir müzeye bagislanmali...insanlar gencliginde elinideki avcundakini hemen vermemeli...aile yadigarinida hak eden elde etmeli...sengözlerimebaksanabbence tabii

Konuyu görünce nasıl içim sızladı......Bana eşimin ailesi onlar için çok önemli olan yadigar takılar taktı......Eşimin çok genç yaşta vefat eden babannesinin 10 cm kalınlığında burma bileziği,(hem maddi hemde manevi değeri çoktu)kayınvalidemin pırlanta yüzükleri(çok şıktı) bir kaç daha vs.....Diğer takılanlarında benim için bana özel olduğu için anlamı hatırası tabiki çok büyüktü.....Ama ben 3 aylık evliyken hepsi çalındıÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook....
Hatırladıkça nasıl içim acıyor,anlatamam:oklava::oklava::oklava:......
Nerden hatırladım yineeee yaaaaaaaaaaaaa:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
Bende onları oğlumun eşine ve kızıma ilerde takardım,ama artık geçmişolaaaaaaa...........

Sevgili Burbuk'un yaptığı gibi birden çok alıntı nasıl yapılıyor bilemedim. Ama sen kötü görümce adayı falan değilsin canım olur mu öyle şey :).. Herkes farklı düşünebilir :) yerimseniben

Sevgili Papatya83 yazdığını okuyunca bende çok üzüldüm.. insanın içine oturmaz mı. :çok üzgünüm:
Geçmiş olsun demek istiyorum ama desem ne olacak.. olan olmuş. tuh..

Sblue senin de anlattığına üzüldüm.. Birilerinin verdiği hediyeler hele de değerliyse kaybedildiğinde çok üzülüyorum.

Aslında demek ki bu takı meselesi de bir tür sorumluluk. İnsanlık hali her an herşey olabilir, ufacık aşım dertsiz başım demişler doğru galiba. Benim anneme de zamanında kayınvalidesi antika bir yüzük takmış ama o da kaybettiydi.

Benim yazdıklarınızdan anladığım şey, eğer kayınvalideden geline verilmiş birşey varsa zamanı geldiğinde o gelin de kendi geline takmalıdır, ama annesinden anneannesinden kalma birşey varsa o zaman kızına takması gerekir. Birden çok aday varsa da kim hakediyorsa ona takılır. Değerini bilmesi önemli tabi.

Ben bekarım ama benim öyle bir aile yadigarım olsa, büyük ihtimal kızım varsa kızıma takarım... Çünkü kız çocuk daha başkadır ve baktığında beni hatırlar, kıymetini bilir, bir fatiha okur, gelin ise daha çok takının maddi değerine ve zevkine bakar , aklına bile gelmem belki. Ama eğer daha hayırlı bir erkek evladım ve gelinim varsa ona da verebilirim. Benim tercihimdir. Annemin böyle birşeyi olsa bana vermesini isterim, çünkü anneme çok düşkünüm, ona bişey olsa benim canım gider, erkek kardeşime ve gelinede zaten düğün olsun , yeni takılar olsun maddi anlamda bir çok şey yapılacak, bizimkiler böyle manevi değeri olan birşeyi bana takmazsa bozulurum. Kaynana adayımda kızına çok düşkün o yüzden kızına takarsa no problem ama eltimlerime takıpta bana takmazsa üzülürüm. Yine de onun tercihi belki onu kendisine daha yakın hissetmiştir, birşeyde diyemem.... Param varsa giderim kendi zevkimle başka takılar alırım kendimi avuturum napiyim, kendimi paralayacak halim yok kaydirigubbakcemile3 .

Annacigim ne aile yadigari bana yüzgörümlük takmadilar adetlerinde yokmus güya.
Kaldiki aile yadigari -tatlicadiarzu-

aile yadigarları varmıydı bilmiyorum ama olsaydı bile takmazlardı heralde biz 2 geliniz çünkü..nişandada eşime takılan takılarla görümcemle kaynanam birer tek taş almışlar nişandan sonra gördüm uyuz oldum istemem onların yadigarını falan :bbo:

aile yadigarı verilmedi bana.çünkü yoktu.
ben kendi takılarımı kızıma veririm.geline alırız.

eşimin tarafında vardı galiba kayınvalideme takılmış bi yadigar takı ama düğünde kimseye takılmadı sonra da çalındı
kayınvalidemin çok güzel işlemeli gümüş kemerli felan bir bindallısı var kızzı kınasında giydi bana teklif etmişti ama ben kına yapmadım eltime de kısa gelmiş giyemedi eltim
onu da verirse kızına verir ki bence doğrusu da o
annemin anneannemden kalma altın takıları var birden fazla top şeklinde altınlardan oluşuyor annem onları bizlere pay edeceğini söyledi iki kız bir erkek kardeşiz ayrı ayrı yüzük küpe felan yaptırıp verecekmiş ama daha vermedi galiba gelini olmasını bekliyor bir de tek evlenen benim o yüzden saklıyor olabilir
babannemden kalan yadigarları da halam kendisine yağ çekenlere göre sıralama yapıp dağıttı haliyle bana bişi düşmedi kızkardeşim babannemin bir broşu var onu aldı biraz emrivaki oldu bi de ona babannemin saatini vermiş içime oturdu ama ben de çok düşkündüm çünkü babanneme :( bir mendiline bile razıydım ama veren olmadı

delikafadulden
kadın oğlunu verdı yaaaa ne aıle hatırası en kıymetlılerıni bana bahsedıp verdııı
eeeee daha ne beklıyem kı demı ( kaynana mantıgı ) kötükedihüso

aman ne yadigarı bizden istemesinde yadigarınıda istemem öylede birşey görmedim.kraliyet soyundan gelmiyorlarya:)))

ben evlenirken ben bi set kolye küpe bileklik beğendim kocamda aldı onun dışında öle yadigar falan yoktu demekki hem iki ablası var eşimin evlenmişler yıllar önce onlar dururken bana düşmez öle bi yadigar bişi varsa da

Evlenirken kayınvalidem, koluma ailedeki en muhteşem kişilik olan kocamı taktı..Çok üzgünüm çoook
Daha ne yapsın di mi?
Akıllı kadınmış bak,çıkaramıyorum hala..:delphin:

biz 3 geliniz, ben en küçükleriyim.
2 eltimin de evliliği problemli olmuş, kayınvalidemle sonradan araları düzelmiş.
dolayısıyla düğünleri de pek sıcak bir havada geçmemiş.

biz ise rahmetli kayıvalidemle hep gözgöze kucak kucağaydık.
benim en iyi arkadaşımdı, ben de onun ufak kızıydım.
maalesef biz nişanlıyken vefat etti ve bu beni çok sarstı.
evlenirken eksikliğini en çok hissedenlerden biriydim.

kendisinin ananesinden kalma bir yüzüğü vardı ve vefat edince kimse bu ne olacak diye sormadı.
iki eltimde ortak karar vererek o yüzüğü benim parmağıma göre yaptırıp kayınvalidemden hatıra olarak bana taktılar.
ne abilerim niye benim eşime verilmedi dedi, ne de benim eşim yengelerimin hakkıydı dedi.
içlerinden geldi bana verildi..

böyle yadigar hediyeleri hep dizilerde filmlerde görürüm ben amaa tabi gerçekte de vardır illaki soruya gelince evet yadigar hep geline takılır onların sana takmaları gerekirdi sende gelinine diye uzar gider

Nerdeee yadigar madigar......kaç yıllık olduğunu bilmediğim elimde sadece pirinç bir havan var:roflol::roflol::roflol::roflol:

biz 3 geliniz, ben en küçükleriyim.
2 eltimin de evliliği problemli olmuş, kayınvalidemle sonradan araları düzelmiş.
dolayısıyla düğünleri de pek sıcak bir havada geçmemiş.

biz ise rahmetli kayıvalidemle hep gözgöze kucak kucağaydık.
benim en iyi arkadaşımdı, ben de onun ufak kızıydım.
maalesef biz nişanlıyken vefat etti ve bu beni çok sarstı.
evlenirken eksikliğini en çok hissedenlerden biriydim.

kendisinin ananesinden kalma bir yüzüğü vardı ve vefat edince kimse bu ne olacak diye sormadı.
iki eltimde ortak karar vererek o yüzüğü benim parmağıma göre yaptırıp kayınvalidemden hatıra olarak bana taktılar.
ne abilerim niye benim eşime verilmedi dedi, ne de benim eşim yengelerimin hakkıydı dedi.
içlerinden geldi bana verildi..

ahhh canım evlenıp 1 sene gecsydı o zamn bunu dermıydın bılmem? en ıyı kaynana olu kanana nışan zamanı hepsı ıyı.....
hele benımkısı 1 seneden sonra deısti annem gıbı svıyordum uyanıp dırekt onun yanına gıdıp sarılarak uyuyorduk

belkı gercekten cok ıyı bırısıydı ama benn ınananamıyorum benımkısı deıstıkten sonra herkesınki deısır
eldelikafadulden eltinler belkı amannn bunun hatırası kalmsın verelım kucuk gelın sevıyor onu demis olablırler o kadar sorun olduysada zaten o yuzugu ıstemezler

eşimin ailesi değil kendi annem taktı bana elmas yüzüğünü...
aslında babaannem anneme taktığı için annemin kardeşim evlenirken eşine vermesi gerekiyordu...
annem senden başkasına kıyıp veremem dedi bana...
bende şimdi...
bozduk sanırım geleneği...
kızıma takacam bende...

kayınvaldem okadar cimriki eminim öğle bir yadigar olsa bana yar etmez onu...kaydirigubbakcemile3
bir kör iğne vermeyen insandan yadigar gelse ne olur..kaydirigubbakcemile2

Back
X