Evlenirken size aile yadigârı verdiler mi?

bana nişanımda babaannenin yadigarı bir küpe takıldı. aile yadigarı olup olmadığını hiç sormadım çünkü babaanne kayınvalideme verirken bu küpeyi ibrahimin eşine takacaksın diye vermiş. sağolsun kayınvalidem sözünü tutup onca yokluğa parasızlığa rağmen satmamış ve nişanımda bana takarken ileride oğlun olursa sende gelinine tak dedi benim şimdi kızım var eşim ve ben başka çocuk istemiyoruz küpe bana kaldı. ileride evlenirken kızıma veririm hiç kavga çıkmaz yok kıza mı gelinemi takılmalı yok eltime verilmiş bana niye verilmedi diye kızımda bende kocamda rahat ederiz.

bana da kayınvalideme kayınbabamın aldığı ilk hediye olan bi altın set vardı onu takmıştı kayınannem bunu sen de gelinine takarsın inşallah demişti... inşallah ben de gelinime takmak üzere saklıyorum yani benim bildiğimde aile yadigarı geline takılır çünkü evin içinde kalıyo gibi ibşey ya yani sonuçta görümceler başkalarıyla evleniyo evden çıkıyolar falan ya gelenek bu diye biliyorum... ama tabi vasiyet falan edilmişse şuna tak buna tak gibi o zaman ailenin kız çocuğuna da verilebilir.. caizdir:roflol:

Benim kayınvalidem de asla bi çöp takmadı.halbuki tek oğulları çok şükür herşeyi benim ailemin de desteğiyle herşeyimizi yaptık.o zaman lar kızmıodum paraları yok napıym diodum ama şimdi banka da paraları var 2 ay önce biz eve girdik ev de alıcaz kısmetse aradık söyledik hayırlı olsun bile diemedi para isterler die korktu heralde.çok şükür paralarına ihtiyacımız yok.sonra eşim laf söleyince ben şok oldum falan demiş.ne yadigarı daha ben elimdekini avcumdakini versem verme sen yeni evlisin demez:)))))))))))o benden bekler

Aile yadigari bişey takmadı bana cadı kaynana :)
ışin şakası düğünde ve nişanda takısını taktı , gerdanlık seti aldı vs. vs. sağolsun ama aile yadigari bişey takmadı , kendisinde annesinden kalan bi saat var değerli birşey benim bildiğim.
E bi tane de eltim var hangimize takıcak tabi o da var.
Kendisi aile yadigarı kalan saati ilk kız torununa talmak istediğini söyledi aile ortamında eltim akrabalar falan varken , eltimin erkek evladı var Allah bağışlasın..
Ben de kız istiyorum alıcam o saati başka yolu yok dermişim :)

Aile yadigarı bir emaneti taşıyıp taşıyamayacağım konusunda emin değilim ben , eğer bana takmış olsaydı sanırım geri verirdim. Torununa bırakması bence daha anlamlı olur diye düşünüyorum.

Görümceye verilmesi ise bilemiyorum ,bu tür şeyleri konuşmayı da sevmem aslında ama şöyle düşünüyorum, o emanet kendisinin , kime vereceğine kendisi karar verir değil mi. Bir yandan da süre gelen adet soyadını taşıyan sonraki nesillere verilmesi yönünde..

ne gerek var aile yadigarına..müzelik hal ve tabiatıyla kendisi bana bizzat yadigar ya..ama ben kim isterse verirdim valla onu..bana uzak olsunlar da..
saka biyana dügünde dogru durust bısey takmadılar bile nısanda takılanı gerı alıp tekrar taktılar düşünün artık nerde kalmıs aile yadigarı..aman ben zaten çöplerini istemem onların..

Ne aile yadigarı yaa bir toplu iğne bile takmadılar....
Annesi zaten vefat etmişti eşimin... Babasının takacağı bileziği de eşim aldı eline verdi.... O da lütfedip taktı.... Aaa pardon takmadı.... Yanında görümcem vardı kızm gözüm görmez benim sen tak şunu dedi ve görümcem taktı.... Halbuki gözleri gayet iyi görüyo....

ama ale yadigarı durumlarında önemli olan yadigarın kimden kalığıyla ilgilidir.. Anneden kıza geçen yadigarlar var birde kaynanadan geline geçen yadigarlar var.. Eğer kişiye yadigar annesinden anannesinden kaldıysa o da kızına verir... Ama kaynanasından kaynanasının kaynanasından kaldıysa o da geline verilir....

bızım aıle yadıgarıda 20 mılyar tutarında borc oldu, ben gelınıme aıle yadıgarlarını vermeyı dusunmuyorum hıc hemde hııcc

Eşimin ailesinin aile yadigarı falan yoktu.
ıyi ki yokmuş kesin bana takmazlardı...
Çünkü antika,çok güzel bir ceviz konsolu vardı kayınvalidenin,atıl durumda depodaydı.Antika türü eşyaları beğenirim.Yeni evliyken istemiştim,alalım, kullanır hale getirelim,hemide hatıra olur dedim.Görümcemin desteğiyle(kışkırtmalarıyla) ertesi günü konsol evine çıktı, kullanacağız dediler.Nasıl üzülmüştüm.
Neyse birkaç yıl sonra diğer kayınım evlendi.Eltimde konsolu istedi ,verdiler.Yıllardır kullanıyor.
Artık siz düşünün nasıl üzüldüğümü.Açıkça kayınvalideme durumu söyledim sitemimi.Bir yanlış anlama olmuş yoksa sanada verirdim dedi ama.......Nasıl bir ayırım yapıldığını varın anlayın...

vallabimkile rde böle biiş yok .. 7 milyar borç verdiler ogulların a aile aydigarı okadar..

ne yadigar nede güncel
tek çöplerini görmedim

aynen canım aynen...
bir oğlu bir kızı var bizimkilerin...oğluna yani bize hiç bir iğne yapmadıkları halde..
şimdi görüyorumda evlenmek üzere olan görümceme yağdırıyorlar mübarek...
erkek tarafına aldıracak hiç bir şey kalmadı şimdiden...
biz ne gördük hiç bişey altınlarımızı elimizden aldıkları gibi borçlarıda üstümüze yıkıp geçtiler...
ama dur bu dünyanın bide öbür tarafı var...
evlat ayrımı neymiş Allah sorar onlara...
birde kaynanam çok seviyormuş oğlunu gibi zırt pırt gözlerini yeşertmezmi aahh iç sesim bi duyulsada o küfürleri bi duysa...
aman beeee en azından biz yaptık biz ettik diyemiyolar...
bende evlendim evleneli buzdolabı gibiyim ohhh..:umursamaz:.

Evet yaptılar,zaten ben tek gelinim bir de görümcem var 10 yıılık evli..
2 elmas broş,2 elmas yüzük ve küpe kolye yüzük bir elmas set..
Haa bir de mekik seklinde nerdeyse parmağımın uzunluğunda bir elmas yüzük daha..
Hepsi de en az 70 senelik..

zuhahahha evet aile yadigari 10 senelik bi tv verdiler kullanmamız içim ama eşim 1 senemiz dolmadan sana karşı mahçubum annemlere bir şey söyleyemedim evlenirken kusura bakma diyip tvnin alasını alıp süpriz yaptı bana. bu herşeye değerdi:) ama tabi bende evlenirken hiç bi şekilde neden bu tvyi veriyorlar yenisini istiyorum demedim durumu anladım ve sesimi çıkarmadım annemlerede eşimin bunu ilk maaşıyla aldığını ve kullanmayıp sakladığını söyledim allahtan onlarda yedi:))

bırak yadigarı kendi dügünümüzü kendimiz yaptık...halada borç ödüyoruz :S:S:S

ne gerek var aile yadigarına..müzelik hal ve tabiatıyla kendisi bana bizzat yadigar ya..ama ben kim isterse verirdim valla onu..bana uzak olsunlar da..
saka biyana dügünde dogru durust bısey takmadılar bile nısanda takılanı gerı alıp tekrar taktılar düşünün artık nerde kalmıs aile yadigarı..aman ben zaten çöplerini istemem onların..

delikafadulden kaynananın kendisimi yadigar
banada kimse yadigar vermedi
nişanlıyken burnumdan gelen günlerim yadigar sadece
bendede aynısını yaptılar nişanda takılanları düğünde tekrar taktılar
galiba 2 bilezikte ilave etmişlerdi

evet takildi,esim1,5-2 yaslarinda iken annesini kaybetmis,annesi hic bilmiyo,annesinin kupesini verdiler bana,,,zaman zaman takarim,,,

ben evlenirken eşimin ailesi sadece 2 bilezik ve bir metre zincir(o zamanlar çok modaydı)takmışlardı yadigar olarakta bütün ev eşyalarını bıraktılar.(yazlıktaki eski eşyalarını,perdeden buzdolabına kadar)bana verdiler.)yeni hiç birşey almadılar.pardon haklarını yemiyim.koltuk takımı almışlardı.en ucuzundan
sadece 1 üçlü, bir ikili, iki tekli .düşünün tabak çanak bile eskiydi.eşimin kirli çamaşırlarını bir çuvala koyup kıyafetleri diye getirmişlerdi.hatta kayınvalidem akrabalarının getirdiği hediyeleri bekar olan görümcemin çeyizine koymak için el koymuştu.
4 yıl sonra kayınvalidemi kaybettik.takılarına kayınpeder el koydu.kızları annemizin mücevherleri diye tutturunca kayınpeder hepsini ben aldım dedi.kısa bir süre sonra kayınpeder yeniden evlendi.iki kızına da
ikişer bilezik vererek susturdu.eşimede söz de sende istermisin diye sormuş,o da ben istemem demiş.
(Allah onlardan sorsun)yani bende şu an birşeyleri yok.sonra kayınpeder vefat etti.şimdi herşey 2. eşinde
bana gelince düğünde ve oğlanın sünnetinde takılan bütün takılarımı satarak (eşimin üstüne) bir ev aldık.
sonrada geri koyamadık.yani bir çöpüm bile yok.kızım yok bir oğlum var.yadigar bırakamam ama istediği her şeyi alıcağım.(hı şu an taktığım bir iki gümüş yüzüğüm var acep onlar yadigar olur mu?

Ne yadigari kim kaybetmiste onlar bulsun hos olsaydida zaten kayinpederim coktan satip yemistikaydirigubbakcemile
Kocacim dugunumuzde alinmasi gereken herseyi aldi sagolsun Hala almayada devam ediyorzemuszemus

bize de borç bıraktı yadigar olarak sağolasıcalar kötükedihüso

Back
X