• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken yanlış karar mı veriyorum hissi!!

Bir aile dostumuzun kızı vardı.seçtiği kriterler cok netti.özel sektör olmaz arabası yoksa olmaz farklı memleketten olmaz gibiz.şuan 40 yaşında ve ciddi anlamda pişmanlık yaşıyor insanlara tanıma fırsatı vermemişim bile diyerek.

Evlendiğiniz adam için acabalar oluyor mu evlenirken ?ben çok inçe eleyip sık dokuyan biriyim.hayatım boyumca kimse için işte bu diyemedim.cok iyi olsa bile bu defa maddiyatını sorun ettim.neden arabası YOk bu yaşına kadar falan dedim misal.evet belki yanlıştı.ama elimde değil.bu huyumdan nefret ediyorum.etrafla kıyaslama oluyor tabi.şu evlendiğinde böyleydi.bu evlendiğinde şuyu vardı.bana bu huyu aşılayan ailem özellikle annem saolsun .her seyde bu ları söyleyerek beynimi doldurdu bunlarla.bu beğenmemezlikle yaşı 30 a dayadım.gecmişe dönüp bakıyorum hatalarımı görüyorum ama yine biri çıksa aynısını yapmaktan da cekinmiyorum.
Sizlerde de var mı böyle huy.evlendiğinizde hiç acabasız mı evleniyor insanlar? Evet kesinlikle bu !diyebildiniz mi.
Biz bekarlar bu durumda zorlanıyoruz galiba.
Mesela etrafta şöyle derler;aman kim dört dörtlük ki .herseyini inceleme.Aman orasını takma;aman sonra düzelir..falan filan...onlara hak verir hale geldim zamanla ..galiba doğru.kaldı ki ben çok mu doğruyum her şeyimle.karşıdaki beni ne yapsın .
Offf kafam çok karışık.burcumun özelliği de olabilir.acayip inçe eliyorum.daha iyisi daha iyisi diye beklemek saçma galiba..bekarlar siz neler düşünüyorsunuz .evliler sizin tecrübeleriniz neler??

Ben de çok kararsız biriyim zor karar veriyorum.5 yıllık ilişkim vardı.5 yıl doğru insan mı diye diye geçirdim.En son nisanlandik 9.gün tartıştık gurur yaptik falan inatlaştık bitti.Çok pişmanım keşke böyle olmasaydı.Ama istemiyor o beni vazgeçti çocuk bıktı benden haklı Şimdi aklım başında ama hiç karşıma uygun biri çıkmıyor.Ya kuzenimin eski nisanlisi benden hoslandigini itiraf ediyor ya nisanlimin arkadasi yaziyor ya adam 40 yasinda evlenmis ayrilmis 16 yasinda kizi var benle evlilik dusunur musun diyor kafayi yicem 31 yaşımdayim.Çikmiyor uygun biri evlenip anne olmak istiyorum memurum maaşım şükür iyi asgari ücret calisan biri istiyor bu aralar kimseyi küçümsemek istemiyorum da biraz maaş durumu bana yakın olsun istiyorum off ya da yaşı küçük biri çıkıyor küçük birini istemiyrm
Evlendiğiniz adam için acabalar oluyor mu evlenirken ?ben çok inçe eleyip sık dokuyan biriyim.hayatım boyumca kimse için işte bu diyemedim.cok iyi olsa bile bu defa maddiyatını sorun ettim.neden arabası YOk bu yaşına kadar falan dedim misal.evet belki yanlıştı.ama elimde değil.bu huyumdan nefret ediyorum.etrafla kıyaslama oluyor tabi.şu evlendiğinde böyleydi.bu evlendiğinde şuyu vardı.bana bu huyu aşılayan ailem özellikle annem saolsun .her seyde bu ları söyleyerek beynimi doldurdu bunlarla.bu beğenmemezlikle yaşı 30 a dayadım.gecmişe dönüp bakıyorum hatalarımı görüyorum ama yine biri çıksa aynısını yapmaktan da cekinmiyorum.
Sizlerde de var mı böyle huy.evlendiğinizde hiç acabasız mı evleniyor insanlar? Evet kesinlikle bu !diyebildiniz mi.
Biz bekarlar bu durumda zorlanıyoruz galiba.
Mesela etrafta şöyle derler;aman kim dört dörtlük ki .herseyini inceleme.Aman orasını takma;aman sonra düzelir..falan filan...onlara hak verir hale geldim zamanla ..galiba doğru.kaldı ki ben çok mu doğruyum her şeyimle.karşıdaki beni ne yapsın .
Offf kafam çok karışık.burcumun özelliği de olabilir.acayip inçe eliyorum.daha iyisi daha iyisi diye beklemek saçma galiba..bekarlar siz neler düşünüyorsunuz .evliler sizin tecrübeleriniz neler??

Ben de çok kararsız biriyim zor karar veriyorum.5 yıllık ilişkim vardı.5 yıl doğru insan mı diye diye geçirdim.En son nisanlandik 9.gün tartıştık gurur yaptik falan inatlaştık bitti.Çok pişmanım keşke böyle olmasaydı.Ama istemiyor o beni vazgeçti çocuk bıktı benden haklı Şimdi aklım başında ama hiç karşıma uygun biri çıkmıyor.Ya kuzenimin eski nisanlisi benden hoslandigini itiraf ediyor ya nisanlimin arkadasi yaziyor ya adam 40 yasinda evlenmis ayrilmis 16 yasinda kizi var benle evlilik dusunur musun diyor kafayi yicem 31 yaşımdayim.Çikmiyor uygun biri evlenip anne olmak istiyorum memurum maaşım şükür iyi asgari ücret calisan biri istiyor bu aralar kimseyi küçümsemek istemiyorum da biraz maaş durumu bana yakın olsun istiyorum off ya da yaşı küçük biri çıkıyor küçük birini istemiyrm
Zamaninda bu kadar ince eleyip sık dokumasaydım beni isteyenlerin çocuklari büyüdü yakında evlenirler ben hala bekarim

Belli bir yaşa gelmiş hiç birikimi olmayan insanlar bana evlilikiçin uygun gelmiyor. En azından üç beş kuruş köşeye atmış olması lazım. Bu kadar anı yaşayan, yiyip içip gezen birinin sorumluluk sahibi bir ebeveyn olabileceği konusunda şüphelerim olur.

Ben bekarim bende baskida kendimi mecbur evlenmem gerek diye hissettim sonra dedim ben ne yapiorm bekar kal daha iyi cok sorguluyorsan evlenme derim ben sadece sevdigim insani sorgulama suan da biriyle gorusuyorum onun igrencliklerini bile tiskinmiyorum sorgusuzu evlenirim bu adamla ilerimiz olursa diye dusunuyorum .

Para konusu na gelirsekte aklin karisik baskalrinin hayatimda gozun kalacak hic saglikli gelmedi bana hayirlis olsn hakkinda

bende öyle birşey olmamıştı.

zamane gençliği hep böyle galiba, araba olsun ev olsun şu olsun bu olsun :D tamam rahat bir hayat yaşamayı herkes ister ama herşeye sahip olma hırsı sonucunda bir bakmışsınız 30 olmuşsunuz ve dönün bakın şimdi sizin elinizde ne var.

veya siz iyi durumdaysanız siz paylaşın maddiyatınızı karşı tarafla ?

erkektir yapsın erkektir evi olsun peki bunları karşılayacak ne bende ne var sorusunu da sormak lazım bence. Fazla beklenti hayal kırıklığı yaratır diye boşa dememişler.

maddiyatçı düşünce zaten anneler tarafından empoze ediliyor (belki kötü niyetli degiller kızları rahat etsin, belkide çok zorluk çektirler onlar çekmesin istiyorlar) ama erkek anneleri de oğluna denk kız arayınca ayıplanıyorlar.

inşallah gönlünüzce olur herşey

Back
X