evlenirken yemek yapmayı bilmeyenler

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
1.926
9
0
İstanbul
kızlar benim bildiğiniz üzere 1 nisanda dugunum var tabi ileri atılmazsa.
son bir iki aydır birkaç yemek ogrensem bile çoğunu hiç bilmiyorum hayatımda hiç pişirmedim.
şuana kadarda ogrenmememin sebebi hep ya eğitim aldım yada çalıştım sürekli evde oturmadım yani.sadece akşamları geç saatlerde geldim.
tabiki şuda var annem hep nişanlandıktan sonra ogretirim dedi.
nişanlandım bira biraz yaptım ne bileyim mesela ıspanak, karnıbahar, mercimek çorbası, makarna, patates kavurması püresi, bunların yanında bir iki daha ogrendim.
zorlanacagımı pek dusunmuyorum ama tat tutturmakta zorlanacagım kesin.
ben cok tuzsuz yiyorum ama misafire oyle olmaz tabiki.
pasta börek vs bole şeyleri cok uzun yıllardır yapıyorum onlardan yana derdim yok.
sizler neler yaşadınız.

evlendigimde hic yemek yapmayi bilmiyordum,
cok zorlandim,
simdi ogrendim hic yoktan iyi yapiyorum yani,
sana tavsiyem surda pek zamanin kalmamis
iyi kotu ogren yemek yapmasini,
mutluluklar dilerim,,,

ben de evlendiğimde yemek yapmayı bilmiyordum...pasta börek güzel yaparım ama yemek olarak sebze yemeği hala pişiremiyorum lapa lapa oluyo et yemeklerini yenebilcek derecede pişiriyorum Allah dağına göre kar verirmiş çok şükür eşimin de pek yemekle alakası yok önüne ne koysan yiyor...sen de üzülme istiyorsan halledersin bakma ben de pek istek de yok

bende son aylarda öğrenenlerdenim.evlenince işide bıraktığım için heralde zorlanmadım çok.tamam bazıları çöp oldu ama şimdi eşim bayılıo yemeklerime:)) bide yemek yapma olayı damak tadınada bağlı bence.uydurma çok yemek yaparım adı bile yok tarif isterler:)

slm canım sen yıne ıyı bılıyormussun ben hıcbısı bılmıyordum bır kıtap aldım cok kolay tarıflerle yemeklerı anlatıyor kıvamları cok guzel tutuyor ıstersen alabılırsın lemen cılızoğlu eryılmaz kolay ve ekonumık yemekler 8.baskı ben ılk evlendıgım zamnlarda ya yakıyodum ya tuzlu oluodu yada pısmıodu bu kıtap benım kurtarıcım oldu sımdı bılmedıgım hıcbısı yok gercı ınternettede ne ıstersen bulabılıosun

hıcc merak etme canım ben makarna yapmasını bılmezdım calısıyordum ızın gunumdede dısarda oluyordum...evlendıkten sonra annemı arıyordum anlatıyordu o anlatırken ben yapıyordum oyle oyle ogrendım sımdı hususı yaptıgım yemeklerı yemege gelırler...dert edılcek gıbı degıl ben ılk zamanlar patates kızartım dedım sulu sulu atmısım ıcıne alev aldı tava sonra oturup aglamıstım napıcam ben dıye

evlendigimde hic yemek yapmayi bilmiyordum,
cok zorlandim,
simdi ogrendim hic yoktan iyi yapiyorum yani,
sana tavsiyem surda pek zamanin kalmamis
iyi kotu ogren yemek yapmasini,
mutluluklar dilerim,,,

teşekkür ederim

hahah benim eşim bakalım nasıl olucak

italyan yemeklerini bilirim bak amadamak tadı şaşırır valla.

bir bakayım ya annemdende yazdırmayı dusunuyordum 1 sene kadar yemekli misafir almam artık

bende bilmiyorum hatta nişanlım bu ara kılo aldı kızıyorum damatlık giyceksin diye baana ne diyo bılıomusunuz nasıl olsa ılerde ac kalcam aşkım bari şimdi depolayayım biraz diyoo dana ınsanın suratınada söylenmezki demi

hahah
bende şöyle birşey yapmıştım.
bu şam fıstıkları gaziantepte meşhur değilmi
ordan birisi bize fıstık getirmiş kavuruluyor demişti
annemlerin teravihte olduğu bir zamanda attım tavaya yağı doldurdum fıstıkları tuzuda bastım hahahha bekledim bekledim kokular geliyor
kapkara oldu fıstıklar. annemler geldi bu ne koku:13:

Benim de is hayatim vardi o yuzden mutfaga girmezdim. Acikcasi biraz tembelmisim simdi anliyorum. Annem tepsiyle yemek getirirdi bana.

1 senelik evliyim ve ovunmek gibi olmasin ama su an misafirlerim benden tarif isterler. Ben de cok simaririm :)

Tabi ilk 4-5 ay panik atak seklindeydim hatta allah affetsin cope attigim yemek de cok oldu. Sunu anladim ki yemek yapmak cidden bir sanatmis. Cok keyifli bir sey mutfaga girmek. Ben de esim de asiri klasik yemekleri sevmiyoruz. O yuzden de begeniliyor bence yemeklerim.

Sana da mutluluklar diliyorum canim. Esine, kendi mutfaginda kendi malzemelerinle buyuuk bir keyifle lezzetli yemekler yapmani diliyorum :)

benimkide bazen ssk var allahtan zehirlenirsem diyor
ama pasta pusta yaptıgım zaman bayılarak yiyo bidaha bidaha diye diye:2:

bende kafam eserse mutfağa girmeyi seviyroum girdimmide üç dört tane yaparım ama bazen hiç giresim gelmiyor.

Kızlar öyle bir söylüyorsunuz ki çalışan insan yemek yapmayı bilmezmiş gibi.

Kadın olsun erkek olsun fark etmez. Her insan bence yemek yapabilmeli hatta bence bu bir zorunluluk ve bunu en geç 20 yaşında öğrenmiş olmalı bunun evlenmekle de alakası yok. Ben evlilik düşünen biri olmamama rağmen hayatımdaki insan yemek yapmayı bilmeli diyorum. Hayatımız boyunca annelerimiz bakacak değil bize.

Ben meraklıydım mutfak işine. Beceremediğim yemekler de çok oldu. Hatta şehriyeli tavuk çorbasını tamamen blenderdan geçirip püre bile yaptım. 16 yaşında beri de evde yemekleri ben yaparım, yeni denenecek bir şey yoksa. Varsa annem yapar, izlerim, ben sonrakine yaparım. Bi' de zamanında portakal ağacı bana çok yardımcı olmuştu. Oradan da bakabilisin.

sizin öğrendikleriniz bir haftalık menü bile etmez cnm böyle diyorum ama kıza yani çnkü bnm bir arkadaşım vrdı dlga geçe geçe kız şmdi aşçı gbi yemek yapıyor hırs yaptı inat etti :) bende 11 yaşndan beri yemek yapıyorum kmse öğretmedi bna annem babam çalışıyordu şu anda da hem okuyorum hem çalışıyorum hemde hafta sonları börek çörek pasta ev yemeği yapıyorum yni her ne kdr annem bna bırakmak istemese de unuturm yarın öbürgün evlenırsem rezil olurdum diye korkumdan sürkli bilgilerimi taze tutmaya çalışıyorum.evde kendi kendime o zmnlr pek meşhurdu yemek programlarını izlerdim yanı birşeyler üretmek için illa birilerinn size anlatmasını beklemeyin.mesela her yemeğin temeli aynıdır yağı salçayı soğanı(et yada kıyma türevi koyacaksanz) kavurur başlarsın yemeğe çk basit zorlanıcak birşey yok bunda. bence siz en iyisi bir tane kocaman yemek tarif kitapları vr ya ev yemekleri onlrdan alın baş ucu kitabınız olsun yaparsınız. oktay ustanınkini tavsiye edıyorum bn onun kitplarını hala kullanıyorum ayrıca ölçüleri de tam tututyor ynı :)

Maalesef bende öğrenciyken bile çalıştığım için annem hiç bir şeye elimi sürdürmezdi.
Hayatım boyunca bir kere bile zeytinyağlı sarmanın nasıl yapıldığını bilmeyi bırak görmeyen ben evlendikten 3 gün sonra internetten bakarak miss gibi sarma yapmıştım
Yetenekle falan hiç bir şey ile alakası yok yemek yapmanın, internette, gerek videolu gerek resimli tonla tarif var, bak bak yap. Mutluluklar dilerim..

Son düzenleme:
ilk günlerimiz geldi aklıma

ben az çok bilirdim

ama yinede evde hep annem yapardı tabi benim canım isterse yapardım

pasta börek çaylı şeyleri iyi bilirdim

neyse evlendik

1 ay hiç çorba yapmamışım annem gelince farkettim

hep çaylı savmışım benim adamı

neyse düğünden 1 ay sonra annem geldi merakta ediyo evimi

türlü yaptı çorba yaptı

benimki yedi

bi oh çekti

içimi kurumuşmuş deyip pis pis güldü bide

gıcık bana hiç bişey demiyodu

tabi anemden yediğim lafla kaldım sen oğlana niye yemek yapmıyon diye

şimdi maşallahım var ama

süper yaparım

kendimide tek geçerim

öğrenirsin yani bacı takma kafana

Hiç dert tasa etmeyin kendinize
Evlendiğiniz vakit öyle bir yapacaksınızki
İŞ başa düştü deyip
Bende pek bilmiyordum
Nişanlıyken kara kara düşünürdüm oturup
Bu iş nasıl olacak diye
Kalkıpta annemden öğrenmek yerine
Ama evlenince hırs yaptım öğreneceğim dedim
Maşallah şimdi alasını yapıyorum
Herkeste beğenir.
Tabi yemek yapmak sevgi ve istek işi

hersey internette var artık çok kasma bence kendini
öğrenen annesinin karnında öğrenmiyo ya.
kendine güvenilir bi yemek tarifi sitesi bul
bide ilk zamanlar pişene kadar başını beklesen iyi olur bazen yanabiliyo
yemeğin dibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…