evlenirken yemek yapmayı bilmeyenler

Kızlar öyle bir söylüyorsunuz ki çalışan insan yemek yapmayı bilmezmiş gibi.

Kadın olsun erkek olsun fark etmez. Her insan bence yemek yapabilmeli hatta bence bu bir zorunluluk ve bunu en geç 20 yaşında öğrenmiş olmalı bunun evlenmekle de alakası yok. Ben evlilik düşünen biri olmamama rağmen hayatımdaki insan yemek yapmayı bilmeli diyorum. Hayatımız boyunca annelerimiz bakacak değil bize.

Ben meraklıydım mutfak işine. Beceremediğim yemekler de çok oldu. Hatta şehriyeli tavuk çorbasını tamamen blenderdan geçirip püre bile yaptım. :1: 16 yaşında beri de evde yemekleri ben yaparım, yeni denenecek bir şey yoksa. Varsa annem yapar, izlerim, ben sonrakine yaparım. Bi' de zamanında portakal ağacı bana çok yardımcı olmuştu. Oradan da bakabilisin.

portakal agacımı kabugumu bir site vardı 2 tarif ffelan denemiştim cok fena ya ya şekeri az ya tuzu.
bird ahada denemem ordan.
blogdu benim dediğim
sizin öğrendikleriniz bir haftalık menü bile etmez cnm böyle diyorum ama kıza yani çnkü bnm bir arkadaşım vrdı dlga geçe geçe kız şmdi aşçı gbi yemek yapıyor hırs yaptı inat etti :) bende 11 yaşndan beri yemek yapıyorum kmse öğretmedi bna annem babam çalışıyordu şu anda da hem okuyorum hem çalışıyorum hemde hafta sonları börek çörek pasta ev yemeği yapıyorum yni her ne kdr annem bna bırakmak istemese de unuturm yarın öbürgün evlenırsem rezil olurdum diye korkumdan sürkli bilgilerimi taze tutmaya çalışıyorum.evde kendi kendime o zmnlr pek meşhurdu yemek programlarını izlerdim yanı birşeyler üretmek için illa birilerinn size anlatmasını beklemeyin.mesela her yemeğin temeli aynıdır yağı salçayı soğanı(et yada kıyma türevi koyacaksanz) kavurur başlarsın yemeğe çk basit zorlanıcak birşey yok bunda. bence siz en iyisi bir tane kocaman yemek tarif kitapları vr ya ev yemekleri onlrdan alın baş ucu kitabınız olsun yaparsınız. oktay ustanınkini tavsiye edıyorum bn onun kitplarını hala kullanıyorum ayrıca ölçüleri de tam tututyor ynı :)
evimde var bitane en son aldıgım ispanyol yemekleri 1000tane felan tarif
deniz örümcekli felan:52:

Maalesef bende öğrenciyken bile çalıştığım için annem hiç bir şeye elimi sürdürmezdi.
Hayatım boyunca bir kere bile zeytinyağlı sarmanın nasıl yapıldığını bilmeyi bırak görmeyen ben evlendikten 3 gün sonra internetten bakarak miss gibi sarma yapmıştım :52:
Yetenekle falan hiç bir şey ile alakası yok yemek yapmanın, internette, gerek videolu gerek resimli tonla tarif var, bak bak yap. Mutluluklar dilerim..
sarmada internetten yapılırmıki gaza geldim yarın perde pilavımı yapsam:52::52:

ilk günlerimiz geldi aklıma

ben az çok bilirdim

ama yinede evde hep annem yapardı tabi benim canım isterse yapardım

pasta börek çaylı şeyleri iyi bilirdim

neyse evlendik

1 ay hiç çorba yapmamışım annem gelince farkettim

hep çaylı savmışım benim adamı:9:

neyse düğünden 1 ay sonra annem geldi merakta ediyo evimi

türlü yaptı çorba yaptı

benimki yedi

bi oh çekti

içimi kurumuşmuş deyip pis pis güldü bide

gıcık bana hiç bişey demiyodu

tabi anemden yediğim lafla kaldım sen oğlana niye yemek yapmıyon diye:37:

şimdi maşallahım var ama

süper yaparım

kendimide tek geçerim:1:

öğrenirsin yani bacı takma kafana:34:
benimki tası kafama geçirebilir. benim babam 3 günlük yemek olunca bu kaç yaşında derdi:1::1::1: canım babam.:3::3:

Hiç dert tasa etmeyin kendinize
Evlendiğiniz vakit öyle bir yapacaksınızki
İŞ başa düştü deyip
Bende pek bilmiyordum
Nişanlıyken kara kara düşünürdüm oturup
Bu iş nasıl olacak diye
Kalkıpta annemden öğrenmek yerine
Ama evlenince hırs yaptım öğreneceğim dedim
Maşallah şimdi alasını yapıyorum
Herkeste beğenir.
Tabi yemek yapmak sevgi ve istek işi
azimliyim çabuk ogrenirim birde. inşallah!
hersey internette var artık çok kasma bence kendini
öğrenen annesinin karnında öğrenmiyo ya.
kendine güvenilir bi yemek tarifi sitesi bul
bide ilk zamanlar pişene kadar başını beklesen iyi olur bazen yanabiliyo
yemeğin dibi :52:
annem mis gibi yemek yapar herkez bayılır ancak süt kaynattıgında 30 yıllık deneyime rağmen sütü taşırıyor ocak temizliyoruz birde.:35:onemsemio herhalde.:52:

Tek derdiniz yemek olsun :1:
Bekarken makarna, hazır çorba ve yumurta üçlüsünden başka bir şey bilmeyen ben sonra öyle bir öğrendim ki yemek yapabileceğime imkan vermeyen annem bile şaştı kaldı :1: Sulu yemeklerin çoğu aynı zaten. Kavur soğanı, koy salçayı, kavur sebzeyi, dök suyu pişir :1: Etli yemeklerde de eti ayrı pişir sonra sebzeyle karıştır. İnternette herşeyin tarifi var, videolu anlatımlar bile var. Lafın kısası korkmanızı gerektirecek bir şey yok :27:

bende bilmiyorummmmm :1::1: evlilikte henüz yok ama.Erkek arkadaşım biliyor ileride evlenirsek ona güveniyorum :52:

bende okul,dersler falan derken hiç yemek yapmamıştım.Korkuyordum yapamam ben diye,annemde gülerdi halime,erkek arkadaşım dalga gecerdi:) Bir senede biraz annemden,biraz internetten tariflere baka baka,sora sora öğrendim:) insan yaparken zamanla alışıyormuş..yemek yapmayı seviyorum,düğünüme 5 ay var artık eksikleri zamanla kapatırım:):16:

Evlenmeden önce bende bi çorba bile yapmaktan habersizdim,bir iki kek kurabiye yapabiliyodum ancak.
Ama her şeyi bikaç ay içinde öğrendim,zaten internet siteleri büyük şans bizler için.
Şimdi ilk denemede her yemeği güzelce yapabiliyorum yemek siteleri sayesinde,eşim de bayılıyo hepsine :46:

Uzulme canim ya ben sadece corba makrna yaptim ilk aylarimizda. Esimle hala makrnadan uzagizdir. O kadar cok yapmisimki. Ama bunun guzel bir yani oldu esimde kendini gelistirdi e tabi bende. Simdi haftada dort gun ben uc gun haftasonlari o yapiyor. Yillardir bu boyle nazar degmesin. Yorma kendini takma ogrenilir hem esinde yapar cok faydasini gorursun

Benim imdadıma internetteki tarifler yetişti :1:
Başlarda zorlandım biraz ama çözdüm olayı..
Şimdi dolmalar tatlılar poaçalar yapabiliyorum.Eşim de,yiyenler de beğenir yaptıklarımı
Annem bile şaşırıyo,sağol oktay usta :52:

Evlendiğim güne kadar bi tencere aş pişirmedim :) Zaten okulum bitti anında evlendim. İlk 1 hafta anneme aradım sordum bu nasıl bu nasıl diye o kadar. 2. hafta kendim yemek üretmeye başladım. Yalnız şöyle birşey var. Benim annem çok güzel yemek yapar. Bende çok güzel yemekler yediğim için. Hangi yemeği tadı görüntüsü nasıl olcak çok iyi biliyordum. Bu da önemli birşey. Ben hiç zorlanmadım sende öyle olursun belki :) mesela dün hasanpaşa köftesi pilav mercimek çorbası yaptım. Hasanpaşayı ilk kez yaptım gayet güzel oldu :)

bende nişanlanınca ögrenirim dedim
nişanlanınca her akşam bi aktivite olmaya başladı boş zamanlaradada erkenden vurup kafayı yatıyorum
benim sanki elim leziz değil
Yemek yapmayı bilmemek becerememek cok zor ya napıcam ben

Ben yemek yapmayı bilmeme rağmen, karnıyarık yaparken , yağda patlıcan patlatmıştım:))) tavanın üstüne yanlışlıkla cam kapak koymuşum , su kızgın yağa damlayınca BOMMM:) benim sağ bileğim yandı tabiki :)))evlenince insan kendini bir acemi hissediyor, ama mufağına evine alışana kadar sıkıntılı bir süreç oluyor.

hiç dert etmeyin
ben de hiç yapmazdım
şimdi gayet güzel oluyor
internet çok yardımcı çok güzel siteler var
video ile adım adım nasıl yapacağınız gösteren siteler dahi var
tabi öğrenene kadar çok tatlı çok tuzlu çok kuru çok sulu olabiliyor bazen ama
yemek yapmak çok abartılıyor
kimse annesinin karnından bilerek doğmuyor
gayet güzel öğrenirsiniz yapmayı
internette tarifler zorluk derecesine göre bile ayrılıyor yavas yavas baslarsınız
önce köfte pilav olur
sonra köfte izmir köfteye döner ordan hasanpasa falan filan derken bakarsanız yapmadıgınız yemek cesidi kalmamıs
bir de yardımcı aletler de cok
pilavı tutturamam diye mi korkuyorsunuz gelsin pilav tenceresi

benimde yaza düğünüm var ama bu yaşa kadar çorba yapmışlığım yoktu. geçen sefer deneyeyim dedim pirinç çorbası yapayım dedim domatesli pirinç pilavı gibi oldu meğer suyu çok az koymuşum:1: pilav yaparım bi tuzsuz yağsız olur bi tuzlu yağlı bi tutturamıyrum:44: çokta takmıyorum net sağolsun :27:

Cnm bence hiç sorun etme
Bunda zorlanılcak hiç bişi yok çünkü değişiki değişik tarifler öğrenirsin internetten yaptıkçada profesyonelleşirsin..:6:

ilk evlendigimde sulu yemek yapacagımda önce soganmı vss neyin koyulcagını bile bilmiyordum.
netten annemden ögrendiklerimle kendimi geliştirdim.
ilk evlendigim sene her gelene hazır kek kurabiye verirdim.
şimdi yaptıklarımı herkes begeniyor,pastaneden alınmış vs sanıyorlar..
bence kendinizi kasmayın ilk zamanlar yedigimiz pilavları nasıl yemişiz şimdi cok merak ediyorum:D

kabus gibiydi yemeklerim...
yapa yapa öğrendim valla...
şimdi gayet iyidir beğenirler genelde...
internetteki tarifler gayet güzel bence....

Son düzenleme:
Bende yemek yapmayi bilmezdim. Hem okula gidiyor hem calisiyordum. Evlenincede sitelerden tariflere bakip yaptim.Suana kadar tuttu hepsi sansima:1:
Ama bir kac defa yaptikca tadini daha iyi tutturmaya basladim. 2sene olcak evleneli.Bu ara esim dahada cok begeniyor yaptiklarimi:52:

Bence stress yapma cok cesit ogrenemedim diye.Yavas yavas olcak zaten :)

Back
X