Evlenme arefesi miiii napmalı??

Pinkyy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2010
196
29
298
İzmir
parası olmayana çok zor işmiş ama paran varsa en zevkli iş. her beğendiğinin bir alt modelini almak zorunda kalıyorsun aklın öbüründe kalıyor ama buna da şükür napalım.
evet haziranda düğünümüz var nisanda ev tutucaz ikimizin ailesinden de hiçbir destek durumu yok, üstüne onlar için çekilen krediler var. (tanışmadan önceden kalan) malumunuz aşırı pahalandı bir de her şey maalesef. gelen para hep borca gidiyor önümüzdeki ayın maaşından yani -nin en dibinden dibinden halletmeye çalışıyoruz. önceden hiçbir çeyizimin olmaması da cabası.
işin özü bu süreci atlatanlardan akıl istiyorum napabilirim ne bileyim nasıl ek gelir sağlayabilirim bu süreçte katalog satışı denedim ama olmuyor zaten bir alan bir daha almıyor. evde pasta börek yemek desen fırınım ortamım bile yok fikirleriniz var mı lütfen akıl verin. :/

Rabbim yar ve yardımcın olsun.. belki ilk başta istediğin eşyaları alamayacaksın ama inşaAllah Rabbim iletsem kat ve kat bolluk verir.. kanaviçe yapabiliyor musunuz kolye, seccade, havlu baya revaçta. Allahım her şeyi gönlünüzce eylesin

Düğünü erteleyin bir süre yada eşyalı ev tutup bi süre idare edin.
Evlenince bu borçlar daha da çekilmez bi hal alacak bunu da söylemeden geçemeyeceğim
Allah yardımcınız olsun

Demek ki dugun icin dogru zaman degil. Erteleyebilirsiniz ya da hic yapmayabilirsiniz. Borc harc icinde yapilan bir dugun ve ceyiz almak bana dogru gelmiyor.

Benimde koltuk halı perde falan içimde kaldı çünkü bunları eşimin ailesi kırk minnetle yaptı böyle olacağını bilsem bende bir sene sonra evlenirdim nasip buymuş.Gerçi hala mutfak ve yatak odası dışında biryerde vakit geçirmem misafirim gelmedikçe birgün eşimle koltukta oturup sohbet etmişliğimiz yok çünkü minnetle alınan eşya huzurda vermiyor bunun farkındayız siz en azından elinizden geleni yapıyorsunuz böyle bakın

dugunu ertleme gibi bi niyetiniz yoksa en ucuzundan donmeye devam edin. esyalarda hic akliniz kalmasin. boyle dusunurseniz en pahali en modern esyalari da alsaniz 2 sene sonra daha iyileri cikinca akliniz onlarda kalir bu kez de.

evliliginizin ilk zamanlarini bi suru borcun altinda gecirmektense idare edebilecek mobilyalar ve beyaz esyalarla gecirmek daha mantikli inanin.

Allah yardimciniz olsun.mutluluklar :)

Paranız yoksa biraz erteleseniz. Bu şartlar öyle zorluyor ki çiftleri mutluluğa yer kalmıyor parasızlıktan. Ya da sadece mutfak, yatak odası eşyalarını alıp bir kanepe televizyon idare eder, seneye iyisinden alabilirsiniz.

Ceyiz listesi yapin.
Vazgecebildiklerinizin ustunu cizin.
Gereksiz seylere para vermeyin.
Gercekten lazim olanlari alin.
Minimalistlik moda zaten :)
Iyisini almaya gerek yok zaten cocuklar bozuyor kiriyor 5 10 yila .

Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz bilmiyorum ama yeni evlencek olanlar 3000-4000 ilk yemek takımı alıyorlar.Gayet ucuz Ve şık tel tek oluşturabileceğiniz mutfak eşyası alabilirsiniz.Nevresim ws...ilk etapta 2 adet bile yetiyor çok misafiriniz gelmeyecekse.Bu tarz şeylerden tasarruf yapabilirsiniz.Kesinlikle millet ne der diye birşey almayın.

Arkadaş ben de bu ailelere kredi çekme işini anlamıyorum ya.
Bu nedir ya emeklilik ikramiyesi yatırımı, çocuğa harcanan para prim günü ücreti.
Böyle beklentisi olan doğurmasın, insan evladı elbette beleş büyümeyecek, ben ona harcadım sıra evlatta ödesin. Böyle mantık olur mu ayıp ya.

Haydi aileye kredi çıkmadı, sana çıktı kendi adına çekersin onlar ödemesini yapar, fakat bu çok vicdansızca değil mi?

Evini yeniletenler okudum burda, hiç duymadım hayatım boyunca.

Sanki hastalık gibi elzem durum söz konusu da, yeni işe başlayanın maaşını ipotek ediyorlar.

Evlenme işi olmasa da sinirlenirdim yine.

Eşyalı eve çıkmak en makulü ilk olarak.

Benimde dugun zamanim babam iflas ettmistti. Hicbir gelirim de yoktu. Borcla yaptim hicbirsey istedigim gibi olmadi. Simdi nasil yapabildm diyorum.

hayır yemek takımı da almadım dediğiniz gibi kendim tek tek tabaklar alıyorum ben de.

Ben ilk atandigimda annemlerin salon takimini degistirmistim de cok sevinmislerdi ama nasil mahcup olmuslardi ikisi de. Beklentimiz yok senden diye kizmislardi bile bana. Icimden gelerek isteyerek yapmistim ama. Boyle pat diye agziyla isteyenleri ben de anlamiyorum. Babasina ev ve araba aldigi icin 2 senedir nisanli bekleyen arkadasim var. Kiz kredi odemekten kendine esyayi gec dogru durust kiyafet alamiyor. Esimin babasina hayvancilik yapmasi icin cektigi krediyi daha yeni bitirdik Bakmis buyutmus tamam da damizlik inek degil ya bunlar evlat yani. Sağ sağ bitiremiyor bazilari.

hayır yemek takımı da almadım dediğiniz gibi kendim tek tek tabaklar alıyorum ben de.

Esya bence gecici heves. Esyali apartta oturan arkadasim var. Valla kizi gorunce icten ice kendime kiziyorum. Doldurmusum 3+1 evi esya ile. Mutfagim desen eksigim yok. Koz ne guzel aldi 6 kisilik yemek takimi bi de nevresim. Baska ivir zivir yok. Balayinda yurt disi turu yaptilar. En buyuk pismanligim su koca koca mobilyalarim sanirim

1+1 de oturun az ama kaliteli eşya alın
Lüks içinde yaşayabilirsiniz böylece

Öyle çok aile var
Biz zamanında sana harcadık sen de bize yedir diyorlar
İyi de çocuk bir yatırım aracı değil ki
Aksine bir gidee kapısı
Asla geri dönüş beklenmemeli
Keyfimiz için yapıyoruz sonuçta biz bunu

Düğün yapmayın o parayi eve harcayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…