Evlenme Korkusu

Önce siz o üslubunuza bir dikkat edin, karşınızda çocuk yok azarlar gibi yorum yapmışsınız, bir de kroluk demişsiniz siz çok asilsiniz belli.
Sert gelebilir ama çok doğru yanları olan bir yorum o.
Görücü usulünde amaç evlenmek, sizinle evlenmek değil. Şartlar uygunsa imza atalım karşılıklı fayda görelim anlaşması. Evlilik de bu değil işte. Evlilik hayatınızda en yakınınız olacak kişiyle bir yol arkadaşlığı. Bu da öyle evlenmek için görüşmeyle olmaz. Sevmek lazım.
Yani odağınız sadece evlenmek olursa uzun vadede mutsuz olursunuz. Evlilik sevmeden çekilecek bir şey de değil zaten. Sabah kalkıyorsun ilk o yüzü görüyorsun gece yatıyorsun o. Haliyle birinci şartı zaten sevgi

Sert gelebilir ama çok doğru yanları olan bir yorum o.
Görücü usulünde amaç evlenmek, sizinle evlenmek değil. Şartlar uygunsa imza atalım karşılıklı fayda görelim anlaşması. Evlilik de bu değil işte. Evlilik hayatınızda en yakınınız olacak kişiyle bir yol arkadaşlığı. Bu da öyle evlenmek için görüşmeyle olmaz. Sevmek lazım.
Yani odağınız sadece evlenmek olursa uzun vadede mutsuz olursunuz. Evlilik sevmeden çekilecek bir şey de değil zaten. Sabah kalkıyorsun ilk o yüzü görüyorsun gece yatıyorsun o. Haliyle birinci şartı zaten sevgi
siz de sert bir yorum yapmıştınız yanlış hatırlamıyorsam size aynı tepkiyi vermedim. Bu kişinin tutumu terbiyesizce, elbette sevmek lazım, ben de zaten sevemediğim için içime sinmedi, yoksa kendisi iyi birisiydi ama bu kadar kısa sürede bu yola girmek bana doğru gelmiyor. Ancak sorun şu ki bizim çevremizde hemen hemen pek çok insan böyle evleniyor, eğer ahlakı iyiyse zamanla seversin korkma diyorlar hatta bu yönde üstümde baya bir psikolojik baskı da oldu. Belki öyle mi olmalı diye düşünüyorum, yani bu çok kişisel bir şey aslında kimine göre ahlakı önemlidir kimine göre aşk gerekir, ben de aşktan yanayım ama şu an yalnız yaşıyorum ve evlenmeyi ciddi düşünmeye başladım üstelik gün geçtikçe de gençleşmiyorum. O sebeple şu evlilik hakkındaki korkularımı bir masaya yatırayım dedim.

Bu yorumlar evlenmeden önceki ben tam😅 bir kez de söz atmıştım bu arada yani extra korkuyordum size göre belki de. Çevremde yaşıtlarım evli. Bekar olanlar cocuklu bekar. Kimseyle dogru dürüst istediğim ortami kuramıyorum. Tanıştığım olmuyor bi şekilde falan. Saldım aman dedim artık olmuyorsa mutsuz bir evlilik yapacağıma hic yapmayayım. Kurslar turlar vs araştırdım kendimi bunlara verecektim. Çalıştığım şehir bu konuda çok kısıtlıydı tayin istedim sırf bu yüzden. Okul yazdım yeni bölüm okuyayım diye. Tam o yaz çalıştığım şehirdeki üniversiteyi kazandım. Tayini iptal ettim ve hiç aklıma gelmeyecek bi yerden eşimle tanıştım. Başta birsey hissetmedim hatta o çok uğraştı. Zamanla korkularımı yok etti çok sevdim ve evlendim. 32 yaşında evlendim. 36 da bebişim kucağımda. Yani bu mevzuyu kafadan atıp kendinize odaklanın o gelir sizi bulur bi şekilde. Nasip kısmet ☺️
Ne güzel doğru adam çıkmış karşınıza mutluluğunuz daim olsun 💕🧿

Evlenmeden önce yıllarca kendi düzeninde yalnız yaşamış biri olarak evlilik öncesi ve sonrasıyla ilgili çok net bir kıyaslama yapabiliyorum. Evlilikten sonra benim sorumluluklarım artmadı, aksine azaldı :) Eskiden de yemek yapıyordum, şu an yemekten sonra bulaşığı makineye koyan biri var. Eskiden de çamaşırları makineye atıyordum, şu an makine bitince asan biri var. Eskiden hem süpürme hem silme işi bendeydi, şu an “ben süpüreyim sen sil, ya da tam tersini yapalım, nasıl istersen” diyen biri var. Üstelik bütçe, yatırım ve birikim konularına kafa yormak zorunda değilim, faturalar ve borçlar da herhangi bir müdahalem olmadan halloluyor. :) Bunların hepsi evleneneceğim kişide kriterlerden biri olarak “ev emeğine katkı” maddesini ön planda tutmamdan ve evlenmeden önce neyi nasıl yapacağımıza dair uzun uzun konuşmuş ve anlaşmış olmamızdan kaynaklanıyor. Buradan evlenmeden önce eşimi mülakata sokar gibi “Peki ya bütçe nasıl yapılacak? Araba kimin üstüne olacak? Annen bizle mi kalacak?” diye sorguladığım anlamı çıkmasın :) Birbirimizi “bununla bir ömür geçer yaa” diyecek kadar sevip tanıdığımızda doğal olarak geleceğimizin nasıl olacağını da konuşup şekillendirmeye başlamıştık.

Uzun lafın kısası, kafanıza uyan insanı bulduğunuzda evlilik zor değil, bilakis hayatı çok kolaylaştıran bir kurum. Önemli olan evlilik öncesi periyotta düzgün iletişim kurup beklentileri açıkça tartışabilmek ve beklentiler uymuyorsa yolları ayırabilmek.
Tam olarak bu ❤️

Çok doğru.
İlk evliliğim korkunçtu ve bekarlık günlerimi özlemekle geçiyordu her günüm.
Şimdi çok şükür, çok mutluyum, yaşam kalitem arttı, huzurum arttı. Sorumluluklar iki taraf için de var elbette ama hayatındaki insanla huzurluysan, birbirinize destek iseniz her şey kolaylaşıyor Allah'ın izniyle.
Allah görgülü, iyi niyetli, kıymet bilen, huzur veren insanla denk getirsin.

Allah mutluluğunu,huzurunu daim etsin. Darısı bana ve evlenmek isteyen tüm bekârlara, doğru zamanda ve doğru kişiyle diyelim. 💜🍀

Önce siz o üslubunuza bir dikkat edin, karşınızda çocuk yok azarlar gibi yorum yapmışsınız, bir de kroluk demişsiniz siz çok asilsiniz belli.
Napicaktik alkis mi tutacaktik sana yani ? Toparlan once kendi degerinin farkina var daha gencecik kadinsin. Evlilik is mulakati degildir ask lazim tutku lazim sana siradanmissin gibi davranan hic kimseyle yola cikmayacaksin. Gidip manavdan elma alir gibi biriyle sirf evlilik icin konusuyosun sen kararsiz kaldin diye adamda neyse diğeri de olur diyip nisanlanmis bu kroluk degil de nedir ya ? Hala korkularim var diyosun korkularin vs yok senin panik zihniyetiyle sıkısmissin ve ilk yere atmaya calisiyosun kendini yapma . Bi asik ol sırılsıklam bak bakalim kaliyor mu korku falan

Yüzlerce yıldır insanlar evlenmiş, bir şey olmamış, size de bir şey olmaz cesur olun.
Evlilikte “mutlu olma” takıntısı var yeni gençlerde. Evlenince 24 saat aşırı mutlu olmak istiyorsunuz. Halbuki evet, mutsuz da olacaksın, ağlayacaksın da, kavga da olacak, birbirinizden buz gibi soğuyacaksınız bazen aylarca, üçüncü kişiler de girecek bazen.. ama mutlu günleriniz de olacak. Hayatın her yönü öyle değil mi, salt mutluluk ya da salt üzüntü yok, hepsi bir arada karışık kuruyemiş.
Evet evlenip mutlu olacaksın bazen de üzüleceksin, bunlar normal. Bekar kalsan da mutlu ve üzgün günlerin olacak. Korkacak bir şey yok yani.

Merhaba hanımlar, benim ciddi bir evlilik korkum var. Evlenmeyi çok istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum, hem kadının evlilikte aldığı sorumluluk hem başka birisiyle aynı evde yaşamak, sanki özgürlüğünün elinden alınması ya da kadın olarak cinsel anlamda beğenilmeme korkusu hepsi bir arada. Çok yakın zamanda evlilik niyetli ciddi birisi ile görüştüm ben kararsız olduğum için o başkasıyla nişanlandı. Yaşım 32 herkes bir şekilde yoluna bakıyor. Geride kalan hep ben oluyorum. Evlilikle ilgili korkularımı yenmeme yardımcı olacak ya da düşünme tarzımı nasıl değiştireceğim konusunda yardımcı olacak yorumlarınızı bekliyorum.
Rica ederim “ evlenme, evleneceksin de ne olacak “ gibi yorumlar yapmayın. Ben evlenmek ve kendi yuvamı kurmak istiyorum ama korkum ağır basıyor.
Yani evlilik korkunuz varsa aşık olmadan yani "aşk gözünüzü kör etmeden" evlenemezsiniz bence 😂 umarım iyi biri karşınıza çıkar ve aşık olarak yuvanızı kurarsınız

Back
X