Evlenme öncesı yapılan adetler

Kıza herşeyin yıkılıyor olması kadar, bu adet diye yapılan ıvır zıvır dolu yaptırımları bende tasvip etmiyorum.
Gücünüz yettiği kadar buna karşı çıkın çıkamadığınız zamanda iki taraf arasında kalan kızla oğlan oluyor ve o yuvaya her iki taraf karşı tarafa kırgın ve kinli o yuvaya giriyor.

kadesa kadesa Hoppa
Faydacı bir kafa herşeyi ona göre değerlendirir malesef kötü bir karakter özelliği olmasına ragmen övünürler birde bu kafada olanlar kendini akıllı hisseder.
Arkadaş parayla alınan neye değer verilmiş, parayla aldığın senin malın olur sadece :KK5:
Yaşasın akıllı ve dik duruşlu kadınlar :KK37:

emin ol ailende senin icin üzülüyodur ben bu adetleri seven ve yasayan biriyim kız her zaman degerlidir ve alınması icin ugrasılmalı tonla para dökülmeli gelin dedigin kolları tolu olur evi o dösenir bence bunlar güzel adetler

simdikiler istemiyo ve kaynanalar ne diyor biliyomusunuz aman gelin aptal cıktı be bisey istemedi ohh bana kaldı hersey
bu kafa yapısı değişmedikçe sorunlarda asla bitmez

emin ol ailende senin icin üzülüyodur ben bu adetleri seven ve yasayan biriyim kız her zaman degerlidir ve alınması icin ugrasılmalı tonla para dökülmeli gelin dedigin kolları tolu olur evi o dösenir bence bunlar güzel adetler

simdikiler istemiyo ve kaynanalar ne diyor biliyomusunuz aman gelin aptal cıktı be bisey istemedi ohh bana kaldı hersey
İyi ozaman benim atletimi ,donumu alip giydirsin beni bide ustune kurban da kocumu da getirip kessin ,12tane burma istiyorum ,3tepsi baklava ,cerezle ,meyve tepsisini unutmasin,boynum da bos kalmayacak bi zahmet onu da doldursun altinla ohhhh yiyebildigim kadar yiyelim erkek tarafini degilmi eblenin ce kaynana bunu nerem den cikartit bilemem yada evlenebilecek asamays gelipte dugun gununu terk edeilirim cunku an yakinim dugun gunu kizini alip bu is bitti dedi davetliler olarak ortada kaldik rezillikti. Olan kime oldu seven genclere adi batsin boyle seylerin.

Bu adetlere karsiyim cok mantiksiz sanki bi dona atlete muhtaciz pesine düsülen seylere bak olsa ne olur olmasa ne olur
Gelen sanki ciplak gelecek
her iki tarafida evlilikten vazgecirecek dayatmalar bunlar uygulanmamali her seye adettir diyip mecbur birakilmamali yapmaya

Limoncu senin için güzel bir dilekte bulunmak istiyorum içimden çok gelerek Allah sana söyle 3-4 tane erkek evlat versin bütün gelinlerin senin kafada olsun ve 20 yıl sonra tekrar bu konularda görüşelim inşallah.
eee benim kafada olursa zaten sorun yok ohh miss kollarını boynunu dolatırım dügünlere günlere götürürüm
gezsin tozsunlar diye para veririm özellikle sık sık seyahet etsinler yeni yerler görüp benimle paylassınlar isterim neyi meshursa ondan getirsin yeter benim gibi gülec sohpeti olan bi gelinim olsun yeter insallahhh agzın bal yesin
ama bide kız cocugum olsun be cnm insan kızından tabiki daha rahat eder ne kadar gelini severse sevsin kızına laf söylesen batmaz ama elin kızını küstürmek neden

Bak altta Koalina nin yazdığı msji oku :)

Ayy ben halamlardan korkuyorum bu durumları çok konuşuyorlar :(
5dk üstünde durmicak diyorlar.
Çarşaf görseler ayyyy bunun üstünde yaticaksiniz
Sen kocanı bunlarla mı karsilicaksin diyorlar..
1ay önce kuzenim evlendi...
Aman ALLAHım.
Sevdiği insandan soğur onunla beraber olmak istemez onca laftan sonra.
Mutlu olsunlardan çok fantezi kuruyorlar

eee benim kafada olursa zaten sorun yok ohh miss kollarını boynunu dolatırım dügünlere günlere götürürüm
gezsin tozsunlar diye para veririm özellikle sık sık seyahet etsinler yeni yerler görüp benimle paylassınlar isterim neyi meshursa ondan getirsin yeter benim gibi gülec sohpeti olan bi gelinim olsun yeter insallahhh agzın bal yesin
ama bide kız cocugum olsun be cnm insan kızından tabiki daha rahat eder ne kadar gelini severse sevsin kızına laf söylesen batmaz ama elin kızını küstürmek neden
Tabii kızın da olsun da ah o damada çok acırim ben ama:) çocuk batar batar.

İyi ozaman benim atletimi ,donumu alip giydirsin beni bide ustune kurban da kocumu da getirip kessin ,12tane burma istiyorum ,3tepsi baklava ,cerezle ,meyve tepsisini unutmasin,boynum da bos kalmayacak bi zahmet onu da doldursun altinla ohhhh yiyebildigim kadar yiyelim erkek tarafini degilmi eblenin ce kaynana bunu nerem den cikartit bilemem yada evlenebilecek asamays gelipte dugun gununu terk edeilirim cunku an yakinim dugun gunu kizini alip bu is bitti dedi davetliler olarak ortada kaldik rezillikti. Olan kime oldu seven genclere adi batsin boyle seylerin.
isin özü atlet don almak degil ki burda herkez ona takılmıs en güzel adetlerimize nerdeyse bi taraflarıyla gülicekler ayrıca cogunlukla babalar abiler olmaz bilmeyenler abartmıs bohcayı alırkende bohcayu gösterirkende sadece kadınlar olur yani baba amca yanında onlar cıkmaz

trakyada buda ruba düzmek denir ki simdi eskisi, kadar cok adet yok annemlerin zamanında halalar yengeler dayı amca karıları bile giydirilir cagrılırmıs
simdi 2 anne varsa kızın ablası ve görümce gelir ki bence cok ta eglenceli eger mutlu olursa bundan da kendine pay cıkarısın ne güzel ki kaynana düsünmğs bayramda koc almıs seni bastan asagı giydirmis bizde saygı gösterisidir bu ailein kızı ne kadar sahip cıktıgı ve benimsedigini anlatır

sen böyle degilsin ama bak annen ailen esinin tarafıda bu düsüncede demekki

benim en sevdiğim adet karşılıklı don atlet alışverişi :KK49:
çok muhfazakar bir toplum olduğumuz için önce maaile toplanıp ilk gece giyilecek dantelli donları sütyenleri seçiyoruz (senin memeler D cup mı evladım, dur bi avuçlayayım hah d cup) sonra sabah ne olduğuna dair rapor veriyoruz, hele çarşaf gösterme muhabbeti var ki, muhafazakarlığın dibi, regl döneminde orkid almaya utanan kızlar gururla şeyinin kanını balkona asıyor bu memlekette :cool:

ne zaman ki bir gelin çamaşır alışverişinde deri fantazi kostüm, kelepçe, kırbaç aldıracak, sabah kapıya dayanan yengeyle kaynanaya, sizin oğlan da aygır gibiydi, sabaha kadar durmadı iyi yetiştirmişsiniz maaşallah diyecek işte o gün bu gelenekler gerçek amacına ulaşacak :KK70:

Öncelıkle bu benım fıkrım konuma lütfen yorum yaparken saldırmadan karsı fıkırlerınızı soyleye bılırsınız hem cevrem de hemde kendı aılem de bu yuzden cok problem yasayıp zor durum da kalınılan anlar oldu .Abartılı bılezık sayısı verılmesı ,tepsı adetı deyıp gecmeyıp tepsın ıcıne ne konulacagına kadar belırtmeler yok ıkı kılo cıgdem,meyve tepsısı,ıc camasırı trpsısı,kıza,anneye,babaya,agabeylere,dedeye,nıneye,amcalar,halalaravs kıyafet,tatlı tepsısı,seker tepsısı,hamam tepsısı,nısanlının kurbanını alma,nısanlıya kıyafet alıp bsyram da gıydırme ,bohca adetı,analık hakkı,yuz gorumlugu,evde kazan kazan yemek pisirmr pisirmessen o eve cenaze evi deriz demeler,artik bunlardan vazgecilsin aileler bir birine girmesin o sunu yapmis ay bunu mu almis o olmassa bu is olmaz diyen insanlar iki insanin sevgisini bitirdiginizin farkindamisiniz birakin hic bir seyr karismayin gelenek gorenek olmaz olsun ya yil 2015modern bir sekil de evlenmeli insan. Bu resmen insani madden ve manen yorar .Bu ise ne kiz ailesi nede erkek ailesi karismamali oglan ve kiz aralarinda ortak olarak esyalarini alip evlensin bitsin huzur tek huzur olmali adetlere karsiyim zor la diretmesinler
Aynen öyle. Kız tarafı şunu bunu alın diye diretmemeli. Erkek tarafıda aç köpekler gibi gelinin altınlarına göz dikmemeli

İs o asamaya gelsin bakalim gelininle nasil papaz oluyorsun.Adetleri uygulatmaya kalkarsan zorla erkek tarafina ne tadi kalir ne tuzu az modern olun ya birakin el aleme gosterisi.

Tabii kızın da olsun da ah o damada çok acırim ben ama:) çocuk batar batar.
eee ben yapcamya cocuk annesi demek erkek cocugun oldu sünnet yaptım daha o altınları bidaha ellemicem yap bilezik koy kenara dursun gelin gelince gidersin kuyumcuya istedigi modeli beyensin
erkek annesi her zaman hazırlıklı olcak ya kız kacsa bu sefer mutfagıda sen düzcen mesela beyaz esyasındna tabak canagına kadar kı

simdi sen onada aaa dicen ama
bizde erkek annesi bile bi tencere seti komple alıyo hani su karacada 3000 tl olan tam takımlar varya yani her halukarka erkek ailesi önceden düsünüp pata biriktircek

mesela oglum olsa ise basladı her ay 500 alırım maasına göre tabi bi yarım altın alırım mesela dursun kenarda kız pırlanta ister isterde ister dügün zamanı

İs o asamaya gelsin bakalim gelininle nasil papaz oluyorsun.Adetleri uygulatmaya kalkarsan zorla erkek tarafina ne tadi kalir ne tuzu az modern olun ya birakin el aleme gosterisi.
emin ol benim cocugum olursa alıstıgım düzende bi kız ister ki bende öyle isterim benim taraflı olsun adetimi gelenegimi bilsin isterim trakyalı birine baska il istemem gördük cevremizde var cogu kavgalı gibi her aile kendi gelenegindne kız ister sahsen yöre ayrımı yapmam bu dogrudur yani simdi bi dogulu napsın trakyalıyı kaideler vardır ama binde bir

Back
X