Evlenme öncesı yapılan adetler

eee ben yapcamya cocuk annesi demek erkek cocugun oldu sünnet yaptım daha o altınları bidaha ellemicem yap bilezik koy kenara dursun gelin gelince gidersin kuyumcuya istedigi modeli beyensin
erkek annesi her zaman hazırlıklı olcak ya kız kacsa bu sefer mutfagıda sen düzcen mesela beyaz esyasındna tabak canagına kadar kı

simdi sen onada aaa dicen ama
bizde erkek annesi bile bi tencere seti komple alıyo hani su karacada 3000 tl olan tam takımlar varya yani her halukarka erkek ailesi önceden düsünüp pata biriktircek

mesela oglum olsa ise basladı her ay 500 alırım maasına göre tabi bi yarım altın alırım mesela dursun kenarda kız pırlanta ister isterde ister dügün zamanı
Limoncu yemin ederim Maliye Bakanı sen olsaydın asgari ücret bile 5000 olmuştu şimdiye :eek:

eee benim kafada olursa zaten sorun yok ohh miss kollarını boynunu dolatırım dügünlere günlere götürürüm
gezsin tozsunlar diye para veririm özellikle sık sık seyahet etsinler yeni yerler görüp benimle paylassınlar isterim neyi meshursa ondan getirsin yeter benim gibi gülec sohpeti olan bi gelinim olsun yeter insallahhh agzın bal yesin
ama bide kız cocugum olsun be cnm insan kızından tabiki daha rahat eder ne kadar gelini severse sevsin kızına laf söylesen batmaz ama elin kızını küstürmek neden

bütün bunları hangi parayla yapacaksın limoncu? yemek kartı ya da 1500 tl maaşla değil değil mi?

Ben kızım için su kadar bilezik bu kadar bilmem ne alın demeye utanırim ya.mumkun değil diyemem. Kızımı mutlu olsun diye evlendiriyorum 10 bilezik 20 tam altın vs..taksinlar diye değil.
cnm zaten onu kızını degeri icin istemiyosun ki kızının degerine 10000 kilo altın taksa tırnagı etmez dersin zaten
o bi saygı herkezin sanı seferi dostu düsmanı vardır
simdi yazık genclere kendi evlerini kendileri alıp 15 sene kredi ödüyolar sorunlar sorunlar ama bak bizde pek yoktur kiraya evlene borcla ev alan hani bi gelenek gibidir eger bi gelini istemeye gidiceksin kaynata zaten emekli olmus gibidir cıkıs parası alıyolar cogunluyu aynu iste aynı semtte 100 milyar falan mesela yada belli yerde tarlalar araziler var onları satıp ev alırlar bana garip geliyo burda okuyoruz yazık onca borcla evlenmek pesss valla

simdi kaynanam bana bisey yapmadı zaten onla muhattpa olmak zorunda olmam diyen cıkar basıma kadar diyen cıkar ama cok gördük bisey istemeyıp her hafta sonu kaynanasındna olan annesi 1 igne almamısken kocası annesini dinleyen

isin özü atlet don almak degil ki burda herkez ona takılmıs en güzel adetlerimize nerdeyse bi taraflarıyla gülicekler ayrıca cogunlukla babalar abiler olmaz bilmeyenler abartmıs bohcayı alırkende bohcayu gösterirkende sadece kadınlar olur yani baba amca yanında onlar cıkmaz

trakyada buda ruba düzmek denir ki simdi eskisi, kadar cok adet yok annemlerin zamanında halalar yengeler dayı amca karıları bile giydirilir cagrılırmıs
simdi 2 anne varsa kızın ablası ve görümce gelir ki bence cok ta eglenceli eger mutlu olursa bundan da kendine pay cıkarısın ne güzel ki kaynana düsünmğs bayramda koc almıs seni bastan asagı giydirmis bizde saygı gösterisidir bu ailein kızı ne kadar sahip cıktıgı ve benimsedigini anlatır

sen böyle degilsin ama bak annen ailen esinin tarafıda bu düsüncede demekki
Biz bu dusuncede degiliz karsimiza cikan insanlar bu dusuncede ,cevremizdekiler boyle ve boyle oluncads bize sacma geliyor ayni seyler bizden de bekleniyor arkadas bizim adetimiz de boyle seyler yok abim evlenemedi ya kiz tarafinin soygunca hareket etmesin den halbuki seviyorlar di birbirlerini yazik degilmi .kredi cek burma al dendi sayisini hic soylemeyeyim ,tepsi den vazgecemezlermis sanini duyuracak kadar tepsi isterlermis goren ayyy demeliymis ,kizi alip onunla birlikte neredeyse sulaleye hediyelik esyalar alinacakmis daha neler neler anlat anlat bitmez Artik biktik bu istekler den kaynanalar rahat birakin gencleri sacma adet uygulamalariniz da zorlamsa yapmayin.

sen merak etme cnm benim suan 1 takım altınım hazır hemde günlere gire gire allahıma cok sükür

valla kolları, boyunları doldurmak öyle günlere gitmekle olacak iş değil.. bence sen kafadan bir işe gir şimdiden, 3-4 koldan çalışırsan şu üstte dediklerini ancak yaparsın..

Biz bu dusuncede degiliz karsimiza cikan insanlar bu dusuncede ,cevremizdekiler boyle ve boyle oluncads bize sacma geliyor ayni seyler bizden de bekleniyor arkadas bizim adetimiz de boyle seyler yok abim evlenemedi ya kiz tarafinin soygunca hareket etmesin den halbuki seviyorlar di birbirlerini yazik degilmi .kredi cek burma al dendi sayisini hic soylemeyeyim ,tepsi den vazgecemezlermis sanini duyuracak kadar tepsi isterlermis goren ayyy demeliymis ,kizi alip onunla birlikte neredeyse sulaleye hediyelik esyalar alinacakmis daha neler neler anlat anlat bitmez Artik biktik bu istekler den kaynanalar rahat birakin gencleri sacma adet uygulamalariniz da zorlamsa yapmayin.
yaa anlamadıgım su anne ne demek ya nasıl durmus bu zamana kadar ki ben bilmem gelinin altınsız olması yada dügün zamanı yapılması benim babannem bile babam askere giderken takıları hazırmıs kı simdiki gibi burmalar 2 metre zincir ve 5 li yani

biz böyle gördügümüze bize gelen gelin rahat eder yani dogum yapar kaynana 1 bilezik asar yada dogumu karsılar yada cocuk odasını alır

cnm zaten onu kızını degeri icin istemiyosun ki kızının degerine 10000 kilo altın taksa tırnagı etmez dersin zaten
simdi yazık genclere kendi evlerini kendileri alıp 15 sene kredi ödüyolar sorunlar sorunlar ama bak bizde pek yoktur kiraya evlene borcla ev alan hani bi gelenek gibidir eger bi gelini istemeye gidiceksin kaynata zaten emekli olmus gibidir cıkıs parası alıyolar cogunluyu aynu iste aynı semtte 100 milyar falan mesela yada belli yerde tarlalar araziler var onları satıp ev alırlar bana garip geliyo burda okuyoruz yazık onca borcla evlenmek pesss valla

simdi kaynanam bana bisey yapmadı zaten onla muhattpa olmak zorunda olmam diyen cıkar basıma kadar diyen cıkar ama cok gördük bisey istemeyıp her hafta sonu kaynanasındna olan annesi 1 igne almamısken kocası annesini dinleyen
Sen zenginsin galiba limoncu .Senin icin hava hos karsi tarafi dusundunmu ama sen zaten culsuza kiz vermessin degilmi.

valla kolları, boyunları doldurmak öyle günlere gitmekle olacak iş değil.. bence sen kafadan bir işe gir şimdiden, 3-4 koldan çalışırsan şu üstte dediklerini ancak yaparsın..
yaa sana ille söylemem mi lazım sekerim mal varlıgımızı ailemizden kalıcakları bizde adet gelenek neyse odur kız bile vermezler bizde evsiz barksız göcebe takımı diye

yaa anlamadıgım su anne ne demek ya nasıl durmus bu zamana kadar ki ben bilmem gelinin altınsız olması yada dügün zamanı yapılması benim babannem bile babam askere giderken takıları hazırmıs kı simdiki gibi burmalar 2 metre zincir ve 5 li yani

biz böyle gördügümüze bize gelen gelin rahat eder yani dogum yapar kaynana 1 bilezik asar yada dogumu karsılar yada cocuk odasını alır
Herkes zengin degil senin ananen gibi limoncu yada herkes sen gibi sansli degil bence hic sasirmamalisin.

En sevmedigim sey evlenmek zaten zor daha zor hale getiriyolar manende hele madden ooooo fena kulfet elalem ne.der.olmali. bunlar diyenler olcak.o elalem doymaz.doyuramazsiniz.o yuzden kendinize.bakin millet ne.dicek diye soyup sogana cevrilmek neden.3.gun konuşurlar yapmislar diyede yapmamislar diyede

Ne kadar avam ne kadar çirkin şeyler. Gerçekten bu kadar abartı olduğunu bilmiyordum. Yok yedi sülalemi giydir, yok şu kadar bilezik, yok düğünde kim ne takmış diye bakmalar... Çok tiksinç muhabbetler gerçekten.

İki insan evleniyor. Aile olacaklar, birlikte mutlu olmak istiyorlar. Asıl olayın bu olması gerekirken neden bir sürü gereksiz ayrıntıya daha çok kafa yoruluyor yahu? Daha önemlisi bütün akrabalara kıyafet almanın bu olay ile bağlantısı nedir? Bilmem kiminin kimisi olması dışında hiçbir bağımın olmadığı, benim hayatımda önemli bir rolü bile olmayan insanı niye giydiriyorum yahu?
21. yüzyıldayız, ayıptır.

yaa sana ille söylemem mi lazım sekerim mal varlıgımızı ailemizden kalıcakları bizde adet gelenek neyse odur kız bile vermezler bizde evsiz barksız göcebe takımı diye

mal varlığını söylemene gerek yok "şekerim" yazdıklarından az çok biliyoruz.. şuraya açtığın şikayet konularıyla her şeyin para olmadığını da özetliyorsun aslında :)

Hey be canım kardeşim... annemin düşüncesi de babamın emekli parasıyla kardeşimi evlendirmekti. "Ben babamın bunca yıllık emeğini çar çur edemem, kendim yaparım yapamadığım da kalır, kabul eden eder etmeyen gelmez" dedi ya.
Erkek dediğin böyle olur, kızlara duyurulur:D boşverin altını, bileziği gururlu, onurlu olsun yeter:KK45:

Herkes zengin degil senin ananen gibi limoncu yada herkes sen gibi sansli degil bence hic sasirmamalisin.
bence kisi kendisi düsünür nasıl senin gibi istemeyn gelin varsa takı ev yapmayan düsünmeyen kaynanada var sahsen olmasa mecbur yapıcan ben oglumu neden kiraya evlendirim ki
mesela az bi parayla arsa alıcaksın kafayı calıstırcan istanbulda degil trakya bölgesinde mesela simdi 30 bine alınan arsa 3 4 senede 80 90 bin oldu ve biraz ilersinde mütahit calısmaları va ristiyo hani bu gencken olucak ben mesela suan az bi acıgım var onları bozdurup arsa almak istiyorum dursun 10 sene yatırım amaclı teyzemin amcamın kızları aldı 5 sene önce 40 bine simdi 1 daire verilyolar mesela ki o daireyi 120 bine satıyosun

kendilerini /kızlarını mal olarak gören insanlar var, hayat çok acayip...

öyle deme o altınları taksınlar da varsın k.valide adam yerine koyup bir çorba bile pişirmesin, dolapta sucuk var desin.. o altınları taksınlar da varsın baban ısındığın kadar doğalgaz faturasını ödemeni beklesin, varsın eşin hiç saygısı olmasın önemli olan 2 burma 1 kordon..

diyeceğim rabbim bu zihniyetle asla ama asla karşılaştırmasın, resmen ülkenin diğer bir yüzü..

mal varlığını söylemene gerek yok "şekerim" yazdıklarından az çok biliyoruz.. şuraya açtığın şikayet konularıyla her şeyin para olmadığını da özetliyorsun aslında :)
kel alaka bisey söyledin eş baska cocugunun gelecegini düsünmek baska anne dedigin fedakar olucak bence

Ben anladim seni hani o luks arabalarda gezen zengin kizlarindansin yokluk nedır gormemıssın ozaman burda konusmayacaksın adet adet deyıp tamam mı artı senın gıbı zengınler pıntıdır malı tatlıdır burda yaparım dıye atıp tutmsmalısın sızler kurus harcamaysn ınsanlarsınız .Bır arkadadı hatırlattın bana evlerıne aylık 100 bın gırıyor 20lıralık telefon borcuna cok dıyor:)duyunca agzından sasırmıstım.

Back
X