Selamlar, ben de paramı altında tutuyorum o yüzden seni iyi anlıyorum. Sana tavsiyem 1 senelik kira sözleşmesi yaparak 1+1, 1+0 mütevazi bir ev tutman. Kira öderken kenara daha az para atacağın kısmı doğru ama elindeki altından olmayacaksın, üstüne 2 değil 1 koyacaksın. Altın illaki yükselir, genel ortalamada 5 senede %500 yükseldiği analizleri var. 1 senelik kira deme sebebimi açıklayacak olursam; erken seçim döneminde ilk evim konut kredisi çıkacağını duydum, ben de onu bekliyorum. Sen daha detaylı araştırırsın. Bu sürede seçim dönemi gelene kadar evinde mütevazi şekilde yaşarsın, kredi çıktığında ise krediye başvurursun zaten kredinin faiz oranı düşük olacak şuankilere göre. E zaten enflasyonda da aldığın kredinin aylık ödemesi eriyecek ve 6 ay/1 sene içinde rahata ereceksin. Bu süreçte yapacağın en iyi şey dediğim gibi düşük kiralı, konforlu, mütevazi bir evde yaşayıp paranı kenara atmak ve kredi notunu yüksek tutmak. Bunun için düzenli olarak kredi kartı kullan ve mümkünse limitini %30-%40 oranında harca ve asgari değil tamamını öde ki kredi notun yükselsin.
Allah yolunu, bahtını açık etsin. Aile ile uğraşmak çok zor seni çok iyi anlıyorum. Ailenden destek istemeni ben tavsiye etmiyorum çünkü yarın öbür gün sana bunu yaptık diyip huzurunu bozmalarındansa biraz daha dişini sıkıp kendi yolunu çizmen bence daha mantıklı bir yol. Güzel canını hiç sıkma, herkes kalbinin ekmeğini yer.