Evlenmeden beraber yaşamak?

İslam hukuku derslerini öğrenmeni ve şeriat ülkelerindeki hayat şartlarını araştırmanı tavsiye ederim.
O zaman bir nebze sen cahilliğinden kurtulursun.
Çünkü inandığın dinin şartlarını bile bilmiyorsun.
Dini kitaptan değilde insanların yaşantısından öğrenirsen olacağı budur!

Ben şunu anlamıyorum.
Haa birlikte yaşayıp karı koca gibi yaşayıp ayrılmışsin ha nikah kıyip olmadığını görüp bosanmissın.

Kayıp aynı kayıp. .

Fark nedir söyler misiniz?

Ben söyleyeyim nikah kadının haklarını gözetir artı olarak..

Evlilik öncesi birlikte yaşamı yok yere sevimli göstermenin anlamı yok bence..
Bence de hicbir farki yok. O yuzden evlilik gibi masrafli bir ise kalkisip bosanmak gibi zahmetli bir isi de goze almamak gerekli. Evliligi/nikahi yok yere sevimli gostermenin bir anlami yok. Birlikte yasamak en temizi.

Neee alaka aklim var yani akilli dusununce .neden yanlis olan birseyi yapayim.ve ayrica o insanin yarin birgun hayatindan cikmayacagi ne malum kendinizi surekli kullandirmak hosunuza gidiyorsa size normal gelebilir bu.. ve bunun dini goruslede bir alakasi yoktur hep ayni terane.
Sen de kocana kendini surekli kullandiriyorsun galiba.

Birlikte yasamadan evlenen bir cift dusunelim... Evleniyorlar davul zurna dugun. Sonra anlasamiyorlar ya da cinsel olarak uyusmuyorlar. Esyalari alip cekip gitmek yerine bosanma davasiydi, tazminatti, bunlari cekmemek icin zoraki surdurulen evliliklerdi derken kac kadinin hayati mahvoluyor. Kac kadin tek kisiyle birlikte oluyor ve olene kadar vajinal orgazm yakalayamiyor. Orgazma kadar kac insan esiyle "o an" dedigimiz anlari yasayabiliyor?
Birlikte yasarsaniz degil, tanimadan etmeden evlenirseniz, evliliginizi sansa birakirsaniz cok sey kaybedersiniz.

Evlendin seni mutlu edemedi boşan çok da zor değil. Yani vajinal orgazm olmayı bu kadar kafasına takan birine boşanmak çok zor gelmez bence.

Alma tazminat hiç bir şey istemiyorum dersen kolay olur boşanma. Eee zaten sen nikahsiz birlikteliğin ayrılığında da bir şey almadan bitirmeye razisin farzet ki öyle. .

Bunların hepsi bahane..

Bitirmeyi kafasına koymuş birine nikah mahkeme işlemez.

Bitirmeyi basaramayan biri sevgili denen bir hiçe bile köle olabiliyor. Örneklerini çok gördük..

Evet haklısınız ve de aynı şeylere tepki gösteriyoruz. Fakat size ilk cevabını yazdığım mesajınızda yine de bir genelleme içindeydiniz o nedenle söyledim onları.
Valla genellememe devam ediyorum çünkü bu cinsiyet ayrımcılığı açık ara önde.İster harcında din olsun isterse gelenek. Bir konuda kadının cinsellik yaşamasına tepki koyanlar diğer konuda eş aldatmasını okuyunca naptın da seni aldattı, ilgi mi göstermedin, bakımsız mıydın, kilo mu aldın falan yazabiliyor. Sizin gibi eşit tepki koyanlar da parmakla sayılacak kadar az

Şurada hergün bin tane konu açılıyor evliliğim çok kötü,boşanmak istiyorum ama çocuğum için boşanamıyorum,kv min eziyetleri vs. Şeklinde.
Ama hala evlen de evlen diye tutturanlar var çok ilginç.
Bırakın kız tanısın huyunu suyunu öğrensin.
Bırakıp giderse de malı mülkü adamın olsun her şey mal mülk mü yahu?
Fakat konu sahibi ben ailenin izin vereceğini sanmıyorum bir süre daha göçebe yaşamaya devam edecekmişsin gibi görünüyor.

Bence de hicbir farki yok. O yuzden evlilik gibi masrafli bir ise kalkisip bosanmak gibi zahmetli bir isi de goze almamak gerekli. Evliligi/nikahi yok yere sevimli gostermenin bir anlami yok. Birlikte yasamak en temizi.

Sizin fikriniz.. Masrafsız evlilik de mümkün ayrıca :)

Boşanmak elbette zahmetli de kimse boşancaz diye evlenmiyor zaten.. Kader kısmet. .

Eee sonu boşanma zaten diye bakılan ilişki için evlilik tabi çok gereksiz.

Herkese merhaba. Bir senedir çok güzel giden bir ilişkim var ve bir süredir beraber yaşama konusunu tartışıyoruz. Erkek arkadaşım çalışıyor, ailesinden ayrı kalıyor ben de üniversite öğrencisiyim ve part time işte çalıştığım için çok fazla görüşmeye zamanımız kalmıyor zaten ben İstanbul'un bir ucundayım o öbür ucunda. Bu yüzden onun yanına taşınmamı istiyor hem daha çok vakit geçirebilelim hem de evi okuluma daha yakın daha az yorulurum diye. Ben de sıcak bakıyorum aslında ama sorunumuz şu ki klasik Türk ailesine sahibim ve böyle bir şeye izin vereceklerini sanmıyorum. Sizce ne yapabilir, Nasıl ikna edebilirim? Daha önce birlikte yaşamış olanınız var mı bana ne önerirsiniz? Çok zor durumda kaldım gerçekten

~Yargılayın diye yazmadım sadece yardım istedim lütfen biraz daha anlayışlı olur musunuz?

Birlikte yaşayıp yaşamamak senin kararın ama iyi düşün. Senin için doğru zaman mı, doğru adam mı, sonrasında işler yolunda gitmezse pişmanlık duyacak mısın? Aileni ikna etme kısmını sonra düşünürsün. Ama kesinlikle yalan söyleme. Gerçekleri çarpıtabilirsin ama sonrasında ailenle sıkıntı yaşamana sebep olacak bir adım atma.

Ben de 8 ay gibi bir süre birlikte yaşadım sevgilimle. Sonra 2 sene kadar ayrı yaşadık. Sonra da evlendik. O sekiz aylık süreyi yaşamasaydım evlilik kararı almam çok zor olurdu. Ben ailemle aynı şehirdeydim, annemin haberi vardı babam kız arkadaşımla kaldığımı biliyordu. Babalara bu tip şeyleri anlatmak çok kolay değil. Ama en azından anne haberdar olmalı.

Evlilik falan diyenleri hiç umursama. Evlilik sen ne zaman hazır hissediyorsan ne zaman istiyorsan o zaman olmalı. Sırf aynı evde yaşayabilmek için evlenilmez. Ya da olurda ayrılırsan adamdan nafaka, tazminat almak için evlenilmez. Bu sebeple evlenen evlilik değil iş anlaşması yapmıştır bence, ona evlilik diyemem açıkçası.

Umarım senin için en iyisi olur, verdiğin kararlardan pişmanlık duymazsın.

Evlendin seni mutlu edemedi boşan çok da zor değil. Yani vajinal orgazm olmayı bu kadar kafasına takan birine boşanmak çok zor gelmez bence.

Alma tazminat hiç bir şey istemiyorum dersen kolay olur boşanma. Eee zaten sen nikahsiz birlikteliğin ayrılığında da bir şey almadan bitirmeye razisin farzet ki öyle. .

Bunların hepsi bahane..

Bitirmeyi kafasına koymuş birine nikah mahkeme işlemez.

Bitirmeyi basaramayan biri sevgili denen bir hiçe bile köle olabiliyor. Örneklerini çok gördük..
Niye evlenmeli sizce?

Sizin fikriniz.. Masrafsız evlilik de mümkün ayrıca :)

Boşanmak elbette zahmetli de kimse boşancaz diye evlenmiyor zaten.. Kader kısmet. .

Eee sonu boşanma zaten diye bakılan ilişki için evlilik tabi çok gereksiz.

Sen neden evlilik konusuna bu kadar taktın nomu?
İnsanlar evlenmeyi tercih etmeyebilir ya da bir süre birlikte yaşayıp sonra evlenmek isteyebilir. Birlikte yaşayacağına evlen denmez ki bu kararı almış bir insana.

Bizde eşimle bir ev kiralamistik ama ben arada kaçamak gidiyordum..Bizim aile yapımız da bu konuda serttir babama teklif etsem evlatliktan çıkarırdı valla:deli: Ama 1 yil içinde evlendik biz. Bazi arkadaslar kendini kullandirma diyor ya çok üzülüyorum. Kadın bir eşya degil, cinsellik sadece erkeğe verilmiş kadinin da onun oyuncağı modundan çıkın artik. Ben bir kadın olarak esimle aramdaki uyuma cok önem verdim. Eger ki bekarlik döneminde ten uyumu olmasaydi ben ayrilirsim o zaman da benmi onu kullanmis olacaktim. Bu hayat bireysel herkes kendinden sorumlu. Konu sahibi sadece yaşın gereği üzülmeni istemem. Bu ilişkiyi bitirdikten sonra baska bir iliskide sorun yasamani istemem. Baskasiyla birliktelik yasamak baska onunla ayni evde oturmak başka. Bunla evlenmezsen baskasi icin nikahsiz evde oturman sorun olur. Malesef toplumda bütün sorun iki bacak arasi...arada git kal benim sana abla tavsiyem ayni evi meslegin olana kadar paylasma. :anneadayı:

Hayatım sen zaten 15 yaşında evlenmişsin, daha ne kadar erken beraber yaşayacaktın ki?
O yaşta da nikahın yoktu, e bildiğin beraber yaşamışsın işte.
Neden bu tür yargılamalar yapıp, sonra ayyy asla yargılamıyorum diyorsunuz ki?
Ne kadar ayıp.
Yaa inanamiyorum ayni yorumu yapmak uzereydim ruh esim falan misin @prayforlosers :KK70:
@ABELLAA sen de 10 yasinda mi birlikte yasayacaktin zaten mumkun degilmis kasma bosver.

sen ucuz bir yurtta kalıyor gibi gösterip, ya da başka kız arkadaşlarının evinde yaşıyormuş süsü verip erkek arkadaşınla yaşayabilirsin yani bunu ailene söylesen zaten izin vereceklerini sanmıyorum ve evli değilken beraber yaşamanın bazı sakıncaları ve zorlukları olabilir onu da belirteyim

Niye evlenmeli sizce?

Ben birlikte yaşasaydım eğer hiç nikaha gerek duymazdim. Sıkılana dek yaşar sıkıldım der giderdim kolaylıkla.

Sonra yeni bir ilişkide de yine aynısını yapardım. Sıkılana dek sürdürür sonra yine çeker giderdim..

Bu hayat beni mutlu eder miydi bilmem ama bir düzen tutturamayacagım kesin.

Bir de ben kimseye güvenmem mesela. Kuldur beşer şaşar. Belki yıllarımı verdiğim biri bir hoşçakal bile demeden bir bavulunu alıp gidecek. Hiç haketmedigim şeyler yaşatacak belki. Bunların hesabını sorabilir isterim. Nikah bana güvende hissettirir.

Bir de en önemlisi çocuk, yuva gibi kavramlar için şart tabi.

Bu yüzden evlilik diyorum..

Ama bugünkü aklım olsa evlenmezdim de birlikte de yasamazdim.

Hatta aşık da olmazdim muhtemelen :)

Back
X