• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyim başörtümü çıkarmak istiyorum

ahsenkalin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2025
1
0
1
26
Selamlar yardımınıza çok ihtiyacım var çünkü büyük bir bunalımın ortasındayım yaklaşık 14 senedir başörtülü olarak yaşıyorum sürecin en başında ölçümlerinin sebeplerinden biri lise deydim ve kendim kendimi çok beğendiğim kapanmayı düşünmediğim bir süreçte baskıcı bir babayla büyüdüğüm için şiddetle hakaretle dövdüğü günlerden hemen sonra hediye alan yaşına göre büyük dayaklar yiyen bir babayla büyüdüğüm için yine böyle geçen bir gün sonrasında babamla aramızdaki olay daha da gerilmesin diye basımı örtmüştüm ve sonra bu benim Çıkarmayacağım bir hale büründü ve ben lise giden 29 yaşıma kadar başörtüsüyle yaşam sürdüm babamla olduğum süreçte başka bir şehirde üniversite okusam bile hiçbir şekilde başörtüsünü çıkarmayı düşünmedim çünkü babama bağımlı bir yaşam sürerken başka bir şehirde dahi olsam bu fikir benim hayata geçemeyeceğim kadar imkansızdı bahsettiğim gibi babam çok baskıcı ve her şeyi yapabilecek bir insandı aynı zamanda sevgisi de olan merhameti de olan ama ikisinindeki dengeyi kuramayan uçlarda yaşayan bir adamdı ve ben de hiç bu fikri aklıma bile getirmedim çünkü aklıma bile getiremezdim sonra ben evlendim ailemden uzakta bir şehirde yaşıyorum diş hekimliği mezunuyum ben evlendikten sonra kendi kurduktan bir çocuğum da olduktan sonra eşim dediğin olarak çok hassasiyeti olan bir insan değil yani ailesi çok muhafazakar çok dindar ama eşim doğru düzgün namaz bile kılmaz benim dini hassasiyetleri vardır fakat başörtüsü en başından beridir zaten kendi isteğimle ilerlemeyen içinde debelenip durduğum en iyi şekilde yapmaya çalıştığım şekil olarak nasıl iyi hissediyorsan o şekilde ilerleyip ama bir şekilde içinde kendim rahat etmediğim bir şeye dönüşmüştür ve evlendikten sonra çocuğum olduktan sonra belli bir yaşa geldikten sonra da artık ya ben açılabilirim çünkü artık baba faktörüm yok ben kendi hayatımı yaşıyorum kimsenin karışmayacağı bir noktadayım artık diye düşünerek açılma konusunda artık bunu kendime açmaya karar verdim ve sonra bu konuyu eşime açtım aslında eşim de bir şey demeyeceğini düşünüyordum çünkü eşim de beni bilir ben bu konuyu açmışsam bu benim için basit bir konu değildir üstüne çok düşünmüşsündür eşim beklemediğim tepkiyi verdi bana dedi ki ben ailemin baskısını kaldıramam benim ailem seni Ölçülü olduğum için gelin aldı ben onlara gelinlerinin açıldığını söyleyemem dedi dipnot düşmek istiyorum eşimin annesi çok baskın bir karakter onların yanına gittiğimizde yaptığımız her şeye karışır uzak şehirde olduğumuz halde gittiğimiz konserlere kadar karışır müdahil olur ve eşim çok da bir şey annesine söyleyemez hayatımda en zorlandigim dönemlerde doğum yaptığım zamanda dahi annesinin tribinden baskısından oğluşum olduğuna dair duyduğu kıskançlıktan ötürü çok olay yaşadık ve ben doğum yaptığım zaman o bebekle olan sezaryenle halimde bile eşimden anneme alttan alır mısın laflarını çok duydum neyse sadede gelecek olursak eşimle defalarca kez konuştum ve eşim sürekli ailesinin baskısından korktuğunu kendisinin de örtülü bir insanla evlenmek istediğini ve benim onu kandırdığımı söyledi ama eşim bana kadar gorustugu herkes açıktı hayatında bir tane bile Ölçülü biri olmamış ve en son gorustugu kişiyle az kalsın evlenecekti ve babası istemediği için evlenmedi ben de eşime dedim ki ailenin kriterlerine göre biriyle evleniyorsan bu senin suçun ben senle bir sözleşme imzalamadım başörtüsü takacagim diye çünkü ben beni ben olduğum için sevdiğini sanmıştım bundan sonrası senin sorunun dedim ama ben böyle bir karar verdim dedim o da bana eğer açılırsa boşanırım dedi ben de dedim ki bu boşanmak için bir sebep mi çünkü bir orta yol bulabiliriz bana açıl ama şöyle giyin böyle giy dersin öyle bir orta yol buluruz ama bu bir boşanma sebebi değil bence çünkü sen daha kendin namazları bile kılmıyorsun cumayı bile gitmiyorsun bana dedi ki tamam ben de namazlarımı kılacağım ama başörtüsünü çıkarmanı istemiyorum bilsem eşim çok hassas dindar bir insan olduğunu anlayacağım ama öyle bir hassasiyeti de yok şaldan çoğu zaman saçlarımın çoğu çıkıyor gözüküyor kıyafetlerim artık oldukça rahat bir hale geldi hiçbir şeye karışmıyor sadece şalın başından çıkmasına karşı ve ben bu süreci erteledikdikçe üstüne düşünmemeye çalıştıkça bir zamana kadar babamın baskısıyla yaşamışken şimdi de eşim ve eşimin ailesiyle onları düşünerek hareket ederek yaşamak benim kendime yaptığım bir haksızlıkmış gibi geliyor sürekli kendime 30 yaşında çocuğu olan bir annesin kendi kararlarını ne zaman vereceksin artık diye sorup duruyorum ne yapacağımı bilmiyorum Acele etmiyim dedim zamanyayım dedim ara ara eşimle konuşsam da bu konu her açıldığında bu konu konuşmaya kapalı benim için başörtüsünü çıkarmayı boşanmakla aynıdır boşanırım diyor boşanacağını sanmıyorum bu arada çünkü ailede genel olarak Sözü geçen kişi benim ve eşimin anne baskısıyla büyümüş biri öyle çok eril bir erkek değil açıkçası manipüle ediyor aslında ama huzurum kaçsın da istemiyorum ama diğer türlü de onların huzuru kaçmasın diye yaşadığım sürece de benim kendi benliğim bir anlamı yok ne yapacağım bilmiyorum hiç mutlu değilim . Son olarak şöyle bir dipnot düşmek istiyorum doğumda yaşadığım sıkıntılardan sonra yani eşimin annesinden yaşattığı sıkıntılardan sonra ve o doğum sürecinin çoğunu tek başıma geçirdim eşim benimle çoğu zaman konuşmadı ve gerçekten problemli bir insan değilim hiçbir şekilde lafta sokmam kalp de KIRMAM ama eşimin annesi çok baskıcı ve o sezaryenin halimle eşim beni yüzüstü bıraktı ve ben bir haftalık doğum yaptım halimle ailemlerin yanına gittim bunun gibi hayatımda çok fazla dönem oldu ve eşim sorunlarımızı çözmeye çalıştıkça ben hiçbir şekilde bir çaba sarf etmedi onun var olan problemleri çözmek için çaba sarf etmediği halini gördükçe neden ben Ailemin huzuru için mutlu olmadığım bir şeyi devam ettiriyorum ki çünkü kimse bir şeyler düzelsin bir şeyler iyi olsun diye kılını kıpırdatmıyor diye düşünüyorum

Boşanmakla tehdit edilmez, millet ne der diye de yaşanmaz, sen istediğin gibi yap, konuşan konuşsun, herkes önce kendi kapısını süpürsun, ailesiyle kötü olmasın eşin ama kendi ailesine de sahip çıkmayı bilsin, ailesine olan toleransı sana niye yok?? Evladının annesine istediğini yap destekliyorum diyecek saygısı neden yok??

Her neyse istediğini yap, bı ömür daha yasamayacaksin.

Eşinizin sizi sevdiğine emin misiniz??

Hayat sizin hayatınız tabiki nasıl istiyorsanız öyle giyinmelisiniz ama ben kendi adıma düşüneyim erkek olsam evlenirken tercihim baş örtüsü olmayan bir kadın olsa evlilik birliği içinde baş örtüsü takacağım dese istemem
Çünkü hayat görüşüm dini hassasiyetlerime göre eş seçimi yapmışımdır

Yani eşinizin de seçimi öyle olmuş olabilir
Ama asıl onun değil sizin boşanmanız lazım

Ben yazdıklarınızdan ne size sevgisi ne saygısı var gibi anladım

Yakın zamanda sırf kapalı olduğu için kimlik bunalımı yaşayan buna bağlı onay arayışı ve özgüvensizliği had safhaya çıkmış birisinin açıldığına şahit oldum. Kişiliğine etki eden özgüvensizliği olsun çok fazla onay arayışı tamamen kayboldu. Onun adına çok mutluyum. Hem kilo kontrolü hem özgüven açısından çok önemli birşey bence. Ayrıca zaten erkeklerin kuralları olduğunu düşünüyorum çoğu dinin o yüzden cevabım belli.

Eşiniz muhtemelen ailem ne der, eşin nasıl açılır gibi laf yerim diye düşünerek açılmanızı istemiyor
Bazı eşler ve ebeveynler giyiminle kuşamınla tavırlarınla beni temsil ediyorsun farklı giyinirsen kötü davranırsan beni elaleme rezil edersin lafı ben yerim hakkımda kötü düşünürler kafasında. Eşiniz de o kafada biri maalesef

Back
X