evlenmeden hamileligin sonu nasil aciklamam yapilir

ay konu sahibi be değilim bende tuhaf bulduğumu anlatmak için öyle yaorum yapmıştım zaTEENNNN herkesler bana yorum yapmaya baladı bencede yanlış doğru değil ........

:1: Pardon arkadaşım rahatsızlık verdiysem, evet ben de sana hemfikirim diye yazdım. Seni düzelttiğim için değil, hani az öz ifade etmişsin ya, alıntı yapması kolay.

.

Son düzenleme:
Bir insanı evlenecek kadar sevmemenin nesi anormal? Burada bile onlarca konu var nişanlanmış hala emin dğil, sözlenmiş ama bir ömür çekilir mi diyor. Kör kütük aşık olsa herkes sorgulamadan evlenirdi zaten.
Ben de evlilik dışı cinselliği onaylamam ama sadece kendi hayatımı yargılarım. Karşımdakinin dini inancını bilmeden aaaa ama günah diyemem.
Konu bebeğe gelince zaten bu şahsın da aldırmaya niyetli olmadığı ama çıkar yol bulamadığı belli. Bir kararı olsa zaten gider kimseye duyurmadan aldırır neden annene anlatsın ki?
Çok zor bir karar artık vicdanını mı dinler mantığını mı bilemeyiz... bence bu derece yayılmışken konu ve baba da razıyken doğurmalı. Belki bir süre sıkıntı çekecek ama çok güzel kapılar açılacak, hayata bakışı değişecek kim bilir?

Koalina tarafından yazılmıştır:)

arkadasim uzun sureli bir iliskiden sonra hamile kaldi
Kendi aralarinda yuzuk gibi birseyler takildi yalniz evlilik daha cok erken
Okullar var son senesi ama bazi yapilmasi gereken karsilikli mesleki durumlarda mevcutki aileler hemen dugun istemiyor onlardan oncede arkadasim istemiyor.
Yalniz talihsiz bir olay hamile kalmasi annesine anlatmis ama bu sadece tek kisinin bilmesiyle olacak is degil aldirsa bu cok buyuk bir gunah ayrica ultrasonda kalp atisini duydugu gunden beride o cana kiyamayacaginida belirtiyor,yalniz iki tarafta evlenmeyi dusunmuyor arkadasim yurtdisina cikmasi gerek kariyeri icin evlendigi zaman bir cok hedefinden vazgecmesi gerekecek tabi birde cocuk oldugu zaman belki hic birsey yapamayacak okudugu onca seneler bosa bile gidecek bir meslek sahibi olsa bile istedigi kariyerde olmayacak ,bu kiz ikilemde kaldi evlilik icin simdilik imkansiz derken birde cocuk var peki onuda dogurdu diyelim (babasiz ) ,geleceginde nasilbir hayat standartlari onu bekliyor bunuda bilmeden bazi seylere devam etmek... buyuk bir cikmaz :(:(

allah düşmanımın başına vermesin bu ne be :47:

evlilik için yeterince olgunlaşmamış biriyle evlenmesin bence..nasıl evliliği çocuk kurtarmaz diyorsam ,çocuk için de evlenilmez diye düşünüyorum..
tabii ki bekar bir anne olmak kolay değildir,ancak istiyorsa bebeği bence doğurmalı..ancak ve ancak ilerde nelerle karşılaşacağını bilerek doğurmalı..sanırım annesi de bu konuda çok destek değil kendisine,bu durumda yalnız başına maddi manevi bir çocuk yetiştirmek çok zor...
bu arada bebeğin babası ne düşünüyor ondan bahsetmemişsiniz sanırım??
bir de yurtdışı sanırım yüksek lisans için ,ancak bunu yapmayıp da çok iyi kariyeri olan bir sürü insan var,neden kariyeri olamz gibi düşünüyorsunuz ki? ayrıca çocuk sahibi olmak(evli olsun ya da olmasın) iyi bir kariyere hiç engel değil...
ben de çalışan bir anneyim,çok şükür iyi de bir kariyerim var..

Zor bir durum bir yanda masum hayata gelmeyi bekleyen bir bebek diğer yanda henüz evlenmeyi net düşünemediği biriyle birlikte olan anne adayı diğer yanda aileler ve baba adayı zor inşallah bir yolu bulunur ne dersek diyelim sanırım kişi kendi verecek kararını hayırlısı olsun insanın hayatını ciddi anlamda etkileyen yorumlar yapmıyorum yapamıyorum :51:

insan sevmediği biri ile nasıl uzun zamandır birlikte olur ve cinsel bir birliktelik yaşar...şahsen bn olsam midem kaldırmaz hem sevmiyorum hemde koynuna giriyorum bebek oluyor o sübinin günahı ne biz arıyoruz bulamıyoruz bulanda neresine kime nasıl bakacana kariyerine bakıyo ey allahım sen islah et şerden hayra çevir şu mubarek cuma günü....

Arkadasim evlenmeyi dusunmuyor evlenecek kadar hala sevmiyor cunku.

O zaman daha sağlam korunsaydı arada sevgi yok çocuk yatakta iyi diyemi takılıyordu ?

Olan yine bebişe oluyor zevk için hayat sizin yaşayında işin içine ufak bi hayat daha niye sıkıştırırsınız ?

Aldırması en mantıklısı annelik vazıflarınıda yapamaz arkadaşınız.

arkadasim uzun sureli bir iliskiden sonra hamile kaldi
Kendi aralarinda yuzuk gibi birseyler takildi yalniz evlilik daha cok erken
Okullar var son senesi ama bazi yapilmasi gereken karsilikli mesleki durumlarda mevcutki aileler hemen dugun istemiyor onlardan oncede arkadasim istemiyor.
Yalniz talihsiz bir olay hamile kalmasi annesine anlatmis ama bu sadece tek kisinin bilmesiyle olacak is degil aldirsa bu cok buyuk bir gunah ayrica ultrasonda kalp atisini duydugu gunden beride o cana kiyamayacaginida belirtiyor,yalniz iki tarafta evlenmeyi dusunmuyor arkadasim yurtdisina cikmasi gerek kariyeri icin evlendigi zaman bir cok hedefinden vazgecmesi gerekecek tabi birde cocuk oldugu zaman belki hic birsey yapamayacak okudugu onca seneler bosa bile gidecek bir meslek sahibi olsa bile istedigi kariyerde olmayacak ,bu kiz ikilemde kaldi evlilik icin simdilik imkansiz derken birde cocuk var peki onuda dogurdu diyelim (babasiz ) ,geleceginde nasilbir hayat standartlari onu bekliyor bunuda bilmeden bazi seylere devam etmek... buyuk bir cikmaz :(:(

yorumları okuyamadım, yargılamak haddim değil, fakat yani öyle bir anlatmışsınız ki,
Arkadaşınız neden korunmadı madem bu kadar hedefi vardı? İş işten geçmiş artık, bence bi bebek, kariyerden çok daha önemlidir,
bu bebeği aldırdı diyelim, kariyerinde çok güzel bir yere geldi, bir daha bebeği olmayabilir? Peki o zaman ne yapacak arkadaşınız?
Bir de yazının sonunda babasız demişsiniz.Neden babasız olsun? Yani bu kadar mı imkansız evlenmeleri? Bence evlenmemeleri için hiçbir neden geçerli sayılmaz..Ortada bir CAN var....

Bayanlar basiniza gelmeyince rahatca konusmasi kolay
Ben sevmiyor cumlesini kirk kere duzelttim degilmi halen olay sevmiyorum uzerinde devam ediyor
Her neyse uzatmanin anlami yok bu cocuk alinmayacak karar budur..

O zaman daha sağlam korunsaydı arada sevgi yok çocuk yatakta iyi diyemi takılıyordu ?

Olan yine bebişe oluyor zevk için hayat sizin yaşayında işin içine ufak bi hayat daha niye sıkıştırırsınız ?

Aldırması en mantıklısı annelik vazıflarınıda yapamaz arkadaşınız.
belki yatakta iyi olduğun beraber oldu ,ne var bunda,yargılamak kimseye düşmez..ayrıca kimse de (aklı başında mantıklı olgunlaşmış ) hamile kalmak içn sevişmez..korunurken hamile kalan da bir sürü insan var öyle değil mi?
kimsenin annelik vasfına dil uzatmaya hakkınız yok..yaşadığı hayat sizin ahlak kavramınıza uymasa da ,hele ki annliğini sorgulayamz kimsee...
belki de o kadın birçoğumuzdan iyi annelik edecek bebeğine,zira aşağıdaki yorumda okuduğum üzere doğurmaya karar evrmiş zaten...üstelik bu cesaret pek çok kadının yapamaycağı birşey..o yüzden ben çok da iyi bir anne olur diye düşünüyorum..

Bayanlar basiniza gelmeyince rahatca konusmasi kolay
Ben sevmiyor cumlesini kirk kere duzelttim degilmi halen olay sevmiyorum uzerinde devam ediyor
Her neyse uzatmanin anlami yok bu cocuk alinmayacak karar budur..
hayırlı olsun...peki baba adayı en düşünüyor?

belki yatakta iyi olduğun beraber oldu ,ne var bunda,yargılamak kimseye düşmez..ayrıca kimse de (aklı başında mantıklı olgunlaşmış ) hamile kalmak içn sevişmez..korunurken hamile kalan da bir sürü insan var öyle değil mi?
kimsenin annelik vasfına dil uzatmaya hakkınız yok..yaşadığı hayat sizin ahlak kavramınıza uymasa da ,hele ki annliğini sorgulayamz kimsee...
belki de o kadın birçoğumuzdan iyi annelik edecek bebeğine,zira aşağıdaki yorumda okuduğum üzere doğurmaya karar evrmiş zaten...üstelik bu cesaret pek çok kadının yapamaycağı birşey..o yüzden ben çok da iyi bir anne olur diye düşünüyorum..

Doğru dedikleriniz herkesin bir karakteri var ve o karakterine bağlı yaşam biçimi. Sevmediği erkek ile yatabilmek bana ters ki bi çok hemcinsimiz var bu konuda geniş olan ama bebiş ne olacak ?

Aldırmayacak ok de kariyerim var şu bu diyen bebeğini de ikinci plana atmaz mı sizce ?

Çocuğa acıdım umarım doğru yetiştirilir doğurup annesinin başına atmaz.

Zaten çocuk her şeye engel, zaten çok güzel parlak bir geleceği olacağına emin, çocuk olmasaydı ne iyi olurdu değil mi?

Ne yapacaklarsa yapsınlar ama o çocuğu ortada bırakmasınlar, gerçekleştiremedikleri şeylerin sorumlusu olarak suçlamasınlar.

Doğru dedikleriniz herkesin bir karakteri var ve o karakterine bağlı yaşam biçimi. Sevmediği erkek ile yatabilmek bana ters ki bi çok hemcinsimiz var bu konuda geniş olan ama bebiş ne olacak ?

Aldırmayacak ok de kariyerim var şu bu diyen bebeğini de ikinci plana atmaz mı sizce ?

Çocuğa acıdım umarım doğru yetiştirilir doğurup annesinin başına atmaz.

hala sevmediği diyorsunuz,konu sahibi kaç kere açıkladı,sevmiyor değil,sadece evlilik için uygun olmayabilir diyor..zaten uzun süreli bir ilişki...
hayır bebeğini ikinci plana atmaz,kariyerini de düşünecek tabi ki kadın.evlat sahibi olmak kendinden vazgeçme hali değildir..hayatına neşe mutuluk getirir,tabi bir o kadar da zorluk :) ama kariyerini de düşndüğü için bebeğini önemsemez mantığı bana ters..
ben hiç acımadım,tam tersi, kendisini çok sevecek bir annesi olacak bence...

yorumları okuyamadım, yargılamak haddim değil, fakat yani öyle bir anlatmışsınız ki,
Arkadaşınız neden korunmadı madem bu kadar hedefi vardı? İş işten geçmiş artık, bence bi bebek, kariyerden çok daha önemlidir,
bu bebeği aldırdı diyelim, kariyerinde çok güzel bir yere geldi, bir daha bebeği olmayabilir? Peki o zaman ne yapacak arkadaşınız?
Bir de yazının sonunda babasız demişsiniz.Neden babasız olsun? Yani bu kadar mı imkansız evlenmeleri? Bence evlenmemeleri için hiçbir neden geçerli sayılmaz..Ortada bir CAN var....

Larissa neredesin sen kuzum topiğe niye gelmiyorsun bak burada yakaladım seni:20::4::52:

arkadaşın bu bloga baksın.belki faydalanacak bir şey bulur evlenmeden çocuk sahibi olan bir çift var ve aileleri çevresi kısmen kabullenmiş durumda halada evlenmek istemiyorlar ama birlikte yaşıyorlar.arkadaşınız bebeğe bakabilecekse istiyorsa tek olsa bile aldırmasın ailesinin desteğiyle kariyerindede ilerler bebeğede bakar normalden biraz daha uzun sürer belki en iyi seçenek evlenmeleri ve çocuğu büyütürken bir yandanda kariyerlerini ilerletmeleri tabi aile desteğiyle olacak şeyler bunlar tamamen tek başına zor.
http://evlenmedendogurabilirsin.net/

hala sevmediği diyorsunuz,konu sahibi kaç kere açıkladı,sevmiyor değil,sadece evlilik için uygun olmayabilir diyor..zaten uzun süreli bir ilişki...
hayır bebeğini ikinci plana atmaz,kariyerini de düşünecek tabi ki kadın.evlat sahibi olmak kendinden vazgeçme hali değildir..hayatına neşe mutuluk getirir,tabi bir o kadar da zorluk :) ama kariyerini de düşndüğü için bebeğini önemsemez mantığı bana ters..
ben hiç acımadım,tam tersi, kendisini çok sevecek bir annesi olacak bence...

Üzgünüm saygı duyuyorum size düşüncenize ama pek bana öyle gelmiyor umarım yanılırım ve babasıda yanında olur.

Amin!!

Evlenmeyi zaten cok ileriye atmislardi ,ortada bir cocuk oldugunu ogrenince oda evlenelim diyor, ailelerde ona karar verdi ,yalniz evlilik olmayacak
,ayrilikta yok arkadasimin annesi sorumsuz demis bazi arkadaslar ama bu bebek dogacaksa birazda annenin destegi sayesinde dogacak aldirmaya cok karsi zaten kalp atisini duydugu anda karari belli gibiydi ama yinede kolay birsey degil sorumluluk agir neyseki konusuldu tartislidi yurt disina cikma planida askiya alindi .. ayrica bende sizin gibi dusunuyorum arkadasim cok iyi bir anne olucak ,

Back
X