Evlenmeden Önce "BİRLİKTELİK" ve Bilinmesi Gerekenler...

Lalle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2009
265
7
96
* En kısa arkadaşlık “Yatak Arkadaşlığı” En uzun arkadaşlık “Hayat Arkadaşlığı.”

En uzun sürecek ve sağlıklı olabilecek evlilikler, evlendikten sonra da “arkadaşlık” formatını koruyabilen evliliklerdir. Bunun için taraflarda ortak bazı özelliklerin olması gerekir. Aşk ve cinsellik olmadan da, karşılıklı olarak arkadaş olmayı kolaylaştıracak özellikleriniz yoksa, bu “birliktelik size mutluluk getirmeyebilir. “Hayat arkadaşı” olamayacağınız kimse ile yakınlığınızın kısa sürede tadı kaçacaktır. “Yatak arkadaşlığı”ndan, “hayat arkadaşlığı”na geçmek ise oldukça zordur.

* Erkeklerin Sözü Senet Değildir *

Esasen, pek çok kadın, erkeklere karşı hatalarını evlenmeden önceki; arkadaşlık, flört, sevgililik, sözlülük, nişanlılık gibi bu “tanışıklık” döneminde yapmaya başlar.
Kolay inanır ve yakınlık göstermekte acele ederler. Halbuki, erkekler kolay elde ettiklerini değerli görmezler. Bir bayandan almak istediklerini kolayca alan erkeğin gözünde, kadın değerini hızla kaybeder. Kendini garantide sanan ve birkaç güzel söze kanan genç kız, evlenmeyi tasarladığı erkeğe verdiği tavizler oranında hayal kırıklığı yaşamaya namzettir.????:

Evlenmeden önce, erkeğin bir kadından almayı arzu ettiklerini kolayca veren bayan, erkeğin gözünde nasıl değersizleştiğini onun arkasından bakakaldığında anlar.

Dikkat edilirse, erkek çocuklar oyuncaklarından heveslerini kısa sürede alır ve onları ya terk eder, ya da kırar atarlar. Halbuki kız çocuklar ayıcıklarını ve bebeciklerini yıllarca sever ve saklarlar.

Fransızlar; “İnsan her yaşta çocuktur, değişen oyuncaklarıdır” derler. Öyleyse, siz de, gözden düşmek istemiyorsanız mesafeli olmalısınız. Erkeğin sizden hevesini alıp, kısa sürede terk etmesini ya da bir oyuncak gibi kırıp atmasını istemiyorsanız her tatlı söze kanmamalısınız..

Unutmamalısınız ki, erkekler için “bir söz” her şey değildir. Dilin kemiği olmadığı gibi, sözün garantisi de yoktur. Erkeğin, sevgisini sürdürmesi biraz da sevdiğine olan özlemi ölçüsünde olacaktır. Erkeğe sabretmesini de, kadının kıymetini bilmesini de öğretecek olan yine kadındır.

Çok hoşmuş...
Gerçekten herkes için geçerli bir durum.
Bay yada bayan her iki taraf da sözün senet olmadığını çok iyi bilmeli.
Nekadar mesafe olursa içiçe herşey ortada olmazsa okadar güzel.
Paylaşılacak birşey kalmadığında ve farklı görünen birşey bulunamadığından hayal
kırıklıkları başlıyor ve arayışlar değişiyor.
Sevmek düşler kurmak evet çok güzel ama herşey yerinde zamanında
yeterince güzel..Taleplerin ardı hiçbirzaman gelmez...ve bir taviz herzaman
bir diğerini doğurur..Malesef bunları bizzat yaşayarak da görüyoruz.
Sevmek demek tamamen teslim olmak demek değildir.Herşeyinle kendini adadığında veya verdiğinde
daha kıymetli olmuyorsun...Özlemin oldukça gizlerin sırların oldukça...herdaim merak uyandırabiliyorsan karşındaki herseferinde yeni şeyler keşfedecektir..bitmeyen bir arayışla ömür sürmek biranda bulup tüketmekten çok daah güzeldir.
Umarım hayatımızda tatbik edebiliriz bunları. Zira bayanların kırgınlığı ve kaybı çok daha ağır oluyor.

Bir anlik zevk icin bir ömür mahf etmeye degmez. Cok önemli ve mühim bir paylasim olmus. Tesekkür ederim insaAllah herkes tarafindan okunur ve nefsimizi bu konuda terbiye etmeyi basaririz.

çok güzel bir yazı anlayana nasihat olur yazdıklarınız ...teşekkür ederim paylaştığınız için....

Cok bacak arası ve yuzeysel bır yazı.Evlılıgı aşkı sadece cınsellıkten ıbaret gormektır bu.Annen goster ama elletme dedıden farksız degıl.Bır adam adam gıbı adamsa zaten sana verdıgı deger senden aldıgı cınsel zevkten ıbaret olmaz.Hee sırf kendıne dokundurtmadın dıye sana ulasmaya calısmakta aşk degıl hevestır.Insanları yalnıs yonlendırmeyın.

Bu mantıkta düşünecek olursak erkekler için evlendikten sonra kadın değersizleşiyor; zira erkek istediğini almış oluyor."Her gün kurufasülye yenmez" sözünü doğruluyor olmanız gerek bu mantıkta. Pencere ardından mahallenin ahlak polisliğini yapan insanlar yüzünden bu ülkede ergenlik çağındaki erkek çocukları kendinden yaşça küçük çocukları ya da hayvanları taciz ediyor.Genç kızlar bekaretini korumak adına vücuduna ve ruhuna olmadık işkenceleri ediyor.Çünkü cinsellik bir tek genç kıza günah.Bu kafasına vurula vurula büyütülen cinsellikten korkutulan genç kızlarımız da evlendikten sonra vajinismus belasıyla uğraşıyor.Kimisini evlenmeden önce özellikle bakire (temiz, el değmemiş, kirletilmemiş vs...) diye seçen eşleri hala bakire diye boşanıyorlar. İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş.Herkes çocuklarını hesabederek atıp tutsun.Kimse okuldan dönen kızının aslında nereden geldiğini bilemez. Akıllı uslu kızınız ya da oğlunuz (bu bekçiler eskiden kız çocuğunu takip ederdi bence erkek çocuğunun farkı kalmadı) o çok kınadığınız gençlerden olabilir. Haydar Dümen' den 2 satır cinsellik üzerine yazı okuyabilmek için gazete alacak kadar cinselliğe aç bir toplumuz biz.

Kadın oyuncak bebek değildir, cinsellik de erkeğin kadını kullanmasından ibaret değildir. Bir kadın aklı başında, karşısındaki kadının bedenine ve kararlarına saygı duyan, hayata sağlıklı ve eşitlikçi bir pencereden bakan erkekler yerine kadını meta olarak gören abuk sabuk erkeklerle düşer kalkarsa meta muamelesi görmesi kaçınılmazdır. Evlilik öncesi cinsel ilişkiyi bu denli değersizleştirmeyelim, kadını bu denli aşağılamayalım.
Bedenlerimiz bizim ve onu nasıl kullanmak istediğimiz bizi bağlar, dediğim gibi seçtiğimiz erkek kalitesizse her halde ilişki zaten sağlıksız yürümeye mahkumdur, cinsellik yaşayalım ya da yaşamayalım.

Bu mantıkta düşünecek olursak erkekler için evlendikten sonra kadın değersizleşiyor; zira erkek istediğini almış oluyor."Her gün kurufasülye yenmez" sözünü doğruluyor olmanız gerek bu mantıkta. Pencere ardından mahallenin ahlak polisliğini yapan insanlar yüzünden bu ülkede ergenlik çağındaki erkek çocukları kendinden yaşça küçük çocukları ya da hayvanları taciz ediyor.Genç kızlar bekaretini korumak adına vücuduna ve ruhuna olmadık işkenceleri ediyor.Çünkü cinsellik bir tek genç kıza günah.Bu kafasına vurula vurula büyütülen cinsellikten korkutulan genç kızlarımız da evlendikten sonra vajinismus belasıyla uğraşıyor.Kimisini evlenmeden önce özellikle bakire (temiz, el değmemiş, kirletilmemiş vs...) diye seçen eşleri hala bakire diye boşanıyorlar. İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş.Herkes çocuklarını hesabederek atıp tutsun.Kimse okuldan dönen kızının aslında nereden geldiğini bilemez. Akıllı uslu kızınız ya da oğlunuz (bu bekçiler eskiden kız çocuğunu takip ederdi bence erkek çocuğunun farkı kalmadı) o çok kınadığınız gençlerden olabilir. Haydar Dümen' den 2 satır cinsellik üzerine yazı okuyabilmek için gazete alacak kadar cinselliğe aç bir toplumuz biz.

neyi savunuyorsunuz siz anlayamadım insanın kızıda hata yapar ama hata yapmıştır kimse atıp tutmuyor evlenmeden önce birliktelik yaşayan hangi kadın başka bir adamla evlenirken ben senden önce birliktelik yaşadım bu benim vücudum hesabını ben veririm diyebiliyorki çoğu kız operasyon yaşıyor neden çünkü yaşadıklarını anlatmaya cesareti yok madem çok cesaretliler çıkıp yaşadıklarını anlatsınlar demek ki ne oluyor aslında halinden oda memnun değil hata yapmıştır pişmandır bende evlilik öncesi bazı seviyeli birlikteliklere saygı duyuyorum sonuçta bir yaşa gelinmiştir doğru insanı bulmuştur illa evlenmeye gerek yok ama bugün gencecik kızlar önüne her gelene güveniyor bence eşim beni temiz bulmalı diyen tüm kızlara helal olsun çünki bir erkeğe güvenen her erkeğe güvenmeye açıktır bizde okuduk bizde birçok ortama girdik mutlu bir evliliğim seviyeli bir flört dönemim oldu herşeyin yeri zamanı var lütfen kızlara cesaret veren konuşmalar yapmayın evlilik öncesi ilişki yanlış sonuçta hamile kalınabilir kız terk edilebilir neden yanlış durumları iyiymiş gibi göstermeye çalışıyorsunuz anlam veremiyorum..

neyi savunuyorsunuz siz anlayamadım insanın kızıda hata yapar ama hata yapmıştır kimse atıp tutmuyor evlenmeden önce birliktelik yaşayan hangi kadın başka bir adamla evlenirken ben senden önce birliktelik yaşadım bu benim vücudum hesabını ben veririm diyebiliyorki çoğu kız operasyon yaşıyor neden çünkü yaşadıklarını anlatmaya cesareti yok madem çok cesaretliler çıkıp yaşadıklarını anlatsınlar demek ki ne oluyor aslında halinden oda memnun değil hata yapmıştır pişmandır bende evlilik öncesi bazı seviyeli birlikteliklere saygı duyuyorum sonuçta bir yaşa gelinmiştir doğru insanı bulmuştur illa evlenmeye gerek yok ama bugün gencecik kızlar önüne her gelene güveniyor bence eşim beni temiz bulmalı diyen tüm kızlara helal olsun çünki bir erkeğe güvenen her erkeğe güvenmeye açıktır bizde okuduk bizde birçok ortama girdik mutlu bir evliliğim seviyeli bir flört dönemim oldu herşeyin yeri zamanı var lütfen kızlara cesaret veren konuşmalar yapmayın evlilik öncesi ilişki yanlış sonuçta hamile kalınabilir kız terk edilebilir neden yanlış durumları iyiymiş gibi göstermeye çalışıyorsunuz anlam veremiyorum..

Cinsellik serbest olmalı 15 yaşında yaşanmalı demiyorum ben.Sadece kadının cinselliğinin erkeğe sunulan bir ödül gibi görüldüğü zihniyete karşıyım.Elbette önüne gelenle yaşanmasın, hamile kaldı diye küçücük yaşta bu yükün altında ezilmesin genç kızlar.Ben kızıma yalnızca bununla birlikte oldum, ayrılamam artık herşeyine katlanıp bununla evlenmek zorundayım gibi bir düşünceye kapılmasın, bir dönem sevdiği birinden ayrıldı diye yanlışlara sürüklenmesin diye evlilik öncesi birliktelik yaşamamasını öğütlerim.Fakat yanlışı olursa da o benim evladımdır.Kimse bu benim başıma gelmez demesin.Niçin erkeğin bekareti sorgulanmıyor.Niçin kızını kapı dışarı çıkarmazken oğlunun sırtını sıvazlayan aileler var bu ülkede.Oğlum şu kadar kızla birlikte oldu diye gururla anlatan kadınlar var.O kızlar ana baba evladı değil mi.Onun yaşamı senin kızından daha az mı değerli.Ben "yalnızca" iki yüzlü cinsel doktrinlere karşıyım.Evlilik öncesi cinsellik kız çocuğuna yanlışsa erkek çocuğuna da yanlışır. Kız çocuğu hamile kalabiliyorsa erkek çocuğu da hamile bırakabilir.Ergen anneler ve ergen babalar tabi ki olmasın ama kadın da erkek kadar insandır.Nefsi, iradesi, mantığı vardır. Bu sitede de gruplar var.Kendi kendine dertleşiyor kızcağızlar.Birbirinden medet arıyorlar.Onların bile grubuna dalıp tü kaka size diye taciz eden kadınlar var.kime ne.Niçin başkasının hayatına bukadar müdahil olmayı seven insanlarız.Kim günahsız, kim hatasız da o yanlış bu doğru bunu yap diyoruz.

Bız 15-16 yasındaki kişiler bunu yaşasın demıyoruz.Bır kadın bellı bır olgunluga geldıgınde kendınden emınse ve karsısındakınden emınse bunu yasayabılır dıyoruz.Tabıkı herkesle degıl sevdıgı bır adamla, veya ısındıgı bır erkekle...Kafasında evlılık planı yoksa evlılıkten korkuyorsa bır kadın hayatı boyunca meryem ana mısalı yasayacak değil arkadaslar.Sız dırekt olayı evlılıge vuruyorsunuz.

Ben anlamıyorum bazı kadınlar evlendıkten sonra o ımzayı attıktan sonra kocasıyla hıcbır problem yasamıyacagına cok emınler galıba . Ya da o adamın o ımzadan sonra dort dortluk olacagının garantısı var mı ? Nıye herseyı evlılıkle sınırlandırıyorsunuz ? Bacak aran anandan dogmus gıbı herıfın onune gelınce o herıf senın cok mu kıymetını bılecek ? Tek sorun bu mu ? Bır hafta once kocasıyla tanıstıgı zaman kanser olan ama kocasının elını hıc bırakmayan ona tum duygularıyla ve ılklerıyle gelen kuzenım, aldatıldıgını ogrendı.Noldu sımdı kıymet mı bilindi.

Büyük konusmayın.İslam bile bır erkegın hayat kadınıyla evlenıp onu evinın kadını yapıp ona yuva vermeyı hacca gıtmekten daha sevaplı kılıyor.Hz.Muhammed(s.a.v) efendımızın evlendıgı kadınlardan sadece biri bakıreydı.Biride bu sitede demıskı peygamber efendımız ''bakırelerle evlenın onların dili daha tatlıdır daha ıyı hanım olur'' dediğini öne sürmüş.Gülüyorum boylelerıne kendı pis zıhnıyetlerını dine alet etmekten baska bır halta yaradıkları yok.Ne bakıreler var agzında ıgnesıyle kafasında 10 turlu k.hpelik geçen...
Siz kımsınzı ki bırde boyle kadınları veya hata yapan kadınları eleştırmeyı kendınızde hak goruyorsunuz ? Burada derdını anlatanlara bıle hala kızma derdındesınız.Zaten hep kadınlar yuzunden bu erkeklerın kendını bu denlı üstün görmesi.Erkek evlat sahıbı anneler kendılerını sırf erkek oglu var dıye kadınlara bır anda dusman goruyor oglunu onlardan daha ıyı tutuyor.Onlara bir nebze kadının ıkı bacak arasına degılde yüreğine göre deger vermeyı ogretebılseydınız bugun bu tartısmalar yasanmayacaktı.

Yüreği ve sıcaklıgı varken, erkeğe bacak arasını ödülmüş gibi sunan ve bacak arasını herseyın onunde tutan kadınlardan tiksiniyorum.

neyi savunuyorsunuz siz anlayamadım insanın kızıda hata yapar ama hata yapmıştır kimse atıp tutmuyor evlenmeden önce birliktelik yaşayan hangi kadın başka bir adamla evlenirken ben senden önce birliktelik yaşadım bu benim vücudum hesabını ben veririm diyebiliyorki çoğu kız operasyon yaşıyor neden çünkü yaşadıklarını anlatmaya cesareti yok madem çok cesaretliler çıkıp yaşadıklarını anlatsınlar demek ki ne oluyor aslında halinden oda memnun değil hata yapmıştır pişmandır

e nasıl desin ,daha sizin gibi kadınlar; evlilik olmadan cinsellik yaşamış daha sonra da ayrılmış kadınlara 'işte erkek de bunu kullandı attı ,işte böyle bakakalır artık arkasından' derse, erkekler ne yapmaz.
Lütfen cinselliği erkeğin kadını kullanması olarak nitelendirip kadınlara ve hergün bedava sex durumuna indirgeyerek de evlilik kurumuna hakaret etmeyin.

Cinsellik serbest olmalı 15 yaşında yaşanmalı demiyorum ben.Sadece kadının cinselliğinin erkeğe sunulan bir ödül gibi görüldüğü zihniyete karşıyım.Elbette önüne gelenle yaşanmasın, hamile kaldı diye küçücük yaşta bu yükün altında ezilmesin genç kızlar.Ben kızıma yalnızca bununla birlikte oldum, ayrılamam artık herşeyine katlanıp bununla evlenmek zorundayım gibi bir düşünceye kapılmasın, bir dönem sevdiği birinden ayrıldı diye yanlışlara sürüklenmesin diye evlilik öncesi birliktelik yaşamamasını öğütlerim.Fakat yanlışı olursa da o benim evladımdır.Kimse bu benim başıma gelmez demesin.Niçin erkeğin bekareti sorgulanmıyor.Niçin kızını kapı dışarı çıkarmazken oğlunun sırtını sıvazlayan aileler var bu ülkede.Oğlum şu kadar kızla birlikte oldu diye gururla anlatan kadınlar var.O kızlar ana baba evladı değil mi.Onun yaşamı senin kızından daha az mı değerli.Ben "yalnızca" iki yüzlü cinsel doktrinlere karşıyım.Evlilik öncesi cinsellik kız çocuğuna yanlışsa erkek çocuğuna da yanlışır. Kız çocuğu hamile kalabiliyorsa erkek çocuğu da hamile bırakabilir.Ergen anneler ve ergen babalar tabi ki olmasın ama kadın da erkek kadar insandır.Nefsi, iradesi, mantığı vardır. Bu sitede de gruplar var.Kendi kendine dertleşiyor kızcağızlar.Birbirinden medet arıyorlar.Onların bile grubuna dalıp tü kaka size diye taciz eden kadınlar var.kime ne.Niçin başkasının hayatına bukadar müdahil olmayı seven insanlarız.Kim günahsız, kim hatasız da o yanlış bu doğru bunu yap diyoruz.

evet,zaten bu düşüncedeki insanların sığındığı tek argüman 15-16 yaşındaki kızlar cinsellik mi yaşasın oluyor.
Hayır tabii ki yaşamasınlar
çünkü 15-16 yaşındaki bir insan henüz rusal ve fiziksel gelişimini tamamlamamıştır bu yüzden cinsel ilişki yaşaması doğru olmaz
zaten yasada da suç olması lazım belli bir yaştan küçüktekilerle ilişki yaşamak ve aynı şekilde bu yaşlardaki kişileri evlendirmek.
Yoksa aman bekaretini saklasın da kocasına zarını sunsun belki ona değer verir diye değil.

e nasıl desin ,daha sizin gibi kadınlar; evlilik olmadan cinsellik yaşamış daha sonra da ayrılmış kadınlara 'işte erkek de bunu kullandı attı ,işte böyle bakakalır artık arkasından' derse, erkekler ne yapmaz.
Lütfen cinselliği erkeğin kadını kullanması olarak nitelendirip kadınlara ve hergün bedava sex durumuna indirgeyerek de evlilik kurumuna hakaret etmeyin.

herkesin görüşü farklıdır ben kimseyi hiçbir zaman kınamam zira bende insanım her zaman hataya açığız düşüncelerimize ters düşebiliriz kız olsun erkek olsun evlenmeden önce ilişki yaşanması kanımca yanlış kandırılan en çok kızlar olduğu için kızların dikkat etmesi gerek diye düşünüyorum yoksa erkek kadın aynı fark eden bir şey yok evliliğe hakaret edip bedava seks kurumu na indirmiyoruz sonuçta evlilik kadının erkeğin olacak çocukların yasal haklarını koruyan bir kurum ama evli değilsen seni kimse korumaz öyle değil mi ben evlilik öncesi ilişkiyi en çok kızlar mağdur olduğu için iyi karşılamıyorum ama belli bir yaşa gelmiş kendi kararıdır ben daha çok okuyan kızlar için söylüyorum kısacası biz ne düşünürsek düşünelim herkes kararlarını yaşar

Back
X