• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeden önce de böyleydin

eveeet benım eşimde böyle. Mesela hiç gezmıyorum çıkmıyorum dışarı kendim dıyorum . O da '' sen bekarkende evcimendin hiç gezmezdin,dışarı çıkmazdın ki zaten ... '' dıyor hemen... !!!!

:)
Öyle bir şey yok. Mevzu evlenmeden önce de mücadele
edebilirsin, evlendikten sonra da.
Standart yeri gelir düşer, yeri gelir katlar.

Çalışıp çalışmamakla hiç ilgisi yok.
Elbette öyle ama sirf esi calismiyor diye alabilecek gucu varken esinin isteklerini almayan erkek bana itici geliyor
Erkek esine para istetmemeli bana sunu al bunu al dedirtmesine gerek yokki
Evinin giderini gelirini neye ne harcandigini bilmeli bi kadin
Bu dogrultuda kendi ihtiyaclarini esine sormadan alabilmeli

Elbette öyle ama sirf esi calismiyor diye alabilecek gucu varken esinin isteklerini almayan erkek bana itici geliyor
Erkek esine para istetmemeli bana sunu al bunu al dedirtmesine gerek yokki
Evinin giderini gelirini neye ne harcandigini bilmeli bi kadin
Bu dogrultuda kendi ihtiyaclarini esine sormadan alabilmeli

Yanlış anlıyosun canım
Tabi ki var olan bir parayı karısından esirgeyen adamı
kimse hoş görmez.
Benim demek istediğim çok başka bir şey.
Hani kadın bana bakmalı evlenmeden önce ki standardımı
düşürmemeli denmesine itiraz ediyorum ben :)
Şimdi sen 250 liralık yada 100 liralık birşey almak istersin
Bütçe eşde olduğu için bu ay değil bir daha ki ay al diyebilir.
Bu çok normal. Yada çok sıkışığım almasan olur mu?
Bunu niye söyleyemesin ki.
Ortak bir hayat sürüyorlar sonuçta.
Ama ben bunu evlenmeden önce alabiliyordum
Şimdi alamayacaksam niye evlendim ki modunu
yanlış buluyorum. Hepsi bu.

geçici bir süre olan işsizliği anlarım tabi. eşler karşılıklı olarak birbirlerini idare edebilirler bir süre.hayat bu. karşılıklı fedakarlıklar yapılabilir.

amaaa çalışmayan bayanlar da istediğimi alamıyorum eşim para vermiyor diye yakınmasınlar. bu hayatı onlar seçti sonuçta. eli ayağı tutarken bir adamın boyunduruguna giriyorsan herşeyi katlanırsın. bu arada sözüm çocuğu için bi süre işten uzak kalanlara değil. (o başka bir olay. keşke bende çocuğumu büyütürken ara verseydim.)
Çalışmamak bir adamın boyunduruğuna girmek demek değil ki. Bir yuva kuruluyor, kadın o yuvayı çekip çeviriyor erkek de yuvanın geçimini sağlıyor. Bir taraf diğerinden daha fazla inisiyatif sahibi değil.

Ben tabi ki olması gerekeni söylüyorum, çalışmayan kadınları geçtim çalışanların bile ekonomik şiddet gördüğünün farkındayım, ama en azından biz kadınlar olarak kafamızdaki "çalışmayan kadın eşinin eline bakan kadındır" düşüncesini silebilirsek bazı erkekler de bize bunu yapmaya cesaret edemezler. Bazı erkekler dedim, tüm erkekleri harcamaya da gönlüm razı gelmedi şimdi.

Ben koca parası yemeyi destekliyorum özetle :halay:

Yanlış anlıyosun canım
Tabi ki var olan bir parayı karısından esirgeyen adamı
kimse hoş görmez.
Benim demek istediğim çok başka bir şey.
Hani kadın bana bakmalı evlenmeden önce ki standardımı
düşürmemeli denmesine itiraz ediyorum ben :)
Şimdi sen 250 liralık yada 100 liralık birşey almak istersin
Bütçe eşde olduğu için bu ay değil bir daha ki ay al diyebilir.
Bu çok normal. Yada çok sıkışığım almasan olur mu?
Bunu niye söyleyemesin ki.
Ortak bir hayat sürüyorlar sonuçta.
Ama ben bunu evlenmeden önce alabiliyordum
Şimdi alamayacaksam niye evlendim ki modunu
yanlış buluyorum. Hepsi bu.
Anladım ben sizi :)
Çok haklısınız

Hatta evlendikten sonra daha da iyi olmalı denmiş. Peki sen ne veriyorsun bunun karşılığında diye sormak gerekir bu kadinlara
Bazi kadinlar evliliği maddi level atlamak olarak goruyorlar malesef

Çalışmamak bir adamın boyunduruğuna girmek demek değil ki. Bir yuva kuruluyor, kadın o yuvayı çekip çeviriyor erkek de yuvanın geçimini sağlıyor. Bir taraf diğerinden daha fazla inisiyatif sahibi değil.

Ben tabi ki olması gerekeni söylüyorum, çalışmayan kadınları geçtim çalışanların bile ekonomik şiddet gördüğünün farkındayım, ama en azından biz kadınlar olarak kafamızdaki "çalışmayan kadın eşinin eline bakan kadındır" düşüncesini silebilirsek bazı erkekler de bize bunu yapmaya cesaret edemezler. Bazı erkekler dedim, tüm erkekleri harcamaya da gönlüm razı gelmedi şimdi.

O zaman sefamız olsun :rapci::halay:

bızde esımle zengın cocukları degılız ama şükür durumumuz su an gecmısımıze gre daha ıyı esım calısıp yıpranmamı ıstemedıgı ıcın calısmıyrum aslında syle sınava calıs memurluk yap ezılme der ... ıhtıyaclarımızda senun benım olmaz ne alacaksak alırız zıra ıkımızde butcemıze gre alısverıs yaparız ne ucuz ne pahalı ortadan gıderız ha ben su marka ıstyrum desem alma demez paramız bendedır butcemız el verdıgınce al der esım yada bu ay sıkısırız bırdahakı ay alıver der kı bunu syletecek durumda bırakmam esımı. Bu durum esınızınnkarakterıyle ılgılı bence hos degıl bu sylem gezme tzmaya gelırsek evet erkekler genelde evde oturup cay ıcıp oyun oynamak ıstıyr benımkıde byle artık dısarı cıkalım demıyrum yıldım.

O zaman sefamız olsun :rapci::halay:

Çalışan bütün kadınlar ihtiyaçları olmasa çocuklarını, evini tek maasla cekip cevirecek kocaya sahip olsalar birisi de çalışmak istemez. Çalışmak cok güzel diyecekler neredeyse. Hobi amaçlı çalışılıyor sanki. Kısacası eşler ortak karar aldığı, geçim güzel oldugu surece çalışmayan kadın akıllıdır niye yipratsın kendini?

bızde esımle zengın cocukları degılız ama şükür durumumuz su an gecmısımıze gre daha ıyı esım calısıp yıpranmamı ıstemedıgı ıcın calısmıyrum aslında syle sınava calıs memurluk yap ezılme der ... ıhtıyaclarımızda senun benım olmaz ne alacaksak alırız zıra ıkımızde
Çalışan bütün kadınlar ihtiyaçları olmasa çocuklarını, evini tek maasla cekip cevirecek kocaya sahip olsalar birisi de çalışmak istemez. Çalışmak cok güzel diyecekler neredeyse. Hobi amaçlı çalışılıyor sanki. Kısacası eşler ortak karar aldığı, geçim güzel oldugu surece çalışmayan kadın akıllıdır niye yipratsın kendini?
Aynen bende bunu vurguladım.. standartlar şartlar düşünceler herkeste farklı.. ben bazen iş hayatını özleyip geri dönmek istiyorum.. eşim kazandığını kreşe ya da bakıcıya mı vercen.. çocuğumuz senle büyüsün diyo.. keşke herkesin durumu el verse de evlatlarını kendileri büyütebilseler

Konuyu okumadınız sanırım.. konu sahibi başvurduğu yerden dönüş bekliyomuş.. bu süre içinde oflayıp puflamadan bal börek gibi de bakıcak karısına..

Ona istinaden yazmıştım.. tabi bi de şu boyutu var.. eşimin işi geliri gayet güzel ve kendi ailesi de dahil kimseye güvenemediğimiz için ben çocuğumuza bakıyorum.. tabi yemek bulaşık çamaşır ütü aklınıza gelebilcek her iş bende.. eşim de ssk mı da ödüyor para yönünden de sıkmıyor yani bize bakıyor.. aşağılamaksa bu en başta kendimi aşağılıyorum o zaman.. erkek ailesine bakmak zorunda kadın da erkeğin yükünü hafifletmeli..
Eşin size bakmıyor arkadaşım, siz iş bölümü yapmışsınız. Yani senin sorumluluğunu aldığı falan yok. Aradaki fark bu. Senin evde yaptığın her işin maddi bir karşılığı var ve eşinin masraflarınızı karşılaması buna denk geliyor sadece. Ha ona göre bu bir karşılık mı hiç sanmıyorum. Geleneksel aile yapısı denilen ilkel düşünceye gore sen zaten o isleri yapmak zorundasın. Bu arada zorunlu işsizlik hallerini zaten belirtmiştim ben. Ama sorumluluğum sadece bana aittir dediğim gibi. Kimseye de vermem çünkü ben bir bireyin.

Esim bir defa böyle bir sey diyecek oldu,
O zamanlar aptalmisim aklim ermiyormus sanirim, simdi buyudum bu sekilde daha mutluyum dedim. Konu kapandi:KK53:

Eşin size bakmıyor arkadaşım, siz iş bölümü yapmışsınız. Yani senin sorumluluğunu aldığı falan yok. Aradaki fark bu. Senin evde yaptığın her işin maddi bir karşılığı var ve eşinin masraflarınızı karşılaması buna denk geliyor sadece. Ha ona göre bu bir karşılık mı hiç sanmıyorum. Geleneksel aile yapısı denilen ilkel düşünceye gore sen zaten o isleri yapmak zorundasın. Bu arada zorunlu işsizlik hallerini zaten belirtmiştim ben. Ama sorumluluğum sadece bana aittir dediğim gibi. Kimseye de vermem çünkü ben bir bireyin.
Biz aslında aynı şeyleri farklı şekilde söylemişiz.. birebir katılıyorum söylediklerinize.. ama ben konu sahininin de aynı şeyleri yaptığını düşünerek yazmıştım tüm yorumlarımı.. orda bi karışıklık oldu sanırım..

Biz aslında aynı şeyleri farklı şekilde söylemişiz.. birebir katılıyorum söylediklerinize.. ama ben konu sahininin de aynı şeyleri yaptığını düşünerek yazmıştım tüm yorumlarımı.. orda bi karışıklık oldu sanırım..

Ekleme: yanlış anlaşılmak istemem.. konu sahibi şu an dışarda çalışmayıp evde olduğu için evin işlerini üstlenmiştir manasında yazdım.. 2si de çalışıyo olsalardı ev işini de paylaşmaları taraftarıyım..

Hayir cok yanlis düşünüyorsunuz.
Esim dediginiz sekilde kazansa ( ki bu tartisilir, kime gore neye gore kazanc ) ben yine de calisirim.
Siz calisan butun kadınlarin muhtacliktan mi calistigini dusunuyorsunuz gercekten?
Ben öğretmenim ve 2 ay yaz tatilinde ozellikle bitime dogru inanin bunaliyorum, evde durmak rahatsiz ediyor bir sure sonra.

Back
X