evlenmeden önce konuşulması gerekenler

syarslan

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2014
110
101
Merhaba :) Yıllarca sevgililikten sonra evlenenler bile evlilikte birbirlerine davranışlarına tahammül edemeyebiliyorlar..Öncelikle sevgi sadakat ama evliliğin sağlam olabilmesi için evlenmeden önce mutlaka şu konuda konuşulmalı anlaşılmalı dedikleriniz nelerdir?

Merhaba :) Yıllarca sevgililikten sonra evlenenler bile evlilikte birbirlerine davranışlarına tahammül edemeyebiliyorlar..Öncelikle sevgi sadakat ama evliliğin sağlam olabilmesi için evlenmeden önce mutlaka şu konuda konuşulmalı anlaşılmalı dedikleriniz nelerdir?

ailesi:KK45:
başta söyleyin anası herşeye maydanoz olmasın:mad:

Ailesi, aile sırları, ailedeki iletişim tarzı, ailedeki ritüeller (bayramlar ve özel günlerde ne yapılır gibi...), eş işlerinin bölüşümü, sınırlar (kimlerle ne mesafede görüşülmesi gibi..), gibi konular evlenmeden önce konuşulursa iyi olur.

Bunlari konusmya baslrsaniz kavga edip ayrilirsnz evlilik fln kalmz ortda baslmdn biter misss :) once sakin sakin konuslr snra elestri baslr snra laf sokmlr fln helede adam anasini savunmasin ufff bnu tartsan sevglinin yanina yaklaslmz valla bosver canim hic konusma konusrsan evlenemezsin :KK11:

iyi gözlem yapmak lazım mesela kararlarını kendisi verebiliyormu?

istediği hayatı mı yaşıyor.. ailesinin çevrenin istediği hayatımı yaşıyor

yaşayacağınız yer ?

eşin çalışma durumu hakkında ne düşünüyor ?

ekonomik fiziksel ve psikolojik şiddete olacak tepkileriniz?

dini inanç veya kültürel olarak ters düşülebilecek noktalar nereler acil durum planı devreye girmesi için

hayatın sorumluluklarının farkında mı?

yaptığı işleri tam mı yapar sonuna kadar gider yoksa hevesi geçip vazmıgeçer?

bence bu konular çok çok önemli.. şimdiki aklım olsa ince eler sıkı dokur öyle karar verir evlenirdim. ama zamanı geri alamıyoruz malesef

aile mevzuları, ekonomi planlaması, hayattan beklentıler, vazgecemeyecegınız seyler (hayat tarzınızla alakalı olarak gıyımınız,tatıl anlayısınız,bazı olaylara bakıs acınız ve tepkılerınız vs.),bırbırınızın hoslanmadıgınız yonlerı falan konusulmalı. gelecek yıllar planlanmalı,hayallerde ve beklentılerde farklılık varsa orta yolu bulmalı bence..!!

John Gray'in "Konuşmamız Lazım" isimli kitabını mutlaka ama mutlaka okuyun, nişanlınız, erkek arkadaşınız bile okumalı.. Çok faydasını görürsünüz...

Orada neleri nasıl konuşmanız gerektiği konusunda çok faydalı bilgiler mevcut...

Başucu kitabımdır zorlandığım her an ilk başvurduğum kitaptır.

Mesela sözünü ettiğim kitapta tatil planlaması ve özel gün kutlamaları ile ilgili bir bölüm vardı, onu okumuştum ve eşimle (evlenmeden önce) bu konu hk. konuşmuştuk. Biz de ramazan bayramlarının ilk günü annanemde toplanır tüm sülale ve eğlenceli bir bayram olur. Eşime sizin ailenizde bu tarz ritüel/gelenek var mı diye sormuştum o da olmadığını söylemişti. Geçtiğimiz bayram yeni evli olduğumuz için sadece benim ailemle bayram yaptık. Bu yıl kısmetse eşimin memleketine gideceğiz ama eşim bayramın ilk günü annanene gidelim gelenek bozulmasın dedi. Yani siz art niyetsiz kendinizi en iyi şekilde ifade ederseniz karşı taraf da buna saygı duyacaktır. Fakat evlenmeden önce yapmalısınız bu konuşmayı...

Teşekkür ederim kızlar :) kitabı da okuyucam inşallah sevgilimi çok seviyorum ama bunlarda önemli.. Gelecekle ilgili hayal kurarız plan yaparız ama uzun uzun bu tür şeyleri konuşmayı sevmez seviyoruz birbirimizi geleceğimizde inşallah güzel olur der hemen ama ikna edip konuşucam bir şekilde artık :)

Kesinlikle ev ileri ve bebek bakımı.
Sonra nerede oturacaksınız? Kayınvalideniz kayınpederinize bir şey olması halinde sizinle yaşayacak mı?
Nerede yaşayacaksınız?
Evlendikten sonra çalışacak mısınız?
Siz çocuk yaptıktan sonra işi bırakacak mısınız? Eşinizin maddi gücü buna yeter mi?
Özel günleri kutlayacak mısınız?

Teşekkür ederim kızlar :) kitabı da okuyucam inşallah sevgilimi çok seviyorum ama bunlarda önemli.. Gelecekle ilgili hayal kurarız plan yaparız ama uzun uzun bu tür şeyleri konuşmayı sevmez seviyoruz birbirimizi geleceğimizde inşallah güzel olur der hemen ama ikna edip konuşucam bir şekilde artık :)

Düzletme: Kitabın yazarı Gary Chapman....
John Gray Kadınlar Venüsten Erkekler Marstan kitabının yazarıydı, bu kitabı da mutlaka okuyun derim ben

Ekonomik konularda rahat konuşmalısınız, kim ne iş yapacak ne kadar para getirecek, şahsi borçlar varsa bunlar ne olacak, kirayı kim ödeyecek, faturaları kim ödeyecek, market alışverişini kim yapacak vb...

Konuşarak herşeyi çözmek yada planlamak imkansiz. Gen el konulari prensipleri konusmali

Aklına gelebilecek herşey ...ama herşeyi konuşsanda bazen bir işe yaramaz ...Buda o kişiyle alakalı bir durum ..:KK43:

fikirlerin yakın ve uyumlu olması önemli ..
saygı , sevgi ,sadakat .. sadık ve güvenilir olmalı ..

konuşmak la yaşamak içinde olmak asla aynı şey değil,
konuşarak değil iyi bir gözlemci olarak karar vermelisin
kimse sonradan değişmiyor çünkü
gözlediğin kadarı ile tolere edemeyeceğin şeyler var mı yok mu ona bak
konuştuğun şeylerin şartları değişebilir ve siz şimdiden boşa bazı şeylerle ilgili gerilmiş olursunuz o kadar

kesinlikle evlenmeden önce konuşulması gereken şey: kayınvalide ile yaşanıp yaşanmayacağı.
sonra insan ayrı yaşayacaklar zannederken yatak odasının tam karşısındaki odanın kayınvalidesi için hazırlandığını görüyor şok oluyor falan.
biz kadınlar haklı olarak evlenince kocamızla yeni tuttuğumuz evde yaşayacağız zannediyoruz ama erkekler o evin içinde hep annesini de düşünüyor ve sizin de öyle düşündüğünüzü zannedip size söylemiyor bile.

John Gray'in "Konuşmamız Lazım" isimli kitabını mutlaka ama mutlaka okuyun, nişanlınız, erkek arkadaşınız bile okumalı.. Çok faydasını görürsünüz...

Orada neleri nasıl konuşmanız gerektiği konusunda çok faydalı bilgiler mevcut...

Başucu kitabımdır zorlandığım her an ilk başvurduğum kitaptır.
rica etsem bu kitabı bana satabilir misiniz, intte bulamadım, kitap kurdu ve nişanlı bi kız olarak okumak isterim mulaka ; lütfen lütfen lütfen:KK68::KK5:

X