Evlenmek bu kadar zor mu ?

Kajmery34

Arrivederci KK❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
11.496
21.252
398
Merhaba kk nın tatlı hatunları.
Keyifler yerindedir umarım.
Aslında dertten çok isyan etmek için yazacağım bugün.
Düğünüme 2 aydan kısa bir süre kaldı. Yaşadığım sorunları az çok bilenleriniz vardır. Nişanlımın kardeşinin kanser olması , ekonomik kriz derken biz epey bir maddi olarak yaralandık. Çok şükür şimdi işleri daha yoluna girdi.
Şimdi yavaş yavaş evimizi aramaya başladık. Ama ben daha evvel üzerine düşmediğim için rakamları duyunca şok geçirdim. Site içinde bir daireye baktık. Öyle geniş bir daire olmamasına rağmen kirası 3200₺ ayrıca aidatta 300₺ . Biz bunu duyunca inanılmaz şaşırdık. Çünkü cidden o parayı etmeyecek bir evdi. Ve sosyal faaliyet alanı falan da yoktu.
İkinci olarak gelinlikçi bir arkadaşım var. Ona gittik. Yeri güzel bir muhitte. Bana çok sıradan bir gelinlik için 10bin tl fiyat çekti. Neymiş kriz varmış. Sonrasında başka yerlerde sorunca bir baktım piyasa ciddi manada bu rakamlarla dolu.
Resmen krizi fırsata çevirmeye çalışmışlar.
Hadi dedik onu da hallederiz. Bu sefer kuaför aramaya başladık o da nereden baksanız en aşağı 1000₺.
Daha bunun içinde beyaz eşyamız vs yok. Ve çok şükür maddi durumumuz iyi. Ama buna rağmen bile zorlanacağız gibi duruyor.
Sizler bu durumları nasıl hallettiniz?
Ben daha evvel evlenmiştim evet ama o zaman cidden çok uygundu her şey. Mesela gelinliğime o zaman 2,5 vermiştim.
Şimdi aynı gelinlik 6 bin olmuş.
Cidden yuva her mana da çok zor kuruluyor.
İç dökmemi okuduğunuz için teşekkür ederim.

nerede yaşıyorsunuz acaba? 3200 kira çok çok fazla.. gelinlik içinde o paraya değmez.
İstanbul’da yaşıyoruz. Ama gerçekten şöyle normal statüdeki evler bu fiyatlara ulaşmış. Belki inandırıcı gelmeyecek ama bu dediğim yerde daire bile kalmamış.
Gelinliğe zaten o fiyatı vermeyeceğim. Ben sadece piyasada ki rakamlara inanamadım.

İstanbul’da yaşıyoruz. Ama gerçekten şöyle normal statüdeki evler bu fiyatlara ulaşmış. Belki inandırıcı gelmeyecek ama bu dediğim yerde daire bile kalmamış.
Gelinliğe zaten o fiyatı vermeyeceğim. Ben sadece piyasada ki rakamlara inanamadım.
yani bu kadar para verecekseniz bari merkezi bir yerde oturunda değsin verdiğinize... hayat pahalı,istanbul her zaman bir tık daha pahalı ama rakamlar uçmuş gerçekten..

yani bu kadar para verecekseniz bari merkezi bir yerde oturunda değsin verdiğinize... hayat pahalı,istanbul her zaman bir tık daha pahalı ama rakamlar uçmuş gerçekten..
Metroya çok yakın bu tutmak istediğim yer.
Ben güvenliksiz bir yerde de oturmak istemiyorum. Nişanlım eve geç geliyor çünkü ve ben cidden korkarım.
Evet aynen öyle çok uçuk rakamlar dönüyor. Allah hepimize yardım etsin.

Düğünüme 2 aydan kısa bir süre kaldı. Yaşadığım sorunları az çok bilenleriniz vardır. Nişanlımın kardeşinin kanser olması , ekonomik kriz derken biz epey bir maddi olarak yaralandık. Çok şükür şimdi işleri daha yoluna girdi.
Şimdi yavaş yavaş evimizi aramaya başladık. Ama ben daha evvel üzerine düşmediğim için rakamları duyunca şok geçirdim. Site içinde bir daireye baktık. Öyle geniş bir daire olmamasına rağmen kirası 3200₺ ayrıca aidatta 300₺ . Biz bunu duyunca inanılmaz şaşırdık. Çünkü cidden o parayı etmeyecek bir evdi. Ve sosyal faaliyet alanı falan da yoktu.
İkinci olarak gelinlikçi bir arkadaşım var. Ona gittik. Yeri güzel bir muhitte. Bana çok sıradan bir gelinlik için 10bin tl fiyat çekti. Neymiş kriz varmış. Sonrasında başka yerlerde sorunca bir baktım piyasa ciddi manada bu rakamlarla dolu.
Hadi dedik onu da hallederiz. Bu sefer kuaför aramaya başladık o da nereden baksanız en aşağı 1000₺.
Daha bunun içinde beyaz eşyamız vs yok. Ve çok şükür maddi durumumuz iyi. Ama buna rağmen bile zorlanacağız gibi duruyor.
Ben daha evvel evlenmiştim evet ama o zaman cidden çok uygundu her şey. Mesela gelinliğime o zaman 2,5 vermiştim.
Gerçekten hersey çok pahalı Allah yardımcınız olsun insaninda10 bin TL veresi gelmiyor sıradan bi gelinliğe açıkçası kuaför desen gelin deyince cosuyolar zaten ben 3 sene evvel düğün yaptm kuaföre toplamda 500 vermiştim sanırım gelinliğimi bı tanıdığa diktrdk çokta beğenilmişti 1300 dktrdm bide o ev kirası ne öyle yaa Ankara da o kiraya en güzel evlerde oturursnz.

Canım tebrik etmeye geldim, hiç haberim yok fiyatlardan şuan. Tek bildiğim normal mahalle arası kiralar bile çok arttı. Üstelik tutulacak ev de çok az dediğin gibi, çünkü İstanbul çok kalabalık... :KK43:

Size kolaylıklar diliyorum nişanlınla, inşallah herşey dilediğiniz gibi olur. Mutluluklar dilerim :KK36:

Ben şuna bile çok kızgınım. Belediyeden nikah memuru gelecek 600 küsur ödeme yaptık. Niye ya niye?? Nikah için niye ödeme yapıyoruz, yapıyorsakta 600 küsur ne? Belediye niye var?
Tamamen herkesin birbirini soymaya calıştıgı bir ülke. Ne koparırsam kar mantığı. Bu yüzden de sırtı yere gelmeyecek bu ülkenin

Birkaç ay önce koltukları değiştirdik de ev eşyalarının fiyatlarının nerelere çıktığını gördük. Herşey gerçekten çok pahalı hele biraz da iyi olsun, kaliteli olsun diye düşünüyorsanız ciddi paralar gider düğün alışverişi için. Kolaylıklar diliyorum.

Ne siteymiş o öle 5 yildizli mı töbe töbe o kIrayi vereceğime kredi cekerim ayda 2bin lira olucak sekilde ev alirim.
Allah.kolaylik versin gerçekten ortalik firsatcilarla dolu kriz kriz ekonomik kriz bole yapilinca kriz duzeliyor mu anlamak mumkun degil bu millet nasıl evlencek nasil cocuk buyutcek okutcak nerde bu devlettt ulaaaann diye bagirasim var :))

Her şey gerçekten çok pahalılaştı Allah yardımcınız olsun yeni yuvanızda bir ömür mutlu olun inşallah. Ama en güzel zamanları değil mi insanın eşya mobilya bakmak gelinlik denemek ahh rüya gibi🥰 istanbul mu böyle bilmiyorum ama bursada çok çok güzel bir gelinlik 5bin tl gibi bir fiyatı vardı yeni. Kiralar 1200 tl ye sıfır dairede 3+1 oturulur. Eşyalar dersen çok ekstrem bişey bakmıyorsan bellonadan istikbalden 20 bine tüm evinin mobilyasını alırsın gibime geliyor. Ama işte zevk ve tercih meselesi bunlar. Ben 20 bine tüm evimi döşemişken arkadaşımın salon takımı 35 bin tlydi. Ben düğünsalonunu çok sade ama orkestrası iyi bi yerden 7 bin tl ye tutmuştum yine aynı arkadaşımın 25 bin tl ye class bi salondu açık havaydı havayifişek gösterileri vs vardı. Yani her tercihe göre fiyat seçenekleri mevcut her şeyin. Allah gönlünüze göre yaşamayı nasip etsin inş 🙏🏻 Ama dediğiniz gibi istanbulda belki uygun fiyata gelinlik mobilya vs bulunur ama ev fiyatları dediğiniz gibi o nasıl olur bilemiyorum🤗

Bizdede aynı telaşlar var malesef piyasa oldukçakötü ama alternatifleri değerlendirmek gerekiyor. Buradayım gelinlik için 5-6 bin dediler yine bilindik bir yerde daha uygun bulduk orayı tercih ettim. Evlenince şehir değiştiricem nişanlımın yaşadığı şehre gidicez ev kira yerine aile desteği ile satın almaya karar verdik kira öder gibi kendi evimiz olacak yoksa etmeyecek evlere gereksiz fiyatlar çekiyorlar. Hayat pahalı ama bunu kendimiz de yapıyoruz mesela bir ev için ev sahibi ile pazarlık yapalım dedik ne indirimi kredi faizleri düştü fiyatı artırıcam ben dedi.

Gerçekten hersey çok pahalı Allah yardımcınız olsun insaninda10 bin TL veresi gelmiyor sıradan bi gelinliğe açıkçası kuaför desen gelin deyince cosuyolar zaten ben 3 sene evvel düğün yaptm kuaföre toplamda 500 vermiştim sanırım gelinliğimi bı tanıdığa diktrdk çokta beğenilmişti 1300 dktrdm bide o ev kirası ne öyle yaa Ankara da o kiraya en güzel evlerde oturursnz.
1300 lira mı :silah: o fiyata duvak bile yapmaz bunlar her halde.
Zaten arkadaşa danıştığım ne varsa 3 katı fiyat veriyorlar.
Araştırmaya başladım ama inanın hevesim de kalmadı . Bunlar nasıl saçma fiyatlar böyle...

gelinlik için kadıköy-bakırköy falan bakın
ben çok tafta böyle ağır işlemeli bir gelinlik istemediğimden belki hiç o fiyatlara gelinlik görmedim
3 boyutlu yarım A kedim bir gelinliği 3bine aldım duvağıyla tacıyla beraber
bana çok garip geldi evlendim tarih de mart yani... bilemiyorum belki tam dönem değildi diyedir.
kira ise çok çok fazla
hele havuzu falan yoksa siye içinde vermeyin

Back
X