evlenmek istiyorum ama evet diyemiyorum. .

matmatmazel

Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2015
50
18
39
Merhaba hanımlar çevremdekiler beni anlamadığı için bir de sizin yorumunuzu istiyorum.ben 30 yaşında çalışan biriyim.derdim görücülere evet diyememem. Çok fazla isteyenim olmasına rağmen bir türlü ısınıp da evet diyemiyorum. Bu konu fazlasıyla canımı sıkıyor çünkü çevremdekiler tarafından çok fazla baskı görüyorum evlen evlen diye.aslında ailemi de anliyorum çünkü biz 3 kardeşiz abimin görüştüğü biri var evlenmelerine 1 yıl var. Kız kardeşi m ise evli.
Şimdi benim isteyenim var ona tamam dersem calismasam bile beni rahat yaşatabilecek imkanı var ve fazlasıyla iyi bir insan ama benden 1 yaş küçük.herkese olduğu gibi buna da ısınamıyorum. Böyle iyi insanlar karşıma çok çıkmıyor red mi edeyim yoksa bir şans vermeli miyim ısınabilir miyim? bana yol gösterin ne yapabilirim.

yaşa çok bakamamak gerek genelde bayanların büyük olması sorun olur derler ama bunu bozan çok istisnalar var
anlaşabiliyorsanız devam et derim

Kaderindeki kişi karşına çıktıgı zaman , zaten kendine bile engel olamıyorsun, benim şuan da evlilik düşündüğüm kişiyi 2 yıl önce reddetmiştim ve hiç aklımda keşke falan da kalmamıştı,, iki sene sonra bi şekilde karşıma çıktı ve şuan yaptıgı bazı seylere gıcık dahi olsam ayrılamıyorum, kısmette varsa zaten mutlaka oluyor,,,ama kesinlikle bir seferde ısınamadım diyip de bırakma, mutlaka üç dört kere görüşmelisin

Neden illa görücü usul? Tamam karşı değilim, elbette olabilir ama 30 yaşındasınız yani kendiniz de flört edip birini sevebilirsiniz, o zaman kanınızın ısındığı biriyle evlenirdiniz
Ya isteyenim cok derken şöyle ki,tabiri caizse iyi aile kızı olduğum için yani ailemden dolayı cok gelen oluyor.e bakmaya geldiklerinde ilgi odağı ben olduğum icin ve yüzüne bakılır güzellikte olduğum için gelenler evlenmek istiyorlar.ama dışarda kendim bulamıyorum.asosyal biriyim ve evden işe işten eve.kurslara ve gezmeye pek vaktim olmuyor.disarda o kadar güzel ve bakımlı kizlar arasında cok da dikkat çektiğimi zannetmiyorum

Elbet aklina mantigina ve kalbine hitap etmesi gerekir. Kendin flort edebilirsin , baski yapanlari duymazdan gel. Mutsuz bir evlilikten iyidir bekarlik

Merhaba hanımlar çevremdekiler beni anlamadığı için bir de sizin yorumunuzu istiyorum.ben 30 yaşında çalışan biriyim.derdim görücülere evet diyememem. Çok fazla isteyenim olmasına rağmen bir türlü ısınıp da evet diyemiyorum. Bu konu fazlasıyla canımı sıkıyor çünkü çevremdekiler tarafından çok fazla baskı görüyorum evlen evlen diye.aslında ailemi de anliyorum çünkü biz 3 kardeşiz abimin görüştüğü biri var evlenmelerine 1 yıl var. Kız kardeşi m ise evli.
Şimdi benim isteyenim var ona tamam dersem calismasam bile beni rahat yaşatabilecek imkanı var ve fazlasıyla iyi bir insan ama benden 1 yaş küçük.herkese olduğu gibi buna da ısınamıyorum. Böyle iyi insanlar karşıma çok çıkmıyor red mi edeyim yoksa bir şans vermeli miyim ısınabilir miyim? bana yol gösterin ne yapabilirim.
Bence bir sure konusup ona göre karar verin hemen reddetmeyin. Olmzsa yine olmaz zaten.

ister gorucu, ister samimi bir arkadasınız aracılıgıyla, ister yolda carpısarak tanıstıgınız biri olsun,
tanımadan, yogun duygular hissetmeden evlenmemenizi tavsiye ederim.

yerinizde olsam bir şans verebilirdim. ısınıp ısınamadıgınıza bakın ama evliligi aceleye getirmeyin bence.

Aslında görücü usulü bana da çok itici geliyor hele ki bu yaşımda. Ama dedigim gibi dışarda o kadar da dikkat çekici degilim.e bu daha ne kadar surecek böyle bilmiyorum.bu insan da cok iyi ve deger veriyor ama ısınamam diye daha fazla görüşmek istemiyorum.ailem artik yuva kurduğumu görmek istiyor ki haklilar da ya napacam kafam cok karışık

Merhaba hanımlar çevremdekiler beni anlamadığı için bir de sizin yorumunuzu istiyorum.ben 30 yaşında çalışan biriyim.derdim görücülere evet diyememem. Çok fazla isteyenim olmasına rağmen bir türlü ısınıp da evet diyemiyorum. Bu konu fazlasıyla canımı sıkıyor çünkü çevremdekiler tarafından çok fazla baskı görüyorum evlen evlen diye.

Eğer görücü usulüyle evlenecekseniz...

Yani eninde sonunda onlardan birini seçecekseniz görüşürsünüz.

Ama 30 yaşında bir kadına çevresinin baskı yapması benim anlayabileceğim bir şey değil.

Evlilik gibi önemli bir kararı çevrenin insiyatifine bırakırsanız elbette ısınamazsınız.

Aileyi anlarım da etrafınızdakiler kim oluyor da size "evlen evlen" diyebiliyorlar?

Daha da fenası çok görücü geliyormuş, demek etrafınızda sizin gibi baskılardan bunalan...

Karakteriniz, kararlarınız, bir şarkıyı dinlerkenki haliniz için değil de...

Sırf mantığına yattığı için sizinle evlenmeyi düşünen adamlar var.

Ne kadar sağlıklı bir evlilik olur, tamamen şans... :KK14:

Ya isteyenim cok derken şöyle ki,tabiri caizse iyi aile kızı olduğum için yani ailemden dolayı cok gelen oluyor.e bakmaya geldiklerinde ilgi odağı ben olduğum icin ve yüzüne bakılır güzellikte olduğum için gelenler evlenmek istiyorlar.ama dışarda kendim bulamıyorum.asosyal biriyim ve evden işe işten eve.kurslara ve gezmeye pek vaktim olmuyor.disarda o kadar güzel ve bakımlı kizlar arasında cok da dikkat çektiğimi zannetmiyorum
Alınmayın ama bu çok mantıksız yani dediğiniz gibi eliniz yüzünüz düzgünse biraz daha bakın kendinize. Elbet çevrenizde sizi beğenenler vardır. Nasıl bir ortamda çalışıyorsunuz ki? Arkadaş ortamları, kurslar vs. İnsanlar bu şekilde tanışıyorlar genelde. Ya da gelen taliplerinizle çay kahve için olur ya da olmaz, konuşmadan bilemezsiniz ki ısınıp ısınmayacağınızı, ayrıca 1 yaş nedir ki?

Alınmayın ama bu çok mantıksız yani dediğiniz gibi eliniz yüzünüz düzgünse biraz daha bakın kendinize. Elbet çevrenizde sizi beğenenler vardır. Nasıl bir ortamda çalışıyorsunuz ki? Arkadaş ortamları, kurslar vs. İnsanlar bu şekilde tanışıyorlar genelde. Ya da gelen taliplerinizle çay kahve için olur ya da olmaz, konuşmadan bilemezsiniz ki ısınıp ısınmayacağınızı, ayrıca 1 yaş nedir ki?
Calistigim ortamda bayanlar var, bir iki tane de evli buyuk adamlar var.Arkadaş cevrem de geniş değil bir kac arkadaşım var onlar da kendi havasinda eviyle çocuğuyla ilgileniyorlar.ne kadar bakım yaparsam yapayım kapalı olduğum için çok dikkat çekici olmamaya calisiyorum.

Calistigim ortamda bayanlar var, bir iki tane de evli buyuk adamlar var.Arkadaş cevrem de geniş değil bir kac arkadaşım var onlar da kendi havasinda eviyle çocuğuyla ilgileniyorlar.ne kadar bakım yaparsam yapayım kapalı olduğum için çok dikkat çekici olmamaya calisiyorum.
E görücüler de bir yere kadar gelirler, sonuçta her ay bir yenisi gelmez ki.. Eğer kendinizde, kendiniz tanışıp flört edecek cesareti bulamıyorsanız gelen görücülerle görüşün ki tanıyın. Görücü diye illa flört edilmeden evlenilecek diye birşey yok. Nişanlılık süreci bile flörttür, iki insan birbirini tanısınlar diye. Eğer artık evlenmek istiyorsanız, Tanışın, yaşa bakmayın, aranızda 4-5 yaş yokmuş. 1 yaş fark artık birşey değil, lisede değilsiniz. Benim de nişanlımla aramda 6-7 ay var ben yıldan dolayı ay olarak büyük gözüküyorum, ama takılcak bir olay değil bu.

boşanmış ve acı tecrübeler yaşamış biri olarak yazıyorum sana, asla gönlüne, beynine hitap etmeyene evet deme, çevrenide salla, onlar evlenmiyor, ne geliyosa bu çevreden geliyor zaten...keşke bende evet demeseydim

İyicene tanı, birlikte zaman geçir. Eğer ısınırsan ve tamam dersen de evlen..
Işte asıl sormak istediğim bu "isinamam" düşüncesini atabilir miyim? Bekledigim sevdiğim biri yok, o zaman mantikli davranip iyi, bana değer veren, sevip ezdirmeyecek bir insanla evlensem mutlu olabilir miyim sevebilir miyim?

X